RSS og Alerts JDD 21. mai 2008. Ting jeg skal si litt om RSS Alerts (TOC) Hvordan fungerer disse funksjonene? Hva kan de brukes til?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Få nyheter fra Legemiddelverket som RSS-strøm Du kan hente inn en RSS-strøm (feed) på forskjellige måter, både i e-postprogrammer og i ulike nettlesere.
HVA ER ?.
Support, nye funksjoner og tjenester fra Uni Pluss
Internett for nybegynnere
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Antalis-HQ BRUKERVEILEDNING FOR BESTILLINGER. Antalis, Europas ledende distributør av papir, emballasjeløsninger og dekor & display produkter, presenterer.
Et hjelpemiddel for å lage litteraturlister/kildelister.
Logg inn med ditt brukernavn og passord. Glemt passord?
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
EVurdering Et webbasert system for elektronisk vurdering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av elektronisk system for vurdering av forskningssøknader.
HVA ER ?.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Enkel brukerhåndbok for NFUs redaktører Versjon 1, 3. februar 2013.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
IKT ressurser for e-læring NVU-konferansen 2005 Olav Skundberg HiST, AITeL
Utfordringer for bibliotekene i det 21.århundre – presentasjon av BS Weblån Lillestrøm 19. november 2008.
Nyhetsfôring med RSS ALEPH brukermøte 2006
Hvorfor satse på nett? 3,2 millioner nordmenn har tilgang til internett (2006). Folk bruker nettet først for å skaffe informasjon. Internett er den billigste.
DaTaTing Hva er internett? •Verdensomspennende nettverk av nettverk. •I likhet med mennesker, kan ikke datamaskiner kommunisere med hverandre gjennom et.
Forskning og utvikling Hva bidrar biblioteket med?
Programmering i ActionScript - hva er det, og hvordan undervise?
Teknisk brukerstøtte system For Noroff Instituttet Avdeling Bergen Oppgave 49E av Gisle Johannessen, HiST V2007.
Velg sjøveien - medieomtale og annonsering Informasjonssjef Anne Kristin Hjukse Oslo Havn KF.
Tjenester ved Universitetsbiblioteket UBMBs websider: • Via Det elektroniske bibliotek har ansatte og studenter tilgang til en rekke elektroniske informasjonsressurser.
Helsebiblioteket.no Nyttig på nett for hele befolkningen Det 73. norske bibliotekmøte Stavanger, mars 2012 Hege Underdal, konst. redaksjonssjef,
Smart bruk av Vortex til møter, samhandling/samarbeid mm
Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se.
Blogg, Wiki, RSS  Hva er det?  Hvordan ta det i bruk?
Nyhetsstrømmer #02 RSS ( RDF Site Summary ) gjør at man kan abonnere på nyhetsstrømmer. Atom er en standardisering av RSS formatet. Kan abonnere v.h.a.
Java Server Faces (JSF) en introduksjon Frode Eika Sandnes.
Mars 2008 Ole Husby Nettlesere. Nettlesere finnes På Windows-PC-er på Mac’er på Linux på mobiltelefoner og forskjellige andre steder også.
Jan Ove Rein, Katrine Aronsen NTNU Medisinsk bibliotek Juni 2013
Hva er Fronter.
AITeL Studentaktivitet, raske tilbakemeldinger og åpenhet - er WIKI løsningen? Øyvind Hallsteinsen Svend Andreas Horgen Avdeling for Informatikk og e-Læring.
AITeL erfaringer fra et alternativt LMS-system Svend Andreas Horgen Avdeling for Informatikk og e-Læring (AITeL) Høgskolen i Sør-Trøndelag Blogg:
Nye websider for Sørli skole
Svend Andreas Horgen Avdeling for Informatikk og e-Læring (AITeL)
Kompetansebygging 2.0, / Bibliotekmøtet på Hamar 2010 Karen J. Buset, UBiT Kompetansebygging 2.0.
Apache POI.
Høgskolen i Oslo Litt om LMS. Hva er et LMS? l Et internettbasert, brukeravgrenset system for elektronisk kommunikasjon, publisering av elektroniske filer.
Blogger. En personlig nettbasert publikasjon ment for offentligheten Oppdateres ofte Postinger i omvendt kronologisk orden Blogger har ofte et personlig.
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
NEWS Et uvurdelig hjelpemiddel i hverdagen. Hva skal vi gjennom i dag Hva er news? Hva brukes news til? Programmer og grupper Noen ord og uttrykk Noen.
Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner.
Opprette Gmail-konto Lage iGoogle-side
Mandag 8. November Powerpoint..
RSS David Massey ALEPH brukermøte Hva er RSS? RSS is a family of Web feed formats used to publish frequently updated content. An RSS document, which.
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Universitetsbiblioteket i Oslo e-ressurser Studenter og ansatte med uio brukernavn og passord kan søke UBO’s e-ressurser også fra Roma Denne presentasjonen.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
eSøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler. Kort presentasjon av endinger i forbindelse med søknad.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne.
Webatlas API En introduksjon for utviklere (og andre interesserte)
Høgskolen i Oslo Bruk av blogg og wiki i arbeid med bokbaser – et komparativt studium Vibeke Bjarnø (IKT) og Eva Michaelsen (norsk) Avdeling for lærerutdanning.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
J2ME- og Web-basert Instant Messaging System. Oppgavebeskrivelse Selvstendig system J2ME- og Web-basert Internasjonalisering.
Weblogg-Forum web-system. (PHP/MySQL) Hovedprosjektoppgave 46E (Egendefinert oppgave) Skoleåret 2003/2004 – AiTEL, HiST Student: Magnus Kopstad Veileder:
Rettighetsstrukter ved UV. Rettigheter Alle studiekonsulenter som redigerer studiesider har følgende skriverettighet: uv-vtx-studier-skrive Dette gjelder.
1 VervDb Web-basert system utviklet med PHP og MySQL, vervdatabase for Høgskolen i Sør-Trøndelag.
Inf1000 (Uke 5) Arrayer, filer og tekst
1 BRUK AV REFERANSEHÅNDTERINGS- VERKTØYET ENDNOTE I FORBINDELSE MED ORGANISERING AV LITTERATUR OG MANUSKRIPTSKRIVING Bibliotek for medisin og helse Mai.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Oppfølgingsmøte for ITALIENSK
Fordypningsoppgave Håkon Swensen 5. mars 2014
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Brukerundersøkelse, vår 2017
Utskrift av presentasjonen:

