Inkluderingsutvalget

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Solidaritet i praksis for Zimbabwe. ”Vi oppfordrer alle organisasjonsledd i NTL til å støtte Norsk Folkehjelps prosjekter i Zimbabwe. Dere kan bidra til.
Advertisements

«Te ka slags nøtte?» 10. oktober 2012 Anders Bakken, NOVA
Ungdiabetes Av: Marianne Sparby. Ungdiabetes: ”Alle ungdommer med diabetes skal leve lenge og godt” •Ca 3200 medlemmer (ungdom i alderen 14 – 30 år) •Tett.
Inkludering i idrettslag Børre Rognlien 2. visepresident
Fagforeningens arbeid for mangfold
System for godt læringsmiljø HMS for elevar. Mål: Skape eit godt læringsmiljø for alle Endres i topp-/bunntekst2.
Regjeringens barne – og ungdomspolitikk Kjell Erik Øie Statssekretær.
Om barn og unges mulighet for medvirkning
Utbredelse av pleie- og omsorgsmeldinger v1.6
Idrettspolitisk dokument
Kurs for nye bosettings-kommuner Oslo 3. juni 2010
Uavhentede meldinger og Meldingsteller
Pause INFORMASJON FRA ADMINISTRASJONEN Rica Hotel Hamar 17. sept 2011.
Erfaringer fra Kristiansand kommune Ved psykolog Kenneth Haugjord
Innstegsstillingen i det norske karrieresystemet Svein Kyvik.
Ungdom, makt og medvirkning
Lokalmiljø og tjenestetilbud – erfaringer fra Bydel Stovner Maria Brattebakke – bydelsdirektør OXLO
Ung frivillighet Frivillig innsats blant ungdom og unge voksne under 30 år i Norge Åsta Dyrnes Nordø, UNI Rokkansenteret.
FRIVILLIGHETSMELDING Hedmark fylkeskommune 1. Verbalforslag årsbudsjett 2011 “Fylkestinget ber fylkesrådet utarbeide en frivillighetsmelding med fokus.
Nesten lokallag av frivillige organisasjoner i Norge Anslagsvis 10 mill. medlemskap Verdiskapning i 2009: 98 milliarder kr Frivillig sektor er.
Nettverkssamling om barnefattigdom
Hvorfor Kulturplan? Vedtak oppfølging Forny ”Kulturstrategier for Levanger kommune”. Behovet for å lage Levanger kommunes første kulturplan. Behovet.
Helsefagskolene; Hvorfor har ikke fagskolen en klar plassering i utdanningssystemet? Innlegg på årskonferanse for offentlige fagskoler Bergen 7. mai 2013.
Markedsføring av diabeteslinjen på urdu /punjabi Shaista Ayub
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen.
”Fredrikstad-idretten mot 2010” Hovedmålsetting Fredrikstad-idretten har som mål å opprettholde og styrke et allsidig og mangfoldig tilbud gjennom idrettslagene,
Den realfaglige skolesekken Hva kan museene gjøre for å styrke interessen for realfag? Statssekretær Lisbet Rugtvedt.
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
En virtuell organisasjon, tuftet på et samarbeid mellom Institutt for samfunnsforskning (ISF) og Rokkansenteret/UiB, finansiert av Kultur – og kirkedepartementet,
… en selvstendig arena for læring Fylkeskommunenes rolle i ny lov om voksenopplæring Nasjonal fylkeskonferanse Fredrikstad, 21. januar 2010 Sturla Bjerkaker.
Ungdomstiltak Tiltak mot fattigdom blant barn, unge og familier Drevet med tilskudd fra kap. 857 post 60 ”Støtte til barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn.
Endres i topp-/bunntekst1 Finnmark fylkeskommune - Finnmark fylkeskommune - Dagens strategier – hvilke endringer ser en vil komme? Per Øyvind.
Orienteringsmøter november 2010 Sakkyndige vurderingar – nokre viktige element ACR/nov
Forfatter: Aarsand, Sverre Åpen hall – tar ”løkka” tilbake til idrettshallen (T) Folkehelsekonferansen 2013.
Fritid med Bistand.
Regjeringens tanker om fattigdom Framfylkingens nordiske fattigdomskonferanse Kjell Erik Øie Statssekretær
Tilskudd til forebygging av uønskede svangerskap og abort 2015
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Anita R Kivijervi, Barn og ungetjenesten/ Habilitering
Utfordringer Foreldre som ressurs Tanker rundt: Engasjement Rekruttering Deltagelse.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
ER IDRETTEN FOR ALLE? Er idretten blitt for dyr? Har alle mulighet for å delta? Innlegg på seminar Asker idrettsråd 27. mai 2015 Åse Strandbu, Norges idrettshøgskole.
Økonomi som barriere Idrettsglede for alle! - eller dem som har råd?
Den gode barndommen, de store utfordringene Grete Herlofson Norske Kvinners Sanitetsforening 5/10-15.
Frivillighet og integrering IMDi v/Morten Tjessem Erfaringskonferanse Norsk Folkehjelp
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Utenforskap Et nasjonalt problem som må løses lokalt.
ALLE MED Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU)
Velkommen Kort presentasjon av PNWRC. Etablert i 2003 i Oslo Hovedmål og fokus på utdanning i landsbyer i Pakistan, grunnet manglende resurser og kompetanse.
Primærhelsetjenesten i et fremtidsperspektiv Anette Mjelde, avdelingsdirektør Psykisk helse og rus Lillestrøm 3. desember.
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Nye former for deltakelse Fortsatt bruker rundt tre av fire velgere stemmeretten ved stortingsvalg, men valgdeltakelsen er på et lavt nivå sammenliknet.
Orientering til komiteen Fattigdomsplanen 2016 – 2020 Saksordfører Marit Brochmann.
ALLEMED Drammen ALLEMED FILM - Utstyr.
Frivilligliv og samfunnsroller Ivar Eimhjellen Forskar II ved Uni Research Rokkansenteret og Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor Ungdom,
«Det inkluderende samfunn» - Røde Kors til stede for alle Miniseminar 2- Distriktsårsmøte i Geiranger 2015.
Invitasjon til Helt sjef!
Hvordan skape gode og inkluderende oppvekstmiljø?
Naturen som møteplass Oslo og Omland Friluftsråd Ingvild Kavli
Håndball mot homohets ”Ytringer kan skade”
Fritidserklæring - Fra ord til handling
Hvordan kan minoritetsorganisasjoner bidra til bedre skole-foreldre samarbeid? v/Whyn Lam, sosialantropolog og styreleder MiR Generelle utfordringer i.
Invitasjon til Helt sjef!
Status IPD
GUTTOGJENTE.NO Veiledning om kropp og følelser, sex og samliv ut fra et kristent livssyn guttogjente.no.
ALLEMED Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge.
Samhandling mellom Folkehelsealliansen og kommunene i Nordland
ALLEMED Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge.
Utskrift av presentasjonen:

Inkluderingsutvalget Toril Sundal Leirset

Lav deltakelse blant innvandrerbefolkningen dårlige levekår kvinner/jenter ungdom Bunntekst 15.09.11

”Det lille demokrati” Deltakelse i: nabolag/lokalmiljø, fritids- og kulturaktivitet, frivillige organisasjoner og media. Bunntekst

Deltakelse er viktig både for den enkelte og for samfunnet som helhet Deltakelse er viktig både for den enkelte og for samfunnet som helhet. Mangel på samhandling og kontakt fører lett til fordommer for ”det andre”, og det ukjente. Bunntekst

Samhandling og kontakt skaper: samhørighet inkludering Bunntekst

Et velfungerende demokrati krever: At alle har muligheter til å delta på ulike samfunnsarenaer Foreninger i sivilsamfunnet er viktige arenaer for produksjon av fellesskapsfølelse og tillitsbånd som går ut over egen familie. Bunntekst

Sosial kapital: Tillit mellom mennesker og styrken av sosiale nettverk i et samfunn/”oljen i maskineriet”. Samfunn med svak sosial kapital kjennetegnes av at få deltar i frivillige organisasjoner og av lav tillit mellom mennesker. Tillit er kjernepunktet i spørsmål om samfunnskvalitet Bunntekst

Sivilsamfunnets viktige rolle i det norske samfunn gjør det til en sentral arena for integrering. Bunntekst

I et integreringsperspektiv vil tiltak for å øke deltakelse blant barn og unge med innvandrerbakgrunn, være viktig for storsamfunnet. Bunntekst

Hindringer Familiens økonomi Deltakelse i dugnadsarbeid Foreldreinnsats som trener/lagleder Foreldre vil ikke sende jenter med voksne, mannlige ledere. Bunntekst

Begrunnelse for å gi off. støtte til frivillige organisasjoner er: De skal løse oppgaver på en annen og bedre måte enn det offentlige klarer selv. Bunntekst

Bruk av tilskuddsordninger: Tilskudd til majoritetsorg. inneholder krav til strategier og planer for en inkluderende rekrutteringspolitikk. Oppmuntre idrettslag til å fokusere på treningsmuligheter for jenter og ungdom med innvandrerbakgrunn. Bruke tilskuddsordninger til å stimulere til lavterskeltilbud. Bruke statlige, finansierte ordninger med gratis ”deltakelseskort” for barn og unge fra fattige familier. Informasjonskampanje mot majoritetsorg. om viktigheten av en aktiv og inkluderende rekrutteringspolitikk. Bunntekst

Dere er Lysbakkens forlengede arm og viktige aktører i integreringsarbeidet i framtidas Norge. Ikke overlat alt til barnehage og skole. De er stengt på ettermiddagen. Lykke til! Bunntekst