Den fysiske skolesekken Fysisk aktivitet i natur og nærmiljø - for skoler og SFO i Trøndelag a) Tema b) Kurs c) Foredragsbank d) Nettside www.stfk.no/denfysiskeskolesekken.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kunnskapsløftet og fysisk aktivitet: Kompetanseutvikling i skolen
Advertisements

VIDEREGÅENDE SKOLE Informasjon om søking Januar 2013.
Miljørådgiver i grønn hverdag
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
”SKAUTRAVERN” – VANDRENDE LEIRSKOLE OG SPENNENDE DAGSTURER I MARIDALSMARKA – ARR: BARNAS LANDSKAP Her er to ulike turtilbud til skoleklasser, studentgrupper.
Kommunekampen -Et trimtilbud med moderne vri. For folk i form til O-VM
Aktivitetsdagen for ditt nærområde
Hvordan stimulere barns lek i naturen
Den Fysiske Skolesekken
Oppland Idrettskrets Harpefoss
Idrettspolitisk dokument
Svømmingens Dag Lørdag 8.mai 2010 Svømmingens Dag Aktivitetsdagen for ditt nærområde.
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
Vil DU bidra til å gi ungdom med funksjonsnedsettelser ei uke full av opplevelser og aktiviteter? Og samtidig få med deg verdifull erfaring som du kan.
OVER 15 ÅR? BLI MED PÅ AKTIV UNGDOM KURS I GJESVÆR JUNI!
Miljøverkstedet Alle tiltak på skolen der målet er: trygghet trivsel
Skolens styringsform Driftsstyre FAU Klassekontakter Alle foreldrene
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
FJELL SKOLE 570 elever 30 forskjellige land 77 % to- språklige barn.
Orientering om søking til skole og læreplass
Orientering om søking til skole og læreplass Informasjon ved overgang grunnskole – videregående opplæring.
Idrettsarrangement som næringsutvikling
Karriereveiledning som virkemiddel?.
Habiliteringstilbud for ungdom med nedsatt funksjonsevne, eller lettere psykisk utviklingshemming Meråker Sanitetsforenings Kurbad AS.
Borre ungdomsskole
Landsby 63 og 64. (Dobbel landsby) Skolegården. Et sted å være – et sted å lære. Intensiv landsby, januar 2010.
Den Norske Turistforenings satsing på skole Studieforbundet Natur og miljø, Orkanger 24. april 2004.
Ved et veiskille? Landskonferansen 2003 Studieforbundet natur og miljø.
Bruk konserten! - en praktisk inspirasjonsbok om:
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
Elin Brenna, bioingeniør Blodbanken i Oslo
Ungdomstiltak Tiltak mot fattigdom blant barn, unge og familier Drevet med tilskudd fra kap. 857 post 60 ”Støtte til barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn.
Hjem-skole-samarbeid Rollemodeller Engasjement
Utvikling av barnehage og SFO i Norge
HØSTSAMLING FOR HELE ALLSPORTGRUPPEN
Regjeringens navn på den nye skolereformen
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Valgfag på Kastellet skole
Positiv fritid!. Hovedmål for NIF Å organisere idrettsaktivitet for alle funksjonshemmede ved at alle særforbundene tar det fulle ansvar for å gi et tilbud.
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Norges idrettsforbund
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
SFO Kultur- og fritidsaktiviteter. Skal være tilpasset barna og foreldrenes behov.
Idrettsrådets ansvar og rolle
Anita R Kivijervi, Barn og ungetjenesten/ Habilitering
Senter for idrettsutøvere med nedsatt funksjonsevne Det er et stort behov for et senter som kan ivareta utøvere med nedsatt funksjonsevne. Det innebærer:
NASJONALT SENTER FOR MAT, HELSE OG FYSISK AKTIVITET.
Velkommen til førskoledag
Forslag til endring i forskrift :
Oslo kommune Utdanningsetaten Brukerundersøkelse for Aktivitetsskolen 2015/ 2016 Fakta om undersøkelsen -Undersøkelsen ble holdt høsten 2015 på Bestilling.
1 Fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Sør-Trøndelag Mål og retningslinjer for anleggsutvikling Revidering Handlingsplan for Fysisk aktivitet.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
Kroppsøving # Formål # Hovedområder # Vurdering # Mål og tiltak.
Rektors rolle i Den kulturelle skolesekken Mosjøen 4. juni 2008.
Folkehelsekonferansen 2015 Det nære friluftsliv Folk i friluft! Hvordan kan kommunene tilrettelegge? Morten Dåsnes daglig leder Friluftsrådenes Landsforbund.
1. Bruk konserten! - en praktisk inspirasjonsbok om: 2 Samspillet mellom opplevelse og læring Samspillet mellom kunst og pedagogikk Samspillet mellom.
TREÅRIG GJENNOMGÅENDE LØP, FORDYPNING BARN OG UNGE PRAKSISDAGER HØSTEN 2016.
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Naturen som møteplass Oslo og Omland Friluftsråd Ingvild Kavli
TREÅRIG GJENNOMGÅENDE LØP,
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Idrettspolitisk manifest for Trøndelag
Samarbeid som løfter alle
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

Den fysiske skolesekken Fysisk aktivitet i natur og nærmiljø - for skoler og SFO i Trøndelag a) Tema b) Kurs c) Foredragsbank d) Nettside

Den fysiske skolesekken er forankret i Idrettspolitisk manifest for Trøndelag, der første punkt omhandler fysisk aktivitet: Vi vet at fysisk aktivitet i minutter daglig for hhv voksne og barn har stor betydning for den enkeltes helse og trivsel. Derfor vil vi gjennom samarbeid med kommuner, skole, arbeidsliv og idrettslag søke å stimulere til at alle uansett funksjonsevne, alder eller ambisjon får gode idretts- og aktivitetstilbud. Mer om manifestet: Bakgrunn

I Idrettspolitisk manifest er det utviklet en tiltaksplan der Den fysiske skolesekken er ett av tiltakene: Koordinere, utvikle nye og tilby aktiviteter i natur og nærmiljø til skoler og barnehager, -etter modell av den kulturelle skolesekken, som pilot i Trondheim med plan for utvidelse. Piloten i Trondheim kommune avsluttes til O-VM i august Den fysiske skolesekken tilbys nå til alle grunnskoler i Trøndelag. Den fysiske skolesekken

Den fysiske skolesekken er et spleiselag mellom det offentlige og idretten - vi kan derfor tilby sponsede pakker for aktivitet og kompetanse: a) Tema Tema 1: Kart og kompass i skolen Opplæring av undervisningspersonell på skolen din Bistand under elevaktiviteten Gratis skolegårdskart for nedlasting fra internett Tema 2: Læring i friluft Opplæring av undervisningspersonell på skolen din Tips til aktivitetsdager Idéperm med 450 tips til uteaktiviteter med utgangspunkt i Kunnskapsløftet Rådgivning om uteområder Den fysiske skolesekken

b) Kurs Vi kan tilby ulike kurspakker fra 1 time til 3-4 timer eller tilpasset skolens behov. Gjennomføres på den enkelte skole på dag eller kveldstid, - kanskje noe for fellestiden? Velg blant spennende tema, med bevegelsesglede og mestring i fokus: Ballaktiviteter, rugby og frisbee Leiker, stafetter og sansemotoriske øvelser Aktivitet med ”verdiløst materiale” – med utstyr vi lager selv Aktiviteter med musikk, dansebingo og kreativ dans Læring i friluft* Klart det går. Friluftsliv for barn med funksjonsnedsettelse Den fysiske skolesekken

c) Foredragsbank Vi kan tilby kunnskapsrike og inspirerende foredragsholdere, fra utdanningsinstitusjoner, forskningsmiljø og idrett/friluftsliv. Sett fysisk aktivitet på kartet i skolehverdagen, og sørg for at ansatte og foreldre får oppdatert informasjon om norske barns fysiske tilstand. d) Nettside Her kan du finne mer informasjon om tilbudene ovenfor, samt lokale og nasjonale aktivitetstilbud, adresser, idé- og ressursbanker. Innholdet i sekken er under utvikling, kom gjerne med innspill. Den fysiske skolesekken For spørsmål eller bestilling: Sør-Trøndelag idrettskrets v/Maj Elin Svendahl, Nord-Trøndelag idrettskrets v/Bjørn Steinar Røvik, Trondheimsregionens friluftsråd v/Knut E. Flataker,