Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Blogg, Wiki, RSS  Hva er det?  Hvordan ta det i bruk?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Blogg, Wiki, RSS  Hva er det?  Hvordan ta det i bruk?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Blogg, Wiki, RSS  Hva er det?  Hvordan ta det i bruk?

2 Blogg = Web og Logg  En slags ”online dagbok”  Forskjellig fra et nettsted fordi man alltid kan kommentere innleggene.  En slags blanding av et nettsted og et diskusjonsforum.  Noen weblogger er rene dagbøker for bloggskribenten, er andre mer tematisk, profesjonelt, eller kunstnerisk vinklet.  Bloggeren får som regel et gratis publiseringsverktøy ved bruk.  En nyere variant er en videologg.

3 Videologg:  http://www.rocketboom.com/vlog/ http://www.rocketboom.com/vlog/

4 Wiki  Wiki betyr ”rask” (fra hawaisk)  Wiki er en online database, dvs. et nettsted som kan redigeres med nettleseren av alle.  Folk må bidra med informasjon for at en Wiki skal bli vellykket. En Wiki kan brukes som:  Et leksikon  Kalender  Katalog over nyttige ressurser  Idéer og planer  Prosjektbeskrivelser  Et verktøy for møter (agenda, møtereferat)

5  Eksempler, Wiki

6 Gratis Wiki  http://yummy.pbwiki.com http://yummy.pbwiki.com  Her kan du lage din egen wiki.  Lyst til å se på en søsterwiki til Wikipedia? Sjekk ut http://no.wiktionary.org/wiki/Hovedside http://no.wiktionary.org/wiki/Hovedside

7

8 RSS Really Simple Syndication  En alternativ måte å lese nyheter på. En ”dialekt” av XML som gjør det mulig å hente inn informasjon fra mange steder.  Nyheter hentes inn fra forskjellige kilder på internett og vises samlet. Innholdet kommer til deg, i stedet for at du surfer rundt og leter.  Bruk eget gratisprogram til å samle nettsidene.  En forutsetning for å ”abonnere” på sidene er at de er tilrettelagt for RSS.

9 Feed Reader Lastes ned på www.feedreader.com

10


Laste ned ppt "Blogg, Wiki, RSS  Hva er det?  Hvordan ta det i bruk?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google