Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo 20.01.2013. Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

Frafall og rekruttering av kvinnelige trenere, ledere og dommere Hege Leirfall Forbundsstyret NFF.
Klubbutvikling NBBF Torunn Ytrehus 2012.
Inge Andersen Felles formannskapssamling.
Inge Andersen Idrettens organisering og viktigste oppgaver.
Inkludering i idrettslag Børre Rognlien 2. visepresident
Nasjonal dugnadskampanje 2012 – En veskeholder som gleder.
”Laget med størst aktivitet på Nordmøre”. Strategi Styrker (Strength)Svakheter (Weakness) Muligheter (Opportunities)Trusler (Threats) 1.Engasjement.
FGI
Hvorfor virksomhetsplan?
Program: Registrering - kaffe Innledning De ulike typene «daglige ledere» IPD og klubbutvikling.
NIF – organisering, fagkonsulentens roller og framtid. Berg Gård
Vi har alle rett til en aktiv fritid!
Idrettens nasjonale rammebetingelser
Oppland Idrettskrets Harpefoss
GRUNNLEGGENDE LEDELSE
Musikkens studieforbund Fredag 29. oktober 2010 Anja Rynning Veum, Utviklingssjef NIF.
AFK Sportslig Plan ”Sånn gjør vi det i AFK” Sportsplan AFK.
Tillitsvalgte og administrasjon - roller og ansvar Børre Rognlien 15. Mars 2012.
Idrettspolitisk dokument
2. juli © Norges Idrettsforbund Kurstilbud for idrettsråd i Nordland Gunnar Skoglund, idrettsrådsveileder Nordland idrettskrets Idrettsrådssamling.
Ungdomsrepresentanter. Hva skal vi med det?
Stein Erik Halck Veileder
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Visjon Enklere, sikrere og artigere seilflyging For å nå vår visjon legger vi følgende til grunn: Seilflyging skal være en utfordrende aktivitet som utøves.
Endringer i NIFs lov og regelverk som har betydning for klubbene Arne Mathisen ass. gen.sekr.
Idrett for alle! Anne-Britt Nilsen 16. april 2008 NORGES IDRETTSFORBUND OG OLYMPISKE OG PARALYMPISKE KOMITÉ.
Idrettsarrangement som næringsutvikling
INKLUDERING i NORSK IDRETT
Den norske idrettsmodellen
Hva tenker du på ?.
Idrett for funksjonshemmede
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Aktivitetsmiddelsøknadene Samhandling mellom AIR og klubbene.
PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren og Verdenspresidenten.
NIFS LOV OM IDRETTSRÅD I ALLE KOMMUNER MED MER ENN TRE IDRETTSLAG SKAL DET VÆRE IDRETTSRÅD FOR IDRETTSLAG SOM ER MEDLEM I NIF. (NIFS LOV § 8) Idrettsrådet.
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité 1 Spillemidler til utstyr 2009 Frister: 14. Sept: Ordningen åpnes for søknader 20. Nov: Søknadsperioden.
Positiv fritid!. Hovedmål for NIF Å organisere idrettsaktivitet for alle funksjonshemmede ved at alle særforbundene tar det fulle ansvar for å gi et tilbud.
Skap et godt idrettsmiljø. Innhold i modulen Innledning – Hensikt og mål med modulen – Miljø- og personfaktorer For utøverne – Metoder for et utøvermøte.
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder For styret.
Mål: Mer og bedre idrettslig aktivitet i skolehverdagen Middel: Allsidig fysisk aktivitet skal gi bedre fysisk og psykisk helse blant ungdom Prosjekttid:
Ungdomskveld Tema: Ungdomsarbeid i Telemark idrettskrets
Norges idrettsforbund
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
Kva er vår oppgåve i Bømlo?
Idrettsrådets ansvar og rolle
HK Trøgstad 97 Strategiplan.
FORSLAG TIL VERDIGRUNNLAG IL HOLEVÆRINGEN (utdrag av versjon 3 med innspill fra undergruppene) ÅRSMØTE ILH SVENDSRUD 01 MAR 10.
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder Innledning.
Økonomi som barriere Idrettsglede for alle! - eller dem som har råd?
Stjørdal, 17. april Hvilke råd vil vi ha? Børre Rognlien, Idrettspresident.
Fellesmøte i Nilsbyen. Praktisk Styremøter etter dette møte Rydding.
Startmøte Veilederutdanning Hva er et startmøte? Et møte der det gjennomføres en prosess med styret og mange ressurspersoner i klubben.
Strategiplan rev Revidere i henhold til IPD 1.Idretten vedtar sin strategiske plan (2015 – 2019) 2.SF vedtar sin strategiske plan året etter.
Klubbesøk. Agenda: Bli kjent – presentasjonsrunde Klubbsatsningsprogrammet - bakgrunn og målsetting Hvilke klubber deltar i programmet Gjennomgang «Hva.
Elverum Fotball Kvalitetsklubbprosjektet
Klubbesøk. Agenda: Bli kjent – presentasjonsrunde Klubbsatsningsprogrammet - bakgrunn og målsetting Hvilke klubber deltar i programmet Gjennomgang «Hva.
Foreldremøte G § 1 Formål og verdier i Viking FK Idrettslagets formål er å drive idrett organisert i Norges idrettsforbund og olympiske.
Strategiplan
Klubben for alle.
Velkommen til REGLEMENTSKURS
Foreldremøte i Viking F.K Tema: Overgangen til 11er fotball
Klubbens styrearbeid i praksis
Årsmøte HIF 10. mars.
Sportsklubben Njård Antidopingpolicy
Idrettspolitisk manifest for Trøndelag
Samarbeid som løfter alle
II perioder hvor det ikke er noen ledelse, står samfunnet stille
Spørrebibliotek Hvordan står det til med…
IDRETTSGLEDE FOR ALLE: HVA SKAL TIL?
Utskrift av presentasjonen:

Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF

Norges største frivillige organisasjon 366 idrettsråd Særkretser 54 særforbund 19 idrettskretser Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité medlemskap idrettslag

Volleyball for funkiser i Norge. Organisert i særforbund for funksjonshemmede til tinget i 96. Var stor i Norge med lag over hele landet sør for Trondheim. Over 20 klubber. Seriespill med dame og miksklasse. Egen dommerutdanning. Rekruttering var også da en stor utfordring.

Hvor er vi i dag? Det er ingen tilbud!

Hva må til for å komme videre? Forbundet må ha klare mål med tilbudet. Mål om minst ett tilbud i hver region årlig? Forbundet må pushe regionene. Region som tar ballen etter dette seminaret. Regionen forankrer dette i planer og budsjett. Få aktuelle klubber med som har ressurser.

Hva er klubbens «gevinst» ? Klubben gir et tilbud til alle. Klubben får nye medlemmer med de plikter og rettigheter de skal ha. Klubben får goodwill i lokalsamfunnet. Klubben får flere søkermuligheter. Klubben rekrutterer ressurspersoner gjennom utøvere og foreldre.

Hva må klubbene gjøre? Styresak – er dette noe vi kan og vil påta oss? Har vi kapasitet? Avklare treningsmuligheter, trenerkompetanse, hvordan rekruttere spillere? Definere målgruppe – alder. Hvis vi har dette på plass gi ansvar til en i styret som tar saken videre. Planlegge en prøvekveld.

Hvordan rekruttere? Hvordan gjør vi det ellers i klubben? Sende ut info om tilbudet til skoler, interesseorganisasjoner, fysio/ergoterapeuter i distriktet. Kontakte NIF s regionkonsulenter som har nettverk. Annonse i lokalaviser Sosiale medier.

Hva kan vi hjelpe med? Veilede hvordan komme i gang. Tipse om støtteordninger. Tilby kurs i tilrettelegging. Og dere finner oss her: %20Funksjonshemmede%20Oversikt%20ansatte.pdf

Fra oppstarten i Oslo Volley.

11© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité Idrettsglede for alle er en krevende ambisjon. Den utfordrer både den enkelte og fellesskapet. Vi har lykkes når alle føler seg velkomne, og når samhold og ekte glede preger hverdagen i idrettslagene.

12© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité Organisasjonsverdier: Organisasjonens arbeid skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd Aktivitetsverdier: All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som glede, fellesskap, helse og ærlighet Idrettens verdigrunnlag