Erfaringsutveksling fra fylkespolitikken - Innledning ved Lars Salvesen Drøfting.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Inkluderingsarbeid i idrettslaget. INKLUDERINGSKONFERANSE januar – 2011 Svein Femtehjell.
Advertisements

Elsie Brenne, prosjektleder, kst. folkehelsesjef
Bergen en sykkelby med potensiale
Rapport Nr Ann Margareth Aasen og Kristin Søby ”Vi ser at det funker” En kvalitativ og kvantitativ evaluering av arbeidet med LP-modellen
Om Alcoa Lista Start 1971 Elkem/Alcoa - 100% Alcoa i 2010
7. Fysisk arbeidsmiljø Jeg er fornøyd med den ergonomiske utformingen av arbeidsplassen min Jeg er fornøyd med inneklimaet på arbeidsplassen.
Nasjonal strategi for diabetesområdet
Vi leverer framtidens energiløsninger
Det kommunale og det statlige barnevern
8 Det politiske systemet i Norge
Hva er et bærekraftig lokalsamfunn?
1 Utstillingsvindu for kvinner i lokalpolitikken Trøndelag Hva gjør partiene? Anne Jorid Gullbrekken og Inger Marie Bakken Miniseminar Oslo
SYNSPUNKTER FRA KS. ADMK KS’ utgangspunkt i hjemfallsaken Den kommunale og fylkeskommunale vannkraftproduksjonen er bygget ut og betalt av kommunene,
Ungdommens Bystyre 21 januar 2011 Erlend Jordal (Høyre)
ARBEIDSGIVERPOLITIKK
Arbeidsgiverrollen - politisk og administrativt
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
Skolens styringsform Driftsstyre FAU Klassekontakter Alle foreldrene
Hafslund - en stor framtidig produsent og bruker av bioenergi Jon Iver Bakken Avdelingssjef Miljø og samfunnsansvar.
Akershus Energi Varme AS
Drammen kommunes arbeid for å forebygge kjønnslemlestelse hos jenter
MILJØ OG KLIMA Ungdomskonferansen MÅLSETTING IGANGSETTE STRAKSTILTAK FOR Å ENDRE HOLDNINGER – vi har ingen tid å miste SETTE FOKUS PÅ LIVSSTIL OG.
Nord-Trøndelag fylkeskommunes ansvar og eierskap forvalter 3,1 milliarder kroner og har ansatte eier Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE), tar.
Økt regionalt ansvar – Om den politiske situasjonen i landbruket nasjonalt og regionalt Konferanse: Agderlandbruket på dagsordenen. Statssekretær, Ola.
1 Velkommen til idrettspolitisk konferanse! Flest i bredden, best i toppen! Felles innsats for et sunnere og sprekere Trøndelag Hvordan kan offentlig sektor.
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Nytt luftrom på Østlandet i Oslo og Farris TMA ASAP * Roger Holm * Advanced Sectorization and Automation Project.
Budsjettdrøfting i bystyrekomite for oppvekst og utdanning 12. oktober.
Dialogkonferanse billettkontroll, samt vektertjenester for nattilbudet
Trondheim 23.august 2007 Å kunne velge å bo hjemme lengst mulig – en sentral verdi for de fleste.
Kvalitetsutviklingsplanen Oppsummering
”Nettvett - digital mobbing”
OMRÅDE ”E” Ved Arne Pedersen Avholdt 1 møte for planlegging av Intercitymøter. Avholdt 1 møte for gjennomgang av ”Trivselen i Rotary” og klubbutvikling.
Energipolitikk Utfordringer for framtida
Fylkesrådmannens prioriteringer Kollektiv (nytt sonesystem) Ny Giv, frafall i vid.skole (spesielt ledelse) Fylkesveier (vedlikehold) Akershus fylkeskommune:
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Grønn fordelsavtale Cort Adelers gate 30 Oslo. Med grønn fordelsavtale vil vi sammen med deg redusere energi- forbruket og miljøbelastningene, samtidig.
Skolelederundersøkelsen 2008 Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen.
Kommunen som arbeidsgiver
Christian Grorud
Kim Daniel Hersel Sogge I EA-1
Arbeid er førstevalget
Samdata 2012 Somatikk.
Innhold Innhold Side 1.
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
Larvik Campingplassforening 22 medlemmer, fra 20 til 600 plasser Sesongplasser, døgnplasser, hytter, leiligheter, brygger, badestrender, kafe, aktiviteter,
Prosess skolestruktur Handlingsprogrammet Vedtaket: For fortsatt å kunne ha skoler med høy kvalitet i en virkelighet med mindre økonomiske.
Ny organisasjonsstruktur - implementering Kurs hovedtillitsvalgte 8. – 9. mars 2010.
Hva sier tallene oss?.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Tema Rute 465 Mysen-Askim-Sarpsborg
Bjørnar og Kjerstin.  Jobbet med helsesøstersaken i 15 år!  Hatt ulike innspill - stykkprisfinansiering  Ulike kartlegginger - hvor mange minutter.
Uføretrygdreformen og dens konsekvenser for bostøtten
ROLLEN SOM FOLKEVALGT.
«Ett minutt er ikke nok!» «Helsesøstre jobber med, og bidrar til å definere fremtida di» - Jostein. 600 elever foran Stortinget våren 2014 Fakkeltog i.
Den ytre reform Bygget opp nytt styringssystem for en av de aller største samfunnssektorer Etablert 5 regionale helseforetak Etablert 47 foretak.
Styreleder Halvdan Skard Strategikonferansene 2010.
IK Bygg, et verktøy for kommunene
Samling for skolenes leder(e) for elevdemokrati og helhetlig læringsmiljø-høringsseminar 11. mai 2014 Orientering om nytt ressurshefte om arbeid mot krenkende.
Ap Arbeiderpartiet mener at vi skal fortsette oljeboringen på en konsekvent måte, de vil ta i bruk ressursene vi har. De mener oljepengene skal gå til.
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
B YRÅDETS FORSLAG TIL BUDSJETT FOR Ikke akkurat en fantastisk opplevelse.
Årsmøte FSTL 2011 Tema Energimerking Anders Sandbakken Brannrådgiver for eiendomsforvaltning- og utvikling Klinikk for intern service.
Psykisk helsearbeid i lokalpolitikken i Bergen Bjarte Bønes Bruntveit, leder Hordaland lokalavdeling.
«Forsøk med NAV-veileder i videregående skole» er et samarbeidsprosjekt mellom Arbeids- og velferdsdirektoratet og Utdanningsdirektoratet. Forsøket finansieres.
Vedtak fra KS Hovedstyre om oppgaveoverføring til kommunene sier bl.a. På barnevernsområdet bør statlige hjemmebaserte hjelpetiltak og fosterhjem.
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse Midt – Norge
Helseforetak – bedrift eller forvaltning?
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Organisering av tjenestene
Nord-Trøndelag fylkeskommune – hva har vi gjort siden sist?
Utskrift av presentasjonen:

