Oppfølging HMS-melding Møte i SF 10.02.05 Rapport om ”Myndighetenes regulering av HMS i petroleumsvirksomheten – fokus på beslutningsgrunnlaget.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeid Trygd Bistans Attføring Trygdekontorprogrammet
Advertisements

Classification: Internal Status: Draft Innstilling til vedtak i SN AMU
Av Reidar Kvalvaag Beerenberg
Utfordringer på norsk sokkel sett fra arbeidstakersiden Norsk Offshoredag Sonja D. Tinnesand forbundssekretær NOPEF.
Nye krav til oppfølging av sykmeldte fra 1.mars 2007
ambisjoner og realiteter
Først vil jeg takke for at Arbeidstilsynet er invitert hit til å holde innlegg om hvordan vi jobber med på å sette fokus på helsefremmende arbeidsplasser.
Arbeidstakermedvirkning i HMS-styring
Beslutningsområde Hva skal scenariene brukes til? Hva kan gjøres for å bidra til at petroleumsvirksomhet i Norge i 2015 fremdeles er en foregangsnæring.
Velkommen til Pensjonsforum Dagsorden  Erfaringer fra Sverige  Pensjonssystem og pensjonsmarked i endring v/Joakim Palme – VD Instituttet.
individuell oppfølgingsplan
HMS i petroleumssektoren Forskningsinnsats og Utfordringer Sikkerhetsforum 9. desember 2004 Tor-Petter Johnsen, Norges forskningsråd.
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Magne Nylenna Prosjektleder, professor, dr.med.
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
Sikring av personopplysninger i offentlig forvaltning Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
ANSVAR ETTER HMS REGELVERKET
Human Factors (HF) i kontrollrom - En revisjonsmetode 2003
Oppfølging HMS-melding Temalisten – HMS-melding Innspill fra eksterne parter.
Sikkerhetsforum torsdag Kort status - HMS-melding - Granskingskommisjon for petroleumssektoren – gjennomgang av rapport.
1) Saksbehandling knyttet til kvalifikasjonene til bemanning på Transocean Leader 25/ I elektronisk post fra Norsk Sjøoffisersforbund/DSO til Petroleumstilsynet.
Terje Aven og Jan Erik Vinnem Universitet i Stavanger
Alle ansatte må involveres Hvordan tilrettelegge HMS-arbeidet i mindre energibedrifter? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar 2011 Eirik.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Foreløpig oppsummering etter tilsyn med styring av vedlikehold
Oslo kommune Sykehjemsetaten Arbeidsmiljøloven Kai Jensen.
Classification: Internal Status: Draft Innstilling fra arbeidstakerrepresentantene i GF BU til behandling av dimensjonering og organisering
Folkehelse og universell utforming
SSØ-dagen 091 Hva er forholdet mellom kontroll og utvikling? – Om forvaltningens evalueringer og Riksrevisjonens kontroll Eksp. sjef Jens Gunvaldsen, Riksrevisjonen.
HANDLINGSPLAN FOR UNIVERSELL UTFORMING Prosjektleder: Oddrun Helen Hagen, SWECO Samferdsels- etaten.
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
Departementets styring og styrenes rolle
N O R P R O F F Quality Management SAMARBEIDSPARTNER FOR
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
HMS i Petroleumsnæringen. VISJON Et godt arbeidsmiljø i petroleumsvirksomheten Et tydelig fokus på arbeidstakernes sikkerhet, helse og trivsel, på kort.
Presentasjon av problemstillinger til utvalgsmøte Geir Arnulf Sak Måling av forskning.
Vigdis Solheim - Rikstrygdeverket Januar Attføringsmessa 2006 Det inkluderende arbeidsliv. Erfaringer og veien videre.
Retts- og systemutvikling Kan systemutvikling være nyttig for regelverksutvikling? Underdirektør Marius Mølmen Moen 14. september 2011.
Fokusgrupper Komité Helse og omsorg 25. februar 2015.
Modellkommunene Hva er unikt?
Introduksjon til DRI3010 Systemutvikling, offentlig styring og demokrati Dag Wiese Schartum.
RNNS - Prioriteringer Innspill fra Sikkerhetsforum.
Arbeidsmiljøet angår alle. Bra for både deg og din bedrift. Samarbeid, ledelse og medvirkning Hva kan ESENER fortelle om om arbeidsgivers ledelse og arbeidstakers.
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2 Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?. Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?
Politikk for åpne standarder og fri programvare Linuxdagen - Oslo, 1. juni 2006 Jørund Leknes, politisk rådgiver.
Kvalitetskultur ”Litt bedre i dag enn i går” Kvalitetsstrategi for Helse Midt-Norge
Øygarden kommune Driftstilpasningsprosjekt 2013.
Hva bør være bestemmende? Systemutvikling: Hva bør være bestemmende? (og hvem bør bestemme?) Dag Wiese Schartum Avdeling for forvaltningsinformatikk, Senter.
Arbeid ved dataskjerm -Om forskriften og veiledningen Hilde Bernhardsen og Håvard Sandberg 20. Februar 2008 i Tromsø.
Prosjektleder: Liv Bente H. Friestad
Tips og råd Til hva dere bør tenke på når dere setter samme et business case (basert på innspill fra seminar )
Organisatoriske barrierer i Statoil
Hva har vi sett? Hvilke råd har vi gitt? Hjelper rådene?
Husbanken og kommunene
EIERSKAP politisk styring av selskaper og samarbeid i kommunene
Det integrerte universitetssykehuset
Kurs for brukere av KFF-KSS
Rapporten om utvikling i risikonivået Petroleumstilsynet årsberetning
Tilsyn med styring av renhold, hygiene og arbeidsmiljø for forpleining
HMS-året Snorre Hendelsen har vært en vekker for hele industrien. Det er positivt at næringen har vært nysgjerrig på erfaringene etter.
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Ymse om regelverksutvikling
Midtveisvurdering IA-avtalen 2016
Etablering av program for antikorrupsjon i Helse Midt-Norge
Kurs for brukere av KFF-KSS
Beredskapsbygging - Grensesnitt Operatør - NOFO
Utskrift av presentasjonen:

