Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet www.faerder.club Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Slik bruker du vår nettbutikk!
Advertisements

Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
GoOnline XP publisering Hvordan komme i gang med GoOnline XP. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline.
Datakurs i heimesida Skei hotell 15.mai  Søk opp på internett  Last ned Google Chrome – gratis  Gå inn via Google Chrome når du skal inn på pensjonistforbundet.
Hvordan bruke Lions medlemsregister?
Personlig pålogging – samme Bruker og Passord som på internett
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Internett for nybegynnere
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Medlemsnettet Foreløpig må dere taste inn hele adressen. Direkte link kommer snart.
Et hjelpemiddel for å lage litteraturlister/kildelister.
Hvordan etablere nettbutikk med GoOnline Commerce
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Brukerveiledning for gruppeledere
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
Kreativ bruk av tankekart
Brukermanual for NROFs lokalavdelinger©
eDialog24 Operator Nyheter og endringer i versjon Sentinel eDialog24 AS Ingvald Ystgaards vei 3A 7047 Trondheim Telefon: Faks:
Oppdatere innstillinger for profil og personvern Trykk deretter F5, eller klikk Lysbildefremvisning > Fra begynnelsen for å starte kurset. Klikk Aktiver.
1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.
Nedlasting av Java Java bruker du til bl.a. å logge deg inn i nettbanken. Åpne Internett og skriv, java.com i adressefeltet, klikk Enter. Klikk på Free.
 Thore R Jensen Leder og suport  Tor Morten Jensen Programering og design  Vi tilbyr tjenester som webmastring, webdesign og webutvikling.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.
TIBE EDIT brukerveiledning Etter gjennomgang av denne presentasjonen skal du være i stand til å opprette nye sider, sette.
Lage e-post med bilde som vedlegg
Enkel brukerhåndbok for NFUs redaktører Versjon 1, 3. februar 2013.
Bilderedigering 6e Kopiere bilde
Manual for bruk av Storylineverktøykassa Laget av Åse Skiftun.
For å åpne Internett trykker du på i startskjermbildet. Når du klikker i adressefeltet, blir det en blå bakgrunn på den nettadressen som står der, og det.
KSYS-KURS MØTEPLASSEN 2013
 Thore R Jensen Leder og suport  Tor Morten Jensen Programering og design  Vi tilbyr tjenester som webmastring, webdesign og webutvikling.
Dokument med bilde, formatere i Word
Forsiden til som du møter førstwww.pssi.no.
Smart bruk av Vortex til møter, samhandling/samarbeid mm
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet.
: Elektronisk post Hva er elektronisk post
Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se.
Nyttig presentasjonsverktøy Basert på lysark / plansjer
1 (Helst) alle, men minst 1 i gruppa oppretter følgende: Personlig hjemmeside (indexside) Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle allmennlærerfaglig.
Manual for skoleavis i 6. klasse
Epost vha Outlook Grunnleggende om epost / Outlook-Exchange
Gå inn på denne internettadressen:
Opplæring: Digital Diktering
Dette er en automatisk presentasjon
Bruk av iPad. Bruk av berøringsskjerm Det anbefales å bruke fingrene eller en digital penn, IKKE bruk skarpe gjenstander da det kan ødelegge skjermen.
Oppgavelinjen. Gjelder for Windows 7 og Windows Vista
Presentasjon av ROS PP Trykk pil for neste bilde.
Bildebehandling i Paint
1 Brukerveiledning for Klubben onlines medlemsarkiv – en enkel innføring.
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Publisering på verdensveven Kursdag 1 VÅFF, våren 2002.
Publisering på verdensveven Kursdag 3 VÅFF, våren 2002.
Grunnleggende tekstbehandling
Bli kjent med IKT. © Eduke as Basisferdigheter 1. Lese 2. Skrive 3. Regne 4. Muntlig fremstilling 5. IKT.
1 Gruppeoppgaver - antirasistisk nettsted Visittkort / startside / indexside Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle førskolelærerfaglig.
Online løpssøknad via ”Klubben Online” For O-sesongen 2006 skal alle orienteringsgrupper søke om sine arrangementer via elektronisk søknadsskjema i ”Klubben.
Hurtigreferanse for Lync 2013 for Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Med Lync kan du begynne å samarbeide uten å måtte planlegge et.
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2002 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
H VOR ER FILENE MINE ? J OBBE EKSTERNT Seksjon for digital kompetanse Personalopplæring HiO 2010.
23. Spillere For spillere i Postenligaen og 1.div.
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
KlubbWeb admin Nyheter Informasjonskanal  Siste nytt fra laget  Viktig info ang. for eksempel endring i treningstider med mer.
Datakortet – Modul 3 Word 2003, Kap Modul 3.
Brukerhåndbok versj. 1, 3. februar 2013
Brother’s Keeper Anne Grete Mensen.
Slik setter du inn lysbildet i presentasjonen
Slik setter du inn lysbildet i presentasjonen
Slik setter du inn lysbildet i presentasjonen
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Jeg syns.
Utskrift av presentasjonen:

Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene på redaktørens maskin. Så viser vi hvordan sidene redigeres i WORD og lagres, enten som Nettside eller som vanlig WORD-dokument. Til slutt viser vi hvordan den redigerte siden overføres til internett med overføringsprogrammet FTP.

