Effect of computerised evidence based guidelines.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Brukermedvirkning satt i system
Advertisements

Historien om ”Mauren og Løven” (klikk for å fortsette...)
I.
Teknologi i klasserommet
PLO meldinger versjon 1.6 test og pilotering
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
Mål og bakgrunn for MLC Haakon Storhaug. Bakgrunn for MLC •Siden 1920 har ILO utviklet over 30 konvensjoner og samme antall rekommandasjoner for å regulere.
Hvordan innholdsstrategi fikk hamsteren ut av buret
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Nettprosjekt Kundeservice på nett •Bakgrunn –SiT hadde gamle nettsider med mye og utdatert innhold og funksjonalitet •Formål –Bidra til at.
Intention- Based Critiquing of Guideline- Oriented Medical Care  Hensikts basert tillnærming til besluttningsstøtte  Besluttnisstøtte kan ikke ta for.
Erfaringer med akkreditering av masterprogram ved HiAk Oversikt over de masterne (og en ph.d.) HiAk har fått akkreditert fra 2004 – d.d. ■Læring i komplekse.
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Forskningsrapporten: Sjekkliste før innlevering (empirisk rapport)
- Fast tilbud om brukertester som støtte til smidig – prosessen!
Tannpleiernes tannpine -podcasting ved Odontologisk fakultet.
«Ferdig rehabilitert, men ikke ferdig»
Ideutvikling - Problemdefinisjonen. Hva gjør de erfarne problemløserne? •Samler og analyserer informasjon og data •Snakker med mennesker som kjenner problemet.
Forstudie og Kravspesifikasjon
23. januar 2004TDT4285 Planl&drift IT-syst1 Tjeneroppgraderinger TDT4285 Planlegging og drift av IT-systemer Anders Christensen, IDI.
Prototyping In 140 Sommerville kap. 8. Mål Forstå hensikten med prototyping i forskjellige utviklingsprosjekt Forstå forskjellen mellom evolusjonær og.
Resultatene av Spørreundersøkelsen i Langesund Rotaryklubb.
Registrering av kjemikalier i Kromatografigruppa, Fürst Medisinsk laboratorium. Database laget med bruk av teknologiene PHP, MySQL og Apache Prosjektoppgave.
Oppgave i nettkommunikasjon Samarbeid mellom HiHm og HVe.
Empiriske metoder Oppgaveanalyse, observasjon
Fremgangsmåter for å lage retningslinjer som støtter beslutninger og som er fortolkbare av datamaskiner Målet med artikkelen: Definere, sammenligne aspekter.
Mini gaiden Informasjon fra Arbeidsutvalget Nr. 15 uke 22, Ansvarlig redaktør: Jarle Berge Redaktør/produksjon: Hans Olav Kirknes Et produkt fra.
Prosjekt og forskningsrapport
Inspirasjon, nytt, veien videre Olav Thorsen Praksiskoordinator Stavanger Universitetssykehus.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
Forskningsrapporten: Sjekkliste (empirisk rapport)
Aggression Replacement Training
Problemstyring Problem Management
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Flexible guideline-based patient careflow systems Silvana Quaglini, Mario Steffanelli, Giordano Lanzola, Vincenzo Caporusso, Silvia Lanzola.
Effect of computerised evidence based guidelines on management of asthma and angina in adults in primary care: cluster randomised controlled trial Martin.
Kvalitative og kvantitative metoder
100 lure ord å lære.
Basis IT Hva nå? Arne Fjerdrumsmoen, prosjektleder
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
SINTEF-undersøkelsen om salting og trafikksikkerhet
Og.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
BUCS Utfordringer og valg av fokus Tor Stålhane. Rammebetingelser Første spørreundersøkelse viser at det vi gjør må kunne: Brukes sammen med UML Passe.
4. Prioritizing Your Usability Problems Prioriteringer.
Trivselsundersøkelse 2014 Brukerundersøkelse høst 2014 (utdrag) Skoler som ble kontaktet Alle 882 trivselsskolene som var aktive høsten Besvart av.
ProffNett Total Mobilen med hussentral funksjonalitet.
Photo voice som metode i evaluering av folkehelsetiltak Fra kunnskap til handling og fra handling til kunnskap. Stiklestad Eva Magnus (PhD),
Noen kommentarer til Kostrat evalueringen EVA-8 Hurdalsjøen 5-6 september 2002 Hans Torvatn, SINTEF Teknologiledelse.
Evaluering av utbruddsvarslingssystemet Berit Tafjord Heier Avdeling for infeksjonsovervåking, FHI Smitteverndagene 2007.
Hyperion i Privatmarked Kompetanseheving av Privatmarked Økonomi.
Helseinformatikk Øving 2. Studie av modeller GLIF –Protégé GEM – GEM Cutter.
Mobility in Collaboration Christian Heath & Paul Luff 1998.
The Impact of DHT Routing Geometry on Resilience and Proximity TDT 2, Olav Engelsåstrø
Konstruksjon og Testing Torsdag 30. september 2004 Av Even Aasland Harald Ueland.
© UNIVERSITETETS SENTER FOR INFORMASJONSTEKNOLOGI UNIVERSITETET I OSLO USIT Side 1 Kvalitetsreformen og IT- messige konsekvenser Astrid Jenssen XML-gruppa,
Finn puslespillbitene Å være kildekritisk til informasjon på nett.
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
Veiledningsprosjektet Anne Eilen Temte rådgiver Helse- og sosialavdelingen Fylkesmannen i Østfold.
Gruppe 3 - DNVS. DNVS Programvarehus innen DNV 3 avdelinger med forskjellig fokus 1 ”støtte” avdeling som vi arbeidet for Programmet vi undersøker heter.
MBN, USSD og stjerne/firkant koder 15.mai Kåre Aunan
Prosjekt og forskningsrapport
Innbyggerundersøkelse 2018
veiledet selvhjelpsverktøy for behandling av depresjon
Skolens utviklingsplan B – Samarbeid
Muligheter/hemligheter i Movex og M3
Hva mener Arkivverket? 19. november 2018 Fagdirektør Kjetil Reithaug
JourneySwipe.
Utskrift av presentasjonen:

