Universitetsturne 2013 i Nordland

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barnas Stasjon – et nettverkstiltak
Advertisements

Velkommen til TQM Partners vinterseminar tirsdag 23. mars 2009
Brukerforum tirsdag 12. nov. 2013
Oppfølgingsklassen i Drammen. Hva er Oppfølgingsklassen?  Et tilbud til de som ønsker oppfølging i ulike skolefag og endret livsførsel.
Mottak og sosial integrering av internasjonale studenter: erfaringer fra UMB
SMED8005 Communication of Science/Forskningsformidling 02. juni 2009
Industriveien 7Tlf: Åpningstider: Mandag – Fredag: Kl. 08:00-15:30.
HVA MED MEG? Dato: Sted: Filadelfia,Arendal Kl:
Dag Dag 10:30 Velkommen til samlingen Mette H. og Jostein Soland
#ksindeks Header: Relation 1 Internal/Identier/File name
Universitetet i Nordland
Daglig leder program Samling 2, Hensikt Program samling 2 – 2013 Onsdag 16.oktober Velkommen, intro og 5.min presentasjon av fremdriftsplan.
Studieprogram for Marin teknikk Onsdag 25. april 2012 T2
Innbyggernes Helse-IKT - utfordringer og muligheter i den digitale pasientens møte med helsetjenesten InnoMed møteplass Best Western Oslo airport Hotel,
FIRST LEGO LEAGUE 2014.
Velkommen til TV -konferanse Vrådal og 19. mai 2009.
Videreutdanning i supported employment Målrettet og systematisk oppfølging til arbeidsgiver og arbeidssøker Videreutdanningen tilbys av Høgskolen i.
Program for partnerskapskonferanse Thon Hotel Nordlys, Bodø juni 2009.
Fagdag for arkivtjenesten ved UiO Torsdag 19. juni 2014 kl – «Offentlighet og innsyn» - hvor står UiO? Gjennomgang av praksis og ansvarsfordeling.
Samarbeidsmøte for GLSM
«Ungdomstrinn i utvikling»
INFOUKEN PÅ MN-FAKULETET UiB Kristine Engan-Skei.
Karrieresenteret ved Universitetet i Agder
HVA BETYR STJERNØUTVALGETS FORSLAG I FORHOLD TIL FUSJONSPROSESSEN MED NVH? Terje Holsen.
Studier i bioteknologi, kjemi og matvitenskap
Universitetets største utfordring: Instituttenes største utfordring: Studentrekruttering
UH-Innkjøpsforum juni 2010 Dato / Kl.Tema Navn Onsdag 2. juni Quality Spa & Resort Son – 11.30Innsjekking – 12.30Lunch – 12.45Åpning.
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Høgskolen i Oslo Profesjonsutdanningenes utvikling i UH-sektoren UHR-seminar Sissel Østberg Rektor HiO.
Daglig leder nettverk Samling 1, 2014.
Questback 2012 Questbacken er basert på svar fra de som har vært til veiledning ved Karrieresenteret i Nord- Trøndelag. Det var ca. 325 som svarte i 2012,
Fylkesnettverk for karriereveiledning i Nord-Trøndelag Namsos, april 2013.
Høgskolen i Østfold Personalseminar for IT-drift og Avdeling for IT Mandag 8. og tirsdag 9.mai 2006 Mühlbocks Hotell, Ed, Sverige.
Aktuelt om rådgivertjenesten
Vårt behov for studiesenteraktører
Leirskole i uke 18.  Alle har selv ansvar for å organisere denne delen.  Avgang fra Arna stasjon mandag 30. april kl  Vær ute i god tid!  Fredag.
Klimaseminar ved Dahlske videregående skole tirsdag 4
