Historien om FURH - Behovet for en fagpolitisk forening innen helse- og sosialfag Karl-Johan Johansen 1.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Advertisements

Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Regionale sentra for omsorgsforskning Kunnskapsutvikling, kunnskapsforvaltning og kunnskapsformidling med kommunenes pleie- og omsorgstjeneste som målgruppe.
”KOMPETANSE SOM REGIONAL UTVIKLINGSFAKTOR” Kystnæringssenteret, Sortland Onsdag 12. desember kl – NÆRINGSLIVETS KOMPETANSEBEHOV v/ Marit Liberg,
En historikk om foreningen frem til i dag
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Tariffkonferanse Norsk Fysioterapeutforbund
Organiseringen av det helse- og sosialfaglige området i UHR
Utfordringer til UH-sektoren: Hvordan finner vi tonen? Statssekretær Kyrre Lekve UHRs dekanskole 3. februar 2010.
ved Wenche Natland Dahlen Karl-Johan Johansen
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Utdanningspolitikken • Samme rettigheter. • Hjelp for alle som trenger det. • Etterutdanning for lærere. • Utvide skoledagen gradvis. • Fokusere på.
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Forskningsseminar : Forskning og utdanning Får vi det vi trenger – og trenger vi det vi får? Åpning ved President Marianne Harg.
Rune Nilsen prorektor.
Rotary Distriktssamling Langesund 29.mars 2008 Niels Jørgen Andersen.
Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening (FHL) Landsomfattende nærings- og arbeidsgiverorganisasjon. Tilsluttet NHO. Organiserer mer enn 500 bedrifter.
Internasjonalt perspektiv Oslo, Audun Lågøyr Næringspolitisk direktør Byggenæringens Landsforening.
Utdanning & Forskning i Norge - Gullslottet som henger i luften? Betyr veivalgene for norsk utdanning & forskning egentlig så mye.
FIRM Forum for forebyggende infeksjonsmedisin og reisemedisin Skal fremme kunnskap om forebyggende infeksjonsmedisin og reisemedisin i forståelse med sentrale.
Høgskolen i Telemark Status og videre ambisjoner lokalt og regionalt Kristian Bogen Rektor Høgskolen i Telemark.
Møte i Nasjonalt Råd for Teknologisk utdanning - Høgskolen i Oslo oktober 2007 Forskerrekrutteringsbehov i Norge - Framskrivninger til 2020 basert.
Forskningsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Bakgrunn: Nye rammebetingelser Universitets- og høgskoleloven av 2005 Rådets høgskolestrategi.
Høgskolen i Oslo Tid til forskning som forhandlingstema - erfaringer fra høgskolene UHR-konferanse Trine B. Haugen.
Høgskolen i Oslo Profesjonsutdanningenes utvikling i UH-sektoren UHR-seminar Sissel Østberg Rektor HiO.
Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen på Gjøvik Prosjektbasert fra 2005 Offisielt åpnet høsten 2006 Viktigste oppgaver –Et større forskningsprosjekt.
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Informasjon om oss stiftet februar Ut på tur..
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Holmenkollen Park Hotel
1 Grensesprengende omsorg Interreg III A Prosjektkontakt 20. og Gardermoen omsorg2/index.php.
SiO-Læringsmiljøs lederkurs - Modul 11 Vår kontekst 1 Funksjon Hvilken funksjon har foreningene? Hva er hensikten med å drive en studentforening?
Studentlivs lederkurs - Modul 2 Vår kontekst1 Kort om kurset.
SiO-Læringsmiljøs lederkurs - Modul 2 Vår kontekst 1 Funksjon Hvilken funksjon har foreningene? Hva er hensikten med å drive en studentforening?
DIS-Norge og DIS-Finnmark Årsmøte i DIS-Finnmark 2006 Hammerfest 4. mars 2006 Vidar Øverlie DIS-Norge
Bakgrunn, mandat, oppgaver Oppstartsmøte Universitetsdirektør Tor A, Aagedal Råd for samarbeid med arbeidslivet.
HISTORIKK  Stiftet i 1996  Initiativtakere, tidligere rusmisbrukere  Drevet av tidligere rusmisbrukere  Partipolitisk og religiøst uavhengig  Landsdekkende.
Hjem-skole-samarbeid Rollemodeller Engasjement
EVALUERING AV KVALITETSREFORMEN HOVEDPUNKTER Fagpolitiske foreninger Fung.generalsekretær Sigrid Lem.
FORSKNINGSPOLITIKK Norges samlede forskningsinnsats skal innen 2010 utgjøre 3 % av BNP Grunnforskningen skal være fri og uavhengig.
DE FAGPOLITISKE FORENINGENE, hva nå? Innlegg OU-seminaret 12. februar 2014 kunnskap gir vekst
Knut Ole Lysø, FFL Kriterier for ansettelse som høgskolelektor Innlegg februar 2013 kunnskap gir vekst
Forskning på fagskole. NUFHS møte Arne Roar Lier Høgskolen i Oslo og Akershus
Universitets- og høgskolebibliotekene i kunnskapssamfunnet Randi E. Taxt Bibliotekmøtet på Hamar
Synliggjøring og kvalitetssikring av UH-bibliotekene i ny mål-struktur og ved budsjett-rapportering til departementet Stabsdirektør Hans Martin Fagerli,
Hvilken framtid har hagesaken: En spørreundersøkelse Ole-Johnny Nilsen og Per Espen Jahren, Hageselskapet Østfold HAGESELSKAPET ØSTFOLD.
Eksperter i team Erfaringsbasert emne i tverrfaglig samarbeid
Samfunnsviterne - hvem er vi?
1 Grensesprengende omsorg Konferanse i Østersund 27.september 2005
SI DIN MENING OM LØNNSOPPGJØRET! TARIFFPERIODEN DM
1 Nordiske VA-verksforeninger Norsk Vann har et godt samarbeid med de nordiske søsterforeningene: Utveksling av aktuell informasjon, fellesmøter mellom.
Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen.
RETNINGSLINJER FOR PRESENTASJONEN Denne presentasjonen er tenkt brukt for å rekruttere nye medlemmer Hensikten med å lage en standardisert rekrutteringspresentasjon.
VELKOMMEN til Konferanse om norsk ingeniørutdanning Klækken, 19. og 20. oktober 2006.
Handlingsplan Utdanningsforbundet Karmøy.
Handlingsromutvalget Hvorfor opprettet Virkelighetsforståelse og offentlig debatt Hvorfor er 23 milliarder oppfattet som utilstrekkelig?
I ET HISTORISK PERSPEKTIV 1.1.3
1 Idéportalen – Et initiativ for å formidle studentoppgaver fra næringsliv og offentlig forvaltning Idéportalen, v/ Line Hafsahl Johansen.
Møte i NFE-HS Tor Rynning Torp
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Sørmarka
Statssekretær Åge Rosnes: Hvordan bidra til økt privat finansiering av forskning – myndighetenes politikk og virkemidler.
Velkommen til nettverkssamling 11.og 12.mai 2016 Senter for likestilling v/Universitetet i Agder Åsta Lovise Einstabland.
Skulpturlandskap Nordland - Ballangen Foto: Vegar Moen Ofoten Studiesenter Siv Lysvold 30. mars 2016.
Evaluering av samfunnsvitenskap Hvem skal med? Informasjonsmøte 19. februar Jon Holm.
Seksjonskonferanser 2007 Seksjon helse og sosial.
Seksjonskonferansene
Samarbeidsprosjekt mellom SiT, utdanningsinstitusjonene, Trondheim kommune, studentpolitikerne, fylkeskommune og studentfrivilligheten. En arena for å.
Omstillingsprosjekt ved vernepleierutdanninga ved HiST
Sammenslåing av fylkeslagene i Mental Helse i Nord- og Sør-Trøndelag
Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (Result)
Kvinnesatsing Info fra NJFF-Hedmarks kvinneutvalg
Utskrift av presentasjonen:

