Velkommen til SUSH – møtet 7. mai 2008

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Samhandlingsreformen
Advertisements

Sissel Vevle, Sykepleier Bryst og Endokrinkirurgisk poliklinikk
Operasjonsavdelingene og T-DOC Trondheim, 22. september 2009
Dagkirurgiske avdelinger i Norge ’LEDELSE OG ORGANISERING’
1 Dagkirurgisk oppstart i nytt sykehus 10. januar 2009 Avdelingssjef Berit Karin Helland, Dagkirurgisk senter.
Selvdialysesenteret Sykepleier Elisabeth S. Hoel
”Åpen innleggelse” – Konsekvenser og utfordringer for samarbeid
Lister ergoterapeut Lister brukerutvalg
REHABILITERING Ved Helsehuset Sarpsborg
Hofteproteser som dagkirurgi?
Samhandlingskonferanse 4- 5 november 2010 Anne Kjersti Drange
Ambulerende team sykehjem/ÅPEN OMSORG
VELKOMMEN TIL HADSEL. LITT OM HADSEL •Hadsel ligger midt i verdens vakreste øyrike Lofoten og Vesterålen med sine 7970 innbyggere. •Nordlandssykehuset.
Betraktninger om lærlinger på sykehus!
Fagseminar om samhandling 9. og 10. juni 2010 i Alta.
Orkdal Sjukehus – Omstilling 2010
Hvilke pasienter egner seg for kommunale akutte døgnopphold?
Rehabilitering – hva kan OUS bidra med?
Registrering av kjemikalier i Kromatografigruppa, Fürst Medisinsk laboratorium. Database laget med bruk av teknologiene PHP, MySQL og Apache Prosjektoppgave.
SAMHANDLINGSREFORMEN
Prosjekt sterilforsyning Helse Nord
SUSH-møte 27. nov Noen KORSN- prosjekter 2008 Trykking og distribusjon av –Smittevernplan Helse Nord –Tuberkulosekontrollprogram 2008-
Ambulant oppfølging etter traumatisk hjerneskade
Poliklinisk ergoterapi
Aktuell videreutvikling -
Innføring av Hverdagsrehabilitering i Bodø kommune
Innhold Kapasitet Kompetanse Utdanning. Nasjonalt utfordringsbilde Hvordan skal vi som nasjon opprettholde en god offentlig sektor og et velfungerende.
Strategi kompetanse Innlegg i styret i HMN
Medieanalyser Helse Midt- Norge Oppsummering
Regional kompetanseutvikling i tilknytning til DMS – erfaringer fra Midt-Troms og planer for videreutvikling.
HALLINGDAL SJUKESTUGU Distriktsmedisinsk Senter i 25 år
Velkommen til Tromsø !.
Arbeidstillatelser i Norge Noen utviklingstrekk 1998 til 2004 Alf Erik Svensbraaten Avdeling for faglig strategi og koordinering, Enheten for statistikk.
Hvordan planlegge framtidas sykehus
Møte Gratangen – 17/10.
Klinisk aktivitetsavdeling (KLA)
Er dagkirurgi et trygt behandlingstilbud til brystkreftpasienter
Studieopplegget Bakgrunn Innhold Gjennomføring av studiegrupper
Distriktsmedisinsk senter (DMS) i Sunndal kommune Storfjordkonferansen Harriet Berntsen assisterende rådmann.
Hverdagsrehabilitering Del 1 Hverdagsrehabilitering – hva er det?
Samdata 2012 Somatikk.
Mobilt røntgen
Neste års hudseminar blir i Bergen mars. Avstand til andre byer i Norge i km; Førde……………………… km Oslo………………………….. 487km Haugesund…………………. 117.
ØH-D tilbud i Legevakt Organisering Drift
Resultat av konsernrevisjon Sykehuset Østfold
Tydeliggjøring av sykepleiernes bidrag til verdiskapning
Helse Nord-Trøndelag - status og retning Presentasjon til formannskapet i Levanger 27. februar 2008 Arne Flaat.
Helse Finnmark – der sola aldri går ned.... Innretningen på Samhandlingsreformen i Finnmark – synspunkter fra Helse Finnmark HF Presentasjon til Fylkesmøte.
Prosjekt - studenttett post av Kirsten Halse. Hensikten med presentasjonen... å informere om hvordan prosjektet er utviklet og spesielt å gi en forståelse.
Samhandlingsreformen i kommunene- Erfaringer fra Ski kommune
Kart. Blåner Terasser1 Okhaldhunga frå lufta Okhaldhunga sjukehus.
Superbrukerforum videre Avdeling for Kliniske Systemer
Stiftelsen Verdighetsenteret – omsorg for gamle Stiftet av Fagforbundet, Norges Røde Kors, Helle Bennets Allmennyttige fonn og GC Rieber fondene Registrert.
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
Folkemøte i Alta. Mandag 27. februar 06 Jens Stoltenberg, DN, : ”Velferdsstatens verste fiender er de som er imot fornying”
Forsknings- og kreftsykepleier Turid Almvik Kreftsykepleier Janne Sundfær 5.oktober 2015 St. Olavs Hospital Avdeling for blodsykdommer
Akutt kirurgisk beredskap i Lofoten - oppgaver og utfordringer Dagskonferanse om kirurgisk akuttberedskap
ALS pasienten - en utfordrende pasient? En alvorlig sykdom med symptomer som arter seg forskjellig etter hvilket område som er affisert Ulike aldersgrupper,
St. Olavs Hospital 33,9 % av ansatte er tilsatt i deltidsstilling.
Team Lindrende Behandling
Hydrocephaluspoliklinikken
Informasjon om Avansert hjemmesykehus for barn
Helsetjenesten i Norge og Nord-Trøndelag Førsteårsstudenter sykepleiefaget Nord universitet, Levanger 26. september 2017.
Jan, 70 år. Fra Inderøy (Sykehuset Levanger)
Anita, 48 år. Steinkjer (Sykehuset Levanger)
Jan, 70 år. Fra Høylandet (Sykehuset Namsos)
Presentasjon av Barnehabilitering Helse-Førde
KAD psykisk helse og rus
KAD psykisk helse og rus
Presentasjon av Barnehabilitering Helse-Førde
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til SUSH – møtet 7. mai 2008 Vesterålen hotell- og kongressenter på Stokmarknes

