Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Medlemsnettet www.nasjonalforeningen.no/medlem Foreløpig må dere taste inn hele adressen. Direkte link kommer snart.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Medlemsnettet www.nasjonalforeningen.no/medlem Foreløpig må dere taste inn hele adressen. Direkte link kommer snart."— Utskrift av presentasjonen:

1 Medlemsnettet www.nasjonalforeningen.no/medlem
Foreløpig må dere taste inn hele adressen. Direkte link kommer snart.

2 Medlemsnettet er en verktøykasse for lokallag
Medlemsnettet er en verktøykasse for lokallag. Her skal dere finne alt (forhåpentligvis) det dere trenger for å drive et helselag eller en demensforening. Første siden inneholder nyheter og viktig informasjon fra sekretariatet i Oslo. Som for eksempel oppgjørsfrister, ny årsmelding, muligheter til å søke midler til pårørendeskolen. På forsiden finner du generell organisasjonsinformasjon – til venstre (org.arbeid, medlemsskap, profilering etc) Øverst er fire hovedmenyer: Styringsdokumenter, Hjerte og kar, Demens, Fylker Du er her: - dette kalles ’brødsmuler’ og viser deg hele tiden hvor du er. Trykk på forsiden for å komme tilbake hit igjen.

3 Organisasjonsarbeid:
Råd og tips: 5 korte tips til oppstart av lag Hvilke roller som finnes i et styre 10 gode råd for planleggingsarbeid Valgarbeid. Tips en venn ligger nederst på alle sidene – det gir deg en mulighet til å sende akkurat denne linken til en annen på . Skriv ut – gir deg utskrift av teksten på siden.

4 Valgarbeid Her ligger det en del generell informasjon om det å drive valgkamp. Spesielt rettet mot Demensforeninger, kanskje? Politiske prosesser: viktigheten av partienes programmer, følg opp politikerne etter valget, og bli representant i kommunale råd. Valgkamp 2011: hva Nasjonalforeningen vil fokusere på, og gode råd og hint til valgkampen. Dette punktet vil forandre seg etter hvert som neste valg kommer opp. Følg med Nyttig å ha: nettadresser til politiske partier og mer informasjon om valg og råd.

5 Informasjon om hva et medlemsskap i Nasjonalforeningen innebærer, samt informasjon om rabattavtaler.

6 Profilering – ett av de viktigste punktene for lokallagene akkurat nå.
Under Profilprogram finner du logoer, mal til breavark og informasjonsark, mal til lokallagsfolder og mal til Powerpoint. Alt med nytt profilprogram. Alt dette ble presentert for Landstyremøtet i våres, og godkjent.

7 Nasjonalforeningens logo i rødt og i sort/hvitt med link til Nasjonalforeningen.no’s åpne sider, hvor trykkeri og aviser kan hente ned de filene de trenger for å sette opp eventuelle annonser og annet. Grunnen til at dette ligger et annet sted, er at vi ikke ønsker at ikke-medlemmer skal inn på våre medlemssider. Her vises også logo for lokallag. Disse lages på bestilling fra lokallag – til fylkeskontor – som igjen sender til Oslo, en foreløpig løsning. Symbolene for Nasjonalforeningens saker; Hjerteliv og Demensliv. Disse er ikke nedlastbare. De er lagt inn på maler som lokallagsfoldere, powerpoint og annonser. Dette er de områdene lokallagene foreløpig skal bruke disse logoene. Ellers under Profilering finner du gode, og enkle råd for kontakt med mediene, litt om presse etikk, og informasjon om hvordan ditt lag kan få en egen nettside. Anbefales veldig hvis dere har noen som er litt nettkyndige og som kunne tenke seg å gjøre oppstartsjobben. Kan veldig godt være et medlem som ikke nødvendigvis sitter i styret.

8 Årskalender er også en av lagenes nyttige sider
Årskalender er også en av lagenes nyttige sider. Den er til enhver tid oppdatert på nett.

9 Søk om midler – hvilke muligheter har lokallag til å søke midler til lokalt arbeid. Alt finnes her: forklaring, søknadsrutiner og søknadsskjemaer. Siste to punktene av venstremenyen: Innsamling – generelt om organisasjonens innsamlingsarbeid. Medlemsregister – link til registeret.

10 Over til de fire menypunktene øverst:
Styringsdokumenter. Her ligger alt av regelverk. Dette finnes på trykk i Håndboka, men vil alltid være oppdatert her på nettet. Og tilgjengelig for alle medlemmer. Handlingsprogrammet ligger først. På venstre side finner du lover for Nasjonalforeningen, vedtekter for fylkeslag, helselag, demensforeninger og rådene. Kriterier og retningslinjer for demens og hjertekontakter, for valg, sammenslåing av lokallag, omgjøring av undergrupper til egne helselag og regler for oppløsning av lokallag. Priser og heder – fortjenstenål, hedersmerke, æresmedlem, demensprisen og hjerteprisen. HUSK – BRUK BRØDSMULENE FOR Å KOMME TILBAKE TIL FORSIDEN OG ORGANISASJONSINFORMASJONEN.

11 Hjerte og kar: Aktiviteter – her ligger forslag, tips og råd til aktiviteter som støtter opp om hjerte og kar området.

12 Hjerteuka. Her vil dere alltid finne alt dere trenger til Hjerteuka. Planlegging og gjennomføring av hjertemarsj, tips til frukt og grønt stand, planlegging og gjennomføring av innsamling, alt du trenger av skjemaer, medietips og pressemeldinger. Dette skal være alt dere trenger til å gjennomføre hjerteuka. Ellers under hjerte og kar – Helsepolitikk (kommer snart), informasjon og nødvendige skjemaer for Strax lotteriet, og hjertekontakter (kommer snart)

13 Demens Demensaksjonen, samme som for Hjerteuka. Her er alt du trenger for å kunne gjennomføre en god demensaksjon. Ellers under Demens: Kurs og møter inneholder tips og gode råd til hvordan man starter en pårørendeskole, samtalegrupper og en rekke forslag til temamøter. Under Helsepolitikk finnes det informasjon om hva du kan gjøre for demenssaken i ditt nærområde. Demenskontakter – kommer snart.

14

15 Medlemsnettet er ’lukket’
Nettsider Medlemsnettet er ’lukket’ 3 åpne nettsider: En veldig rask presentasjon av de nye internett sidene: Medlemsnettet er ’lukket’ dvs at det skal i hovedsak kun være for medlemmer. Vi har foreløpig valgt å ikke bruke passord på nettet, men at vi legger det litt unnagjemt. Nasjonalforeningen har, etter endringene i september, tre åpne nettsider – tilgjengelig for alle som vil.

16 Grunnen til at vi har delt den opprinnelige nettsiden vår i tre, er at vi ser at folk søker informasjon om temaene, mer enn at de søker etter oss som organisasjon. Og det er temaene vi først og fremst vil ut med informasjon om. Så derfor tok vi ut alt som hadde med hjerte- og kar å gjøre, og døpte den om til Hjerteliv.no. Alt som ligger over den røde streken er det vi kaller ’organisasjonsinformasjon’ – om oss, kontakt oss, presse etc. Denne linja følger alle sidene hele veien, så du har alltid en tilgang til nettbutikken, for eksempel.

17 Vi gjorde det samme med demensinformasjonen, tok det ut og laget en ny side som heter demensliv.no.
Samme linje med organisasjonsinformasjon over, og kun demens informasjon under. Nasjonalforeningslogoen på høyre side vil alltid ta deg tilbake til den tredje siden: nasjonalforeningen.no

18 Nasjonalforeningen.no blir da en liten samleside for alle tre – du kan komme til hjerteliv og demensliv herfra, og vi har også en liten smakebit på hva som ligger på disse to andre sidene. Aktuelt fra Nasjonalforeningen for folkehelsen er lik på alle sidene. Disse endringene er gjort utfra statistikker på hvem som bruker sidene våre og hva de søker på for å komme til oss. Internett er et medie som er i konstant utvikling, og det er nødvendig å tilpasse sidene etter hvert som endringene blir tydelige. Vi håper at disse nye sidene kan føre til at flere finner informasjon om hjerte- og kar sykdommer og demens, og forhåpentligvis også få med seg at det er nasjonalforeningen som er bak denne informasjonen.

19 Facebook (spør om noen av deltakerne er på facebook. Mange besteforeldre har kommet på facebook den siste tiden, for å følge med på barnebarna. Hvis ikke – hopp over disse to) Vi er fremdeles litt nye på facebook, men har da i forbindelse med hjerteliv.no og demensliv.no, opprettet to nye facebook sider. Demensliv – Første gang du er inne, kommer du inn på vår velkomst side, med litt info om demens og om nasjonalforeningen. Hvis du trykker ’Liker’, vil du neste gang komme til veggen.

20 Og her er hjerteliv på facebook
Facebook hører til det som kalles ’sosiale medier’. Det betyr at du, som medlem av facebook, kan få lov til å komme med dine spørsmål og dine meninger på en facebook side. En vanlig internett side er noe du henter informasjon fra, men som du ikke på samme måte deltar i. På facebook kan du velge å bare lese hva andre skriver og mener, eller du kan velge å si dine meninger. Enten ved at du ’liker’ en sak, eller skriver en kommentar. Er du på facebook bør du også bli med på hjerteliv og demensliv

21 Epost/email, besvare melding
Når man skal svare har man 2 valg…eller egentlig mange flere  De to viktigste er; å trykke på svar. Eller videresend, da må man huske å skrive inn epostadressen til mottaker. Når man bruker svar går den rett tilbake til den som sender, men bruker man videresend kan man sende til hvem man vil. Veldig greit når man har mottatt noe viktig som man synes andre også kan ha nytte av. En annen grunn til å bruke videresend er når det er lagt ved et vedlegg. Bruker man svar – forsvinner vedlegger.

22 Å selv legge ved et vedlegg
Da må man være sikker på at det er lagret og at man husker navnet det er lagret på ;) Stå i skrivefeltet, velg- sett inn, velg- fil. Når man har trykket (legg ved) fil må man selv følge ”brødsmulestien” frem til riktig dokument og velge dette. Dokumentet legger seg da inn i egen linje oppe over skrivefeltet. Sjekk at fil/dokumenter er riktig, skriv eventuell ekstra info i skrivefeltet før du trykker på send.


Laste ned ppt "Medlemsnettet www.nasjonalforeningen.no/medlem Foreløpig må dere taste inn hele adressen. Direkte link kommer snart."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google