Hva er et prosjekt? Nylen 2.. Hva er et prosjekt DefinisjonTrekk ved oppgaven Oppgaven er unik. Den skiller seg fra det rutinemessige. Mål og rammer kan.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Elevsamtalen i Færder videregående skole
Advertisements

Organisasjonskultur Lars Klemsdal Arbeidsforskningsinstituttet.
Akkreditering KA110 - Accreditation of youth volunteering organisations.
IKKE BLAND ROLLENE – Om militær maktanvendelse og sivil bistand
Ledelse Personallederens utfordringer Personaladministrative verktøy
To kjerneferdigheter Lytte Stille spørsmål
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Prosjektorganisering
9-k samarbeidet i Vestfold Harmo9, felles IKT struktur Oppstartsmøte 23. august 2005 
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Håndtering av forskjellighet i organisasjoner
Forutsetninger – barrierer - strategier VIRKNINGSFULLE TJENESTER - om å bygge opp og utvikle en virkningsfull tjeneste.
Inga Bostad / Viserektor Arbeid med kvalitet i undervisning og utdanning ved UiO Seminar: Evaluering av kvalitet i undervisning og utdanning, 23. april.
Effekivisering Kubr. Kap 5. Rådgivning og kultur •Kultur er den kollektive programmering av den menneskelige bevissthet som skiller en menneskegruppe.
Sosiologi i barnehagen
TERMA Terapeutisk møte med aggresjon.
Prosjektorganisering
11. Legitimitet og makt Påstandene:
8 Mål og strategier Påstandene:
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Kvalitetssystem ved Høgskolen i Molde
Sosial integrering av mennesker med psykiske problemer
Pedagogisk ledelse i Den gode Akershusskolen
Samhandlingsreformen i et kommunalt perspektiv
Nye veier i lærerutdanninga
VALGFORUM Valgforum er et medlemsforum for valgadministrasjonen i alle norske kommuner og fylkeskommuner. Valgforum skal bidra til utvikling av valg i.
Definere og velge hovedmål og delmål
Brukermedvirkning i boligsosialt arbeid
Organisering av prosjekter
”HVA MENER DU?” FORSTÅ OG BLI FORSTÅTT
Introduksjonsgruppe kognitiv terapi
Litt om prosjektarbeid DagWiese Schartum, AFIN (fritt etter Arild Jansens presentasjon fra DRI3001, 2007)
Oppsummeringer Hva er et prosjekt? Prosjektorganisering Prosjektfaser m.m. 4: Arbeidsmåten i prosjekter Prosjektgruppen - sammensetning og utvikling Prosjektgruppen.
Tema: Kommunikasjon i team
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
ORGANISASJON OG PROSESSER Kjetil Hoff Partner Innsikt1 AS.
Kvalitet i møtet med brukeren Hvordan lykkes med kvalitetsforbedring?
Horten vidergående skole
I-TEMA: Identitet og tilhørighet i et mobilt arbeidsliv Per Morten Schiefloe, Studio Apertura/NTNU Tom Erik Julsrud, Telenor FoU
Samhandling Samhandling skjer når to eller flere organisasjoner arbeider sammen for å oppnå et bedre resultat enn om hver enkelt arbeidet med oppgaven.
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Samarbeid og konflikt Nylen : Byråkratiske organisasjonstrekk og deres betydning for samarbeid OrganisasjonstrekkBetydning for samarbeid Spesialisering.
Arbeidsmåten i prosjekter Nylen : Noen mulige presiseringer av «planlegging» Presisering av «planlegging»Utdyping 1. Som planBeslutning om hva.
Prosjektfaser m.m. Nylen 2-3..
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Øygarden kommune Driftstilpasningsprosjekt 2013.
Nav Østfold Samling: evaluering og læring. Målgruppe: partene, øverste ledelse og tillitsvalgte. Opplæringsmaterialet.
Samarbeid og medbestemmelse Samling: Godt samarbeid. Målgruppe: partene, øverste ledelse og tillitsvalgte Opplæringsmateriale.
Fylkesmannen i Telemark Samling: Godt samarbeid med dilemma omstilling Målgruppe: øverste ledelse og tillitsvalgte.
Mandal kommune har vedtatt hvilke verdier som skal ligge til grunn for møte med publikum. Mandal kommune er preget av et positivt menneskesyn basert på.
Prosjekt vår 2016 Samlokalisering av allmennlegetjenester og kommunale helse- og omsorgstjenester Økt tjenestekvalitet?
Seksjonskonferansene
Grupper.
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Top 10 IT Issues Årsplan USIT IT-direktør Lars Oftedal
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Hva er et menneske? Å tro at «menneskets hensikt er å arbeide» får andre konsekvenser for livet, enn å tenke at «menneskets hensikt er å bygge gode relasjoner»
Kultur for læring Individuell og kollektiv læring
UTKAST Prosjektøkonomistyring Felles for forvaltning av nye rapporter og håndtering av innspill til endringer EFP-prosjektet høsten 2013.
Relasjonskompetanse Bærebjelkene
Samarbeid og medbestemmelse
La elevene løse oppdraget B – Samarbeid
12. Organisasjonsutvikling
Sosial kompetanse i yrkesrollen
12. Organisasjonsutvikling
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Hva er et prosjekt? Nylen 2.

Hva er et prosjekt DefinisjonTrekk ved oppgaven Oppgaven er unik. Den skiller seg fra det rutinemessige. Mål og rammer kan angis for den. Den er ofte tverrfaglig. Den krever normalt innsats fra flere avdelinger.

Noen trekk ved arbeidsformen i et prosjekt Oppgaven i sentrum Prosjektet stilles fritt i forhold til den løpende virksomheten. Arbeidsformen og betingelsene forandres underveis, de kan ikke fastlegges endelig. Oppgaven er åpen. Prosjektet preges av samarbeid på tvers av både fag og avdelinger. Deltakerne i prosjektet har dobbelt tilknytning til prosjektet og basisorganisasjonen. Deltakernes tilknytning til prosjektet er skiftene og midlertidig. I prosjektet arbeider deltakerne som en gruppe.

Noen grunnleggende forestillinger i prosjektorganisering Nærhet til situasjonen er et gode| Oppgaver er tverrfaglige Det er ønskelig å redusere avstanden mellom beslutning og gjennomføring Interesser er legitime og representerer et legitimt bidrag Uklarhet kan være hensiktsmessig Arbeid i grupper er fruktbart Felles ansvar for en oppgave er oppnåelig og hensiktsmessig

Hensikter eller former for nytte av prosjektorganisering Hensikter eller nytteUtdypet Bedre løsningerBedre i seg selv og bedre aksept og forståelse for dem. KommunikasjonPå tvers av fag, enheter og nivåer LæringGjennom samarbeid på tvers FleksibilitetI tid, kapasitet og kompetanse Utvikling av organisasjonenEt bidrag til å utvikle tenkning og refleksjon omkring organisering. Arbeidsmåten i seg selvEn hensiktsmessig form, som personer kan finne seg til rette og utvikle seg i.

Noen hovedtrekk ved byråkratiske organisasjoner TrekkUtdypet Hierarkisk oppbyggingVekt på autoritet som grunnlag for beslutninger RegelstyringArbeidet utføres i samsvar med etablerte prosedyrer og regler SpesialiseringArbeidet deles opp og tilordnes stillinger; arbeidet er individualisert Skille mellom det primære og det arbeidsmessige Arbeider på grunnlag av organisasjonsmessig fastlagte prioriteringer og strategier UpersonlighetArbeidstakerne opptrer «nøytralt» og lar seg ikke styre av egen følelser og reaksjoner