Kort om | Beskyttelse. Beskytternes oppgave er å minimere effekten på den anslagsenergien som kan oppstå ved en velt. Dvs. absorbere så mye energi som.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vår elektriske verden kap 5
Advertisements

Litt om meg selv Faglærer for Klima, energi og miljø på Tangen VGS i Kristiansand Utdannet rørleggermester i Tyskland Jobbet i 7 år for en stor messingprodusent.
Kvalitetssikring av h.app.tilpasn.
Klimabegrep I markedsføringen Klimabegrep I markedsføringen Jørgen Randers Professor Senter for klimastrategi Handelshøyskolen BI Forbrukerombudet Oslo,
Del 2: Personlig økonomi.
STUDIESPESIALISERING 2012/2013
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Knutepunktsimulering
CE-merking av byggevarer
Arbeidsgruppe for bekjempelse av fallende gjenstander
PhD on Track – testmetodikk når målgruppen involveres Andrea Gasparini, Universitetsbiblioteket i Oslo Ingrid Cutler, Universitetsbiblioteket i Bergen.
Hvorfor sertifisere ?? Elisabeth Fahlstrøm Vedlikeholdskoordinator MTA
5. september 2013 Overingeniør Geir Sjøli Arbeidstilsynet Midt-Norge
Salten Regionråd – Felles Ansvar
BraWeb Bestilling. Bravida tilbyr nå BraWeb Bestilling.Dette er et web-basert system for arbeidsbestilling. Systemet er interaktivt og dynamisk, og gir.
MINE KJÆRE BARN SPARE STRØM = MER LOMMEPENGER. DERFOR….
Del 2: Personlig økonomi.
Sleepsafe DA - "never mind the bugs"
Visma Enterprise introduksjonspresentasjon Hvordan bruke ny meny i Visma Enterprise HELHETLIG LØSNING FOR NORSKE VIRKSOMHETER Moderne og effektiv tjenesteproduksjon.
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet.
Arbeid - Kinetisk energi
Pensjon.
Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo andre kvartal 2006.
Oppgave gjennomgang Kap. 3 og 4.
1: Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo tredje kvartal 2006.
TILskudd ikke-kommunale barnehager i Fauske kommune
Managerial Decision Modeling Cliff Ragsdale 6. edition Rasmus RasmussenBØK350 OPERASJONSANALYSE1 Chapter 6 Integer Linear Programming.
Anette Kure Bibliotekar  Det dere gjør her ved Høgskolen er en forberedelse til og en øvelse i forskningsarbeid.  All forskning og alt akademisk.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Pallegaffel.
Julemøte i Norsk fjernvarmeforening 2013 Anleggsbidrag i fjernvarmen Fredrik Dahl-Paulsen Markedssjef Akershus Energi Varme Tilknytningsavgift.
Kommentarer til enkelte spørsmål i THEMAs rapport Tilknytningsplikt og prisregulering Fjernvarmedagene – 29. oktober 2013 – Frode Støle.
Livet i havet – vårt felles ansvar Muligheter for sporing av taretrålere Seniorrådgiver Jens Altern Wathne Trondheim 18.september 2013.
Improving Products Gruppe Presenteres av : Hege-Kristin Johansen Herman Kolås Marianne Ates Marit Finden Jonas Lillevold André Johansen Tom.
Lukas 18,35-43 Den blinde mannen ved Jeriko
SINTEF Energi AS 1 Jørn Heggset SINTEF Energi AS Nytt i FASIT kravspesifikasjon v og forslag til endringer i v
6. Hovedlønn desember
Quiz 5 høsten November 2013 Spørsmål m/tema: ”Hva var nå dette igjen da…?”
Formelmagi 31-1 Begrep/fysisk størrelse
Byggevarestatistikk - import / eksport Pr. 1. kvartal –2014.
TEKNISKE SPESIFIKASJONER For innlevering av 16:9 digitale videobånd med TV-reklameinnslag 1. Innleveringsfrist Alle reklamefilmer skal leveres 4 (fire)
Sponsor case Continental Dekk
eSøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler. Kort presentasjon av endinger i forbindelse med søknad.
Kort om |. Ved å bruke spesielle substanser for innfarging som reflekterer spesifike bølgelengder av lys kan man påvirke yttertemperaturen på et materiale.
Å tenke på ved kjøp av MC utstyr
Kort om |. Denne teknologien er utviklet av NASA for å kunne balansere temperaturforskjellene som astronautene utsettes for i rommet. Teknologien baserer.
Kort om | vedlikehold. Hvorfor trenger man å vaske produktene? Skitt drar til seg fuktighet, noe som minsker komforten. Lukt kan ha en…negativ påvirkning.
Kort om | skinn. Skinn er et levende materiale og hver hud har sine merker og karakter. Strukturen kan variere. Det er vanlig at man trykker et nytt mønster,
Kort om | sømmer.
Kort om | CE sertifiserte støvler. Standarden for støvler har blitt uppdatert og bytter navn fra EN13634:2002 til EN13634:2010. Støvler som allerede er.
HI-ART ® High Abrasion Resistent Textile Kort om |
Kort om |.
Kort om | Funksjonsmembran
Kort om | Tekstilmaterial til MC. Tekstilmaterialer for MC-bruk er i hovedsak Polyamid (Nylon) eller Polyester. Minste bestanden er filamentet som spinnes.
Nasjonal handlingsplan for friluftsområder
REFERANSETEKNIKK Forelesning for: Spesialpedagogikk tirsdag tirsdag Anette Kure.
Hørselvern Always a Safe Step ahead!.
N O R P R O F F Quality Management SAMARBEIDSPARTNER FOR
Utviklingtrapp for basistrening
Brann i arbeidsklær Foto: Norsk brannvernforening, Thor Kr. Adolfsen Tilrettelagt i PowerPoint av Monica Varan, april 2013.
Miljøfyrtårn i Troms fylkeskommune Kjetil Kleveland, 30.oktober 2014.
Kjør debatt - Hva? Hvem? Hvordan? Berit Strømshoved, Lillehammer bibliotek Litteraturhus Lillehammer.
Wieland GroupBuilding Installationgesis gesisPLAN EFA Elektro as Dine utfordringer er vårt ansvar Grunnkurs gesisPLAN - Del 2 09:00 Presentasjon av gesisPLAN.
Stian Grønning Master i samfunnsøkonomi Daglig leder i Recogni.
Operasjonsanalytiske emner
Brukerveiledning* for Cypromeds termostatregulerte varmesko
Fordeler ved bruk av torvtak/ takhager:
Arbeid, energi og effekt
Problemstilling: Er periodisk fasting bra for deg?
Hvordan kan akkreditering bidra til færre ulykker i industrien
Utskrift av presentasjonen:

