Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

S PILLERUTVIKLINGSMODELL FOR JENTER I ALDEREN 12-16 ÅR.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "S PILLERUTVIKLINGSMODELL FOR JENTER I ALDEREN 12-16 ÅR."— Utskrift av presentasjonen:

1 S PILLERUTVIKLINGSMODELL FOR JENTER I ALDEREN 12-16 ÅR

2 H VA ER 4 GIRLS 2?  Fremstå som et profesjonelt miljø på trener og ledersiden for å stimulere til spillerutvikling av jenter i aldersgruppen 12-16 år i Drammensområdet, på sikt drive kompetansehevende tiltak i de lokale klubbene.  Bidra til at talentene får en utfordrende arena for utvikling av sine tekniske, taktiske og holdningsmessige egenskaper på en entusiastisk og stimulerende måte.  Være et unikt prosjekt i Norge med banebrytende samarbeid mellom Buskerud FK, Konnerud, Strømsgodset og breddeklubbene på jentesiden.  En delmålsetning er også å bidra til at Buskerud får et flaggskip på kvinnesiden med et lag på minimum 1. divisjons nivå  Hindre spillerflukt ut av Buskerud

3 H VEM ER DET FOR ?  Jenter født i 94,95,96,97 Kriterier for å delta  Svært god treningsvilje og motivasjon  Gode ferdigheter sammenlignet med med/motspillere  Ønske om å teste sitt talent og prioritere dette  4Girls2 skal være en arena der de beste skal få trene med andre gode spillere og et tillegg til klubbaktiviteten  Vi ønsker å påvirke de som blir gode om 5-8 år ikke nødvendigvis de som er best nå  Spill i moderklubb så lenge som mulig, påvirkning av toppklubb så tidlig som mulig.

4 N OMINASJON OG UTTAK  Ble nominert inn 42 spillere født 94/95 og 41 spillere født i 96/97, i tillegg til 4 keepere  Endte opp med 23 på hver gruppe før jul, i tillegg til totalt 6 keepere med 3 på hver gruppe.  Har blitt noe forfall av forskjellige grunner og tar inn nye spillere fortløpende  Det er viktig med dialog med trenerne og at spillere som ikke kom med i første omgang, men viser stor fremgang får prøve seg igjen ved en senere anledning

5 H VA ER MÅLET MED 4 GIRLS 2?  Delmål 1  Utvikle enkeltspiller og at disse tar med seg erfaringer til klubb. Hever vi kvaliteten på enkeltspillere vil dette igjen heve kvaliteten på klubbtreninger og lagene.  De beste får en ekstra trening i uka.  Lage spilleprofiler med individuell evaluering og utviklingsmål, fortrinnsvis i dialog med trenerne.  Delmål 2  Erfaringsutveksling mellom trenere og klubber.  Hva skjer i klubben? Hva er bra? Hvilke utfordringer har vi?  Delmål 3  Hvordan jobbes det i klubbene?  Hvilke muligheter får de beste?  Har jentene samme muligheter som gutta?  Hva er utfordringene?

6 H VORDAN JOBBER VI ?  Vi har mange trenere, noe som gjør at vi har mange å spille på og forskjellig kompetanse i gruppa. Trenerne kommer fra Spa/Bra, Lier, Konnerud og Strømsgodset.  ”4girls2 Sportsplan” gir føringer og er en rød tråd i arbeidet.  Utfordring med mange trenere er at vi ikke ser spillerne hver helg. Her har vi tatt i bruk S2S som verktøy. S2S er et web-basert støttesystem for idrettslag. Her legger vi inn treninger med kommentarer (evalueringer) i etterkant, treningsfremmøte samt spillervurderinger - både klubbtreners og egne. Dette er foreløpig et internt verktøy og vi vil vurdere om vi skal åpne for klubbtrenere og spillere.  Under trening benyttes en oversikt på en A4 side med navn og bilde av hver spiller der trenere kan notere stikkord under øvelser og spill. Dette legges deretter inn i S2S.  Bruk av web, p.t. Konneruds nettsider, for å informere.

7 V ÅRE ” OBSERVASJONER ”  Hyggelig stor interesse.  Generelt svært positiv kommunikasjon med klubbene/trenere.  Sportslig:  Uttak er kjempevanskelig; må av praktiske grunner benytte en del ”tekniske” øvelser – lite fordelaktig for duellsterke, løpssterke og hurtige spillere.  Generelt noe lavt nivå på ”pasning – mottak”, her bør trenere ikke være redd for å kjøre mye grunntrening på dette og stille krav til spillerne.  Enkelte spillere syns det er litt skummelt å være eneste spiller fra en klubb. Dette virker allikevel som har gått relativt greit.  Kjempekoselige jenter og god tone på treninger!


Laste ned ppt "S PILLERUTVIKLINGSMODELL FOR JENTER I ALDEREN 12-16 ÅR."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google