Kommune og fylkestingsvalg 2015. Sammenhenger Først og fremst et lokalvalg, der en skal velge representanter til kommunestyre/bystyre og fylkesting for.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Aktive klubber Klubbstyrekurs for vgo, Lyngørporten 19. februar 2010 Aktive klubber, Anne Kirsten L Galteland.
Advertisements

Hvorfor skal du stemme? Skrevet av Hallvar Furø, Digital Medieproduksjon i Halden
I.
YORDANOS. Rahel. Hamed. PATTHAWEE
1 Utstillingsvindu for kvinner i lokalpolitikken Trøndelag For økt kvinneandel i kommunestyrene! Presentasjon i Verdal kommunestyre Marit Voll.
Matematikklek i Solsletta barnehage
Hvem styrer i kommunen?.
Fylkesårsmøter 2013 Mental Helse. Vår visjon ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”
VANN LOKALT OG GLOBALT.
Politisk påvirkningsarbeid i Mental Helse Lysark til studieplan Sosialpolitisk påvirkningsarbeid – Mental Helse Studieplannummer
Brukermedvirkning i LHL
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
8 Det politiske systemet i Norge
Vest Buss Gruppen Dialogkonferanse Ruter November
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Den franske revolusjonen
Rolighetsmoen barnehage
Vitensenteret i Trondheim
Pensjonistene i Utdanningsforbundet Hamar, 6. april, 2011.
Veiene videre for Utdanningsforbundets arbeid med profesjonsetikk
Lærerprofesjonens etiske plattform
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen Hamar, 22. mai 2012.
Foto: Peder Austrud Vest-Agder fylkeskommune folkestyre- samarbeid - kompetanse Utfordringer sett fra skolenivå Innlegg på møtet i fylkestinget.
Arbeider for medlemmenes lønns- og arbeidsforhold Utdanningspolitikk Vektlegger profesjonen/yrkesutøvelsen – Medfører kobling utdanningspolitikk og tradisjonell.
Forslag til Muntlig eksamen LK06 i faget ”Fremmedspråk”
"Det beste med hele itslearning er planleggeren!"
24. mars 2009Stokmarkneswww.itu.no F O R S K N I N G S- O G K O M P E T A N S E N E T T V E R K F O R I T I U T D A N N I N G Lærende nettverk og nasjonale.
1 ”Blandet drops” IKT og utfordringer for barnehagemyndighet i kommunen.
Diabetesforbundet – en organisasjon som teller
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
Oljefondskampanjen i Fasteaksjonen 2015: Jobber og utvikling Sundvolden 25. januar 2014.
hoyre.no: Ett emnekart – 450 portaler
Demokrati Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen Foto: Astrid Brennhagen
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Budsjettarbeidet i 2005 Arbeidet i DKFU i forbindelse med budsjettet Strategi ved inngangen av året Historikk fra 2005 Konkrete resultater oppnådd Utgangspunkt.
Undersøkelseslandskap
 Kunnskapsmål: stille spørsmål, samtale og filosofere rundt naturopplevelser og menneskets plass i naturen  Vi ønsker å gjøre elevene bevisste på hva.
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
100 lure ord å lære.
Prosjektoppgave eGovernment NTNU 2008 Innføring av elektroniske tjenester i Halden kommune - et delprosjekt i ”Det Døgnåpne Østfold” Prosjektoppgaven er.
TYSVÆR KOMMUNE Foreldrenes medvirkning i barnehagen Konferanse
Larvik Campingplassforening 22 medlemmer, fra 20 til 600 plasser Sesongplasser, døgnplasser, hytter, leiligheter, brygger, badestrender, kafe, aktiviteter,
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
E-demokrati muligheter og realiteter Paneldebatt mellom nordiske IT ministere Reykjavik 26. august 2004 Morten Øgård Institutt for statsvitenskap Høgskolen.
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Og.
Nordlandskartdagene GeoNordland 2005 Satsing på Arealis og Geovekst Magnar Bakksjø Enhet for plan og miljø Kultur- og miljøavdelingen.
Politiske partier og valg
FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage
Tariff 2014, Årsmøter og litt annet moro.
Handlingsplan Utdanningsforbundet Karmøy.
Ny likepersonsordning
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Mars 2014 Listeforslag Forberedelser. Informasjon til partiene Krav til listeforslaget (f.eks. antall kandidater) Krav til kandidatene Krav til og antall.
LaH Akershus Rapport 2014 Aktiviteten tar utgangspunkt i landsmøtevedtak, LaHs målsettinger og egen virksomhetsplan.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
VEILEDNING AV NYUTDANNEDE LÆRERE I VESTFOLD
Arbeiderpartiet.no HUSBESØK PÅ 1 – Valgkamp ansikt til ansikt.
Politisk påvirkning.
1 Kaffekurs om politiske veivalg VALGKAMP FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Valgkamp Tema: Hva handler valget om? En kort introduksjon til de viktigste sakene for.
Frokostseminar, styreutvikling v/Leif Frode Onarheim, Norscan Partners AS.
Etter at du har satt inn bilde må du høyreklikke på bildet og trykke «send bakerst» REGIONAL PLAN FOR KUNNSKAPSSAMFUNNET.
Kommune-og fylkestingvalg høsten 2007 – hva gjør vi? generalsekretær Harald Tronvik FRIFO.
Samfunnskunnskap Kapittel 2 - Det aller meste er politikk.
LaH Akershus Rapport 2014 Aktiviteten tar utgangspunkt i landsmøtevedtak, LaHs målsettinger og egen virksomhetsplan.
Midtveisvurdering IA-avtalen 2016
Utskrift av presentasjonen:

