KYBAL-web Yngvar Valebrokk.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tilpasse spørringer i RT Kolonnetilpassninger Egne spørringer Legge spørring til forside Legge spørring til Dashboard.
Advertisements

Support, nye funksjoner og tjenester fra Uni Pluss
Demo av portalen LOG - Leverandørnett Olje og Gass.
Personlig pålogging – samme Bruker og Passord som på internett
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
IK-Bygg på web: Formål IK-Bygg web skal bidra til å avdekke avvik i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Det stilles strenge krav til hvilken forfatning.
Thomas Thomassen 18. November.2004 Du går videre i presentasjonen ved å trykke tasten Page Down. Du avslutter presentasjonen ved å trykke Esc-tasten.
“UNDER THE KNIFE” Et planleggingssystem for operasjonsavdelingen Fylkessykehuset i Molde Prototype for planlegging, logistikk, og kostnads estimering.
TIBE EDIT brukerveiledning Etter gjennomgang av denne presentasjonen skal du være i stand til å opprette nye sider, sette.
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
BraWeb Bestilling. Bravida tilbyr nå BraWeb Bestilling.Dette er et web-basert system for arbeidsbestilling. Systemet er interaktivt og dynamisk, og gir.
Introdusere mandatet for Faglig Forum - Arbeidsgruppe operasjoner.
Programmering i Java versjon januar 2005 Kun til bruk i tilknytning til læreboka ”Programmering i Java” skrevet av Else.
Intelle Synkronisering SuperOffice CRM Microsoft Dynamics AX Alle versjoner av SuperOffice og AX ”en endring utføres kun en gang, alle systemer som trenger.
Kontakter i Gmail •De første e-postadresser som elevene skal bruke på kurset, bør legges inn i kontaktlisten i Gmail før kurset starter. •Da slipper eleven.
Begrenset redigering “Klubbjournalister” For web ansvarlig klubb.
Oppdatering for Windows Update Windows Update er viktige oppdateringer for din PC. Disse skal i utgangspunktet komme første tirsdag i hver måned, men de.
Smart bruk av Vortex til møter, samhandling/samarbeid mm
Søknad om utstyrsmidler for grupper. Finn ”verktøykassa til gruppa Klikk på ”søknad om midler” Du får opp bilde for innlegging av brukernavn og passord.
Oppfølging av studenter: Kontroll av registrering og betaling Det er nødvendig å føre kontroll med registrering av studenter hvert semester. Vi har rapportering.
Lag og foreninger Dynamisk nettløsning og kalendermodul for foreninger i Steinkjer Kommune, utviklet med PHP og MySQL. Hovedprosjekt HiST våren av.
Opplæring: Hvite Sider Søk i og bruk av Hvite Sider DatoVersjonForfatterGodkjent avEndringer utført André S. MathiesenTore Jo NilsenOpprettet.
Releasedokumentasjon versjon 6.1 – Vedlegg –Begrenset tilgang til brukere uten sertifikat Hvis følgende innstillinger er satt for leverandøren:
| Helsedirektoratet, omgivelser og samfunnsoppdrag| 2 Om Helsedirektoratet Fagdirektorat og myndighetsorgan underlagt Helse- og omsorgsdepartementet.
Programmering i Java versjon desember 2002 Kun til bruk i tilknytning til læreboka ”Programmering i Java” skrevet av Else.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Faglig informasjonssøking for protokollstudenter (IIC/IID)
Norsk oljevernberedskap, struktur og aktører
Steinar Jensen, IbisIKT as
Nordmøre og Romsdal politidistrikt - Felles operativ enhet HMS-konferansen 2007 Redningstjeneste – innledning til beredskapsfilm.
Integrasjon Microsoft CRM Microsoft AX ”en endring utføres kun en gang, alle systemer som trenger denne endringen blir oppdatert” ”opprettes en ny kunde,
Intelle Synkronisering SuperOffice CRM Visma Business Alle versjoner av SuperOffice og Visma Business ”en endring utføres kun en gang, alle systemer som.
Intelle Synkronisering SuperOffice CRM Visma Global Alle versjoner av SuperOffice og Visma Global ”en endring utføres kun en gang, alle systemer som trenger.
SuperOffice CRM Visma Business
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Publisering på verdensveven Kursdag 3 VÅFF, våren 2002.
Hva bør brukerne få på nett – Ole P. Pedersen 26. mai 2004 Kommunale nettsider – hva bør brukerne få på nettet?...og hvorfor har utviklingen av kommunale.
eSøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler. Kort presentasjon av endinger i forbindelse med søknad.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
KONFIDENSIELT. Distribusjon bare til partnere i henhold til avtalen om taushetsplikt. Microsoft gir ingen uttrykte eller underforståtte garantier. © 2012.
Litt om å være forberedt Litt om hva Redningstjenesten kan gjøre for deg Litt om hva du kan gjøre for Redningstjenesten Frode Iversen Redningsleder Hovedredningssentralen.
Microsoft CRM Visma Business
Brukerinformasjon på Internett Hovedoppgave for Erlend Grut Hilstad, 2HKI.
Opplæring: Pålogging Prosedyre for logge på og av, låse og åpne PC’er DatoVersjonForfatterGodkjent avEndringer utført André S. MathiesenTore.
Norwegian Ministry of Fisheries Kystberedskap Hvordan samordne de totale ressurser i Kystsonen? Kystvaktsseminaret 2003 Sortland, Fiskeriminister.
© 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Legge til en kontakt Din kontaktliste forenkler kommunikasjonen, og du ser tilstedeværelses- og kontaktinformasjon.
ASP-basert Helpdesk for Veterinærinstituttet ASP-based Helpdesk-system for Norvegian Veterinary Institute.
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2002 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2001 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Utvikling av et web-basert bestillingssystem for bøker og en tilhørende database for uthenting av statistikk. I tillegg et nytt CSS-basert design for bibliotekets.
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Innbyggerundersøkelsen 2014/15 Brukerdelen Skatteetaten.
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Innbyggerundersøkelsen 2014/15 Brukerdelen Hjemmesykepleie.
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Innbyggerundersøkelsen 2014/15 Brukerdelen Helsestasjon.
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Innbyggerundersøkelsen 2014/15 Brukerdelen Fastlege Fastlege.
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Innbyggerundersøkelsen 2014/15 Brukerdelen Plan- og bygningskontoret.
Tilganger i DIPS May Evensen leder Arb.gruppe Tilganger/DP Løsning IKT Rådgiver Avdeling for kliniske systemer.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Gjennomføringsplan.
Systemmeldinger Systemmelding er informasjon til brukeren om at endring har skjedd. Krever ingen aktiv handling, men det anbefales å merke av som lest.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Evaluering av publiseringssystem Stadnavn
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Slik lager du dørskilt VELG MALTYPE SKRIV UT SKILTET MALTYPER
Utgiftsrefusjoner Høgskolen i Østfold
Utskrift av presentasjonen:

KYBAL-web Yngvar Valebrokk

Bakgrunnen til KYBAL Ideen til en felles kystberedskap og aksjonsledelse (KYBAL) ble framsatt i 1992. Det ble besluttet, etter anbefaling fra det statlige Kystforvaltningsutvalget, at oppgavene skulle tillegges Forsvaret. I 1995 tildelte Forsvarsdepartementet Forsvarssjefen oppdraget med å opprette en organisasjon for KYBAL. Aksjonsledelsesansvaret skulle tillegges de to hovedkvarterene. Hovedkvarterene skulle lede aksjoner i forbindelse med situasjoner hvor det kreves hurtig iverksettelse av tiltak for å forhindre at en ulykkes- eller krisesituasjon utvikler seg. I St prp nr 51 1994-95 "Omprioriteringer og tilleggsbevilgninger på statsbudsjettet 1995" side 71, slås det fast: ”Regjeringen har som målsetting å bedre beredskapen i kystsonen. Alle statlige ressurser (fartøyer og utstyr) bør derfor inngå i en organisasjon for kystberedskap og aksjonsledelse, hvor Forsvarskommandoene tillegges ansvaret for å iverksette og lede aksjoner som ikke blir ivaretatt av redningssentralene og Statens forurensningstilsyn. Ansvarlig fagdepartement/-etat må sørge for at aksjonsledelsen har nødvendige hjemler til å iverksette aksjoner, og å rekvirere aktuelle statlige og kommersielle ressurser på vegne av oppdragsgiver etter samme prinsipp som for redningsaksjoner.” Det er imidlertid viktig å merke seg at KYBAL kommer i tillegg til- og ikke som erstatning for andre etaters beredskapsorganisasjoner. Hovedkvarterene løser det pålagte oppdraget gjennom valg av aksjonsformer i overensstemmelse med aksjonsledelsesprinsippet.

Hvorfor web? 1 I det øyeblikket en KYBAL-situasjon oppstår vil vakthavende sjø og vakthavende stabsoffiser (VSTO) ha behov for at all relevant informasjon er lett tilgjengelig. Dette kan for eksempel være telefonnummer til egne kystvaktfartøyer, lokalt politi og havnemyndigheter. Videre vil det være interessant å vite om hvilke miljømessige konsekvenser det kan få om et fartøy havarerer i et bestemt område. Annen informasjon kan være aktuelle nødhavner, strandsettingsposisjoner og ankringsposisjoner. Oversikten over ankringsposisjoner finnes i dag som en utskrift av et Word-dokument utarbeidet av Kystverket. Under en reell situasjon vil informasjon om havaristen komme stykkevis til vakthavende sjø. Dette er informasjon som navn, nasjonalitet, tonnasje, lengde, posisjon og last. Denne informasjonen blir notert ned på en utskrift av ”Handlingsplan” og føres senere inn i den elektroniske Word-utgaven av samme dokument. Handlingsplanskjema

Hvorfor web? 2 Når saken avsluttes for Forsvarets del, og Kystverket overtar, sendes det en faks til alle involverte parter om dette. Utgangspunktet for faksen er et Word-dokument der en god del av informasjonen også finnes i handlingsplanen. Dette innebærer dobbelt-føring av informasjon. Ideen med web er å erstatte Word-dokumentene med Web-skjemaer som fylles ut fortløpende. Informasjonen fylles kun inn en plass, og scripting sørger for at informasjonen vises andre plasser. En database som aksesseres via php-script har lagret alle semipermanente data som navn på egne fartøy og telefonnumrene til disse. På denne måten blir det enkelt å endre denne informasjonen selv om brukeren ikke kan html. Grensesnitt for administrasjon av databasen

Kontaktinformasjon Kontaktinformasjon til lokalt politi hentes med php-script fra databasen. Et klikk i en av boksene kjører en sql-spørring mot databasen og oppdaterer informasjonen som vises i de andre boksene. Tilsvarende skal også finnes for kystverket, redningsselskapet, hovedredningssentralen og havnedistrikter med tilhørende havner.

Ankringsposisjoner 1 Den overnevnte oversikten over ankringsposisjoner presenteres på web-en med et klikkbart oversiktskart. Når brukeren klikker på en posisjon, lastes en ny side med detaljert informasjon om ankringsplassen.

Ankringsposisjoner 2 Detaljert informasjon om en ankrings-posisjon. Knappene under bildet veksler mellom et detaljkart og et oversiktskart over posisjonen. Et klikk på bildet åpner opp nytt vindu med bildet i større format.