Presentasjon av Miljøvakta AS sine mobile renseanlegg

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ubemannet rengjøring og rensing av tunnelbasseng
Advertisements

I.
Disponering av betongavfall
Høytrykkspyling av avløpsledninger
Praktiske erfaringer med DynaSand
Hva skjer med BA-avfallet etter at det har forlatt byggeplassen?
Markedsinfo fra Bergen kommune – vann- og avløpsetaten
Forurensing Forurensning er utslipp av skadestoffer i naturen.
Forurensning og miljø Av: Lena, Iselin og Karoline Vi trenger naturen. Uten trær,planter og dyr hadde vi ikke klart å leve på jorda. Derfor er det viktig.
Muzzafer Marvati Brukermanualer Service og vedlikehold.
Kristin Aamodt Støylen, DK Søre Sunnmøre
VELKOMMEN TIL LILLE-ERTE VBA
Dialogkonferanse Svartediket Onsdag 14.mai 2014 Margrethe Wold – Mattilsynet Distriktskontor for Bergen og omland Viktigheten av sikker vannforsyning.
Forurensing Forurensning er utslipp av skadestoffer i naturen.
Fra matavfall til jord Her må det fylles inn noe om bakgrunnen...
Ole Jakob Johansen Ph.D VAV
ALS Scandinavia Prøvetaking og analyse av bygningsmaterialer Torgeir Rødsand Drammensveien 173, 0277 Oslo Right solutions….
Hvamsvingen 11 – oppg. A – 2013 Skjetten – Telefon – Telefaks
– hvordan få flere poeng ved riktig avfallshåndtering?
Enovas time Status og muligheter Fjernvarmedagene , Petter Hersleth, Enova.
Samarbeidsavtale mellom If og EBA
AVSETNINGSMULIGHETER FOR FORURENSEDE GRAVEMASSER VED TORE FROGNER
FORURENSING FRA BIL.
Transport av spesialavfall
Steffen Birkeland; Leder Haraldrud
TRADEBROKER 12. Juni, 2008 Nordens største produsent og leverandør av utstyr for kildesortering og avfallshåndtering.
Samspill Jord - Kultur - Dyrking
BYGGAVFALLSKONFERANSEN 2011 Mottakskontroll. Hva mottar avfallsmottakene av byggavfall, og hva trenger de å vite om dette avfallet? Haugaland Interkommunale.
Velkommen til TrygVesta
InOut og TeleComputing  Nøkkelferdige, rimelige Skolelinux-løsninger  Maskinvare (tjenermaskiner og tynnklienter)  Programvare  Installasjon av ferdig.
Omlasting, direkteleveranser og kundekrav. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Vi gjeninnfører muligheter for direkteleveranser, og går tilbake til data.
Maks resultat og maks oppfylte kundekrav. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Vi fortsetter eksempel 9, men benytter nå nettopriser for varene. (Antar.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
AVFALLSTYPER AVFALLSBEHANDLING.
ingen miljøgifter innen er det mulig?
Sammen holder vi Lofoten ren! Hva skjer med de ulike fraksjonene i distriktene og hvor ender byggavfallet? Monica Kleffelgård Informasjons- og kvalitetsleder,
Bygg og anleggsavfall konferansen 2012.
Olav Skogesal Mepex Consult AS
Lokal håndtering av lettere forurenset betong – hvilke muligheter og hvilke krav? Gunhild Flaamo Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.
Miljø- og avfallshåndtering i et veiprosjekt
Overføring av avløp til Holmestrand Etter mindre enn 20 år, kan det siste av i alt 7 renseanlegg i Sande bli nedlagt.
1 Informasjon om energiutnyttelse av avfall NRFs arbeidsgruppe for energiutnyttelse, Februar 2002.
Bruk av lett forurenset betong
<Header> UTSLIPPSREDUSERENDE TILTAK PÅ SKIPSVERFT I NORD NORGE
…når resultater betyr noe
(Ansatt i annen avdeling)
AVFALLSTYPER AVFALLSBEHANDLING.
Biogass - naturgass Hva er forskjell på BIOGASS og NATURGASS?
Farlig avfall 2010 Nye krav til farlig avfallsbransjen og andre viktige budskap til de frammøtte 14. September 2010 Rica Nidelven Hotel i Trondheim Harald.
Informasjonsmøte LSU 19. juni 2013
Prøvetaking slamavskillere
Maks oppfylte kundekrav og maks resultat. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Vi fortsetter eksempel 10.1, men gjør trinnene i motsatt rekkefølge: max.
”Farlig avfall 2009” i Sandvika Avfall fra bygg- og anleggssektoren – en betydelig avfallfraksjon i årene framover 16. september 2009 Rannveig Ravnanger.
Informasjonsmøte Øyvind Høvding.
Oljeskader og forsikring
SKADE/LAKK KONFERANSEN 12 MARS 2015
” Sola for alle ?” Sluttrapport pr Kommunesamarbeidet i Vestfold ” Sola for alle ?” Sluttrapport pr Kommunesamarbeidet i Vestfold (Tjøme,
Vinterinfo fra Miljøvakta AS Oslo, 21. februar 2015.
SIB 5005 BM3 Miljøteknikk Avfallshåndtering Helge Brattebø
Betorens oppdatering Vi må bli bedre!!!!!.
Påske info fra Miljøvakta AS Oslo, 06. April 2015.
Gråvannsfilter Biologisk rensing av utslippsvann
TermoRens Offshore Service as Rens av Rør 2015 Arild Kvalvik, Driftssjef Torgeir Herfindal, Salgssjef TermoRens Offshore Service as.
VELKOMMEN TIL LILLE-ERTE VBA
Deponier i Asker kommune
En innføring i produksjon og bruksområder
Erfaringer med bruk av NoDig i Trondheim kommune
Rehabilitering av Skuisletta kunstgress Utkast til utbyggings- og driftsplan Godkjent av styret i Jutul fotball
Rensemetoder for avrenning fra snødeponier
Utskrift av presentasjonen:

Presentasjon av Miljøvakta AS sine mobile renseanlegg Oslo, 01. september 2014

Viktig Forurensingsloven § 1.(lovens formål) Foruresningsloven §1. Loven sier at avfallsmengden skal reduseres og at det skal fremme en bedre behandling. Det vil si at det ikke er lov å transportere avfallet /forurensning, dersom det kan behandles på stedet. Miljøvakta AS har bygget seg opp med erfaring og teknologi innenfor rensing av de fleste typer forurensning og hydrokarbonavfall. Vi kommer til problemeier og renser forurensningen, eller avfallet ”on site”. Da slipper problem eier og levere avfall til deponier, og har kontroll på de faktiske kostnader. Forurensingsloven § 1.(lovens formål) Denne lov har til formål å verne det ytre miljø mot forurensning og å redusere eksisterende forurensning, å redusere mengden av avfall og å fremme en bedre behandling av avfall. Loven skal sikre en forsvarlig miljøkvalitet, slik at forurensninger og avfall ikke fører til helseskade, går ut over trivselen eller skader naturens evne til produksjon og selvfornyelse.

Miljøvakta AS leverer operative og rådgivende tjenester 24/7. MV tilbyr operative tjenester innen: Opprydding etter akuttforurensing og forebyggende arbeid som tankkontroll, vasking eller filtrering av jord og grunnvann med mer . MV tilbyr også rådgivendetjenester, utover byggeleder eller konsulentens kjernetid: MV bistår bla Rambøll og deres kunder med rådgivning dersom uhellet er ut, spesielt etter ordinær kontor tid. Forebyggende er den beste beredskapen

Relevant utvalg av eget utstyr Vi har 5 komplette mobile renseanlegg. Vi har egne ADR godkjente tankbiler (slamsugere). Vi har flere servicebiler, for transport av utstyr Vi har egen OVS(Olje-og vannseparator) Vi har eget lager med pumper og sanerings materiell.

