Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
IDRETTSLIG AKTIVITET BLANT ELEVER I VIDEREGÅENDE SKOLE
Advertisements

Inkludering i skole og fritid – en utfordring
Teknologi i klasserommet
Om praktisk tilrettelegging av fjernundervisningen Eksempel fra Praktisk Pedagogisk utdanning ved UMB Nasjonalt studieveilederseminar 2007 Hans Erik Lefdal.
Eksamen med tilgang til Internett. Forsøk våren 2012
Margrethe Jernes ITU-konferansen 2002: 2GO. Pedagogisk mobilitet. Oslo 17. og 18. oktober Morgensesjon - Kl Studenter fra ITU-hovedfagsforum.
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
NVU – aktører De som presenteres her er: •HiA •HiB •HiNT •HiST •UiS.
Bård Ketil Engen & Leikny Øgrim
E-læringskurs i blodtransfusjon - erfaringer
OMDØMME Avdeling for ingeniør- og økonomifag
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Korleis skal vi få IKT inn i klasserommet? Norsk Nettskole.
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
IKT på Lærerutdanningen Utvalgte problemstillinger presentert av Leikny Øgrim Monica Johannesen.
Ungdoms prioriteringer, valg og bortvalg av realfag
Resultatene av Spørreundersøkelsen i Langesund Rotaryklubb.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Nye websider for Sørli skole
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Bachelorstudium - faglærerutdanning for tospråklige lærere Avdeling for.
TIMSS 2011 Matematikk og naturfag 8. trinn og 4. trinn Liv Sissel Grønmo Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Universitetet i Oslo.
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Utredning om digital tilstand i høyere utdanning – om forhold knyttet til bruk av IKT i undervisningssammenheng.
Lærerne og prosjektet Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk Spørreundersøkelse til lærere ved noen utvalgte skoler i Oslo høsten 2005.
IKT i flerkulturelle skoler, Oslo indre øst ITU’s evaluering Patrik Hernwall og Guri Mette Vestby.
2 SK Arbeidsseminar om LMS 1 Erfaringer med bruk av LMS og noen spørsmål Jan-Arve Overland
Informasjonsteknologi for lærere Erfaringer fra nettbasert samarbeid om valgemner Presentasjon på Haustseminar 2001, IKT i lærerutdanninga Monica Johannesen.
Implementering av LMS ved Avdeling for lærerutdanning Faglig og administrativ bruk av Classfronter Vibeke Bjarnø Seminar for personalseksjonen
Bruk av studentassistenter Monica Johannesen og Leikny Øgrim
Stedbunden undervisning med fjernundervisningsteknolgi - tilrettelegging for åpen og fleksibel læring Monica Johannesen og Leikny Øgrim Høgskolen i Oslo.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye allmenn- og førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning.
Fleksibel læring for straffedømte IKT som verktøy, læringsmiljø og sosialiseringsfaktor i utdanning av straffedømte Foreløpig evaluering Leikny Øgrim Høgskolen.
Lærerutdanning 2005 Leikny Øgrim Høgskolen i Oslo Avdeling for lærerutdanning
Lærerutdanning 2005 Leikny Øgrim, Monica Johannesen IT-seksjonen Personalseminaret, LU
Masterstudium IKT og læring Leikny Øgrim og Monica Johannesen Avd. for lærerutdanning Høgskolen i Oslo.
Valgfagsnettverket Et samarbeid om valgemner i Informasjonsteknologi for lærere Presentert på SOFFs konferanse Monica Johannesen & Leikny Øgrim.
Bruk av studenter i øvingsveiledning Monica Johannesen og Leikny Øgrim
Valgfagsnettverket Et samarbeid om valgemner i Informasjonsteknologi for lærere Presentert på NKUL Monica Johannesen & Leikny Øgrim Høgskolen i.
Stedbunden undervisning med fjernundervisningsteknolgi - tilrettelegging for åpen og fleksibel læring Monica Johannesen og Leikny Øgrim Høgskolen i Oslo.
Fjernundervisning på campus? Om erfaringer med teknologibasert fleksibelt læringsmiljø ved IT-seksjonen, ALU, HiO Presentasjon på Nettverkskonferanse -
Kollegaopplæring ved LU Tiltak for bred implementering av IKT ved Lærerutdanningen,LU Presentasjon for KUF på julemøte
Mjøs-utvalget om IKTs betydning Oppsummering til LUs fagdag 2000 Leikny Øgrim og Monica Johannesen.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Bachelorstudium - faglærerutdanning for tospråklige lærere Avdeling for.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Evaluering ”Studentene har talt, men hva har de sagt?”
Aggression Replacement Training
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Praksissamling for fjerde semester praksis på Lektorprogrammet.
LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Høgskolen i Oslo Bruk av blogg og wiki i arbeid med bokbaser – et komparativt studium Vibeke Bjarnø (IKT) og Eva Michaelsen (norsk) Avdeling for lærerutdanning.
Mer praksis – bedre lærere?
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Drop-In metoden i skolen
Nye nett- og praksisbaserte grunnskolelærerutdanninger GLU-NP 1-7 og GLU-NP 5-10 Programansvarlig 5-10.trinn Nils Ole Nilsen:
Invitasjon til samarbeid - om arbeidslivsrelevans i studieløpet.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2004/2005 Eli.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye allmennlærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2004/2005 Vibeke.
Kvinneklasser i IT- puter eller stillaser? Tonje Hilde Monica Johannesen Leikny Øgrim.
Høgskolen i Oslo Arbeidsseminar Utdanningsforbundet: Digitale læremidler og læringssyn Behov for nasjonalt trykk og bevisste handlinger i barnehage og.
Implementering av LMS ved Avdeling for lærerutdanning Oppbygning, faglig og administrativ bruk av ClassFronter Vibeke Bjarnø Seminar for avdeling ØKS
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2002 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2001 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Høgskolen i Oslo Oslomodellen: Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga med vekt på flerfagsdidaktikk Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning.
Moscito2 Guro, Tone, Mari og Elna. Om prosjektet Tilstedeværelsesinformasjon i organisasjoner Tilstedeværelsesinformasjon i organisasjoner - systemer.
Høgskolen i Oslo Oslomodellen: IKT integrert i allmennlærerutdanninga IKT’s rolle i lærerutdanningen, og spesifikt om IKT-faget Studiebesøk fra Göteborg.
Nettbasert Matematikk 2 for Fagseminar i regi av UDIR 13. april 2015 Marianne Maugesten, Vegard Meland og Johan Lie Marianne Maugesten1.
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
Roller og forventninger
Utskrift av presentasjonen:

Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO Presentasjon på konferansen IKT-støttet lærerutdanning, erfaringer og utfordringer, HIST 20. september 2002 Monica Johannesen og Leikny Øgrim Avdeling for lærerutdanning Høgskolen i Oslo

Bakgrunn Felles system for hele HiO Et system med Lav brukerterskel Fleksibelt i forhold til teknologi og infrastruktur Organisatorisk tilrettelegging for at systemet faktisk blir tatt i bruk Hvilke utfordringer har vi da?

Status ved undersøkelsestidspunktet Nettstøttet nærundervisning Tradisjonelle nettsider i aktiv bruk Fornøyde studenter, men mye enveis kommunikasjon og vanskelig å overføre denne praksis til egen arbeidssituasjon

Antagelser: LUVIT gjør det enkelt å publisere studentmateriale bidrar til nyttig mange-til-mange kommunikasjon mellom studenter og lærere gir nyttig erfaringer for bruk som lærere i skolen

av nettbasert læringssystem Spørsmål Hva kan bidra til aktiv bruk av nettbasert læringssystem som LUVIT?

Metode: Nettbasert spørreskjema til ca 70 studenter Påstander om LUVIT og annen nettbruk som de skal ta stilling til 3 åpne spørsmål Kvalitativt gruppeintervju med studenter

LUVIT gjør det enkelt å publisere studentmateriale ”LUVIT går alt for tregt” ”Jeg er positiv til elektronisk klasserom, men det må være mer stabilt, enklere å publisere større mengde stoff” ” Synes personlig det er unødvendig verktøy, liker godt å bruke mail, MSN og FTP Synes nettsidene til IT-seksjonen er veldig bra og informative som de er pr. i dag. ”

LUVIT gjør det enkelt å publisere studentmateriale Over en tredjedel av respondentene er uenig i påstanden Kan skyldes tungvint publiseringssystem

LUVIT bidrar til mange-til-mange kommunikasjon ”Jeg er alltid innom LUVIT for å se om det er lagt ut noe informasjon der, men stort sett har jeg funnet all informasjon på klassens sider. I starten av studiet var jeg flink til å gå inn på diskusjonsforumet også (jeg har til og med svart på et av innleggene), men da jeg oppdaget at ingen andre var særlig aktive ble det liksom slutt på den aktiviteten.” ” Lettere å ha vanlig kontakt på samme studiested, det er jo her vi går!! ”

LUVIT bidrar til mange-til-mange kommunikasjon Over 50 % er uenige i at LUVIT forenkler samarbeid over avstand De har heller ikke særlig faglig utbytte av å lese diskusjonsinnlegg i LUVIT Dette kan skyldes at repondentene treffes fysisk i klasserommet, selv om noen har erfaringer med nettbaserte kurs

LUVIT gir nyttig erfaringer for bruk som lærere i skolen ”Jeg ville som klasseforstander bruke det. Både mellom elevene, kollegene og foreldrene!” ”Hadde LUVIT vært et sted der jeg som lærer kunne gå inn å få tips, utveksle erfaringer osv, ville det vært et ypperlig sted. Både for rene tips og for å knytte kontakter med lærere og læresteder andre steder.”

LUVIT gir nyttig erfaringer for bruk som lærere i skolen Det er vanskelig å si at respondentene slutter seg til at LUVIT-bruk er relevant for arabeidssituasjonen i skolen. Ei heller det motsatte Årsaken kan kanskje ha noe med de teknologiske forutsetningene i skolen, hvor daglig bruk av nettbaserte læringssystemer ikke er mulig å gjennomføre

Forhold som antas å bidra til økt bruk av LUVIT forventninger fra faglærer mer praktisk informasjon aktive diskusjonsforum mer teknisk stabilt system systemet som inngangsport til kurset

Utsagn: ”At IT-seksjonen ikke kan forvente at studentene bruker LUVIT mer aktivt når det ikke legges bedre til rette for det fra lærernes side” ”Det er klart at blir man tvunget til å bruke LUVIT gjennom at dere legger ut all info der og hvis vi må delta i diskusjoner osv. så vil LUVIT selvfølgelig bli benyttet mer.” ” Dessuten mener jeg at dersom poenget er at LUVIT skal brukes mer effektivt, bør dette kanskje være inngangsporten slik at det er naturlig å finne alt her”

Hovedkonklusjon: Studentene uttrykker tilfredshet med den etablerte nettbaserte informasjons- og kommunikasjons-kultur Studentene oppfatter LUVIT som tungt å bruke Studentene har få sterke meninger om LUVIT som kommunikasjonssystem Aktiv studentbruk av elektroniske læringssystemer forutsetter aktiv bruk og tilstedeværelse fra lærerne