Nordlandssykehuset Vesterålen

Behandlingstilbud Kort om vårt behandlingstilbud Somatikk: Sykehuset har lang tradisjon med å gi praksis-/turnusplasser til grupper under utdanning, så som leger, sykepleiere, spesialsykepleiere, radiografer, ergoterapeuter, fysioterapeuter, jordmødre, hjelpepleiere, helsesekretærer, kjøkkenpersonell og kontorpersonell. Kirurgisk område Området omfatter sengepost med 25 senger, dagkirurgi/recovery med 7 senger, operasjonsavdeling, anestesiavd. og sterilsentral. Medisinsk område Området omfatter sengepost med 34 senger, medisinsk poliklinikk, barne- og hudpoliklinikk, nevrologisk poliklinikk, Dialyse og EKG.

Behandlingstilbud Føde- og gynekologisk område Området omfatter føde- og barselavdeling med 7 senger, fødepoliklinikk og gynekologisk poliklinikk. Gynekologiske pasienter legges inn på kirurgisk avdeling Smertelindring Sykehuset har egen smertesykepleier som sammen med anestesilegen og pasientansvarlig lege bidrar til å optimalisere smerte- og symptomlindringen etter operesjoner og ved kreftsmerter. Vi kan også tilby pasientstyrt smertelindring (PCA) til våre opererte pasienter. Felles intensiv avdeling Avdelingen har 3 medisinske, 3 kirurgiske senger og 1 enerom. Vi kan tilby BIPAP, CPAP og respiratorbehandling på lokalsykehusnivå. Mottakelse og kirurgisk poliklinikk: Avdelingene er fysisk adskilt, men personalet går i felles turnus. Mottakelsen har akkutmottak, observasjonssenger og mottak av pasienter som kommer til innleggelse.

Behandlingstilbud Lødingen Rehabiliteringssenter: Avdelingen gir et tverrfaglige tilbud og er bemannet med ergo- og fysioterapeuter, logoped, aktivitør, hjelpe- og sykepleiere.  Vi har tilknyttet kommunal lege i tilsynsavtale 12 timer/uke.  Det er i hovedsak slagpasienter som får rehabiliteringsbehandling ved avdelingen. Medisinske serviceavdelinger Omfatter klinisk kjemisk laboratorium og blodbank, digital røntgenavdeling og CT, medisinsk teknisk avdeling, fysioterapiavd. og medisinsk kontortjeneste.

NLSH Vesterålen Det første sykehuset på Stokmarknes ble innviet 18.januar 1892, men det ble allerede tatt i bruk fra 28. februar 1891. Det nåværende sykehuset ble tatt i bruk 13.februar 1951. Vi ble med i Hålogalandssykehuset HF fra 1. januar 2002 sammen med Narvik og Harstad. Vi har vær en del av Nordlandssykehuset siden 1. september 2006.

Hadsels sykehushistorie Det første sykehuset i distriktet nevnes allerede i 1785 som ”et hospital for radesyge” Dette ble i sin tur avløst av et nytt hospital på fergestedet Hadselhavn i 1826. Det skulle primært betjene spedalske og radesyke i sognet. Andre syke kunne gis plass hvis det fantes ledige plasser. Dette ble senere benyttet som fattighus og oppevaringssted for sinnssyke. Det fantes ingen sykesøstere. Pleie og matlaging ble besørget av såkalte gangkoner.

Stokmarknes gamle sykehus

Pasienter og pleiere foran sykehuset 1919

Overlege Ambrosius Svenningsen med sin stab i 1927

Sykepleier utdanning Det ble etablert egen sykepleierskole i 1920. Det var for øvrig den første i landsdelen. To år senere overtok Røde kors ansvaret for skolen, driften og utdanninga. Sykehuset ble som følge av dette regnet som et Røde Kors sykehus

Stokmarknes gamle sykehus brenner Natt til 27.desember 1940 skjer den fatale katastrofen. Sykehuset brenner. Til sammen omkom 5 personer i og etter brannen Sykehusdriften fortsatte i søsterhjemmet som stod ferdig i 1938. Det var et operativt sykehus med ca. 60 senger inntil det eksisterende sykehuset stod ferdig i 1951. Det nye sykehuset var beregnet til 165 pasienter.

Hadsel kommune Ligger fordelt på fire øyer – derav kommunevåpenet med fire sirkler på blå bakgrunn. Stokmarknes er kommunesenteret, og Melbu – på sørsiden av øya - er den nest største tettstedet i kommunen. Vi har 7945 innbyggere per 1. januar 2008 De største arbeidsplassene i kommunen er NLSH Vesterålen, Nordlaks, Skretting og Aker Seefoods Melbu

NLSH Vesterålen Sykehuset har vært en viktig arbeidsplass i regionen 116 år. Vi håper å få beholde denne arbeidsplassen i i alle fall 116 år til. Velkommen til SUSH – møtet! Håper dere alle får en fin og lærerik dag her på Stokmarknes.