Startside for Besøkstatistikk Nyheter: Nyheten skrives inn i kortform på startsiden. Ved å klikke her ledes man til hele nyhetssiden. Menyer: Kontakt og besøk Om vår klubb Prosjekter Album Hva er Rotary? Link til Facebook

Menysiden "Om vår klubb" Menyer Informasjonssider Link til klubbens vedtekter

"Klubbens vedtekter" Link til retningslinjer for møtedeltagelse Snarvei til startsiden

Mappene på redaktørens datamaskin Her legges de ferdige sidene som skal overføres til nettet. Arkiv for filer som ikke skal sendes til nettet Billedarkiv Maler for program, referater og nyheter på startsiden Manual for redigering av nettsiden Her ligger overføringsprogrammet

Mappene som skal overføres TIL INTERNETT Disse to elementene utgjør startsiden. Filen heter index og index-filer-mappen inneholder bilder og linker. Her lagres menysider og orienteringssider, nyheter og referater. Her lagres sider som bare er for medlemmer. Albumene er store dokumenter og er lagret for seg.

Sette inn programelementer på startsiden I mappen "Maler" ligger det et dokument med maler til bruk på startsiden, altså korte elementer med et bilde av møte- stedet og en tekst. Sett cursor rett over teksten i første linje i den malen som passer. Trykk venstre museknapp og dra musen nedover til elementet er merket, og kopier elementet. Lukk så opp startsiden (index) i WORD, sett cursor der du vil lime inn elementet, og lim inn elementet. Juster teksten så det står rett tid, foredragsholder og tema. Hvis du skal sette inn flere programelementer, gjentar du "lim inn" flere ganger.

Sette inn nyheter og referater på startsiden LINKER En link – hyperkobling – presenteres slik: "Les mer her." Ved å klikke på "her" aktiveres linken, og dokumentet lastes inn på maskinen. Linken lages ved å merke "her" og høyreklikke, og så velge Hyperkobling. Da kommer det en dialogboks til syne. I adressefeltet nederst skrives: ( eller.docx) I mappen "Maler" ligger det maler for nyheter og referater. I malen føyes det inn aktuell tekst, og så lagres dokumentet som et vanlig WORD-dokument under "0-Nyheter og referater" for å legges ut på nettet. I mappen "Maler" ligger det også maler for kort- presentasjon av nyheter og referater på startsiden. Malene kopieres over til høyre kolonne på startsiden, og teksten justeres. I disse malene er det også linker til hele nyheten og til hele referatet.

Overføringsprogrammet 1. Overføringsprogrammet kommer til syne når en klikker på FTP-symbolet på startlinjen. 2. Programmet startes med Connect.

Overføringsprogrammet En dialogboks kommer frem. Når egenskapene for overføringen første gang er matet inn, kan en senere bare å trykke på OK. Under General fyller en inn navnet en selv gir overføringen, adressen til mottager, egen bruker-ID (faerder) og passord (xxxxx). Det er to faner som skal fylles ut når en første gang tar programmet i bruk: General og Startup. Under Startup fyller en ut mottagers mappe (/www) og mappe på egen maskin.

2. Trykk  for å overføre filene. 1. Merk filene som skal overføres. 3. vent på pipesignal om at filene er overført. Overføring av startsiden Når en har trykket OK for start av overføringsprogrammet, kommer to kataloger til syne: til venstre ens egen katalog med mapper og filer som skal overføres, og til høyre katalogen hos mottageren (serveren). 4. Lukk programmet ved å trykke Exit. Når en skal overføre noe fra en mappe, åpner en tilsvarende mapper på begge sider.

Til slutt: Sjekk at filen er overført 2. Klikk på den runde pilen  for å hente siste versjon av siden. 1. Gå til nettstedet på Internett.

Et eksempel: Stryk et avholdt møte fra startsiden Åpne startsiden i WORD, altså: Åpne mappen "TIL INTERNETT", og klikk på dokumentet "index". Sett kursor på linjen over dato for møtet. Hold venstre museknapp nede, og dra musen ned til hele elementet er merket. Slett elementet. Nå skal kommende møte stå øverst. Lagre og lukk dokumentet. Overfør "index" og "index-filer" til nettet med overføringsprogrammet. Sjekk at det er blitt riktig på nettet. Bruk eventuelt den runde pilen til å oppdatere.  Hele prosessen vil ta et par minutter, eller mindre.