Regnskap er mer enn du tror…

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Jobbsøking.
Advertisements

Revisjonsplikten; næringslivets perspektiver
RAFT Prosjekt hørsel Leif Foss, NAV Lerkendal Marianne Simensen, NAV Sør-Trøndelag.
Del 2: Personlig økonomi.
Internship høsten Internship høsten 2014.
Veien mot arbeidslivet Jobbsøking
SALG AV EL-FORRETNINGEN Statoil selger El-forretningen til LOS AS (Agder Energi) Classification:Status:
Her kan du lese om: Hvor finner du de ledige jobbene?
Medlemsmøte i OOBF Tirsdag 25. februar 2014.
Vi rekrutterer markedets fremste talenter.
OFFENTLIG BREDBÅND I MIDTRE VESTFOLD ET SAMARBEIDSPROSJEKT Tema: ORGANISERING.
Velferd i Norge: Arbeid, aktivitet og trygghet
FELLESORGANISASJONEN Framtidens kompetansebehov i fagfeltet og vernepleiernes plass i dette. Yrkesfaglig konferanse for vernepleierne Trondheim
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 3. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
« gir medlemmene en bedre hverdag». 2 Saker • Kort presentasjon av prosjekt og styringsgruppe • Innmeldingsskjema kvinnenettverk • Kommende seminar/kurs.
Hvor viktig er det for deg at et selskap innen bank og forsikring tar samfunnsansvar? 1 Total base: 2013 n=3153; 2012 n=3033.
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
v/adm.direktør Stig Morten Nilsen
KOMMUNEVALGET 2011 FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Privatisering.
Del 2: Personlig økonomi.
10Velstand og velferd.
Östfold, utmaningar och möjligheter … men resten blir på norsk Kjell Arne Græsdal Daglig leder.
NAV Elverum Thor Arne Olsen
Mål for utdanning- og yrkesrådgivning i den videregående skole
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Kvinnelige ledere i byggenæringen Undersøkelse for Byggekostnadsprogrammet Rolf K. Andersen Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning 2006.
Regnskapsfører og Sparringpartner / rådgiver
Partnerne bak Næringsbarometeret: Hordaland, 22. mai 2006 Sperrefrist: tirsdag 23. mai kl
Karrieresenteret ved Universitetet i Agder
11Jeg i arbeidslivet.
Nyskaping gir vekst Forutsetninger for mer nyskaping: Det må lønne seg å jobbe Enklere å starte egen bedrift Kunnskaper og innsikt Hva gjøres: Lavere skatt.
Paradokser og utfordringer: Svakere brukergrupper og krav om raskere løp til en jobb – er det mulig?
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
©TNS Norsk Finansbarometer 2013 Norsk Finansbarometer 2013 Det norske pensjons- og livsforsikringsmarkedet og dets bevegelser Grafikkrapport – Livsforsikring.
Om Norsk Finansbarometer 2014
Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske livs- og pensjonsforsikrings- markedet.
Norsk Finansbarometer 2011 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske livs- og pensjonsforsikrings- markedet og dets bevegelser Grafikkrapport - total.
”3000 småbedrifter i Norge med ansatte tar ikke feil” v/Tom Bolstad, adm.dir.
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
Info om pilotprosjekt Arbeidslivsrelevans i studiene (PILAR)
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 2. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 1. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
Mitt Yrke.
Hvilken framtid har hagesaken: En spørreundersøkelse Ole-Johnny Nilsen og Per Espen Jahren, Hageselskapet Østfold HAGESELSKAPET ØSTFOLD.
vil deltagerne lære blant annet:
Regional utvikling - Norge Bjørnar Sæther SGO 1001.
INTERNASJONALISERING ARBEIDSUTPLASSERING FOR ELEVER SOM TAR DOBBELKOMPETANSE Lier vgs september 2014.
Får jeg jobb da? Karrieresenteret. 2 MÅL: styrke deg i overgangen fra studier til jobb.
Vibeke Lund, Kjedeleder Officer AS Gulltasten Quality Hotel Expo Bedriftsmarkedet er et fieldgame.
Terningen Arena NAV Elverum v/ Odd Are Elvebakken
Politisk streik den 28.januar Forsvar arbeidsmiljøloven!!
RETNINGSLINJER FOR PRESENTASJONEN Denne presentasjonen er tenkt brukt for å rekruttere nye medlemmer Hensikten med å lage en standardisert rekrutteringspresentasjon.
Næringslivets økonomibarometer Resultater for NHO Vestfold- 4. kvartal 2014.
Mål for utdanning- og yrkesrådgivning i den videregående skole Rådgivningen skal hjelpe deg med viktige beslutninger vedr. utdanning og yrke: – Valg underveis.
ARBEIDSLIVSKRIMINALITET Hva inneholder den overordnede risikoanalysen for byggherrer og bedrifter i bygg & anleggsbransjen?
Misjon Isave skal tilby en “do-it-your-self” løsning til markedsførere for å etablere automatisert dialog mot markedet.
Verdiskaping gjennom mangfold Statssekretær Oluf Ulseth (H) Oslo, 6. november 2002.
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
Regnskap er mer enn du tror!s. 18. september 2015 Regnskap er mer enn du tror Navn Navnesen, tittel.
Lønn Lønn er den betalingen du mottar fra arbeidsgiver for den jobben du utfører. Lønnen avhenger blant annet av alder, utdannelse, arbeidstid og arbeidsoppgaver.
Kapittel 13 Lønn og lønnsforskjeller.
Bedriftene i Hedmark rapporterer om mangel på arbeidskraft tilsvarende:
Framtid - Samspill - Skaperglede
Mikroøkonomi og makroøkonomi
Seniorer i finansnæringen
Strategisk hierarki Regnskap AS.
Regnskap er mer enn du tror
Hvis du kunne velge … ville du velge en løsning som kan brukes av alle, uten opplæring, hvor det viktigste kommer først, der det er lett å finne.
Utskrift av presentasjonen:

Regnskap er mer enn du tror… 1

Hva er regnskap Regnskap er et fagområde, et produkt, et styringsverktøy, men også en karrierevei som innebærer mange forskjellige arbeidsoppgaver, roller og faglige fordypningsmuligheter. I næringslivet er regnskapet ryggraden i den økonomiske styringen. God og relevant regnskapsinformasjon gir ledelse og styret oversikt over hvorvidt de lykkes innen sine forretningsområder. Ansatte innen regnskap er premissleverandører for god virksomhetsstyring og en verdifull ressurs innen økonomiske og regnskapsrelaterte problemstillinger. 2

Tjenester til næringslivet Over 350 000 næringsdrivende har valgt å sette ut sine økonomi-/regnskapsfunksjoner til en profesjonell regnskapsleverandør. Regnskapsbransjen hadde aggregert omsetning på ca 12 milliarder i 2012 Sterk vekst i bransjeomsetning og antall autorisasjoner senere år UTVIKLINGSTREKK Ny teknologi, skytjenester og digitale løsninger er i ferd med å automatisere store deler av regnskapsproduksjonen. Arbeidsprosesser for utarbeidelse av regnskaper blir mer effektive og skaper mulighet for nye forretningsmodeller, produkter og arbeidsoppgaver. Nye aktører fra revisjon og bank etablerer seg innen regnskap Fokus på regnskapsrelatert rådgivning som f. eks bistand ved omdanning, verdivurdering, analyse, lønnsomhetsvurderinger osv. Stort potensiale og masse spennende muligheter i fremtiden! 3

Autorisasjonsordningen KRAV FRA FINANSTILSYNET (Lovhjemlet) Bachelorgrad (minimum 60 studiepoeng innen fordypningsfag) 2 års relevant praksis (regnskap fra A til Å, rapportering samt årsoppgjør for AS og EPF) Hederlig vandel og økonomisk vederheftig Bosted og kontorsted (bosatt i EØS stat og kontorsted i Norge) AUTORISASJONSPLIKT Enhver som i næring påtar seg å føre regnskap for andre må være autorisert, dette gjelder både personer og selskaper. ETTERUTDANNING Autoriserte er underlagt krav om etterutdanning. Minimum 77 timer i løpet av foregående 3 år. Som regel betalt av arbeidsgiver og gjennomført i arbeidstiden. 4

