Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Studier i bioteknologi, kjemi og matvitenskap

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Studier i bioteknologi, kjemi og matvitenskap"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Studier i bioteknologi, kjemi og matvitenskap
Grethe Kleven, Janne Beate Utåker Studieveiledere ved Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap

3 Kjemi og bioteknologi Tilbud på bachelor- og masternivå (2- og 5-årig)
Mange fellesfag på lavere grad Grundig og bred basis Mye laboratorieundervisning God evaluering av ekstern komité Fornøyde studenter Fornøyde arbeidsgivere Gode jobbmuligheter Bioteknologi, kjemi og matvitenskap

4 Matvitenskap Tilbud på bachelor- og mastergradsnivå (2- og 5-årig)
Mange fellesfag på lavere grad Hvorfor studere Matvitenskap? Du forstår hvordan trygg, sunn og god mat framstilles Du lærer å utvikle og produsere fremtidens mat Du lærer om sammenhengen mellom mat, helse og ernæring UMB og Ås er Norges ledende miljø for matforskning, med 150 års tradisjon for dette Bioteknologi, kjemi og matvitenskap 4

5 Innhold, bachelorstudiene (S 180 sp)
Matematikk, Ex. phil., Fysikk, Generell kjemi, Organisk kjemi, Statistikk, Biokjemi 70 sp fellesfag Bioteknologi, kjemi og matvitenskap Bioteknologi Genetikk Mikrobiologi Molekylærbiologi Bioinformatikk Kjemi Organisk kjemi Fysikalsk kjemi Analytisk kjemi Miljøkjemi Matvitenskap Genetikk Næringsmiddel- mikrobiologi Råvarekunnskap Teknologi

6 Innhold, masterstudiene (S 300 sp)
Matematikk (30 sp), Ex. phil., Fysikk (20 sp), Generell kjemi, Organisk kjemi, Mikrobiologi, Statistikk, Biokjemi, Økonomi- og samfunnsfag (10 sp) Bioteknologi, kjemi og matvitenskap 115 sp fellesfag Bioteknologi og kjemi Genetikk Mikrobiologi Molekylærbiologi Bioinformatikk Organisk kjemi Fysikalsk kjemi Analytisk kjemi Miljøkjemi Næringsmiddelprosesser Næringsmiddelmikrobiologi Matvaretrygghet Maskinteknologi Prosessteknologi

7 Opptakskrav Bachelor-studiene Master i teknologi (siv.ing.)-studiene
R1 (eller S1+S2) (2MX) Full fordypning i minst ett realfag Master i teknologi (siv.ing.)-studiene R2 (3MX) FYS1 (2FY) Bioteknologi, kjemi og matvitenskap

8 Forkurs (ikke poenggivende)
MATH001 (tilsvarer R1 (2MX)) For dem som trenger oppfriskning KJM007 (tilsvarer KJE1 (2KJ)) For dem som ikke har kjemi fra før, og dem som trenger oppfriskning ”FYS100 – tyvstart” For dem som ikke har fysikk fra før, og dem som trenger oppfriskning Alle tilbys i første studieår, etter studiestart Bioteknologi, kjemi og matvitenskap

9 Kontaktpersoner Grethe Kleven (matvitenskap) 64965826
Janne Beate Utåker (bioteknologi, kjemi) Meieribygget (rett ved glassbro til biotek- bygget) Bioteknologi, kjemi og matvitenskap HER!


Laste ned ppt "Studier i bioteknologi, kjemi og matvitenskap"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google