Kort om | Beskyttelse

Beskytternes oppgave er å minimere effekten på den anslagsenergien som kan oppstå ved en velt. Dvs. absorbere så mye energi som mulig for å forhindre skader. Samtlige beskyttere som har som oppgave å beskytte en mc-fører må sertifiseres, av et akkreditert testinstitutt, mot en Europeisk standard. Beskytteren skal være merket med hvilken standard den er testet mot, hvilken del den skal beskytte, ev. nivå av beskyttelse samt størrelse.

Alle CE godkjente produkt skal ha en tilhørende brukerinformasjon. Denne skal være oversatt til landets språk og inneholde informasjon om; hvilket testinstitutt som har utført testen og sertifiseringen, produsenten, tilpassing, hvilke typer ulykker som produktet beskytter mot samt hvilke typer ulykker som produktet ikke beskytter mot. Beskyttere som sertifiseres etter en oppdatering av standarder skal sertifiseres mot den siste versjonen. Beskyttere som er sertifisert mot en tidligere standard kan fortsatt brukes uten restriksjon.

Jofama har valgt å bruke myke beskyttere for å absorbere energi. Fordelen vi ser er at hele beskytteren absorberer energi samt at friksjonsvarmen som oppstår mellom beskytter og yttermaterial ved belastning, minker da materialet gir seg noe. Samtlige av Jofamas beskyttere for skuldre, albuer, hofter og knær kan justeres til rett posisjon for hver bruker enten ved borrelås på beskytterene eller justering i beskytterens lommer.

Slagbeskyttere for skuldre, albuer, hofter samt knær EN :2012 EN1621-1:2012 erstatter EN1621-1:1997 f.o.m. desember 2012 Standarden har to beskyttelsesnivåer med ulike krav på evnen til å absorbere energi. Nivå 1 (Level 1) er det mindre beskyttende, mens nivå 2 (Level 2) er det høyere nivået av beskyttelse. Kravet for nivå 1 er at den gjennomsnittlige kraften, fra ni slag av 50 J, ikke skal overstige 35 kN. Kravet for nivå 2 er 20 kN.

Beskytterne finnes i to ulike størrelser. Type A for juniorer samt damer og Type B for øvrige. Beskytterne kan også, på frivillig basis, sertifiseres for kalde forhold (-10 C) samt for varme forhold (+40 C). Da mot samme krav som over. I den oppdaterte standarden utføres også slagtest mot en våt beskytter.

Motorsyklistens ryggbeskytter EN1621-2:2013 EN1621-2:2013 erstatter EN1621-2:2003 i løpet av høsten 2013 Standarden har to beskyttelsesnivåer med ulike krav på evnen til å absorbere energi. Nivå 1 (Level 1) er det mindre beskyttende, mens nivå 2 (Level 2) er det høyere nivået av beskyttelse. Kravet for nivå 1 er at den gjenomsnittlige kraften, fra sju slag av 50 J, ikke skal overstige 18 kN. Kravet for nivå 2 er 9 kN.

Beskytterene kan også, på frivillig basis, sertifiseres for kalde forhold (-10 C) samt for varme forhold (+40 C). Da mot samme krav som over. I den oppdaterte standarden utføres også slagtest mot en våt beskytter.

Tre ulike former av beskyttere finnes og er definert: ”Full back protector” ”Central back protector” ”Lower back protector”

Takk for at du har brukt 10 min på å lese om Jofamas produkter og vårt syn på beskyttere!