Kommune og fylkestingsvalg 2015

Sammenhenger Først og fremst et lokalvalg, der en skal velge representanter til kommunestyre/bystyre og fylkesting for de nærmeste 4 år. For oss vil partienes satsing på skole og barnehage være sentral. I og med dette er lokalvalg vil lokallagene ha en sentral rolle I arbeidet med valg framover. Fylkesstyret i Nordland vil måtte konsentrere seg om jobbing mot fylkespolitikere i stor grad, men også bistå lokallagene.

Sammenhenger Valg har vært tema på de to siste fylkesstyremøtene Tidlig ute. Intensjonen med å ta opp valg her er å få en kobling mellom vedtatt politikk fra partiene sentralt angående satsing på skole og barnehage, og realitetene som skjer i fylkeskommunen og kommunene. Hva skjer i budsjettprosessene i kommunene. Satses det på skole og barnehage? Stemmer kartet med landskapet eller omvendt?

Effekt av streiken Klarer vi å utnytte den «goodwill» vi hadde blant befolkningen angående lærerstreiken inn i jobbing med valgkamparbeidet. Kvalitet i skole og barnehage. Tid til hver elev. Gi barna en lærer. Størrelsen teller.

Møte med politikere. Partienes vedtatte politikk står fast. (landsmøtevedtak) Egne program til kommune og fylkestingsvalget Hva står der angående skole og barnehage. Hva skjer i budsjettprosessene nå? Åpne møter i prosessen med sine program. Var noen der?

Utdanningsforbundet Nordland ønsker å møte lederne i fylkespartiene til møte for å påvirke.

Videre arbeid Har lokallaget hatt valg 2015 som tema på styremøter. Hvilke aktiviteter legger dere opp til? Hva er lurt? Hva lovte de sist? Hva er oppfylt? Regnskap? Møte med partier. Debattmøter. Stand. Leserinnlegg Andre medieinnslag.

Materiell Regner med at Utdanningsforbundet sentralt vil lage en del valgmateriell Inntil videre kan dere bruke eksisterende materiell. Mye av det som ble brukt under streiken er mulig å bruke nå.

Så langt! Lykke til med valgarbeidet!