Markedsføring av diabeteslinjen på urdu /punjabi Shaista Ayub

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Innvandrerbefolkningen, utvikling
Velkommen til Grunnkurs for tillitsvalgte
1 ORIENTERING OM DISTRIKTSKONTORET FOR SELVHJELP I MIDT-NORGE.
Foreldrekurs for minoritetsspråklige
Bra mat kurs Lillehammer Bra mat kurs Erfaringer fra Modum kommune.
Fagforeningens arbeid for mangfold
Samorganisering av sjeldenfeltet- hvilke muligheter gir dette for FOU? FOU- dag Frambu 5.april 2013 Odd Bakken og Terje Rootwelt Kvinne- og barneklinikken.
SIO- Folkehelse.
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
Arbeid og psykisk helse Informasjonssatsing 2010/11.
Det digitale læringsmiljø – for alle?
Fylkesårsmøter 2013 Mental Helse. Vår visjon ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”
« gir medlemmene en bedre hverdag». 2 Saker • Kort presentasjon av prosjekt og styringsgruppe • Innmeldingsskjema kvinnenettverk • Kommende seminar/kurs.
”Prosjekt selvbestemmelse” Nordmøre og Romsdal
B for bibliotek Status og drøftinger på bibliotekledermøte 13. oktober 2011 Østfold fylkesbibliotek.
Starten på en suksesshistorie om tilrettelegging for innvandrerbefolkningen Nina Skille, forbundsleder Bjørnar Allgot, generalsekretær.
Kompetansekartlegging
Helsenettverk Lister Lindring i Lister Møte i prosjektgruppen Mandag
FS 4 Styremedlemmer - Diabeteskonferansen 2010
Videokonferanser: Er de nyttige i arbeidet med døvblindhet?
Helhetlige helsetjenester i MNS
Gruppe for digitale medier i læring «DML-gruppen tilbyr IT-støtte til utdanning ved UiO. Målsetningen vår er å legge til rette for god og fleksibel undervisning.
ARBEIDSGIVERPOLITIKK
1 Pilotsamling, Oslo november 2009 Formidlingsplan: BIT Reiseliv generelt og Nasjonal Booking spesielt.
Gratulerer NSF Sør-Trøndelag 100 år Bårdshaug 23 mai 2013 Diabetessykepleier Anna Kristoffersen Frøya kommune.
VERDIER GOD HELSE Helhetlig & optimal tilnærming / veiledning.
Kompetanse og rekruttering. Likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager Stortingsmelding om barnehagen i fremtiden, legges frem vår Gi tydelig.
IA-nettverk Samarbeid mellom. Målsetting for IA-nettverk Gi økt kompetanse til nøkkelpersoner i bedrifter som vil forbedre sin praksis knyttet til Inkluderende.
Litteraturhuset Innvandring og funksjonshemming - minoritetsfamilier i møte med tjenesteapparatet Kommentarer til forskningen ved Kjersti Eknes,
Fritid med bistand gir muligheter
Inkluderingsutvalget
Likeverdige helse- og omsorgstjenester for innvandrerbefolkningen
Opplæring for pasienter og pårørende Samlet oversikt over tilbud.
Diabeteskonferansen 2010 Vekst og verving. Vekst i alt vi gjør Det er ikke målet som er veien, men veien som går til målet. 2 Vi ønsker en medlemsmasse.
Hvordan kan samhandlingsreformen gi bedre diabetesomsorg?
Vekst og Verving.
VEKST- OG VERVESAMLING lørdag 29.mai 2010
Vekststrategi for Norges Diabetesforbund
VELKOMMEN til Vekst – og vervesamling på Gardermoen mai 2010.
Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene Møte med partiene Rita Kumar, utvalgsleder
Ressurssenter Hjerterehabilitering
Startkurs rådgivere 30 min. om Karrieresenter Telemark:30 min. om Karrieresenter Telemark: –Hvem er vi? Organisering –Hovedmål og målgrupper –Ressurs -
Pårørendesatsingen Kari-Ann Baarlid
Langtidsplan Mål Anlegg Kompetanse Kretsting Oslo og Akershus Gymnastikk og Turnkrets 1.
SMIL – styrket mestring i livet Oslo,
Oslo Universitetssykehus HF Nærmere barn og unge i Norge har foreldre som sliter med psykisk sykdom eller rusproblemer. Mange av disse barna får.
Hverdagsrehabilitering Del 2 Brukerrolle – Tjenesteyterrolle/hjelper Samarbeidsprosjekt mellom: Froland, Arendal, Risør, Grimstad, Åmli, Tvedestrand og.
1 SENIORPOLITISK KONFERANSE Senter for seniorpolitikk Oslo 5. desember 2007 Åsmund Lunde.
Minoritetsbakgrunn og pasientopplæring- tilpassede læringstilbud for minoritetsspråklige Shaista Ayub, spesialrådgiver Nasjonalt Kompetansesenter for læring.
Bomiljønett.no treffsted for bomiljøarbeid Oslo kommune.
En mini-presentasjon for å vise Diabetesforbundets syn på at kommunen bør ha et Lærings- og mestringssenter og en Frisklivssentral, og at de bør samarbeide.
Interesseorganisasjoner som inkluderer hele befolkningen Avdeling minoritetshelse og rehabilitering Rådgiver Gro S. Lopez.
Norsk Forbund for Utviklingshemmede Den største medlemsbaserte uavhengige menneskerettighetsorganisasjonen for og av mennesker med utviklingshemning
Fra IT for funksjonshemmede til IKT for alle – i et samfunn for alle 1998: Et oppdrag under regjeringens Handlings- plan for funksjonshemmede Finansiert.
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
VEDLEGG 1 til Virksomhetsplan for Hobøl IL - Handlingsplan årsmøteperioden 2015 Organisasjon og ledelse. Delmål: Gjøre organisasjon og aktivitetene synlig.
Anita R Kivijervi, Barn og ungetjenesten/ Habilitering
Norges Diabetesforbund
Mangfoldsåret 2008 markeringsår for kulturelt mangfold - Foto: Det flerspråklige bibliotek/ Deichmanske bibliotek.
Helse- og omsorgstjenester i et flerkulturelt samfunn - Nasjonal strategi om innvandrere helse.
Gry Nørstenget Fylkesleder
Bedre sykehjem og hjemmetjenester i et mangfoldsperspektiv
Frivillighet og integrering IMDi v/Morten Tjessem Erfaringskonferanse Norsk Folkehjelp
Integrering av minoritetsgrupper i arbeidslivet Representantskapsmøte Fagforbundet Sør-Trøndelag Oppdal, 14. november 2007.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Årshjul for kommunikasjon
Visjon, virksomhetside og verdier
Presentasjon av prosjektet ”Mestring på tvers” høst 2008
Utskrift av presentasjonen:

