BIs bibliotekmodell ved bibliotekdirektør Dagmar Langeggen Åpning biblioteket ved BI Trondheim, 11. november 2008.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kunnskapsløftet og fysisk aktivitet: Kompetanseutvikling i skolen
Advertisements

Forskning som grunnlag for studiekvalitet Rektor Sigmund Grønmo Nasjonalt seminar – Forskning i utdanningen Bergen 3. april 2008.
1 NVBF’s FORÅRSKONFERANCE – 8. JUNI 2004, REYKJAVIK, ISLAND AT SKABE ORGANISATIONER MED MENNESKER I CENTRUM – MEDARBEJDEREN OG BRUGEREN ORGANISASJONSKULTUR.
Samarbeid med folkebiblioteket? Noe for UBiT? Harald Bøhn Seminar 27/2-07.
Forventninger og videre arbeid…...
Det digitale læringsmiljø – for alle?
Forskningsbasert?. StLs definisjoner »Forelesere –Med aktivt forhold til FoU –Som kjenner vitenskapelig metode –Som er oppdatert på sitt fagfelt –Som.
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
Erfaringer fra Handelshøyskolen BI Kristin S. Vigdal og Bente Saxrud Biblioteklokaler og læringsmiljø i dynamisk samspill.
Sektoranalyse av private høyskoler NPHs nettverkskonferanse, 11. oktober 2007.
UH-nett Vest og Profesjonalisering gjennom internasjonalisering Det 72. norske bibliotekmøte på Hamar Lene Bakke.
Erfaringer med akkreditering av masterprogram ved HiAk Oversikt over de masterne (og en ph.d.) HiAk har fått akkreditert fra 2004 – d.d. ■Læring i komplekse.
| 1 Rammer for god utdanningskvalitet ? Om NOKUTs kriterier og akkrediteringer Prosjektleder for revidering av NOKUTs forskrift, s eniorrådgiver.
Biblioteket som støtte for forskning og utdanning Randi E. Taxt Bibliotekmøtet på Hamar
”Kvalitet i hver kvadratmeter” Hva er gode barnehageledere?
Strategi for digitale læringsressurser i UH-sektoren forslag Dag Rune Ramstad Norgesuniversitetet NVU-konferansen 2005.
Bibliotekansatte hvem er vi? Vi er mange forskjellige medarbeidere med forskjellig utdanning: Kontorutdannede, IT-utdannede, Bibliotekar – med bachelorgrad,
Melding til Stortinget…
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Bibliotekreform 2014 INNHOLD OG TJENESTER.
Kompetansekartlegging
Pedagogikk og veiledning for bibliotekansatte NFK / Høgskolen i Bodø Merete Hassel, Bodin vgs.
Fagreferenten som brobygger i sine funksjoner som forsker, lærer, formidler og informasjonsbehandler José María Izquierdo (UiO-UBO-Humsam)
© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Del-prosjekt BAS.
Biblioteket som læringsrom. Bakgrunnsteppe for kvalitetsreformen Ønske om internasjonale standarder Voksende studentkull Skifte i pedagogisk fokus –Fra.
Høgskolen i Oslo HiOs LÆRINGSSENTER – Bibliotek / IT / AV LÆRINGSSENTERET Snarveien til et nytt kunnskapsunivers v/ Kari Frodesen, spesialbibliotekar LS/P35.
Prosjekt Kompetansebygging 2.0 Våren 2010
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
GNIST og Ungdomstrinns-satsingen VFL-samling Susanne Lavik
Ungdomstrinn i utvikling
Hvordan satse på e-læring og fleksibilisering av studier? Innledning til debatt Julie Feilberg, Styreleder, Norgesuniversitetet.
Den informasjonskompetente lærer Et samarbeidsprosjekt mellom Høgskolen i Bergen, Hordaland fylkesbibliotek og praksisskoler i Hordaland Presentasjon ved.
Indikatorer som grunnlag for beslutninger i bibliotek Sammenlikning mellom humaniora- og samfunnsfagbibliotekene ved 5 universitetsbibliotek Harald Bøhn.
Brukere per årsverk i biblioteket Indikator A2. brukere per årsverk Mål Vise hvor store personalressurser som stilles til disposisjon for bibliotekets.
Bibliotek som støtte for forskning og utdanning. Fra en høgskolerektors ståsted Lise Iversen Kulbrandstad,
Dagens læringsmiljø – utfordringer i forhold til kvalitetsreformens krav.
Hvordan arbeider bibliotekutdanningen ved HiO for å møte kompetansebehovet i UH-institusjonene? Innlegg på UHRBs åpne møte om kompetansebehov og kompetanseutvikling.
Sett under ett Ny struktur i høyere utdanning Stjernøutvalgets innstilling Irene Dahl Andersen.
Faglig informasjonssøking for protokollstudenter (IIC/IID)
1 2 Utgangspunkt Definere hvilke behov for kompetanse UBiT vil ha behov for i framtiden Når disse er kartlagt er det mye enklere.
Studentenes medvirkning i kvalitetssikringsarbeidet. Stine Hjerpbakk (PS) og Emilie Bjerke Melbye (StL) NOKUT-konferansen Oslo 2010.
BoS22R.Vaagan JBI/HiO1 BoS22 Bibliotek- og informasjonsøkonomi Ta utgangspunkt i RBTs forslag til kvalitets-/resultatindikatorer og konsentrer deg om den.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Evaluering av fagbibliotek Torill Redse seniorrådgiver ABM-utvikling.
Høgskolen i Oslo Å måle kvalitet på bibliotekstjenester Mellom eksternt begrunnede og faglige begrunnede mål - forelesning BoS
Høgskolen i Oslo Læringssenteret – - forskjellig fra ”tradisjonell bibliotektjeneste”? Avd. JBI Kari Mitchell, underdirektør; Tanja Strøm, hovedbibliotekar.
Skolebesøk Presentasjon for HFs studieråd 31. mars 2011.
NVHs kvalitetssystem Allmøte på NVH: Lov om universiteter og høgskoler Krav til systemet: ▪§ 1-6. Kvalitetssikring (1)Universiteter og høyskoler.
Fagreferentens arbeidsoppgaver i ei tid med nye læremetoder og nettbasert utvikling Hans Martin Fagerli Høgskolen i Oslo.
Kva er læringssenter? fysisk –grupperom –pc-arbeidsplasser personale –pedagogisk orienterte fagreferenter IKT-folk, forskningspersonale nye funksjoner.
Universitets- og høgskolebibliotekene i kunnskapssamfunnet Randi E. Taxt Bibliotekmøtet på Hamar
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
Synliggjøring og kvalitetssikring av UH-bibliotekene i ny mål-struktur og ved budsjett-rapportering til departementet Stabsdirektør Hans Martin Fagerli,
Interaksjonsskisser BI.no. SEKSJONSSIDER (inkl. Bibliotek) “widescreen”-løsning.
Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven Studieadministrativt forum Kongsberg 23. januar 2009 Kortfattet papirnotat om diskriminerings- og tilgjengelighetsloven.
Bibliotekprosjekt Spjelkavik barneskole
Høgskolen i Oslo Den digitale hverdagen – fagdag for de uavhengige forlagene Valg og vurdering av digitale læringsressurser Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen,
1 Biblioteket NMH/BI Oslo Handelshøyskolen BI er en privat høyskole Biblioteket er en del av BIs Bibliotektjeneste Bibliotek for 150 ansatte og 5500 studenter.
Ressurser og læringsmiljø i HiST sitt kvalitetssystem Fellesmøte ledelsen, SKU og LMU Kjerstin Tobiassen.
Kulturetaten/Nordland fylkesbibliotek Nordland fylkesbibliotek Elevane skal ha tilgang til skolebibliotek (Opplæringslova §9.2) Skolen skal ha skolebibliotek.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
Ressurser og læringsmiljø innen læringsmiljøutvalgets arbeids- og ansvarsområde v/Oddrun Bollingmo Fellesmøte SKU/LMU/ledelsen
Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017
Overordnet strategi SV-fakultetet
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Litteratursøk for Spesialpedagogikk Master
Studiebarometeret: Si hva du mener om studieprogrammet ditt!
Studiebarometeret: Si hva du mener om studieprogrammet ditt!
SLU blir LINK Læring, Innovasjon, Nettverk og Kompetanse - Læring og innovasjon (konsultasjon i forhold til fakultetene) - Nettverk (møteplass for hele.
Studiebarometeret: Si hva du mener om studieprogrammet ditt!
Studiebarometeret: Si hva du mener om studieprogrammet ditt!
Utskrift av presentasjonen:

BIs bibliotekmodell ved bibliotekdirektør Dagmar Langeggen Åpning biblioteket ved BI Trondheim, 11. november 2008

Kriterier for akkreditering som vitenskapelig høyskole (NOKUT): I §3-1 Institusjonen skal ha tilstrekkelige … arbeidsplasser for studentene I §3-2 Institusjonen skal ha et tilfredsstillende fagbibliotek Institusjonen skal ha lett tilgjengelige relevante digitale og analoge samlinger og/eller tjenester for studenter og vitenskapelig personale Loven stiller krav til fagbibliotek BI skal tilby et læringsmiljø som inviterer til studier, læringslyst, aktivitet, kreativitet, kunnskapsproduksjon, samarbeid Dvs. kvalitet i læringsfasilitetene – uavhengig av studiested

Alle universiteter og høyskoler har en distribuert studiemodell Etter- og videreutdanning Nettstudier Fjernstudenter Studenter som bor i pendleravstand fra campus

Websider E-læring Elektroniske informasjonsressurser Veiledningstjenester Lokalt bibliotek Lokal bibliotekavtale Biblioteket i Oslo, navet i en distribuert modell

BI skal ha et bibliotek som er tilgjengelig for brukeren uavhengig av tid og sted (strategi ) Elektronisk bibliotek Biblioteket skal forbedre tilgangen til de elektroniske ressursene uavhengig av tid, sted, både fra og utenfor BIs nettverk. Vi skal øke den digitale delen av samlingene for å imøtekomme tilgjengelighet og større bredde i emneområdene. Ca 75% av de sentrale tidsskriftene er tilgjengelige elektronisk Systematisk innkjøp av pensumlitteratur i elektronisk form 90 fagdatabaser Fysiske samlinger Minimumstilbud uavhengig av studiested Pensum og anbefalt litteratur Studentoppgaver Fjernlån Tilrettelegging for et godt læringsmiljø på campus Tilby læringsfasiliteter som støtter BIs undervisningsformer Bidra til gode læringsfasiliteter på våre studiesteder Der vi er representert med bibliotekar skal vi være aktive i det lokale læringsmiljøutvalg

BI skal ha et bibliotek som er tilgjengelig for brukeren uavhengig av tid og sted (strategi ) Undervisning og veiledning i bruk av ressursene Undervisning etter invitasjon Legger til rette for undervisningsmateriell for lokale forelesere Utvikle gode læringsressurser i det elektroniske bibliotek Lage skreddersydde brukerveiledninger, både digitale og trykte Sørge for at bibliotekets tjenester er tilgjengelige på de læringsplattformer BI benytter Biblioteket skal til en hver tid ha et godt veiledningsapparat uavhengig av tid og sted. Videreutvikle veiledningstjenestene ”Spør biblioteket” og ”Bestill en bibliotekar ” Et tjenestetilbud som er tilpasset de enkelte brukergruppene Biblioteket skal etablere kommunikasjonskanaler der brukeren er Opplæring og veiledning når brukeren ønsker det

Biblioteket skal bidra til at BI ligger i forskningsfronten Faglige ansatte – uavhengig av stillingskategori og studiestedtilhørighet har behov for: Faglitteratur Tidsskrifter Fagdatabaser Fjernlån Veiledning De ser nytteverdien av informasjonsressursene De trenger også å utvikle informasjonsferdigheter!

Biblioteket ved BI Trondheim Dette er ikke et tradisjonelt bibliotek med fokus på fysiske samlinger Biblioteket er et vindu inn mot de elektroniske informasjonsressursene Bibliotekarens viktigste oppdrag er å synliggjøre nytteverdien av bibliotekfaglig kompetanse for faglige ansatte og studenter Bibliotekaren vil ha fokus på undervisning, opplæring og veiledning i bruk av informasjonsressursene

Anne Lillevoll Lorange Bibliotekar Tilleggsutdanning i pedagogikk Kommer fra en stilling ved NTNU hvor hun bl. a. har arbeidet med: Brukeropplæring VIKO – e-læringsopplegg som skal bidra til at studenten utvikler informasjonsferdigheter Biblioteket som læringsarena

Velkommen!