Riksantikvarens universitets- og høgskolesatsing Orientering om Utviklingsnett, Riksantikvarens rolle og programmet i dag.
Rotary Youth Leadership Awards Lederseminar for ungdom fra 18/19 til 24 år. Distrikt – 21. mars 2010 Tyriheim ved Sundvollen Arrangør: KOLSÅS.
Vi ønsker deltakere og publikum velkommen til FIRST LEGO League-turnering i Bodø Spektrum 7. november! Lokale sponsorer FIRST LEGO Bodø Program for dagen.
Jente ’08 Visste du at jenter oppnår jevnt over bedre karakterer enn gutter, samtidig som de med de aller høyeste karakterene er gutter?
Forside.
Velkommen! Olweusgruppens instruktøropplæring Samling 2 5 – 7 september 2012.
Ped-6324 Utdannings- og yrkesveiledning. 18. april 2013 Det indre læringsdrivet Det indre læringsdrivet Universitetet i Tromsø, Rådgiverforum Troms.
IKT i undervisningen Science camp Halmstad 12. april 2011 Torgeir Selle.
A: Holsetgata 22, 2317 Hamar T: W: ncdchamar.no E:
UTDANNINGS -TORG PÅ NEDRE ROMERIKE. Utdanningstorg Norges Varemesse – Lillestrøm Torsdag 10. november kl Mål: 1.Elever skal få bedre kunnskap.
Mosjøen oppvekstsenter:
Bjørnholtmessa ’09 Bjørnholtmessa ’09 En elev- og ungdomsbedriftmesse Bjørnholt skole onsdag den 11. februar. En inspirerende møteplass for ungdom og næringsliv.
FLÅ SKOLE OMORGANISERING AV SKOLEDAGEN Gjeldende fra skoleåret 2014/2015.
JEG FÅRETREKKER MENNESKER MØTE MELLOM NÆRING OG FORVALTNING INNHAVET HOTELL.
Hva skal til for å få alle skolene godkjent?
Eksempel på mødeskema klasse Eksempel på mødeskema 3. klasse.
Hva vet vi om utenlandsstudentene i Norge? Jannecke Wiers-Jenssen.
Program for samlingen Kl. Aktivitet Info. Dag 1, tirsdag 14. oktober. Møteleder Ove Austmo Lunsj   Velkommen Ove Austmo, funksjonsleder.
Økonomi- og innkjøpsforum
Akuttenheten – på nett Et hovedprosjekt 2-årig høgskoleutdanning innen IT - i Trondheim! 4 vt ~ 2 dager pr uke, fra 28.1 – 30.5 En student... Oppgaven:
Fallskjermseksjonen F/NLFs Fagseminar 2015 Velkommen til F/NLFs fagseminar Clarion Hotell Oslo Airport Gardermoen.
Bystyrekomitè for oppvekst og utdanning har bedt om en orientering om bassengkapasiteten på Drammensbadet. Drammensbadet har fem basseng innendørs. Det.
Program 08:30 Velkommen 08: :05Gjennomgang av resultater og funn Direktør Hans Christian Holte, Difi 09: :15Innbyggerundersøkelsen – Et viktig.
Velkommen til informasjonsmøte om Eikeli VGS’ tilrettelegging for Fossums langrennsløpere og skiskyttere !
Gro Maastad, studieveileder
Velkommen til samling for Kompetansemegling! Tirsdag 7. desember 2004 i Forskningsrådet.
Fagdag psykisk helsetjeneste, 12.mai 2009 Tina Skarheim, Velkommen Bakgrunn Litt om KS Dagen i dag.
s. 1 Utdanning og forskning Bodø, 21. april 2015.
UMBs realfagsstudier - rekruttering og frafall Janne Beate Utåker Rådgiver ved Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap Representant i utdanningsutvalget.
Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (Result)
Kartlegging av mobilitet
Utskrift av presentasjonen:

Universitetsturne 2013 i Nordland Tove Didriksen, jobber ved UiN - ansvar for sentrale rekrutteringsaktiviteter og å arrangere turné i Nordland.

Universitetsturné – et samarbeid 10 turneer 7 universiteter og lokale høgskoler Nordlandsturné : Uke 4, 5 og 6 Universitetsturneene er et samarbeid universitetene mellom som kom i gang for snart fire år siden, og konseptet går ut på at hvert universitet er vertskap og har organisatorisk ansvar for en turné i sin nærregion, og så blir man samtidig invitert inn på de andre sine turneer. 

Hvorfor turnè? Som eiere av turneene må vi ta ansvar sammen på en helt annen måte: Universitetene tar et ansvar sammen og lager et helhetlig program med felles intropresentasjon. Informasjonen blir kvalitetssikret og mer generell om høyere utdanning, samtidig unngår man gjentakelser og at hver enkelt institusjon bruker tiden med å lokke om Norges beste studentby osv. Likt tilbud til elevene i videregående skoler. Pr. i dag er det forskjellige tilbud hva gjelder studieorienteringer ved den enkelte skole.

Her en slide fra fellespresentasjonen

08.00 Velkommen til orienteringsdag om høyere utdanning 08.10 Introduksjon til høyere utdanning   08.40 Pause 08.45 Presentasjoner av utdanningstilbudene (ca 5 min hver) Universitetet i Nordland (UiN) Høgskolen i Nesna (HiNe) Norges Teknisk Naturvitenskaplige Universitet (NTNU) Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) Universitetet i Oslo Folkehøgskolene i Norge 09.15 Pause med standbemanning 09.30 Parallelle presentasjoner (ca 20 min hver) 09.30-09.50 10.00-10.20  10.30 Stand til 11:00 Program for en besøksdag av universitetsturnéen. Ett av samarbeidspremissene er imidlertid at turneen i hvert fylke kun skal være for universitetene og en lokal, statlig høgskole. Dette er en nødvendig konsekvens av at vi kun opererer med halvdagsopplegg for å rekke over samtlige skoler som ønsker besøk. Dermed er det kun tid til to-tre parallelle foredrag per skole, og da må vi begrense antallet aktører så det ikke blir for stor konkurranse, for da vil det ikke lenger være økonomisk mulig for de minste universitetene å berettige en slik utstrakt reising.

Et blogginnlegg fra en videregående-elev etter besøk av Universitetsturnéen. Eleven har vært rådvill, men glad for å finne en utdanningsvei som resulterte i at hun kunne utsette valget med å finne ut hva hun skulle jobbe som.

Rådgiverseminar 2013

UiN kan tilby samarbeidspartnere et variert samarbeid for å styrke elevens rett til nødvendig utdannings- og yrkesrådgivning (Oppl.l. §22-3) oppdatert informasjon om våre utdanninger, opptaksregler, søketrender, oppfølging av nye studenter o.l. informasjon/veiledning til voksne Utdannings- og yrkesrådgiving skal vere eit samarbeid mellom ulike personar og instansar på skolen, og skolen bør så langt det er mogleg og hensiktsmessig trekkje inn eksterne samarbeidspartnarar for å gje elevane best mogleg informasjon og tilbod om rådgiving om yrkes- og utdanningsval. Aktuelle samarbeidspartnarar er til dømes andre utdanningsnivå, lokalt næringsliv og partnarskap for karriereveiledning

UiN kan tilby elevene/voksne en-til-en kommunikasjon med våre studentambassadører direkte kontakt med aktuelle studieveiledere oppleve universitetet/campus i ulike sammenhenger

Mulig program for Rådgiverseminar: Nytt ved UiN Søketrender i nord Opptaksregler og poengutregning Oppfølging av nye studenter ved UiN Karrieresenteret Rådgivningstjenesten Kurstilbud Faglig påfyll (workshop)

Hva ønsker dere? Tidspunkt? Lengde: En eller to dager? Innhold? Andre ønsker/kommentarer?

UiN ønsker fornøyde studenter!