Oljefondskampanjen i Fasteaksjonen 2015: Jobber og utvikling Sundvolden 25. januar 2014.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Oljefondet – Store lån til land, lån til store rettighetsbrudd
Advertisements

Strategi og høringsuttalelse - vårt svar på nye regler om motorferdsel i utmark Motorsportkonferansen 2007.
HVA ER ?.
De politiske partiene i Norge
Materiellgrunnlaget for Miljøpartiet De Grønne
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Den kristne fasten Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i.
Hurum PPTs erfaringer med LP
Kampanjen for journalistikken Høstmøtet, Norsk redaktørforening Prosjektleder Arnt Sommerlund.
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Venner som hjelper andre
Et mangfoldig Rotary En god vei inn i det norske samfunn er gjennom kontakt og vennskap med nordmenn Kanskje Rotary er noe for deg?
Organisasjoner for en grønnere fremtid !
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Befolkningsundersøkelse – energimerking av boliger Juni 2011.
Vi får Norge til å gro! Fornying av Norges Bondelag – på hugget Uttalelse fra Nordland.
1/5 rikeste1/5 fattigste1/5 2. rikeste1/5 3. rikeste1/5 4. rikeste De 20% rikeste Kontrollerer 80% av verdens ressurser.
Karitativt fokus 2013 Snit Ghebriel.
Vest-Agder fylkeskommune Seminar Bokvalitet – etterlyses! Kommunens syn Er planene gode nok? Blir resultatet kvalitetsmessig bra? Foredrag 15. november.
Fasteaksjonen Fra nord til sør kjemper mennesker mot tørke, flom og ekstreme værforhold. De som har minst rammes mest. Blir du med i kampen mot.
Aboriginere Et urfolk i Australia.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 Naturkatastrofer rammer alltid fattige hardest. Klimaendringene fører til mer flom, tørke og ekstremvær. Din innsats.
Hvordan kan DU forandre verden? HVEM ER DINE FORBILDER?
8 Det politiske systemet i Norge
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
Formelt brev sakprosa.
Ungdommens Bystyre 21 januar 2011 Erlend Jordal (Høyre)
Økt satsing på felles markedstiltak? Trond Davidsen, 2. mars 2006.
Internasjonalt perspektiv Oslo, Audun Lågøyr Næringspolitisk direktør Byggenæringens Landsforening.
Hvordan vil og kan Norfund mobilisere norsk næringsliv?
Kommunikasjon Ordet stammer fra det latinske ordet communicare som betyr å gjøre felles/ gjøre sammen Nettsider = enveiskommunikasjon Sosiale medier =
Vedlegg 3 Fjorårets budsjettsprosess - alle komiteer Svar fra representanter fra byrådspartiene ® (rev:2.0.70) Fjorårets.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Naturvernskolen: Tema på foredrag: Legg strategi for å vinne en miljøsak Tid: 30 minutter For mer info om foredraget kontakt: Andre relevante foredrag.
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
Fasteaksjonen 2014 Inspirasjonssamling Sundvolden.
Husker du fasteaksjonene i 2006 og 2008?. Temaet: Ungdom ut av krig og krise.
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 FLASKEPOSTKAMPANJEN Hvert år under Kirkens Nødhjelps fasteaksjon oppfordrer vi og Changemaker folk i Norge til å gi.
ROTARYS OMDØMME MØTER MEDIA
- Og annet politisk påvirkning.
POLITIKK.
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
SAMMEN FORANDRE ”Klimavalg 2013” – kirken som en av flere samarbeidspartnere.
Dette velger Distrikt 2275 å satse på. Visjon Service Above Self Det betyr at vi skal tjene andre.
Takk for din nåde, Gud. Takk for din nåde, Gud.
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
Stortinget Regjering Domstoler Storting i andre land
SOSIALE MEDIA OG WEB Norges bryteforbund Inger Wold.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Flere barnehagelærere!
Tariff 2014, Årsmøter og litt annet moro.
1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.
Godt lokalvalg hva må til? -erfaringer
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
Sak 10/14: Kommunereforma. Bakgrunn for saka Sak 13/14 i representantskapen, Spørsmål til fylkeslaget frå lokallag Manglande politikk på saka(treng.
Idrettsrådets ansvar og rolle
“Disippel-høring”.
Gry Nørstenget Fylkesleder
Arbeiderpartiet.no HUSBESØK PÅ 1 – Valgkamp ansikt til ansikt.
Politisk påvirkning.
Forholdet mellom stat og org. I Norge er det lang tradisjon for at de som blir berørt også skal bli hørt før myndighetene gjør viktige vedtak. De store.
For Sør- og Vestlandet Konjunkturbarometer Publisert 06. januar 2016 Kyrre M. Knudsen, sjeføkonom.
Hva menes med demokrati? Hva forbinder dere med demokrati? Skriv en liste.
Stemmer teller – ressurser avgjør Arbeid med politisk påvirkning.
Verktøykasse Lokalvalg 2015 Norsk Revmatikerforbund.
Den politiske styringskjeden
Kommunen og Fylkeskommunen
Demensaksjonen 2017 Bøsseaksjonen og innsamling.
Utskrift av presentasjonen:

Oljefondskampanjen i Fasteaksjonen 2015: Jobber og utvikling Sundvolden 25. januar 2014

Mr Nickens

Verden trenger gode jobber 200 millioner arbeidsløse Biskop Joe Seoka: «Vi har nok av utdannede mennesker. De mangler jobb! Vi trenger investeringer som skaper vekst og som gjør folk i stand til selv å skape utvikling og investorer som respekterer menneskeverdet og Guds skaperverk.» Vårt krav: Norge skal investere betydelig mer av oljefondet i fattige land, på en måte som kommer fattige mennesker til gode.

Hvorfor er DU viktig? At folk støtter kampanjen vår er helt avgjørende for at vi blir hørt! Til nå: underskrifter. Uten innsatsen under Fasteaksjonen: færre! Uten dette hadde vi aldri oppnådd å få inn følgende plattform i regjeringsplattformen: «Regjeringen vil opprette et investeringsprogram innen SPU (…) med formål å investere i bærekraftige bedrifter og prosjekter i fattige land og fremvoksende markeder.» Men IKKE i mål! Vi må sikre AT det skjer, på en måte som skaper gode jobber!

Bli med på månedens aktivitet! Vi trenger folk lokalt til å påvirke! De som bestemmer i dette landet er stortingsrepresentanter fra landets fylker. Lokale stemmer er avgjørende. Vi setter folk i direkte kontakt med sine politikere. Dette gir god respons fra politikerne – de svarer! I dag 300 personer i nettverket. Stortinget viktigere nå enn før: mindretallsregjering. Det nytter: –Sendte innspill til partiprogrammet til Høyre – kom inn i programmet –Land for land: Vi trodde vi hadde vunnet saken med Siggy, men så var forslaget dårligere enn vi trodde. Månedens aktivitet ble å sende brev til sitt fylkes representant i finanskomitéen på Stortinget. Vi ble hørt – vi vant saken! Månedens aktivitet var avgjørende her. Veldig enkelt for de som deltar: vi skriver og sender brevet. Det du trenger å gjøre er å lese saken, skrive navn, postnummer og e-post, så ordner vi resten!