Relevant utvalg av tungutstyr ADR slamsuger og spylebil ADR slamsuger og utrykningsbil Super pumpe på 8.000 liter pr min.

Utrykningsbiler Bil er rigget for: Olje og kjemikalieberedskap Sikringsutstyr som terser og sluktettere med mer. Vannpumping Trykkprøving av tankanlegg Strømaggregater Lysmast og lyskastere Vann prøvetakere Sedimentprøvetaker Jordprøvetakere Betongprøvetakere

Mobilt innsatsutstyr / renseanlegg Vi renser: THC, PCB, PAH,PFOS, tungmetaller og partikler i vann. Vår rense kapasitet er opp til 15 m3 per time.

Mobil OVS. (Olje - og vannseparator) Tankrengjøring: Vi kan rense oljeslam slik at oljen kan benyttes og vaskevannet kan resirkuleres gjenbruk, eller deponering på offentlig avløp. Slopp/emulsjoner fra båter inneholder 95 % vann. Deponi kostnadene kan reduseres med 95 %. Oljelekkasjer til grunnen benytter vi ”pump and treat”. Her kan oljen benyttes og vaskevannet gjenbrukes. Da spar vi kunden for transport og deponikostnader. Vår OVS spare miljøet, og store summer da vi kommer til deg og renser deres avfall. Enheten leies ut for kr.15.000,- per døgn, og med en rensekapasitet på 200m3 i døgnet vil dette utgjøre kr. 75,- per m3.

Noen av våre aktive renseprosjekter Oppdrag: Lakselv Lufthavn, Banak. Utført rensing av PFOS forurenset grunnvann. Oppdraget er utført for Avinor. Grunnvannet renses pga graving og installasjon av nye buffertanker, tilknyttet brannøvingsfeltet. Utførte oppdrag: MV pumper forurenset grunnvann fra gravegroper , opp via 2 stk 10m3 buffertanker. Her filtreres også partikler, før det pumpes videre inn i vårt GAC filter. inn ut

Noen av våre aktive renseprosjekter Oppdrag: Grenseveien i Oslo, var det blitt påtruffet en oljeforurensning i grunnen. Dette i forbindelse med gravearbeider tilknyttet legging av ny VA ledning. Utførte oppdrag: MV har tømt og renset forurenset grunnvann fra gravegroper . I tillegg er det blitt vasket og rengjort forurensede masser under spill og overvannskulvert. Prosjektet har leid inn bla 3 mobile oljeutskilleranlegg, for rensing av oljeforurenset grunnvann.

Aktive renseprosjekter Oppdrag: I forbindelse med gravearbeider i VA grøft på Fornebu, ble det på truffet en ukjente rørledninger, og gravemassene luktet sterkt forurenset. Det viste seg å være et bensin anlegg fra ca. 1940 som har inneholdt ca. 200.000 liter drivstoff i og etter krigen. Utførte oppdrag: MV ble tilkalt for å kutte og fjerne bensinledningene. I tillegg er oppgaven og sikre utpumping av forurenset grunnvann fra gravegrøfter. Det har vært 4 utrykninger for sikring bensinledninger. MV har plassert ut en mobil oljeutskiller m/ GAC filter for partikkel fjerning og rensing av THC, PAH og tungmetaller.

Aktive renseprosjekter Oppdrag: På Hellene i Sørum Kommune, har Rambøll et miljøprosjekt som skal forhindre spredning av BTEX, Tungmetaller og THC forurenset grunnvann . Prosjektet er i forbindelse med vertikalboring av ny vannledning via et forurenset området(tidligere bensinstasjon). Utførte oppdrag: MV, har tømt basseng med forurenset vann. I tillegg, er det blitt etablert et mobilt oljeutskilleranlegg, med et axon filter. Axonfilteret består av siltduk, bensin absorberende matter og aktivt kull.