Erfaringsutveksling fra fylkespolitikken - Innledning ved Lars Salvesen Drøfting

Mitt utgangspunktet er hva Akershus KrF har gjort i Akershus fylkeskommune og hva jeg mener kan være gode KrF-saker for andre.

Fylkespolitikk 2010 Finnes det en egen KrF-politikk for fylkespolitikere? Både ja og nei. Politikk handler om å ta eierskap til politiske saker. Kunnskap er makt Stille spørsmål og interpellasjoner be om saker, utredninger og befaringer prioritere og forsvare dem i budsjett Politikk handler om å skape forventninger og så innfri dem.

Kultur: Kunstvisitt til pasienter - pasienter ved 16 helseinstitusjoner i Akershus får i løpet av 2010 fire kunstvisitter i form av utstillinger som hver står i en måned. Har vart i ca. 30 år. Det bevilget i overkant av en million kroner. Fengselsbibliotekene kan besøkes og gi/be om midler til flere bøker for denne gruppen.

Miljø og energi Fylkeskommunen er en stor energiforbruker og innen 2012 skal energiforbruk bli lavere og grønnere. Mål å bli oljefri. Det går med 64 GWh til lys og varme i de videregående skolene, det samme som rundt 3000 husstander. Det årlige forbruket ved fylkeskommunens videregående skoler skal med i alt 8 GWh. Tilsvarer rundt en million liter olje eller 400 husstander. Eksempel Eidsvoll vgs hvor de oljefyrte kjelene stoppes, dvs liter olje hvert år. I tillegg til energisparingen, kommer omleggingen til en grønnere energibruk. Minst 5 GWh skal erstattes av bioenergi. Enten gjennom tilknytning til store fjernvarmeanlegg, eller ved egne biovarmesentraler.

Bedre helsetjeneste for ungdom Skolehelsetjenesten er et kommunalt ansvar, men fylkeskommunen har ønsket å bidra til å bedre helsetjenesten for elevene ved de videregående skolene En utfordring i Akershus har vært at skolehelsetjenesten varierer mye fra kommune til kommune. Fylkestinget bevilget ti millioner kroner til dette i året. Elevene ved de videregående skolene i Akershus har fått bedre helsetjeneste. Helsesøstrene på 33 skoler har fått økte ressurser. Målet er bl.a. å fange opp psykiske problemer tidlig, og redusere andelen som dropper ut av skolen.

Mobbing i skolen Be som sak om mobbing i skolen Problem i den norske skolen, og omfanget har økt ifølge Senter for adferdsforskning de siste fire årene. En forsterkning av arbeidet mot mobbing, og spesielt på forebygging, er derfor nødvendig. I Akershus Fylkesting har bestemt at det skal være nulltoleranse mot mobbing i Akershusskolen. Alle videregående skoler skal delta i antimobbeprogram.

Kollektivtrafikk Nytt takst- og sonesytem i kollektivtrafikken i Oslo og Akershus innføres fra 1. januar 2011, Innebærer at antall soner for kollektivtrafikken reduseres fra 88 til tre. Unødvendig komplisert systemer i dag. Det blir enklere og billigere å reise for de fleste. Ungdomskort – be om evaluering av den. Hvor mange brukere. Prisnivå og hvordan rekruttere flere unge reisende. Skjerm den fra andre ordninger. Be om strategiplaner for kollektivtrafikken – målsetting om hvordan få flere reisende?

Be om saker: Om overordnet arbeidsgiverpolitikk. Gode ansatte må rekrutteres og beholdes. Viktig å være god arbeidsgiver Om Seniorpolitikk. Viktig at fylkeskommunes oppnår helhetlig og god personalplanlegging og for å ivareta og tilrettelegge for arbeidstakere i alle livsfaser Om tannhelsemelding. Diskuter den. Et forslag er hvordan den fylkeskommunale tannhelsetjenesten kan bidra i arbeidet med å avsløre overgrep og omsorgssvikt ovenfor barn. Om Fylkeskommunens eiendomsforvaltning. I dag drives mye av vedlikeholdet som rektors venstre hånd. Foretaket kan bygge, leie, forvalte, vedlikeholde og drive bygg. Målet er effektiv og rasjonell drift. Innsigelser – før hver innsigelse eventuelt vedtas skal det være foretatt en befaring. Gir mer kunnskap og ikke minst synlighet.