Markedsføring av diabeteslinjen på urdu /punjabi Shaista Ayub 290510

Hva gjør jeg i Diabetesforbundet ? Diabeteslinjen 20 %. Betjener 1. linje og gjøre tilbudet kjent Januar – 15. april 2010 –pilotprosjekt: ”diabetes og personer med innvandrerbakgrunn” Prosjektbeskrivelse utarbeidet Arbeider for videre finansiering Diabetesforbundet ønsker å utvikle tilpassede læringstilbud og aktiviteter for personer med diabetes, eller som har høy risiko for å få det. En intern kartlegging gjennomført blant tillitsvalgte og helsepersonell som er medlemmer i diabetesforbundet viser at dette temaet er meget relevant og aktuelt. De fleste som svarer uttrykker mangel på kompetanse om tematikken, og ønsker mer kunnskap på ulike måter. Derfor er målet også å styrke tillitsvalgtes, helsepersonellets og ansattes evne til å ivareta likeverdige helsetilbud. Fra Diabetesforbundet ønsker tillitsvalgte og helsepersonell både kompetanseheving og ulike ”verktøy” (som for eksempel brosjyremateriell på forskjellige språk, vervemateriell osv) som kan gis til brukere. Flere utrykker også viktigheten av at en person sentralt i forbundet er kontaktperson slik at en enkelt kan søke råd og få hjelp når det trengs. For at dette realistisk kan la seg gjennomføre ser vi for oss mange enkeltprosjekter i hovedprosjektet som det videre må søkes om fra forskjellige finansieringskilder. I tillegg er det viktig å systematisere og videreutvikle/ videreføre allerede etablerte tilbud som finnes. Shaista Ayub, 280510 Vekst- og vervesamling Oslo