Oppfølging HMS-melding Møte i SF Rapport om ”Myndighetenes regulering av HMS i petroleumsvirksomheten – fokus på beslutningsgrunnlaget

Januar FebruarMarsApril Mai JuniJuli Arbeid med innspill som skal utgjøre et første utkast til HMS-melding Ferdig utkast til temaliste Eksterne og interne utredninger Tilbakemelding på status tiltak – rapport arbeidstakermedvirkning Videre arbeid med HMS-meldingen - Temaliste utarbeidet - Ferdigstille pågående eksterne utredninger * Serosrapport – ” Myndighetenes regulering av HMS i petroleumssektoren” * Stami/ECON – ” Kostnader ved arbeidsulykker og arbeidsbetinget sykdom på sokkelen” Første halvår oversikt

Utredningsrapport utarbeidet av SEROS med faglig bistand fra Ptil Formålet har vært å bidra til en bedre forståelse for samfunns- messige begrunnelser som kan ligge til grunn for regulering av HMS Analytisk gjennomgang av viktige elementer som inngår i beslutnings- underlaget ved regelverksutforming Utviklet en modell for å systematisere viktige elementer som kan inngå i myndighetenes regelverksutforming

Regelverksutforming Klargjøre u tfordringer og problemstillinger Beskrive formål Identifisere relevante hensyn Vurdere alternative virkemidler og tiltak Identifisere relevante effekter Gjennomføre effektvurdering Myndighetenes gjennomgang og beslutning Implementering Evaluering Overordnede hensyn Politiske føringer Etiske vurderinger Anvendelse av føre-var og forsiktighetsprinsipper Samfunnsmessige vurderinger knyttet til storulykker og miljørisiko Teknologiske, styringsmessige og organisatoriske forhold Arbeidsmiljøhensyn Partsinvolvering, konsensus Kunnskapsutvikling Interessenter Samfunnsinteresser Regulerende myndigheter Kommersielle aktører Arbeidstaker/arbeidsgiver Viktige elementer ifm regelverksutforming

