Dagsorden - Åpent møte kl

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Krabbekonferansen Forslag til nytt regelverk for fartøy under 15 meter – Status. Joakim Martinsen 12. januar 2012.
Advertisements

Ringeriksbadet - orientering og status drift
Nasjonal transportplan Øyer 5. september 2011 Jan Fredrik Lund, leder programstyret Nasjonal transportplan Hvordan påvirke det videre planarbeidet? Universell.
Risikovurdering Systematisk HMS – arbeid dreier seg om mestring av risiko, for å unngå skader og sykdom Mestring av risiko- redusere eller fjerne.
Oppstart planprosess Høring av planprogram Vindmølle – Lars Hoem, Rye Informasjonsmøte Rye Bedehus Eirik Lind.
Steinar Nesse, DNV Consulting (Fagrådgiver til OED)
Veg og Transportavdelinga. Hvorfor prøve nye kontraktsformer •Kritikk fra Riksrevisjon. •Under 3 tilbydere i snitt pr kontrakt. •Store prisøkninger -
KOMMUNEN- EN AKTØR I GRUNNBEREDSKAPEN
Universell utforming. Hva er universell utforming? Rosa Park - Kvinnen som nektet å reise seg på bussen.
Kretsløpsbasert avfallssystem i Oslo
Spørsmål fra Ragnhild Røed, AP: 1.Om skoleveier; sikkerhet og brøyting 2.Om vinterdrift i sentrum.
Tilskuddsordning for støtte til innovative anskaffelser av miljøteknologi i Framtidens byer for 2013.
Landsdekkende utbygging av Nødnett «S amfunnets evne til å bekjempe organisert kriminalitet, håndtere store ulykker, naturkatastrofer og mulige terrortrusler.
Reguleringsplan Vendespor Ski sør -del av Follobanen – nytt dobbeltspor Oslo – Ski Åpent møte
Samrådsmøte for Hamarregionen, 28. mai 2013
| 1 Øyeblikkelig hjelp Prosjektdirektør Jon Hilmar Iversen Helsedirektoratet –
Bjørnstjerne Bjørnsons gate
”Tilpasning til nye værforhold” - Lunsjseminar KS 19. september
Program Julemøtet 2010 Utsikter for fjernvarmeprisen framover basert på endringer i kraftmarkedet v/ Kristine Fiksen, Thema Consulting Group Fjernvarme.
Presentasjon av fjernvarmeprosjekter
En beskrivelse av SFV sitt prosjekt.. SFV - Eierne 51 % 34 % 15 %
Hvordan taklet fjernvarmeselskapene vinteren 2010 ? Jon Tveiten Norsk Energi 1.
Arbeid med bistand Rapportering.
Kompensasjonsordninger for merverdiavgift Seilflyseksjonens ledermøte 10. april 2010 Arne Mathisen.
Kommunikasjon mellom nødetatene under krisehåndtering – Hva er gjort?
Oppfølging HMS-melding Temalisten – HMS-melding Innspill fra eksterne parter.
Ny handlingsplan for økt tilgjengelighet i Presentasjon - Soria Moria erklæringen - Statsbudsjettet for 2007.
FOBE Brannsikkerhet i omsorgsboliger Rødøy
Fiskeriministeren Fiskeriministeren ønsker
Sektorutvalg Levekår 3. juni 2008 Historie Utfordring nr. 1 – prisstigning SSB indeksen ”Drift og vedlikehold av veier i alt” Prisstigning på gjennomsnittlig.
Ressursoptimalisering eller problemløsning
Kritiske faktorer for biogass basert på avfall – Kurerer klimakuren?
HP 2010 – 2013 (2019) HP for Statens vegvesen gjelder for perioden 2010 – 2019 med hovedfokus på 2010 – Programmet er etatens gjennomføringsplan.
Kontaktutvalget for Velforeninger i Oslo
Oslos biogassprosjekt Ressurser i kretsløp
HANDLINGSPLAN FOR UNIVERSELL UTFORMING Prosjektleder: Oddrun Helen Hagen, SWECO Samferdsels- etaten.
LANGSUNDFORBINDELSEN NÆRINGSEFFEKTER OG FINANSIERING – Alternative title slide.
Klemetsrudprosjektet
En bedre kraftsituasjon i Midt-Norge
Nasjonal handlingsplan for friluftsområder
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
Energiflistilskudd 2009 Prosess Del av tiltakspakken februar 2009 Driftstilskudd, inntil 40 mill Høring av forskriftsendring, få på plass rammer for ordningen.
Nytt dobbeltspor Oslo – Ski Follobanen
Markaloven og Maridalen Fem fylker – 19 kommuner 310 km2 i Oslo 850 km2 i Akershus 325 km2 i Buskerud 210 km2 i Oppland 5 km2 i Østfold Til sammen 1700.
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Status OLF prosjekter Sikkerhetsforum
Lokal arbeidstidsavtale
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Lillemoen skole Foreløpige planer for regulering, utbygging og rehabilitering Enhet for arealplan Britt Søgaard, Charlotte Norstrøm og Erik Johan Hildrum.
Seminar om matkjedeutvalgets rapport NOU 2011:4 Bergen 13. mars 2012.
1 av Roger Iversen politisk rådgiver KRD BFO-konferanse Oslo, 18.november 2004 Hvordan skal man sørge for at de private og offentlige aktørene arbeider.
”Utfordringer i forebyggende sjøsikkerhetsarbeid og oljevernberedskap” Haugesundkonferansen 8. og 9. februar 2005 ved fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.
IK Bygg, et verktøy for kommunene
Oslo kommune Utdanningsetaten Brukerundersøkelse for Aktivitetsskolen 2015/ 2016 Fakta om undersøkelsen -Undersøkelsen ble holdt høsten 2015 på Bestilling.
Samfunnssikkerhet i ny plan- og bygningslov Geir Henning Hollup Fylkesmannen i Østfold.
Forventningene fra Fylkesmann « Fylkesmannen forventer at det er gjort en vurdering av hvorvidt kommunen, gjennom ny kommune eller på egen hånd, er i stand.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Velkommen KVU E6 Fauske – Mørsvikbotn 4.juni 2014 Konseptvalgutredning KVU E6 Fauske - Mørsvikbotn - Faglig utredning - Politisk beslutningsgrunnlag Strategisjef.
Land barneverntjeneste
Statusoppdatering for planleggingsarbeid
Forventningene fra Fylkesmann
Marienlyst stadion Gamle Gress Mulighetsanalyse
Nord-Trøndelag fylkeskommune – hva har vi gjort siden sist?
PROSJEKT E6 ARNKVERN-MOELV Informasjonsskriv Uke 7 og
Hvordan taklet fjernvarmeselskapene vinteren 2010 ?
DET KAN VÆRE MULIG Å HA HELE STREKNINGEN FERDIG BYGD I 2023
Eksplosjon Uno-X 10. juni 2019 Asker og Bærum brannvesen IKS
Utskrift av presentasjonen:

Dagsorden - Åpent møte 19.11.08 kl. 18-20 Åpning Orientering fra dialoggruppene, SINTEF Utslipp, lukt og trafikk Status på arbeidet med nærmiljøutredning Status på utbyggingsprosjektet - EGE 2010 Spørsmål og dialog

Dialogen med naboer har medført: Økt bevissthet hos EGE på utfordringer knyttet til lukt og avfallslogistikk/mottak Ny gjennomgang av tidligere utredninger EGE har fremmet forslag om ytterligere tiltak 250 mill tiltak mot lukt og mer røykgassrensing 200 mill tiltak for avfallslogistikk/mottak Hafslund Fjernvarme legger frem tre planinitiativ for biobrenselanlegg i eget åpent møte i januar/februar Nord, Sør A, Sør B

Sentrale tema i nærmiljøutredningen og i dialoggruppene: Lukt, utslipp og trafikk

Luktsituasjonen Tiltak for dagens situasjon: Forbedre rutiner Logistikkstyring Voksende avfallstrøm grunnet deponiforbud Situasjon med framtidens anlegg: Bedre avfallsmottak – bunker Punktavsug og godt undertrykk Forbrenning av luktgasser Andre luktreduserende tiltak Mer omfattende ventilasjon Lukkede prosesser og sluser Gode renholdsrutiner

Energigjenvinningsanlegg i Lausanne - ferdigstilt i 2006 5

Utslipp fra pipa Utslippsverdier er satt av Fylkesmannen/SFT Utslippsgrensene er fastsatt mht. helsesikkerhet EGE ligger under disse grensene Moderne renseanlegg – videreutvikles.

Trafikk / støy Under anleggsperioden vil det være anleggstrafikk og i perioder støy fra byggingen. All transport skal komme direkte fra E6. Trafikkanalyser viser at utbyggingen vil medføre økning av trafikken ut og inn av anlegget fra ca. 200 til 300 kjøretøy per dag. Trafikken til EGE utgjør kun en liten andel av trafikkbelastningen på E6. Ferdig utbygd vil anlegget ikke lage sjenerende støy i normal drift – krav til støy i konsesjonen.

Status nærmiljøutredningen Flere utredninger er i gang: Risikoanalyse lukt Ventilasjonsimulering Oppdaterte trafikkanalyser Sendes ut på høring og vil bli presentert i et åpent møte når den foreligger Skal så til samferdsels- og miljøkomiteen og til byutviklingskomiteen

Nærmiljøutredningen Aktiviteter og delutredninger (1/2) Gjennomføre nye luktspredningsberegninger der det tas hensyn til alle luktkilder Dagens situasjon (dagens anlegg). Framtidig situasjon (med nye anlegg i drift). Gjennomgå ventilasjonsløsning i anlegget Simulering av luktutslipp Vurdere bygningsmessige tiltak mot lukt. Porter, sluser, tetthet bygg

Nærmiljøutredningen Aktiviteter og delutredninger (2/2) Sikre at foreslåtte luktbehandlingsløsninger representerer de beste tilgjengelig behandlingsteknikkene som finnes i markedet. Gjennomføre en dialog med naboer og andre berørte. Kartlegge bekymringer. Gå gjennom risiko for hendelser som kan føre til utslipp av luktgasser. Dokumentere tiltak for brann- og eksplosjonsvern med Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB). Oppdatere analyse av trafikkavviklingen på anlegget.

Status - EGEs utbygging på Klemetsrud Sorteringsanlegg Byggestart høst 2009 Ferdigstilles høst 2010 Ny ovnslinje Bygging igangsatt sommer 2009 Ferdigstilles våren 2011 Spunting pågår - pause i desember Sprenging - starter i desember - vil sprenge periodevis fram til mars Biogassfabrikk ikke inngått kontrakter – avventer nærmiljø-utredningen

Arkitektonisk utforming

Neste åpne møte Start på høringsrunde for nærmiljøutredning biogassanlegg Arrangeres i januar/februar