Effect of computerised evidence based guidelines

Emery: ”IT-støtte er en kompleks innblanding” Mulige årsaker til at systemet ikke ble brukt: Brukerne brukte ett eksisterende system allerede Brukerne fikk for lite opplæring

Mulige tilnærminger: Gi en mer fokusert opplæring til nøkkelpersoner Gi støtte til spesialisering i primærhelsetjenesten Testene må ikke bare se på de tekniske sidene av systemet

Purves: ”utfordringer må ikke bli skrinlagt” Leder Prodigy-prosjektet COGENT ikke Prodigy Ingen effekt, men programvaren var ikke ferdig/stabilt før den ble testet En økende kompleks verden trenger beslutningsstøtte

Beaumont:”Bra å være ærlig og si at systemene ikke ble brukt” Tidligere forsker ved Prodigy Skrev en rapport om at systemet ble lite brukt Følte at rapporten hans ble hysjet ned

Fahey: ”En god anledning ble ikke utnyttet” Systemet som ble utviklet svarer ikke til de kriteriene som ble definert Systemet var ikke avhengig av spesifikk pasientinformasjon, men en generell kode Systemet inneholdt ingen påminnelse- funksjon Framtidige studier bør inneholde system med flere funksjoner og mer oppmerksomhet rundt GUI-en

Wyk/Moorman/Wjik: ”Effekt kan være en funksjon av drivkraft” Wyk fant en effekt av et beslutningsstøttet system Brukerne i dette studiet hadde en drivkraft for å bruke verktøyet, i motsetning til Eccles’ brukere I framtiden bør man diskutere motiver for og imot for å bruke disse systemene med brukerne

Eccles m.fl: ”Forfatters svar” ”Beskrivelsen av systemet i artikkelen er korrekt, og ingen av forfatterne var uenig i dette før utgivelsen” Enig at evaluering bør foregå på stabile systemer Prodigy ble tilgjengelig i løpet av testperioden. En del brukere ba om å få skrudd av denne programvaren. Dette kan tolkes slik at økning av guidelines ikke er veien å gå

Opplæringen i forkant av studiet var representativt for den virkelige verden I starten ble systemet utløst automatisk av koder i pasientjournalen, men ble fjernet etter brukerrespons Forfatterne kan ikke se at utvelgelsen av brukere på grunn av IT-kunnskaper skulle ha en negativ effekt, da få av klinikerne i studiet brukte guidelines allerede