Hovedmål: Personer med innvandrer bakgrunn fra Sør Asia og Tyrkia som har diabetes eller høy risiko for å få det, får tilrettelagte læringstilbud og aktiviteter Delmål: Økt kunnskap om diabetes hos personer med innvandrer bakgrunn som har diabetes eller har høy risiko for å få det Økt bevissthet og kunnskap om hvordan nå/arbeide med / inkludere personer med flerkulturellbakgrunn blant tillitsvalgte og helsepersonell i Diabetesforbundet Gi tillitsvalgte og helsepersonell verktøy som stimulerer til god kommunikasjon og veiledning med personer med minoritetsbakgrunn Shaista Ayub, 280510 Vekst- og vervesamling Oslo

Hovedtiltak for 2010 Shaista Ayub, 280510 Vekst- og vervesamling Oslo Personer med flerkulturell bakgrunn Diabeteslinjen på urdu/ punjabi utvikles til flere språk Utvikling av tilrettelagt informasjonsmateriell (brosjyrer, dvd, plakater) Oppsøkende arbeid blant det flerkulturelle miljøet/ arenaer Gode nettsider Tillitsvalgte og helsepersonell Forslag til kompetanseheving om tema til fylkeslag Individuell veiledning og rådgivning slik at tema/ organisasjonen blir synlig i innvandrermiljøer Videreutvikle nettsider Erfaringer fra Diabetesforbundet om tematikken presenteres på kurs/ konferanser Ansatte i Diabetesforbundet Øke kunnskap og bevissthetsnivået om mangfold og inkludering Shaista Ayub, 280510 Vekst- og vervesamling Oslo

Diabeteslinjen på urdu og punjabi Markedsføring gjennom: Riktige kanaler til rett tid og rett sted ! Shaista Ayub, 280510 Vekst- og vervesamling Oslo

Hvordan markedsføre? Finne personer som har oversikt gjennom kontakter og nettverk Internett Personlige kontakter Finne lokale samarbeidspartnere som er opptatt av det samme Oppsøkende arbeid til bydeler der det bor mange personer med innvandrerbakgrunn (www.ssb.no) Helsedirektoratet Innvandrerbutikker Religiøse møteplasser Andre frivillige og brukerorganisasjoner Media som er brukt spesielt av personer med flerkulturelle bakgrunn Sykehus poliklinikker Shaista Ayub, 280510 Vekst- og vervesamling Oslo

Forts. hvordan markedsføre ? Sendt mail til helsepersonell Nors Sykepleieforbund sitt diabetessykepleier gruppe Oslo kommune Folkehelsekoordinatorer finnes i kommuner og fylkesmannen (helseavdelingen) har oversikten Fastleger i Oslo, Akershus og Drammen Synlighet gjennom deltakelse på ulike arrangementer Eks: Fylkeslaget i Oslo som skal delta på ”vær stolt dagene” 28-30.mai. Shaista Ayub, 280510 Vekst- og vervesamling Oslo

Ønsker du kontakt med meg: Nyttige webadresser Helsedirektoratet: www.shdir.no Fylkesmannen: www.fylkesmannen.no Nasjonalt Kompetansesenter for læring og mestring: www.mestring.no Integrering og mangfoldsdirektoratet: www.imdi.no Nasjonal Kompetanseenhet for minoritetshelse: www.nakmi.no Ønsker du kontakt med meg: Shaista.ayub@diabetes.no Shaista Ayub, 280510 Vekst- og vervesamling Oslo