1 Multifakultært studium i Geomatikk. 2 Et multifakultært studium... Hva betyr det at geomatikkstudiet er multifakultært? Det betyr at studenter med ulik.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Studieretningene Samfunnsøkonomisk analyse og Økonomi og statistikk
Advertisements

Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
Studieprogram BYGG- OG MILJØTEKNIKK Studieretninger kompetanseprofiler
Nærings seminar Bakgrunn •Bransje og interesse •Fag kunnskap er viktig •Bransjen manglet fleksibilitet og omstillingsevne…denne og •Prod / Salg.
© Olav Skundberg Innføring i datakommunikasjon 1 Kap 1: Introduksjon  Datakommunikasjon omgir oss over alt: – Flere mobilabonnement enn antall nordmenn.
UTDANNINGSTILBUD VED IMT 2010/2011
Presentasjon av Skanska Survey
Multifakultært studium i Geomatikk. Hva er Geomatikk? l Geomatikk er en vitenskapelig betegnelse som omfatter innsamling, prosessering, analyse, lagring,
Digital samhandling i KO
Serviceerklæringer i Oslo kommune
1 VRI Trøndelag Opplevelsesnæringer Et historisk og teknologisk midtpunkt, men samtidig en kreativ og nyskapende region! Hvordan kan vi formidle,
Presentasjon Riverside Bridge in Cambridge, United Kingdom.
Norsk Ledelsesbarometer 2013 Presentasjon Ledernekonferansen Lederne Stein Stugu 14/
Masterstudiet i Farmasi
Arbeidskrav og rammebetingelser IKT-krav Betraktninger.
1 TRENDER forskning, utdanning og nyskaping Utkast
1 Master i teknologi – 2-årig påbygging Linjen for Datateknikk Bård Kjos Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap NTNU.
1 SIB 5003 BM2 Miljø og ressursteknikk Undervisningsopplegg for våren 2003 Professor Helge Brattebø (fagkoordinator) Institutt for vann og miljøteknikk.
1 Heving av NTNU-ansattes undervisning- og veilederkompetanse. En kort oppdatering. Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her.
Fremtidens elektriske energisystem er et Smart Grid
V eg T ransport A real G eomatikk. Eksempler på geomatikk Posisjoner og bilder fra satellitter Bestemmelse av Jordens form Måling på 1/100 mm.
Velkommen til Masterstudiet i informatikk ved NTNU
Ungdoms prioriteringer, valg og bortvalg av realfag
1 Fagdag HiST : Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap tilbyr: 2-årig master i datateknikk 2-årig master i informatikk.
SAMFUNNSVITENSKAPELIGE PROBLEMSTILLINGER
Om UiO Studier Studentliv Forskning For ansatte IT-tjenester Oppslagstavle Bibliotek EnglishOm UiOStudierStudentlivForskningFor ansatteIT-tjenesterOppslagstavleBibliotekEnglish.
Møte i Nasjonalt Råd for Teknologisk utdanning - Høgskolen i Oslo oktober 2007 Forskerrekrutteringsbehov i Norge - Framskrivninger til 2020 basert.
1 LÆRINGSARENAER Arena 1:IKT i læring. Arena 2:Læringsmål og vurderingsformer. Arena 3:Store fags pedagogikk. Arena 4:Vegledning av grupper og bruk av.
Slide 1 TDT4290(SIF8080) Kundestyrt prosjekt, 19 aug Slide 1 Introduksjon om prosjektarbeid i TDT4290 (SIF8080) Kundestyrt prosjekt oppstartmøte.
Eksperter i team våren 2009 Landsbynr. 15 (TMA4850) mia: matematikk innen anvendelser A MC BVT MAC-modellens inndeling i fagområder: M: Matematikk A: Anvendelse.
Royal Norwegian Ministry of the Environment Frist for behandling av private forslag om regulering12 uker Rapporteringsplikt i reguleringssaker som tar.
Utvikling, tilgjengeliggjøring og anvendelse av maritim geografisk informasjon Fargis Seminar – 5. mars 2003 Terje Grastveit Prosjektleder.