Historien om FURH - Behovet for en fagpolitisk forening innen helse- og sosialfag Karl-Johan Johansen 1

Hva var FURH? FURH – Forening for undervisningspersonell i det regionale høgskolesystem Stiftet høsten 1986 Nedlagt i år 2000 Hadde ca. 120 medlemmer som var ansatt innenfor helse- og sosialfag Hovedtyngden av medlemmene var i Trondheim og Oslo, men det var også en del medlemmer i Nordland og Østfold. 2

Formålet til FURH Å arbeide for medlemmenes økonomiske og yrkesmessige interesser. Å være et bindeledd mellom medlemmene ved høgskolene i det regionale høgskolesystemet bl.a. ved å arrangere kurser, konferanser av fagpolitisk karakter og lignende, delvis i samarbeid med 3FH og FFL Det var en rekke enkeltmedlemmer som ikke var med i noen forening, men som inngikk i direkte- medlemmers gruppe som ble medlemmer i FUHR 3

Hvorfor ble FURH nedlagt? FURH ble nedlagt i forbindelse omorganisering av Forskerforbundet i år 2000 og etablering av ny struktur med lokallag, jfr. org III. 4

Behovet for en fagpolitisk forening? Det er mange viktige spørsmål utenom lønn og arbeidsvilkår som en fagpolitisk forening kunne fokusere på med sikte på å øve innflytelse Helse og sosialsektoren er bemanningsmessig og økonomisk den største i det norske samfunnet Helse og sosialfagene er store i høgskoler og universiteter samt andre sektorer 5

Hva burde en fagpolitisk forening innenfor helse- og sosial fag fokusere på? Forskningspolitikk innenfor helse og sosial Innhold og organisering av helse- og sosialfagene innenfor UHR - utdanningspolitikk Bemanning-/rekruttering av personell til ulike stillingskategorier i sektoren Kvalitet innen forskning, utdanning og tjenesteyting innenfor helse- og sosialfeltet 6

Potensiale for en fagpolitiske forening innen helse- og sosial Antall medlemmer ved helseutdanningene ved høgskolene: 380 Antall medlemmer i sykehussektoren: 905 Antall medlemmer ved de med. fakultetene på universitetene: 560 Andre sektorer?? Kilde: medlemsregistret i Forskerforbundet 7