Viktige forhold som er drøftet Politiske føringer som fremkommer i stortingsmeldinger og Stortingets behandling av disse Føringen om å være foregangsnæring Nullfilosofi mht ulykker Etiske vurderinger Involvering av de som blir eksponert for risiko Plikten til risikoreduksjon Anvendelse av føre-var- og forsiktighetsprinsippet Føre-var-prinsippet er til tross for stor utbredelse ikke entydig definert Høy grad av usikkerhet gir i sin alminnelighet grunn til en forsiktighets-tilnærming, f.eks gjennom krav til barrierer og robuste løsninger Områder hvor det kan være betydelig usikkerhet knyttet til konsekvensbildet er langsiktige helseeffekter og effekter på ytre miljø.

Viktige forhold som er drøftet (forts) Samfunnsmessige vurderinger knyttet til storulykkesrisiko og miljørisiko Dersom mange vurderer risikoen forbundet med en aktivitet, som de ikke selv er med på, som uakseptabel, kan dette føre til at ”sosio-politiske” reaksjoner som kan tvinge frem endringer i rammevilkårene for denne virksomheten En storulykke eller en ulykke med store miljøkonsekvenser i petroleumsindustrien kan skape et politisk press som igjen fører til politiske beslutninger som kan ha store konsekvenser for rammevilkårene for sektoren Teknologiske, styringsmessige og organisatoriske krav Myndighetenes regelverksbeslutninger kan også være styrende for virksomhetenes handlingsrom ved valg av teknologiske, organisatoriske og styringsmessige løsninger I forbindelse med en regelverksbeslutning må konsekvensene mht teknologiske, organisatoriske og styringsmessige løsninger vurderes

Viktige forhold som er drøftet (forts) Arbeidsmiljøhensyn Ivaretakelse av arbeidsmiljøet er en viktig del av HMS-reguleringen Hvordan skal føringer arbeidsmiljøloven legger mht velferdsmessig standard vektlegges i forbindelse med en regelverksbeslutning? Drøfting av forholdet mellom helse og velferd. (kap 13 i Arbeidlivslovsutvalget (NOU 2004:5)) Drøfting forholdet mellom lov- og avtaleverk Partsinvolvering og konsensus Trepartssamarbeidet som et bærende prinsipp i reguleringen av HMS Drøfting av: –hvordan man på ulike måter involverer partene –hvordan man balanserer de ulike interessemotsetninger som er nedfelt i partsforholdet Kunnskapsutvikling Ulike erfaringer myndighetene kan vektlegge ved utforming av konkrete regelverkskrav Hvordan erfaringer med praktisering av regelverket påvirker utforming av konkrete regelverkskrav Anvendelse av fagkunnskap som erverves gjennom forskning og utvikling, både i Norge og internasjonalt

Viktige forhold som er drøftet (forts) Relevante effekter Gjennomgang av mulige nytteeffekter og tiltakskostnader knyttet til et regelverkskrav –Risikoeffekter –Effekter på produksjon og produksjonsstrategi –Nytteeffekter knyttet til HMS-tiltak rettet mot styring av virksomheten –Dynamiske verdiskapingseffekter knyttet til høye HMS-krav –Effekter på arbeidsmiljø –Bedriftsøkonomiske kostnader knyttet til HMS-tiltak (investeringer, driftskostnader, nedetid, fortrengning av andre prosjekter ifm revisjonsstans) –Tiltakskostnader båret av offentlig sektor Gjennomføring av effektvurderinger Forutsetninger mht hvordan virksomhetene tilpasser seg et regelverkskrav Verdsetting av effekter Ulike metoder mht verdsetting av effekter – forskjellen mellom disse er hvor langt de går i i kvantifisere effekter –Særlig en diskusjon rundt bruken av nytte-kostnadsanalyse

Viktige forhold som er drøftet (forts) Myndighetenes beslutning Tilfeller hvor beslutningsgrunnlaget gir et entydig råd I mange situasjoner vil effektbildet være komplekst og overordede hensyn vektlegges – beslutning basert på skjønn –Tilgjengelig beslutningsgrunnlag, beslutningen etterprøvbar Et sentralt poeng avslutningsvis Viktigheten av å involvere partene i arbeidet med å utforme selve beslutningsgrunnlaget