Etablering av renseanlegg i naturen

Rensing av grunnvann fra et brannøvingsfelt

Montering av en innlufter (vannjet)

Bilder før og etter oksidering

Siltgardin og boblesikring Utløpskum fra basseng Boble sikring Olje absorberende siltgardin

Analyseresultater av PFOS inn i basseng, og ut av GAC filter Grunnvann inn i anlegget Renset vann ut av GAC PFC - perfluorerte forbindelser (18) PFC - perfluorerte forbindelser (18) PH 6,3 PH 6,6 Total organisk carbonTOC 14 mg/l Total organins karbon TOC 3,3 a) Perfluoroktylsulfonat (PFOS) 7210 ng/l a) Perfluoroktylsulfonat (PFOS) 34.5 ng/l a) Perfluoroktansyre (PFOA) 631 ng/l a) Perfluoroktansyre (PFOA) < 5.0 ng/l a) Sum PFOS/PFOA eksl LOQ 7840 ng/l a) Sum PFOS/PFOA eksl LOQ 34.5 ng/l a) Total PFOS/PFOA inkl LOQ 7840 ng/l a) Total PFOS/PFOA inkl LOQ 39.5 ng/l a) Perfluorbutansulfonat (PFBS) 97.7 ng/l a) Perfluorbutansulfonat (PFBS) < 7.5 ng/l a) Perfluorheksansulfonat (PFHxS) 900 ng/l a) Perfluorheksansulfonat (PFHxS) < 7.5 ng/l a) Perfluorheksansyre (PFHxA) 1360 ng/l a) Perfluorheksansyre (PFHxA) 10.4 ng/l a) Perfluorheptansyre (PFHpA) 622 ng/l a) Perfluorheptansyre (PFHpA) < 5.0 ng/l a) Perfluoroktansulfonamid (PFOSA) < 5.0 ng/l a) Perfluoroktansulfonamid (PFOSA) < 5.0 ng/l a) Perfluornonansyre (PFNA) 62.7 ng/l a) Perfluornonansyre (PFNA) < 5.0 ng/l a) Perfluordekansulfonat (PFDS) < 7.5 ng/l a) Perfluordekansulfonat (PFDS) < 7.5 ng/l a) Perfluordekansyre (PFDA) 13.6 ng/l a) Perfluordekansyre (PFDA) < 5.0 ng/l a) Perfluorundekansyre (PFUnA) < 5.0 ng/l a) Perfluorundekansyre (PFUnA) < 5.0 ng/l a) Perfluordodekansyre (PFDoA) < 5.0 ng/l a) Perfluordodekansyre (PFDoA) < 5.0 ng/l a) Perfluortetradekansyre (PFTA) < 5.0 ng/l a) Perfluortetradekansyre (PFTA) < 5.0 ng/l a) Perfluor -3,7-dimetyloktansyre < 10.0 ng/l a) Perfluor -3,7-dimetyloktansyre (PF-3,7-DMOA) < 10.0 ng/l a) 7H-Dodekafluorheptansyre (HPFHpA) < 10.0 ng/l a) 7H-Dodekafluorheptansyre (HPFHpA) < 10.0 ng/l a) 2H,2H-Perfluordekansyre (H2PFDA) < 10.0 ng/l a) 2H,2H-Perfluordekansyre (H2PFDA) < 10.0 ng/l a) 6:2 Fluortelomersulfonat (FTS) 8210 ng/l a) 6:2 Fluortelomersulfonat (FTS) 86.0 ng/l a) 2H,2H,3H,3H-Perfluorundekansyre (H4PF < 10.0 ng/l a) 2H,2H,3H,3H-Perfluorundekansyre (H4PFUnA) < 10.0 ng/l a) Sum PFC forbindelser eksl. LOQ 19100 ng/l a) Sum PFC forbindelser eksl. LOQ 131 ng/l a) Sum PFC forbindelser inkl. LOQ 19200 ng/l a) Sum PFC forbindelser inkl. LOQ 233 ng/l

Kontakt info: Dere finner oss på web: www.miljøvakta.no www.aresnordic.no Men treffes også på e-post: fred@miljovakta.no eller post@miljovakta.no For mer informasjon eller spørsmål, ta kontakt med Fred Ytterdahl, mobil: 932 10 567