RSS og Alerts JDD 21. mai 2008

Ting jeg skal si litt om RSS Alerts (TOC) Hvordan fungerer disse funksjonene? Hva kan de brukes til?

RSS Definisjon fra Wikipedia: ”RSS er et enkelt XML-basert filformat som ofte brukes for å abonnere på nyhetsbaserte nettsteder” (

Litt enklere forklart: RSS er en tjeneste som gir mulighet til å ”abonnere” på oppdateringer av websider. En kan sjekke for oppdateringer når det måtte passe og går aldri glipp av noe. RSS har vært spesielt vanlig å bruke for å følge med på nyere webmedier som blogger, wikier og podcasts, men er nå også blitt mer vanlig på tradisjonelt oppbygde nettsider.

Symbolet for RSS Hvis dette symbolet finnes på en side betyr det at siden støtter RSS, og at en dermed kan abonnere på oppdateringer i en RSS-leser.

RSS-lesere En RSS-leser er et program der en samler de sidene en vil abonnere på. Leseren fanger opp oppdateringer på de valgte sidene. På denne måten slipper en å sjekke et stort antall sider for oppdateringer, en trenger kun å sjekke en side.

Kjente RSS-lesere Bloglines Google Reader

Eksempler på sider som støtter RSS Norsk bibliotekforening Helsebiblioteket De fleste nettlesere støtter RSS, for eksempel Explorer, Opera, Firefox og Safari. Ellers støtter de aller fleste blogger og wikier RSS. Dersom en lurer på om en side støtter RSS kan en teste dette ved å lime inn webadressen i en RSS- leser.

RSS og databaser De fleste basene vi har tilgang til støtter RSS, blant andre Ebscos baser, ISI-basene, Science Direct og Compendex. Kan brukes både til å overvåke enkelte tidsskrifter og spesielle emner en er interessert i. For å overvåke emner lagrer en søk og abonnerer på dem. Eksempel: Science directScience direct

Alerts Fungerer i stor grad som RSS, men baserer seg på e-post. Gir ikke beskjed for hver eneste oppdatering, men sender klikkbar innholdsliste (TOC) hver gang et nytt nummer av et tidsskrift kommer ut. Vanlig i de store databasene, der en kan motta alerts for utvalgte tidsskrifter. En må være logget inn som personlig bruker for å sette opp alerts

Hvordan kan vi bruke dette? (1/2) Egen faglig oppdatering: Sette opp konto i en RSS- leser og abonnere på bibliotekfaglige blogger, tidsskrifter og lignende. Oppfordring fra Mona: Del tips med hverandre om gode bibliotektidsskrifter- og artikler! Bloggen kan være god å bruke til dette.

Hvordan kan vi bruke dette? (2/2) RSS og Alerts kan hjelpe ansatte og studenter med å holde seg oppdatert på det nyeste innen sitt fagområde  KIF Markedsføring: Brukere kan gis mulighet til å abonnere på nyheter fra biblioteket, nye bøker innen sitt fagområde osv. Andre gode ideer??

Lenker for videre studier Web- og markedsføring har lagt ut en side for ansatte om litteraturovervåkning med RSS.side Svend Andreas Horgen (høgskolelektor i Informatikk og e-Læring på HiST) har lagt ut en grei presentasjon.en grei presentasjon