Kyststier i Akershus Foto: Øystein Søbye, norsknatur.wordpress.com.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Framtidig organisering av friluftslivet i Grenlandskommunene Prosjektet skal:  Drøfte ulike alternativer for hvordan man kan samarbeide om friluftsoppgavene.
Advertisements

Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
Etter at du har satt inn bilde må du høyreklikke på bildet og trykke «send bakerst» BUSKERUD FYLKESKOMMUNE VÅRE OPPGAVER.
1 Ernæring NETTVERKSSAMLING mars 2009 Toril Skoglund.
Kompensasjonsordning for merverdiavgift Fallskjermseksjonens ledermøte 13. Februar 2010 Arne Mathisen.
Merking og gradering av turløyper på Vestlandet
Hus for kultur – millionene som forsvant Hvordan 179 millioner ble til 48 millioner, og dette framstår som en økning og stor satsing.
Folkehelsearbeid i Møre og Romsdal Hva gjøres i Kristiansund
Informasjon fra fylkeskommunene
Tilskuddsordninger - Hedmark fylkeskommune
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Nordseter barnskole, Presentasjon fra informasjonsmøtet 7. juni 2012
Tema: Deltasenterets arbeid med oppfølging av råd for funksjonshemma
FRIVILLIGHETSMELDING Hedmark fylkeskommune 1. Verbalforslag årsbudsjett 2011 “Fylkestinget ber fylkesrådet utarbeide en frivillighetsmelding med fokus.
Sikring av friluftslivsområder Seniorrådgiver Morten Thaulow Molde, 17 juni 2011.
Status eksisterende datagrunnlag
Universell utforming av bibliotek Erfaringer fra en kartlegging i Østfold Anne Berit Brandvold Spesialbibliotekar Østfold fylkesbibliotek Rosfjord Strandhotell.
Kompensasjonsordninger for merverdiavgift Seilflyseksjonens ledermøte 10. april 2010 Arne Mathisen.
Kommunal plan for idrett og fysisk aktivitet Se veileder V-0798 under Publikasjoner på
ØKONOMISKE MIDLER TIL UNIVERSELL UTFORMING
Fylkesmannen i Vest-Agder Miljøvernavdelingen Alle ut på tur.
Friluftsliv for funksjonshemmede
”Aktiv på dagtid” ”En resept å gå for…” Sommarøy, m ai 2009 Informasjon om arbeidet i Finnmark.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Friluftsrådenes Landsforbund
Spillemidler til idretts-, nærmiljø og friluftsanlegg. Høstseminar 2011 – Asker idrettsråd.
Nasjonal handlingsplan for friluftsområder
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Kommunal- og moderniseringsdepartementet Norsk mal: Startside ALTERNATIV A Tips for engelsk mal velg KMD mal ENG under ”oppsett”. Strandsoneforvaltning.
Nordlandskartdagene GeoNordland 2005 Satsing på Arealis og Geovekst Magnar Bakksjø Enhet for plan og miljø Kultur- og miljøavdelingen.
Naturopplevelse for livet
Velkommen til Nord - Trøndelag Fagsamling om spillemiddelordningen, Nord- Trøndelag 03. – 05. juni 2014.
Folkehelse på dagsorden Hordaland fylkeskommune si rolle i partnarskap for folkehelse.
Lier kommune Skog, strand og byråkrati – hvordan gjøre gode intensjoner til god politikk? Hvordan Lier kommune forsøker å møte utfordringene i regionen.
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Stjørdal, 17. april Hvilke råd vil vi ha? Børre Rognlien, Idrettspresident.
Tilskudd til friluftslivsformål i Rogaland fylkeskommune 1.Regionalt UtvklingsProgram (RUP) 2.Tilrettelegging i friluftslivsområder, RFK 3. Statlige friluftslivsmidler.
1 Fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Sør-Trøndelag Mål og retningslinjer for anleggsutvikling Revidering Handlingsplan for Fysisk aktivitet.
Spillemidler tilpasset utfordringer og behov Roar Blom, Folkehelseavd. Temasamling FNF Nordland, Bodø Foto: Peter Hamlin.
Turskiltprosjektet En nasjonal mal for skilting, merking og info knyttet til turruter. Finansieres av Gjensidigestiftelsen (GS) og norske fylkeskommuner.
KIF-planens innhold og formål Innspill til Handlingsprogram Kommuneplan Kunnskapsgrunnlag Kartvedlegg Vedlegg fra Asker Idrettsråd Strategier, mål og.
Universell utforming i Nasjonal transportplan Partnerforum: Universell utforming og statsforvaltningen Blindern, Trine Hagen Vegdirektoratet.
Sesjon Stisatsing Anne-Mari Planke, DNT og Morten Dåsnes, FL Presentasjon stisatsing Ivaretaking av sti i kommunal planlegging, Kristin Nordli,
Lars Gotaas Hedmark fylkeskommune Elverum 7. november2013.
TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.
Drøfting om Frisklivssentral Molde Arbeidsgruppe:  Astrid Hagerup, leder fysioterapitjenesten  Tone Kristiansen Rånes, fysioterapeut  Jan.
Folkehelsekonferansen 2015 Det nære friluftsliv Folk i friluft! Hvordan kan kommunene tilrettelegge? Morten Dåsnes daglig leder Friluftsrådenes Landsforbund.
Fylkeskommunene ”Fra tjenesteprodusent til regional utviklingsaktør” – sykehusene over til staten Ansvarsreformen Regionreformen
Etter at du har satt inn bilde må du høyreklikke på bildet og trykke «send bakerst» REGIONAL PLAN FOR KUNNSKAPSSAMFUNNET.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV FNF AKERHUS – HVEM ER VI EGENTLIG? v/ Maria R. Tesaker Fylkeskoordinator FNF Akershus REGIONAL PLAN FOR FYSISK AKTIVITET,
Regional plan for fysisk aktivitet idrett og friluftsliv i Akershus Høringsuttalelse fra Oslo og Omland Friluftsråd (OOF) og Forum for natur.
Regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Akershus
Fylkesordførar Jenny Følling
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Finansiering av VOK Fylkeskommunen bevilger inntil , - til finansiering av lokal vannområdekoordinator i vannområdene for årene 2016 og 2017 Midlene.
Bakgrunn Koordinering Friluftsrådet Sør tok initiativ:
Kartlegging og verdsetting av friluftsområder
Kartlegging og verdsetting av friluftslivsområder
Markarådet 5. mai 2015 Bjørn Bugge 2015 Markarådet Mai 2015.
BAKGRUNN STORTINGSMELDING 18 (2015–2016)OM FRILUFTSLIV:
Akershus fylkeskommune
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV
Kulturell infrastruktur - tilskudd
Friluftsområder Kort introduksjon til modulen.
Kilde: Ragnar Grøsfjeld
Friluftsområder Kort introduksjon til modulen.
Universell utforming i regional og kommunal planlegging
Spørrebibliotek Hvordan står det til med…
Folkehelse - et felles ansvar