Tjenestetilbud i regnskapsbyrå Hvilke av følgende tjenester tilbyr ditt byrå i dag? FLERE SVAR MULIG 5

Tjenester som vil utgjøre en større andel av omsetningen de neste fem år FLERE SVAR MULIG 6 Byråledere ser på økonomisk og annen relatert rådgivning som et vekstområder. Tilsvarende er områder som controlling, rapportering og likviditet-/økonomistyring, som kan ses som rådgivningsrelaterte leveranser.

Hvorfor jobbe med regnskap Det er veldig lærerikt og man anvender i høy grad den teorien man har vært igjennom i den økonomiske utdanningen. I tillegg er det en fin mulighet til å lære seg mer om forskjellige bransjer i næringslivet dersom man egentlig sitter med en gründeridé i magen! Farrah Schulze Bedriftsrådgiver VISMA SERVICES NORGE Du får en trygg og sikker arbeidsplass, samtidig som det er vanvittig mange muligheter. Dersom man er åpen for det, kan man bygge sin egen hverdag 7 Trym Sivertsen Daglig leder KL REGNSKAP TRONDHEIM Vi hjelper bedriftseiere med å lykkes og er ofte den eneste samtalepartner de har i sin bedrift. Det at det er varierende arbeidsoppgaver og at det er et yrke for framtiden. Det skjer stadig endringer i bransjen som gjør det svært spennende. Om man er interessert i økonomi, kundekontakt og IT bør man absolutt satse på regnskapsbransjen.  Gry Arvenes Daglig leder og eier AB REGNSKAP AS

% endring forrige periode Lønn UTVIKLING I LØNNSNIVÅ 2007 TIL 2013 Årstall Basis årslønn målt ved gjennomsnitt % endring forrige periode median 2014 579 287 kr 3,4 % 550 000 kr 4,8 % 2013 560 343 kr 3,7 % 525 000 kr 4,6 % 2012 540 394 kr 4,2 % 501 998 kr 2011 518 518 kr 7,6 % 484 068 kr 2009 481 909 kr 10,8 % 450 000 kr 11,5 % 2007 434 936 kr   403 752 kr NB! Tabellen inneholder kun autoriserte som jobber i 100% stilling 4. kvartil har i 2014 en snittlønn på 751 025 kr (dvs. de 25 prosent med høyest lønn. 8 De som jobber i intern øk/regnskapsavdeling og byråledere ligger godt an Personalansvar gir høyere lønn Store geografiske forskjeller - Oslo, Akershus, Rogaland, Sør-Trøndelag og Hordaland troner på toppen

Dine ambisjoner og din innsats vil avgjøre hvor langt du kommer! Jobbmuligheter Arbeidsmarkedet Meget stor etterspørsel etter autoriserte regnskapsførere Trygg jobb - regnskap som profesjon blir i liten grad påvirket av konjunktursvingninger Oppgaver og ansvarsområder vil bli mer rådgivnings- og konsulentorienterte Erfaring fra byrå og autorisasjon gjør deg kvalifisert til stilling som regnskapssjef Kan bli selvstendig næringsdrivende (starte eget regnskapsfirma) Dine ambisjoner og din innsats vil avgjøre hvor langt du kommer! 9

MELD DEG INN PÅ: WWW.NARF.NO/MEDLEMSKAP Studentmedlemskap GRATIS STUDENTMEDLEMSKAP I NARF Medlemsfordeler Tilgang til informasjon på web Elektronisk nyhetsbrev Bladet Regnskap og Økonomi (4 utgaver i året) Samarbeid om Bachelor oppgave Skadeforsikring fra Gjensidige Produkter og kurs til reduserte priser Vi planlegger også CV base på vår hjemmeside! MELD DEG INN PÅ: WWW.NARF.NO/MEDLEMSKAP 10