Line Nybakk Akerholt Astrofysisk bibliotek Erfaringer med kvalitative intervjuer.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innflytterkvinners fortellinger om ”De viktige kvinnfolkan”
Advertisements

Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
Om et øyeblikk kommer du inn i en magisk verden...
Historien om ”Mauren og Løven” (klikk for å fortsette...)
I.
Skjønnlitterær fortelling
De dårige følelsene. Veiene ut..
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
Masteroppgave Masteroppgave i helsevitenskap UIS nov 2012
Riktig eller galt? Eller nesten riktig?. Det var elskere som skiltes seg med den største vanskeligheten. (2 feil) Jentene fikk ingen eller veldig litt.
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Hurum PPTs erfaringer med LP
BEVIS I DENNE ART-TIMEN VAR DU SPESIELT BRA DU VISTE DATO: _______.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Lilandspeiderne Informasjon.
Veiledning av elever / lærlinger
Sett inn riktig tid/form av verbet
Senter for sjeldne diagnoser Erfaringer fra kurs for brukere over 40 år May Cicilie Voldhaug, Kurs og informasjonsrådgiver FoU-dag 05. april 2013.
Påsan Påsan var fisker. Hver dag rodde han ut på sjøen og tok opp garnet sitt. Det hadde stått i vannet hele natten. Garn står like over bunnen. Garn står.
Margrethe Jernes ITU-konferansen 2002: 2GO. Pedagogisk mobilitet. Oslo 17. og 18. oktober Morgensesjon - Kl Studenter fra ITU-hovedfagsforum.
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Intervjuteknikk.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Presentasjon av Trafikkprosjekt for ungdom TS Fokus Lillehammer 2005.
Tannpleiernes tannpine -podcasting ved Odontologisk fakultet.
Dokumentasjon av en prosess
Barnevernsbarns erfaringer- utdanning og helse
Prosjektskisse Status så langt…. November 2011
”Med hodet over vannet…”
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Avdeling for sosionomutdanning
Kapittel 39 Samlivsformer.
d. Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
Sett inn riktig form av det refleksive pronomenet eller eiendomspronomenet Kapittel 10 oppgave c.
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Hverdagen for Ruth og Sissel.
En multimedia presentasjon
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
RUBEN ELIASSEN >.
Paul Harris En kreativ og nytenkende mann Han grunnla Rotary i 1905 fordi han savnet nære venner i sin nye hjemby Reiste rundt i USA i fem år.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Praksissamling for fjerde semester praksis på Lektorprogrammet.
Pedagogisk-psykologisk tjeneste på nett
Livets tog.
LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
100 lure ord å lære.
Foreldregodkjenning av fosterhjem
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Hvordan bruker ulike aldersgrupper sosiale medier?
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Og.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Drammen bibliotek Utfordringer og muligheter Partssammensatt samarbeidsutvalg 10. september 2012 Tone Ulltveit-Moe og Monica Nyhus.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
Enkle løsninger for utelivsbransjen
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
Hei, jeg heter Alva! Mitt navn er Alva Svenhard og jeg går I sjetteklasse på Os skole I Halden sentrum og er elevrådsformann. Dette er slik skolen min.
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Utskrift av presentasjonen:

Line Nybakk Akerholt Astrofysisk bibliotek Erfaringer med kvalitative intervjuer

Bakgrunn Drammensbiblioteket og institusjonell endring –Vi var to som skrev oppgave med dette temaet Clara Nilsen (nå Lundahl) skrev: Mellom forankring og forandring –En oppgave som tar for seg hvilke syn de ansatte har på roller, verdier og normer i den nye bibliotekkonstellasjonen Jeg: Drammensbiblioteket og læringsarenaen – om fokus på en felles læringsarena kan være et institusjonelt bindemiddel i et sambibliotek Valgte kvalitativ metode for å undersøke de ansattes verdier og holdninger –Siden temaene var så like, ønsket vi en felles gruppe informanter og å foreta intervjuene i fellesskap

Bakgrunn 2 Settingen fordeler: –Bra med samarbeid i forstadiene –Ville ha vært vanskelig å finne ulike informanter til to oppgaver / slitsomt for informantene å bli intervjuet om dels det samme to ganger Settingen ulemper: –Samarbeid med forskjellig tempo og forskjellig livssituasjon –I etterkant så opplevde jeg at jeg vinklet oppgaven på en litt annen måte enn tenkt i utgangspunktet – kanskje jeg burde ha hatt bare mine egne spørsmål å forholde meg til

Intervjuene Valg av informanter: fikk hjelp til å finne gode informanter av biblioteklederne: fagbibliotekarer 3 +1 og 7 folkebibliotekarer Skrev en felles intervjuguide med hver vår seksjon Informasjon på mail og i intervjusituasjonen + samtykke før intervju startet Tok opp med mp3-opptaker –Litt trøbbel med første : lav lyd og høy filkvalitet –+glemte å trykke play etter en pause en gang, men hadde notater fra de aktuelle spørsmålene Men intervjuene ble l a n g e så vi endte likevel opp med å ”slite” ut informantene

Intervjuopplevelsen Spennende med innblikk i en hel ansattgruppe –Hvert intervju varte nesten en time –Blir godt ”kjent” med informantene – hvordan de opplever prosessen, hva de tenker om fremtiden Spennende å oppleve hvor gode informantene var –Gjennomtenkte svar –Fulgte opp svar selv – vi trengte sjelden å komme med oppfølgingsspørsmål –For meg som hadde siste seksjonen, ble dette litt vanskelig – de hadde allerede vært innom temaet i Claras halvdel

Erfaringer Pilotintervju –Det gikk ok uten, men hadde også hvert ok å kjøre en pilot Fysisk nærhet til informantene –Planla fra Oslo, gjennomførte på tre steder i Drammen, mens de var på flyttefot Tidsspenn –Ting tar fort tid, men ikke lurt med 4 times-intervjuer på samme dag – heller ikke lurt å spre intervjuer over en måned i tid Transkribering –Tar enormt med tid –Etter første intervju: lurt å ta en vurdering på transkriberingsnivå – Hvor mye skal med: alle lyder? alle småord? Ikke nødvendigvis riktig å velge dypeste nivå –Jeg husket utrolig mye av selve intervjuet under transkriberingen

Erfaringer 2 Man blir proffere underveis Vær bevisst på personlige begrensninger –Transkribering krever stillhet og tid til å sitte skjermet i lengre tid – småbarn i heimen gjør dette vanskelig (tid til å sitte alene andre steder) –Deltidsstudier og jobb – oppgaver/rapporter bør kunne ferdigstilles i rimelig tid etter intervjuene Heller flere korte intervjuer enn få lange Oppfølgingsintervjuer?

Avslutningsvis Kvalitative intervjuer virker som en skummel metode Det er ikke skummelt Informanter er hyggelige, ivrige og glade for å bli hørt Kvalitative intervjuer kan også være en god metode for å få brukere i tale