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
Studieprogram for Ingeniørvitenskap og IKT (I&IKT)
Hva kan innovasjon bety for HF- studenten? Johan Tunestam.
Bli akkurat det du vil! UiO er Norges best rangerte universitet med nærmest uendelige studiemuligheter: Eldst og størst Over hundre studieretninger Utveksling.
Fagspråk og terminologi Terminologikurs Håvard Hjulstad
Digital samhandling i KO
1 Multifakultært studium i Geomatikk. 2 Et multifakultært studium... Hva betyr det at geomatikkstudiet er multifakultært? Det betyr at studenter med ulik.
Jenter og data Agenda: 1.Harde fakta 2.Statistikk 3.Tiltak 4.Hvorfor Jenter og data? 5.Utfordringer Jenter og data
100 lure ord å lære.
NRT Seminar om publiseringskanaler Dato: Fredag 24. august 2012 Sted: Rom 242 IT-VEST, Gløshaugen NTNU, Trondheim Tid: Kl Målet for seminaret.
10/18/11 Skrive for nett Skriveuka 2011 Tengel Aas Sandtrø Pedagogisk utviklingssenter.
Innføring av EUREF89 Erfaringer.
DRI 1001 Digital forvaltning Introduksjon Arild Jansen 1 DRI 1001 Digital forvaltning Hva skal dere få vite i dag Litt om avdeling for forvaltningsinformatikk.
1 1 Informasjonstiltak fra Studieavdelingen Tilbakemelding etter innspill fra studieveiledersamlingen 16. mai 2006 Studiedirektør Hilde Skeie Studieveiledersamling.
GIS for mineralutvinning Belastning: (2F+4Ø+6S) i pr uke.
1 Kap. 61 – Case: An Adaptive System How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen, Universitetet.
Læringsmål for PECOS Prosessen og innholdet Anne Julie Semb Programleder PECOS.
UiO Realfag Morten Dæhlen, dekan. InformatikkMatematikk Astro- fysikk Fysikk Biofag GeofagKjemiFarmasi Livsvitenskap Jord og rom Materialer og energi.
DRI1001 h04 - Introduksjon 16 aug Arild Jansen 1 Introduksjon til DRI – med vekt på IKT 1. forelesning 16. august Om kursopplegget og pensum Hva.
Bachelorprosjekt - Våren 2008 Office SharePoint Server 2007 Gruppe 36 Vegard Ofstad Ernestina Osei-Assibey.
Masterskolen 2012 : Introduksjon Opplegget for Masterskolen –Opplegget, timeplan med mer Elementene i en masteroppgave –Teori, metode og empiri (data)
Geografiske informasjonssystem - en definisjon Et geografisk informasjonssystem (GIS) kan defineres som et system basert på datateknologi, for innsamling,
DRI 1001 Digital forvaltning Introduksjon Arild Jansen 1 Introduksjon til Demokrati og Rettigheter i informasjonssamfunnet (DRI) 3-årig studium.
Noen erfaringer fra NTNU ?
Kunnskap for en bedre verden Sommerjobb 2015 ? Tore Hoven Studieprogramleder bygg- og miljøteknikk.
Driftsstudium i Oslo? 9. mars Driftsstudium i Oslo? HiST utfordres stadig av sin eier, Kunnskapsdepartementet, på en mulig økning av antall studieplasser.
1 Presentasjon av breddeåret i geografi. 2 Hva er geografi? Faktakunnskap om areal, fjell og elver?
Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017
Strategi & bemanningsplaner
Personvern som del av enkeltsaksbehandling i offentlig forvaltning
Oppgaveskolen 2005 Introduksjon
DRI 1001 Digital forvaltning Introduksjon Arild Jansen
BM2 Miljø- og ressursteknikk
Informasjon og data Informasjon er alle typer ”opplysninger” (tall, tekst, bilder, lyd, film,…) Data er en representasjon av informasjons i datamaskinen.
Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (Result)
Fysikkstudier ved Universitetet i Bergen
Høgskolen i Østfold tilbyr 60 studier i Halden, Sarpsborg og Fredrikstad
Utskrift av presentasjonen:

1 Multifakultært studium i Geomatikk

2 Et multifakultært studium... Hva betyr det at geomatikkstudiet er multifakultært? Det betyr at studenter med ulik faglig bakgrunn kan velge studieretning Geomatikk. Dette kan gjøres etter to års studier ved de respektive fakulteter. Fagsammensetningen skreddersys med utgangspunkt i den bakgrunnen du allerede har, slik at du gir din grunnutdannelse en geomatikk-profil. Ved et multifakultært studium treffer du studenter med en bakgrunn som kan være ulik din egen. Tverrfaglig og flerfaglig samarbeid og diskusjoner er stimulerende, og er ofte et godt utgangspunkt for nyskaping. Du finner oss her.

3 Hva er Geomatikk? Geomatikk er en vitenskapelig betegnelse som omfatter innsamling, prosessering, analyse, lagring, distribusjon, presentasjon og anvendelse av romlig stedfestet informasjon. Geomatikk inkluderer, men er ikke avgrenset til, tradisjonelle fagområder som landmåling, kartografi, geodesi, hydrografi, fotogrammetri og fjernmåling. Geomatikk deles gjerne inn i fagområdene geodesi, kartografi/geografisk informasjonsvitenskap og fotogrammetri/fjernmåling. Aktuelle arbeidsområder Presentasjon og behandling av digitale kartdatabaser. Videreutvikling av metoder for automatisert digital kartframstilling. Utvikling og anvendelse av geografiske informasjonssystemer og geodata. Geodetiske målinger og beregninger, i hovedsak ved bruk av satellitter (GPS). Kartlegging, stedfesting og navigasjon i Nordsjøen. Lede kart- og oppmålingsarbeider innen offentlig/privat virksomhet. Fotogrammetrisk form- og dimensjonskontroll. Anvendelse av fjernmåling for ressurskartlegging og miljøovervåking. Fotogrammetrisk kartlegging for tekniske, økonomiske og topografiske kart.

4 Jobbmuligheter Geodesi Særlig innen satellittgeodesien er det i dag et økende behov for kvalifiserte kandidater. Størst behov er det for GPS-relaterte jobber, da GPS for tiden er i økende bruk innen navigasjon, og overvåking såvel som i landmåling. Som et eksempel kan vi nevne at Oslo taxi bruker GPS for å optimalisere kjørelengder og for å nå raskere frem til kundene. Vi ser også en økende bruk av GPS innenfor kartlegging og kartoppdatering av enkelte typer kartobjekter._ Kartografi og geografisk informasjonsvitenskap I kartbransjen i Norge i dag er det et skrikende behov for kartografer med bakrunn innenfor data og informatikk. Med den nærheten vi har til data og informatikkmiljøer som instituttet har her på Gløshaugen, har vi alle muligheter til å utdanne kartografer med den kompetansen som etterspørres. Fotogrammetri og fjernmåling Særlig innenfor fjernmålingsrelaterte områder vil det bli jobber i framtiden. Vi ser i dag en utvikling fra flyfoto-basert kartlegging mot satellittbildebasert kartlegging og oppdatering. Med utviklingen av nye satellitter og frigjøring av spionsatellitter vil denne utviklingen trolig akselereres.

5 Hvem kan velge studieretning Geomatikk? Det kan i utgangspunktet alle. Men først og fremst retter studieretningen seg mot studenter med bakgrunn fra –Ingeniørvitenskap og IKT –Datateknikk og informasjonsvitenskap –Bygg- og miljøteknikk –Elektronikk –Kommunikasjonsteknologi –Geografi Har du en annen bakgrunn er du selvsagt også velkommen, såfremt de faglige forutsetninger og forkunnskaper er tilfredsstilt.

6 Kontakt oss Om det er noe du lurer på, ta gjerne kontakt med oss: Torgeir Haavik (vit.ass.) tlf: Terje Midtbø (professor) tlf: