Sandefjord Sprint Open Torsdag 30. august 2012 Kart og løyper Løypeleggers kommentarer Løypeleggers kommentarer til observasjoner gjort under løpet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

• År 1998 • Kjell Arne Holen og Pelle diskuterte baneprosjektet på jobb, vi må få tak i en gravemaskin, han var jo i familie med en entreprenør. Det skulle.
I.

utnytte ledg rom/medløpspasning
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
4 Bruk øynene riktig.
Camilla Jeanette Anine
Together. Free your energies Scrum mot Utvikler - Kampen for tilværelsen! Mads Aagaard
En innføring i spillet: Lag En Setning
22 tips for den faglitterære forfatteren
Fra ord til liv August 2012.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Røde Kors!! Av Ingeborg.
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Styret har bestått av: Leder: Geir Maldal Nestleder: Gry Wiik Sekretær: Simon Pedersen Kasserer: Espen Andersen Medlem: Alexander Skoland Medlem: Inger.
Krabbe sesongen høsten 2011 Havbris jr
Med Bodø Orientering. Intro • Denne presentasjonen skal ikke være en fasit, men ett hjelpemiddel for de som skal til årets Hovedløp. Jeg skal komme med.
Opplæring i orientering
Erstatter i sin helhet skriv 1 (tidligere publisert på nettet)
Om smidig brukerkommunikasjon Smidig 2011 Johannes Brodwall Steria Norway.
Oppdagelser Her får du vite om kjente vikingoppdagere og ferder.
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Ironman Testbatteriet
Barnevernsbarns erfaringer- utdanning og helse
AP - Arbeidsplan Vi jobber med arbeidsplanen nesten hver dag.
Skattejakt-samling på torsdag
Sandefjord Sprint Open Torsdag 30. august 2012 Kart og løyper Løypeleggers kommentarer Løypeleggers kommentarer til observasjoner gjort under løpet.
Registrering av kjemikalier i Kromatografigruppa, Fürst Medisinsk laboratorium. Database laget med bruk av teknologiene PHP, MySQL og Apache Prosjektoppgave.
Line Nybakk Akerholt Astrofysisk bibliotek Erfaringer med kvalitative intervjuer.
Av Thea Hermansen Bakke
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Hai ! Hai !.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
© Olympiatoppen1 Hvordan benyttet jeg kognitive teknikker i min karriere? Hovedløpsprosjektet 5. november 2011.
Prinsipper for løypelegging:
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
dekke opp innenfor egen 16-meter
Undersøkelse om undervisningsmateriell for psykisk helse
Flere har etterspurt et slags rammeprogram for sesongen, dette er et forslag som sendes ut på høring.   Nå er sesongen i gang. Da må vi kutte litt ned.
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Sannheter og myter om tømmervogntog
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Orienteringsstrategi - veivalg Løpsforberedelse CraftCup og testløp VM jr Pinseløp i Hedmark Løten og Hamar.
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
SINTEF-undersøkelsen om salting og trafikksikkerhet
Det er viktig å strekke seg etter nye utfordringer i løpet av livet, å ville mestre større utfordringer, å alltid ville nå det grønnere gresset på den.
Å sammenligne (finne og velge det beste) veivalg Eksempler fra tre sprintløyper, OCC 2011, Brevik (antatt relevant for sprint NM 2011) og Arendal (gammel.
Og.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
Ballens spretthøyde En ball er rund, og de aller fleste ballene spretter. Hvor høyt den spretter avhenger av dens vekt, størrelse og hvordan den er laget.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Side 156 – 158 Hvilke pronomen mangler?
Oppdatering fra Ålesund. Her skal dere få et innblikk i hva vi har gjort med midlene vi har mottatt fra av dere.
A 4 / 5 / 6 B 8 / 10 / 13 C 9 / 12 / 16 D 7 / 8 / 9 E 5 / 6 / 8 Når vi skal beregne et PERT-nettverk tar vi utgangspunkt i forventet varighet for alle.
Livsstilsending - uke 5 -
Undervarmeanlegget kommer til Bjøråsen Onsdag 23/9-09 ankom paden Paden er laget av resirkulert materiale Rørene hvor varmen skal transporteres skal legges.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
Macr-O Definisjon: Når ”micr-O-poster” brukes i en vanlig løype på vanlig kart i vanlig målestokk, kalles postene macr-O-poster.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Gang.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Utskrift av presentasjonen:

Sandefjord Sprint Open Torsdag 30. august 2012 Kart og løyper Løypeleggers kommentarer Løypeleggers kommentarer til observasjoner gjort under løpet

Innledningsvis omtrent det samme som den lengste løypa, langs brygga fra Huvik til Framnes. Også her var det trøblete for mange å innse at man måtte gjennom passasjen for å komme ut til slippen ved Gokstad Kystlag. Mange forsøkte seg på snarveien over P-plassen Ellers observerte løypelegger en hel del stussing ved 3. post.

Akkurat som langløypa, fikk også denne løypa en sekvens inne på næringsområdet på Framnes. Ingen Ekstreme vegvalgstrekk, men store krav til finlesing av kart, og helst i høyt tempo. Det ble observert at mange slet litt med 4. post. Burde Ikke være så vanskelig, klemt mellom to store og tydelige bygninger.....

I praksis bare ett aktuelt vegvalg til 9.post, opp langs Framnesveien og over fotgjenger- Fletet ved Framnessenteret. Så er det jo et Valg høyre eller venstre forbi dette. Også her en postplukksekvens i parken, før et Nytt vegvalgstrekk opp mot Framnes skole.

En relativt orienteringsintensiv avslutning, med mange småstrekk. En representant fra den eldre garde uttrykte at han aldri hadde hatt 5 poster inne i en og samme skolegård før... Men her ble det sånn. Dette var jo en løype som huset veteranklassene og løypeleggeren var opptatt av å gi disse mest mulig orientering og minst mulig ”ørkesløs” gamping på veg. Litt gamping måtte det nødvendigvis bli, men håper og tror at dette ble redusert mest mulig.

Oppsummering Fikk noen inntrykk ved å bivåne dette ”live” fra sykkelsetet, og det er ikke tvil om at det er en hel del saker å jobbe med for å bli bedre på dette med sprint..... Husk at o-teknikken er ”sjefen” (sitat CW Kaas på Furustad 2011). Det er altfor mange som ødelegger sine sprintløp ved å løpe for fort, og spesielt i starten. Det går utover både på nøyaktig kartlesning, postbeskrivelse og kontroll av postkoder. Husk: Man kommer fort frem på et sprintkart i målestokk 1:4000. Dette blir ytterligere forsterket ved at det ofte er raskt underlag man løper på. Husk at det spesielt på sprint kan være lurt å lese hele strekket før vegvalget taes. Da blir risikoen for å bli stoppet av upasserbare barrierer mindre. Ligg på forskudd! Det er for sent å ta ut vegvalget til neste når du har stemplet på posten. Det er sjelden det er stor tidsmessig forskjell på vegvalg, derfor er det bedre å konsekvent ta raske beslutninger. Så mange som tapte mye tid på dette.