Utskrift av presentasjonen:

Kyststier i Akershus Foto: Øystein Søbye, norsknatur.wordpress.com

Arbeidet med kyststier langs Oslofjorden er forankret i fylkesplanen fra 2004 Deretter var tilrettelegging av stier, utvikling av kystleden og stimulering til aktivitet for skoleelever satt som innsatsområder i handlingsprogrammene i årene fremover – «Kyststiprosjektet» Foto: Øystein Søbye, norsknatur.wordpress.com

I 2009 vedtok politikerne at arbeidet med kyststier skulle videreføres i Interregprosjektene Rekreative Ruter og Tilgjengelig Friluftsliv.

For Akershus sin del ble mest kyststi merket gjennom Rekreative Ruter, og friluftsområder langs fjorden ble bedre tilrettelagt gjennom Tilgjengelig Friluftsliv. Ulike kommuner deltok i de to prosjektene. Samarbeidet med kommunene og noen lokale næringsaktører fungerte bedre i RR i Akershus, og mest midler gikk til kyststiene fra dette prosjektet. Foto: Øystein Søbye, norsknatur.wordpress.com

AFK har i tillegg bevilget mye midler til både kyststier, kystledhytter og tilrettelagte friluftsområder gjennom egne og eksterne tilskuddsordninger. – Supplement til både TFL og RR Krav om forvaltningsplaner for statlig sikrede friluftsområder har ført til at vi har kunnet gi mye midler til disse områdene langs kysten.

Fylkeskommunens rolle i arbeidet med kyststier: – Bevilge midler gjennom de ulike ordningene vi forvalter – Forankre kyststiene i planverk, slik som fylkesplanenes handlingsprogram og regional plan – Bidra til å synliggjøre turmulighetene gjennom ulike kartløsninger – Gjennom folkehelsesatsingen har fysisk aktivitet blitt løftet opp på dagsordenen i kommunene – Oppfordre kommunene og organisasjoner om å jobbe videre mot en så sammenhengende kyststi som mulig i fylket

Innsatsområder i styringsdokument for friluftsliv: – Styrking av allemannsretten (bl.a. gjennom skilting og merking) – Tilgjengelige friluftsområder for alle – Kartlegging og verdsetting – Utarbeidelse av sti- og løypeplaner i kommunene – Sikring av områder og forvaltningsplaner Regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv

Veien videre I Vi oppfordrer kommunene til å søke spillemidler til tilretteleggingstiltak og opparbeidelse av stier – I Akershus settes 10% av den totale spillemiddelpotten til friluftslivsformål hvert år – Tiltak i nærmiljøet og varig sikrede områder – Anlegg for personer med nedsatt funksjonsevne (toaletter, baderamper, fiskebrygger etc.) – Anlegg som brukes av store deler av befolkningen (turveier og stier) Foto: Øystein Søbye, norsknatur.wordpress.com

Veien videre II For statlig sikrede friluftsområder gis det midler til tiltak i godkjente forvaltningsplaner – Vi oppfordrer kommunene og friluftsråd til å søke om sikring av områder og ferdselsårer Skilting og merking av kyststier kan få midler gjennom Turskiltprosjektet Kartlegging og digitalisering av eksisterende kyststi i regi av Oslofjordens Friluftsråd

Utfordringer Ressurser til dette arbeidet i den enkelte kommune Kampen om arealene og grunneieravtaler Samarbeid mellom kommunene, friluftsrådet, frivillige organisasjoner og lokale næringsaktører om verdien av kyststier – eksempel: hotellene i Son og Asker