Brukernes talerør i Helse Nord-Trøndelag

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Spørsmålsstillinger Er trepartssamarbeidet liv laga?
Advertisements

KOORDINERING OG SAMHANDLING
Kommunale råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne – en ”vaktbikkje” også for utviklingshemmede? Gunn Strand Hutchinson, medlem av Bodø kommunale råd.
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
Forum for miljøteknologi
Motivasjon.
Brukermedvirkning og pasientmakt
DEG Oppfølgingstjenesten OT er til for OT – koordinatorer:
Her alt e mulig - uansett Oppfølgingstjenesten OT er til for opplæring arbeid kompetansefremmende tiltak DEG OT – koordinatorer: Meråker Meråker videregående.
En orientering om FFO og FFO Finnmark
AMBULANT MILJØTERAPEUTISK TEAM
KOORDINATORFORUM FOR HABILITERING OG REHABILITERING
Presentasjon av utfordringsbildet i Helse Nord-Trøndelag HF Kvalitet Respekt Trygghet Aud-Mai Sandberg, Personalsjef 21.oktober 2011 I og med.
samhandlingsforum Brukererfaringer med samhandlingsreformen
AKB-Pårørende en ressurs
Brukermedvirkning i LHL
Arbeidsutvalg for tjenesteavtale 2 Retningslinjer for samarbeid i tilknytning til innleggelse, utskrivning, habilitering, rehabilitering og lærings- og.
Samarbeidsutvalget mellom Helse NT og KS i NT Oppnevnt av styret i KS Nord Tr.lag og styret i Helse Nord Trøndelag, 21. desember 2005.
Rekrutteringsbehov i Helse Nord-Trøndelag HF Kvalitet Respekt Trygghet Mathias Mørkved, Personalrådgiver 25.oktober 2011.
Pasienttransport – Møte SAFO Midt-Norge den 30.mars 2006
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Samhandlingsavtalene status og fremtid •Kvalitet i helsetjenestene •Det handler om kvalitet-medvirkning og prioritering •Brukermedvirkning i samhandlingsavtalene.
Levanger kommune Driftskomiteen Medarbeiderundersøkelsa 2009 – Øystein Lunnan DK Orientering DK Medarbeiderundersøkelsa 2009.
BMS på gausdøl BUKERUNDERSØKELSER DIALOG VIRKSOMHETSSTYRING
Partnerskapet mellom stat og kommune i NAV-kontoret. Hvordan brukerne kan stimulere til utvikling av NAV- kontorene? Honoratte Muhanzi Kashale Samarbeidsforum.
Til det bedre? Innlegg på Samarbeidskonferansen 7. Februar 2007 Arne Flaat.
Sykehusapotekene i Midt-Norge
Samhandlingsprosjekt psykisk helse Samarbeidsutvalget 01. mars 2010
Bruker- med- virkning Presentasjon i Helse Nord
Brukerforum voksenpsykiatri
Regionalt henvisningsmottak for private rehabiliteringsinstitusjoner i Midt-Norge (ReHR) Orientering om: Rehabiliteringsinstitusjonene – status etter et.
Styret – hjertet i foreningen
Brukere for bedre helse
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
Grunnleggende brukermedvirkning Lysark til studieplan Sosialpolitisk påvirkningsarbeid – Mental Helse Studieplannummer
Minoritetsbakgrunn og pasientopplæring- tilpassede læringstilbud for minoritetsspråklige Shaista Ayub, spesialrådgiver Nasjonalt Kompetansesenter for læring.
Lions Club Sandefjord/Sandar – en klubb for fremtiden? - Klubber mister medlemmer (artikkel i Aftenposten ) - ”Utfordring til endring” (oppfordring.
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Samhandling – status - utfordringer Hvordan skal vi innrette samhandlingen for at befolkningen skal oppleve en god og sammenhengende helsetjeneste ? (strategi.
Samhandlingsreformen SAFO SørØst Høstmøte Hva er samhandlingsreformen? Forebygge fremfor bare å reparere Få kommune og Spesialisthelsetjenesten.
Hva kjennetegner god ansvarsgruppe jobbing Rakkestad 19 mars 2015
Helse Nord-Trøndelag - status og retning Presentasjon til formannskapet i Levanger 27. februar 2008 Arne Flaat.
KICK-OFF Samhandling et felles ansvar i Namdalen og Nord-Trøndelag Hege Sørlie Rådmann Namsos kommune Administrasjonssjef MNS Leder i samarbeidsutvalget.
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Innbyggerundersøkelsen 2014/15 Brukerdelen Helsestasjon.
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Innbyggerundersøkelsen 2014/15 Brukerdelen Fastlege Fastlege.
Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon - FFO Brukermedvikning, men først……
HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017.
Vi gir mennesker muligheter Arbeid og helse – et tettere samvirke Strategi for Helsedirektoratets og Arbeids- og velferdsdirektoratets felles innsats for.
Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten – én helseportal Jostein Listou, kommunikasjonsrådgiver Helse Midt-Norge RHF.
Brukerutvalget NAV Medlemmer av Brukerutvalget: Kristin Brevik, HMS Frode Berntsen, NHO Grethe Eng Hagen, LO Lise Lerdal, Oppland fylkes eldreråd Gloria.
16/4/2015Asbjørn Larsen Rusmisbrukernes interesse organisasjon2.
Spesialisert rehabilitering Hvordan bør begrepet brukes: Brukes om det rehabiliteringstilbudet som avd for Fysikalsk medisin og rehabilitering ved Helse.
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF.
Brukermedvirkning i helseforskning i Norge Regional brukerkonferanse november 2015 May Britt Kjelsaas, rådgiver Helse Midt-Norge RHF helsefagavdelingen.
Retningslinjer for samfunnsansvar RBU 26. august 2013 Utforming av retningslinjer.
Presentasjon av prosjektet ”Mestring på tvers” høst 2008
Brukerrådet Akuttpsykiatrisk seksjon – Oslo Universitetssykehus
Hedmark fylkes flerkulturelle råd HFFR
Brukermedvirkning i helseforskning
Brukere for bedre helse
BRUKERMEDVIRKNING PÅ SYSTEMNIVÅ I HELSEFORETAK
Helsetjenesten i Norge og Nord-Trøndelag Førsteårsstudenter sykepleiefaget Nord universitet, Namsos 5. oktober 2017.
Brukerutvalget – mandat
Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015
Møte i RBU : Sak 64/09 Status og gjennomgang av styresaker
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Brukergruppa PH Leder: Hege Hafstad Johansen FFO/ADHD Norge
Utskrift av presentasjonen:

Brukernes talerør i Helse Nord-Trøndelag På lag med deg Helse Nord-Trøndelag er på lag med deg for din helse. En slik visjon forplikter. Derfor er jeg glad for å ha brukerne med på laget når vi former dagens og morgendagens sykehustilbud i vårt fylke. Brukerne har en helt annen plass i beslutningssystemet nå enn før. Det er ikke uten grunn. Brukerne har unik kunnskap om sykehusene våre sett utenfra. Selvfølgelig må vi dra nytte av det. For å skape gode, moderne og trygge sykehus også i framtida, må vi ha brukerne på laget. Brukerutvalgets ris, ros og innspill hjelper oss til å bli bedre. Slik kan vi jobbe sammen for enda bedre sykehustjenester som gir trygghet for befolkningen vi skal betjene.   Arne Flaat Administrerende direktør Helse Nord-Trøndelag Medlemmer i Brukerutvalget Øystein Bjørnes (leder) Furumovg 6b, 7970 Kolvereid oystein@fysioterapitrening-yn.no FFO, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke Vigdis Thrane Aune Dullumsvg 18, 7500 Stjørdal vthaune@online.no FFO, Norsk Forbund for Utviklingshemmede Liv Eidsmo 7977 Høylandet Mental Helse Nord-Trøndelag Bjørn Falch Eidsvollsgt. 3, 7800 Namsos bjo-fal@online.no FFO, Astma- og allergiforbundet Mariann Green Ulvillvn. 150, 7660 Vuku Rusmisbrukernes interesseorganisasjon Sigmund Lian 7633 Frosta Eldrerådet i Nord-Trøndelag Per Sund Stod, 7716 Steinkjer per.sund@ntfk.no FFO, Norsk revmatikerforbund Arne Flaat, adm dir HNT, arne.flaat@hnt.no Kristian Eldnes, sekretær, kristian.eldnes@hnt.no Brukerutvalget Brukernes talerør i Helse Nord-Trøndelag

Hva er brukerutvalget? - Bruk oss! Brukerutvalget i HNT skal arbeide for at brukerkompetansen blir benyttet som et grunnlag for tjenesteutforming og gjennomføring av spesialisthelsetjenesten i HNT ved å Bidra aktivt med brukerkompetanse i planarbeid Ta initiativ i saker som har betydning for pasienter og pårørende. Foreslå brukerrepresentanter i råd og utvalg. Medvirke med innspill til brukerundersøkelser og kvalitetsarbeid. Være et forum for tilbakemelding fra brukere, pårørende og brukerorganisasjoner. Noen av hovedoppgavene er - å bidra til gjensidig tillit og forståelse mellom bruker og behandler å spre informasjon til brukerne om brukerutvalget gjennom etablerte informasjonskanaler som hjemmeside og brosjyrer å holde seg orientert om pasientrettigheter og plikter og følge opp hvordan foretaket ivaretar informasjonen om pasientrettigheter å arbeide for en åpen gjensidig dialog med direktøren både på brukerutvalgets møter og ved aktuelle saker å delta i prosjekter og arbeidsgrupper å delta på regionale brukersamlinger og være i dialog med det regionale brukerutvalget å orientere styret i HNT om aktuelle saker gjennom at leder deltar på styremøter samarbeide med læring og mestringssentrene i aktuelle saker samarbeide med pasientombudet i aktuelle saker Brukerutvalget har sju medlemmer. Direktøren i Helse Nord-Trøndelag er fast medlem av utvalget. De øvrige seks medlemmene oppnevnes av styret i Helse Nord-Trøndelag, etter innstilling fra Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) i Nord-Trøndelag og Fylkets Eldreråd. - Bruk oss! Helsa er det viktigste. Derfor er jeg glad for at brukerne har ei hand på rattet i de kraftige omstillingene som skjer i sykehussektoren. Vi har to gode sykehus her i Nord-Trøndelag. Vi skal ta vare på det gode, og satse på å bli enda bedre. Til det trengs vi som er brukere. Vi har en unik kunnskap om hvordan møtet med sykehusene våre oppleves. Hvis vi skal lykkes i jobben vår, trenger vi innspill fra dere. Brukerutvalget møter foretakets øverste ledelse jevnlig, blant annet med møte og talerett i Helse Nord-Trøndelags styre. Nettopp derfor har vi muligheten til virkelig å gjøre en forskjell. Men vi trenger innspill, så det avhenger av deg også.   Øystein Bjørnes Leder Brukerutvalget Kontaktinformasjon Brukerutvalget Helse Nord-Trøndelag Kirkegata 7600 Levanger E-post: brukerutvalget@hnt.no Telefon: 74 09 82 01