Kommunikasjonsnettverk Lederforum 18.06.07. Oppsummering Kafédialog.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Retningslinjer for informasjons- og mediehåndtering Sentralstyremøtet Norsk Psykologforening
Advertisements

VM Fotballen.eu har foran VM i fotball 2010 fått på plass et VM-studio utenom det vanlige. Det du ikke finner om VM her er ikke verdt.
Nye internettsider for Høgskolen i Østfold Resultat fra brukerundersøkelse.
Sted, land Arrangement og dato Du reiser aldri alene Skal fortelle…
FAU ved Sten-Tærud skole
Nettprosjekt Kundeservice på nett •Bakgrunn –SiT hadde gamle nettsider med mye og utdatert innhold og funksjonalitet •Formål –Bidra til at.
Hvilke rettsregler gjelder for norske nettsteder? Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Kommunikasjonsnettverk Lederforum Agenda •Kl Innledning om Infonettverket (10 min) Stig •» Nettverk som arbeidsform (10 min) Margit •»
Uni Eiendom FDV Veien videre
Arbeidstakermedvirkning i HMS-styring
STORE ER DE OG UTE STÅR DE En undersøkelse om oppbevaring av store løse gjenstander ved SIKA-museene.
Tillitsvalgte og administrasjon - roller og ansvar Børre Rognlien 15. Mars 2012.
Oppsummering (I) •Det er vekst og framtidstro – optimisme! •HUMØRET ER GODT •Vi har en profesjonell og engasjert organisasjon – kreativitet. Folk tar tak.
Redaksjons møte 16 november 2005.
Ungdommens Bystyre 21 januar 2011 Erlend Jordal (Høyre)
Kommunesammenslåinger i Vestfold – Rådmannens ansvar og rolle
Vergemålsreformen Fylkesmannen overtar som lokal vergemålsmyndighet fra 1.juli 2013 v/ seksjonssjef Janne Woie Informasjon til hjelpeverger og verger i.
S PILLERUTVIKLINGSMODELL FOR JENTER I ALDEREN ÅR.
Vannforvaltning som regional planlegging - Verktøy for teknokrati eller politikk? Fagkonferansen, HIOA, 24. oktober 2013 Sissel Hovik.
Hva er - og hvordan utvikle en samkommune? Kort om prosjektet og hvilke problemstillinger rapporten berører.
Tankesmia Medieanalyse for Helse Nord-Trøndelag 23. Jan 2008.
Harald Sørgaard Djupvik, TNS Gallup april 2013 Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening Den store kvalitetsundersøkelsen 2013 (Redaktørdelen)
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Design, evalueringsstudie 06/07
Temabaserte vernerunder i Nordland fylkeskommune
Lederforum, 18. juni. Informasjonsnettverk Kl Innledning om Infonettverket (10 min) Stig »Nettverk som arbeidsform (10 min) Margit »Kjerneteamets.
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
Kari Aarnes sin presentasjon på FFF Mediehandtering.
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
Medvirkningsprosesser i norske kommuner Jacob Aars Rokkansenteret, UiB.
Arbeids- og strategiprogram Arbeids- og strategiprogram Styringsdokument for landsmøteperioden Sentrale mål ved utarbeidelsen: – Ha mer konkrete.
Generelle betraktninger Kommunesektoren skal legge til rette for gode liv for innbyggerne i det lange løp. Det normale er at konjunkturene svinger. Buffer.
1 1 Informasjonstiltak fra Studieavdelingen Tilbakemelding etter innspill fra studieveiledersamlingen 16. mai 2006 Studiedirektør Hilde Skeie Studieveiledersamling.
Kort om departementets arbeid mot 2015
Kommunestruktur… generalistkommuner Norske kommuner ansvar for langt flere oppgaver enn mellom- og søreuropeiske kommuner 2.
Fyrtårnprosjekt Individuell Plan Kongsvinger og Eidskog Kommune i samarbeid med Sykehuset Innlandet HF Kongsvinger.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Idrettsrådets ansvar og rolle
Hvorfor felles nett ? Felles nett en forutsetning for effektivt samarbeid Fra Harmoni-rapporten: ” Dagens situasjon viser at planlagte samarbeidsprosjekter.
© UNIVERSITETETS SENTER FOR INFORMASJONSTEKNOLOGI UNIVERSITETET I OSLO USIT Side 1 Kvalitetsreformen og IT- messige konsekvenser Astrid Jenssen XML-gruppa,
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
Arbeid i valgkomite og nominasjonskomite på fylkesplan i Sp
Lojal iverksetting eller målrettet medvirkning? Om kommunesektoren og EØS-avtalen NIBR-rapport 2008:12, forfattet av Marthe Indset og Sissel Hovik Rapport.
Beredskap Risikohåndtering, kontinuitets- og katastrofeplaner.
Media og kommunikasjon - Noen refleksjoner Eirik Løkke,
Samspillet med administrasjonen - respekt og tillit Sigdal kommunestyre 16. – 17. januar 2012 Å være i samme båt.
1 1 Kommunenes nye byggesaksbehandling – nye kontrollformer: Byggesaksarbeidet i endring Presentasjon Norges Forskningsråd 12. november 2004 Sosialpsykolog.
1 Ansatt i Arendal kommune -hva betyr det?. 2 Bystyret er sjefen Flertallsvedtak i bystyret er pr.definisjon riktig  Mangelfull sakstillrettelegging.
Informasjon og strategi Innlegg ved Vidar R. Myklebust, Molde 16. sept 2010.
Plan- og beslutningsprosesser av bompengepakker/bypakker - lokale vedtak - statlig godkjenning - KVU/KS1 Thomas Tvedt, ass. fylkesdirektør Avd for Regional.
Fra uønsket deltid til heltidskultur Jostein Bø/HR-sjef i Asker kommune.
Hva er de viktigste utfordringene for en rektor? Rektor Sigmund Grønmo UHRs rektorskole 24. september 2007.
Kap 6: Demokrati - Styreform og levesett
Oppsummering av FOU - prosjekt
Teamsammenseting i forbedringsarbeid
Ny sjanse! SKOLEEIERPROGRAM—NORD Kompetanse- og utviklingsprogram for
Gode styringsgrep og metoder for folkevalgte
Hva er - og hvordan utvikle en samkommune?
Statlig styring av kommunesektoren via rettigheter/minstestandarder/pålegg er for omfattende, (%) (n=88)
Asker - mulighetenes kommune
Gode styringsgrep og metoder for folkevalgte
Oppsummering av FOU - prosjekt
utfordringer i en ny region
Gruppe 1 - Kunnskapsgrunnlag
Analysere nyheter
Kontorlokaler for sentraladministrasjonen
Administrativ organisering -
Utskrift av presentasjonen:

Kommunikasjonsnettverk Lederforum

Oppsummering Kafédialog

Deskfunksjon Hva er viktigst: Informere eller kommunisere? Der ikke noe problem at omløpshastigheten er stor Viktig at redaksjon er et forsinkende ledd Må ha tydelige kriterier Hva er målet med nettsidene? Brukerinfo er viktig Flere gode nyheter enn plass Ulik varighet på 1.-sida Skal internett profilere eller være brukerorientert? Utvikle flexibel forside med banner for viktig ting Dele statistikk med fagenhetene Redaksjonen må ha frie tøyler Lage handlingsplakat? Skal det være plass til faglige debatter? Har informasjonen kapasitet til å drive Desk? Hjelpefunksjon versus Desk Redaksjonsarbeid på omgang i blant webredaktørene?

Når er en sak politisk? Ikke viktig om en sak er politisk, det er resultatet for innbyggerne som teller Synliggjøring (branding) av OFK er viktigere enn om saken er politisk el. administrativ Vi må løfte sakene ut i offentligheten før de er ferdigtygde (før behandling i FU/FT) Saksbehandler skal kun levere fakta; tilkjennegi problemstillinger, ikke løsninger Større involvering (av politikerne på et tidligere tidspunkt) Politikk er valg av alternativer/utvikle alternativer En sak er politisk når politikerne fatter interesse for den Forskjell på planlagte saker kontra det som skjer Administrasjonen er for lite flink til å legge til rette for politisk engasjement Administrasjonens oppgave å gjøre politikerne gode Administrasjonen skal kun gi faglige opplysninger Det bør lages en egen informasjonsstrategi for viktige saker

Nettverksmedarbeidere – hvilke egenskaper skal de ha? Utgangspunktet er at web-redaktører er sentrale personer. Med web-redaktør forstås en person som har rettighet til å publisere informasjon i vår internettløsning. For de fagenhetene som har flere web-redaktører ønsker ikke fagenhetslederne at enheten skal representeres med mer enn en person. Noen av web-redaktørene i dag er mest kompetent mht den tekniske løsningen og publiserer i stor grad på vegne av andre. Andre har i tillegg et informasjonsansvar for enheten. Det er sistnevnte gruppe som bør være representert i nettverket. Nettverket åpner også for at fagenhetsledere kan delta. Målet for nettverket er å heve det journalistiske nivået i organisasjonen. Det er et mål å ha med minst 1 person fra hver fagenhet.