Møte med Levanger kommune

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kommunalt omdømme – beslutningstaker Nordmøre (ORKíde) November 2010.
Advertisements

Trebåt for alle.
Møte med Levanger kommune Møte Levanger kommune 26. januar 2009 Arne U. Hoff Interessentanalyse Levanger Havn 2006.
Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
EBL – drivkraft i utviklingen av Norge som energinasjon EBLs synspunkter på hjemfall LO, KS og LVK- seminar 20. januar 2005.
Forretningsplan IndPro AS Plan for videreføring av nyskapings- og utviklingsprogrammet Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober.
Hvordan ser norske havner på TBT- problematikken?
Arild Frøseth, Daglig Leder Finans Partner AS
Kommunal eiendomsvirksomhet
Varhaug Idrettslag Alltid best sammen
Grunnfondsseminar Oslo, 21. september Gode og stabile rammebetingelser •Sterk økonomisk vekst •Høy befolkningsvekst –Stavanger-regionen Norges tredje.
Cicignon – Fra gammelt sykehus til ung bydel i Fredrikstad
OFFENTLIG BREDBÅND I MIDTRE VESTFOLD ET SAMARBEIDSPROSJEKT Tema: ORGANISERING.
Arbeidsgruppen For-lang Røatunnel - Nå. Ved: Øystein Eckhoff Sander J
Folketrygdfondet Finanskomiteen 6. mars Program  Folketrygdfondets rolle og mandat  Aksjer og eierskap  Renter og obligasjonsmarkedet  Utfordringer.
Innherred Næringsselskap AS
9-k samarbeidet i Vestfold Harmo9, felles IKT struktur Oppstartsmøte 23. august 2005 
Kapittel 14: Styring av arbeidskapital
Vest-Agder fylkeskommune Seminar Bokvalitet – etterlyses! Kommunens syn Er planene gode nok? Blir resultatet kvalitetsmessig bra? Foredrag 15. november.
Vurdering av statistiske analysemetoder brukt i Læringslabens undersøkelser i videregående skole i Rogaland.
”Blåbærskogen / Togskogen”
Kap 4 Investment-consumption decision model
VA-tiltak langs Svelvikveien mellom Solumstrand og Svelvik grense – Orientering til Bystyrekomitèen Hensikt: Gi komitèen en orientering om.
Corporate Finance Dividende. Dividendebeslutninger • Aksjeselskaper betaler vanligvis ut en del av det årlige overskuddet til sine aksjonærer. • Generalforsamlingen.
Resultater Kundesenter
Tvisten mellom Peder Ås (selger) og Lars Holm (kjøper)
Innherred Vekst AS v/Randi Mona Utkast til Partnerskapsavtale for byutvikling i Levanger sentrum Levanger Gjennomføring.
Utvikling av Levanger havn
Møte Villa Gerda
Module 8: Company Dividend Policy
Eksempel AOA (Activity On Arc)
Bredbånd og modernisering av offentlig sektor Karasjok 02. november 2004 statssekretær Eirik Lae Solberg 2005.
Etablering av aksjeselskap (AS)
Highlights fra markedsundersøkelse Utarbeidet av Inger Marie Brun,
Kapittel 7: Gjeldsgrad og verdi
Innherred Vekst AS v/Randi Mona Søknad Partnerskapsavtale for byutvikling i Levanger sentrum Levanger Gjennomføring.
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
Landbrukskriteriet, og finansiering av landbruksforvaltning
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Outsource eller drifte selv ?
Rapport VAR-Vestfold Orientering 21. juni mai Hvorfor? De tre selskapenes oppdrag er å levere viktige samfunnstjenester med høy kvalitet til.
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
NYTT BADELAND I MOLDE PROSJEKT: Badeland Spa Fysioterapi Trening
Copyright Mercell AS 1 Oslo,30. August 2006 Bergen,31. August 2006 Skandinavias største møteplass for innkjøpere og leverandører !
LVSH Konferanse 8-9 april 2010 For styret i LVSH Anita Ihle Steen
Levanger kommune Rådmannen Presentasjon av foreløpig forslag – formannskapet Budsjett 2006 – rådmannens forslag.
ETABLERING AV LOKALT SN-FORUM/GRUPPE. Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening Mål for første møte Bli enig om: Å sammen ta initiativ til lokal SN-forum.
1 Analyser totaløkonomi LP-forum 8. mai Litt om bakgrunnen En egen arbeidsgruppe med controllere fra fakultet og sentralt ser nærmere på Bidrags-
Brukerundersøkelse gjennomført for Bergen kommune Foresattes tilfredshet med kommunens barnehager © TNS Gallup – Politikk & samfunn Avdelingsleder.
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Devoldholmen.
Samarbeid og virkemidler for markedsdrevet utbygging i knutepunkt og tettsteder AV/EP
Side 1 Situasjonsanalyse 9K Jørund K Nilsen Laholmen 13. mars 2003 Situasjonsanalyse 9K.
Levanger kommune, kommunedelplan Sundet - Havna.
Modellkommunene Hva er unikt?
Innledning til: Tilsyn, hva finner vi av avvik og hvordan lukke disse avvikene? Regelverk og veileder; § 3a og rapport fra ROS.
© Bergen kommune Hva er god eldreomsorg? Bjørn-Frode Schjelderup Fraksjonsleder helse og sosialkomiteen (H) Bergen kommune 15. Mai 2007/Radison SAS Royal.
BØK310 Bedriftsøkonomi 2a Rasmus Rasmussen 1 BØK310 Bedriftsøkonomi 2a Kapittel 11 Prosjektvett.
Øygarden kommune Driftstilpasningsprosjekt 2013.
Kommuneundersøkelsen vår 2015 For NHO juni INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Bakgrunn OppdragsgiverNHO KontaktpersonPer Øyvind Langeland HensiktFormålet.
1 Risiko- og sårbarhetsanalyser i kommunen. v/ konstituert rådmann/organisasjonssjef Randi Rasmussen, Malvik kommune Fylkesmannens kommunesamling 12. november.
Dialogmøte Kulturhus på Jørpeland Side2 Dagsorden – Velkommen – Presentasjon av kommunes ønsker og prosess – Kommens.
Holdninger til konkurranseutsetting av velferdstjenester Befolkningsundersøkelse gjennomført i juni 2017 på oppdrag for NHO.
Marienlyst stadion Gamle Gress Mulighetsanalyse
Livet er praktisk, det gjelder også vår kristne tro.
Oppfølging av regionale planer PH og TSB
Kapittel 14: Styring av arbeidskapital
Innbyggerundersøkelse 2018
Kapittel 2: Investeringsanalyse
Utskrift av presentasjonen:

Møte med Levanger kommune Interessentanalyse Arne U. Hoff 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Levanger havn grunnkart 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Vår oppfatning av situasjonen Nåsituasjon Kommunen mangler kapital til å realisere kulturhus Ønske om å koble hotell og kulturhus. Et signalbygg. Ønsket situasjon Klargjøre interessentenes syn Etablere samarbeide med mulige investorer Frigjøre verdier Kobling til attraktiv bydelsutvikling? 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune Våre forutsetninger At reguleringsmessige hindringer kan løses Et klart eierskap til aktuelle arealer At markedet for hhv kulturhus og hotell avklart Fortrolig behandling 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune Mål for prosjektet Med bakgrunn i eiendomsstrukturer, eie- og leierforhold, organisering, m.m. skal vi kontakte interessenter og mulige utbyggere for å få frem informasjon om økonomiske og finansielle forutsetninger for eventuelt å delta i realisering av kulturhus i tilknytning til nytt hotell, samt undersøke om og hvordan ekstern finansiering av et slikt kulturhus er mulig. Informere og motivere interessentene for å skape flest mulig vinn-vinn situasjoner slik at de slutter opp om planene. 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune Presisering Det har vært vår oppgave å ”speile” interessentenes opp-fatninger og rapportere om dette. Det har ikke vært innenfor vårt mandat å komme med analyse og vurdering av hva som bør gjøres med området og hvordan det ideelt sett bør bygges ut. Rapporten inneholder kun en oppsummering av konkrete ønsker og anbefalinger som har fremkommet fra interessentene. 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Organisering av prosjektet Rolle Eierskap Organisasjon/Person Ansvarsområde Prosjekteier A Levanger kommune B Innherred Vekst Finansiering C ”Hotell-gruppen” Oppdragsgiver Prosjektdeltakere PTL Styringsgruppe Gjennomføring Alf B. Haugnes (leder), Øystein Lunnan og Arne U. Hoff Styring 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune Fremdrift Møte 13.11. Rapport Intervjuer Dokumentasjon Kontaktliste Info-møte 19.05 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune Annonse 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune ”Realisering av kulturhotell i havneområdet?” - oppstartsmøte 19. mai 2006, Levanger rådhus 1200 Registrering Levanger kommune: > ønsker velkommen > orientering om prosjektet 1230 Prosjekt- og teknologiledelse AS (PTL): > presentasjon PTL > informasjon om interessentanalyse > praktiske opplysninger 1245 Spørsmål 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Interessentanalyse - spørreskjema Eksisterende bebyggelse Framtidsplaner/-utsikter Synspunkter på byutvikling i havneområdet Evne og vilje til å delta i finansiering av prosjekt(er) Alle svar er behandlet konfidensielt 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune Innholdsfortegnelse dsfasfadsfa 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune Intervjuer Vi har intervjuet 42 personer. 5 av disse har ikke konkrete investeringer i området i dag, men er potensielle interessenter. De vi har snakket med representerer 27 parseller (eiendommer) i området. Vi har innhentet informasjon om samtlige parseller. Interessentene til 5 parseller er av ulike grunner ikke intervjuet. 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Eksisterende planverk har som mål: Tydeliggjøre og videreutvikle Levanger sin posisjon som den grønne byen ved fjorden. Ta vare på og videreutvikle miljøet slik at opplevelse og trivsel blir dominerende i området. Gi næringslivet forutsigbare og stabile rammevilkår for utvikling, vekst og mangfold. Legge til rette for boligbygging med godt bo- og oppvekstmiljø i egnede områder. Sikre området god tilgjengelighet i forhold til byen og fra sjøsiden. Arkitektonisk og estetisk tilpassing skal vektlegges. Det skal legges til rette for videreutvikling av båtliv og maritimt miljø i Sundet. 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Klipp fra kommunedelplanen: Havneområdet preges av industribygg fra forskjellige epoker. Arkitekturen i området er i høyeste grad variabel og naturlig nok bryter den med arkitekturen for øvrig i byen. Plassering av bygningene gir et ”rotete” inntrykk med mye parkeringsareal. Bygningene har ingen spesiell verneverdi. 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune Delområder 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune Oppsummering Det er betydelig interesse. Alle er positive til utvikling av området Mange hevder at det er behov for en bredere sammensetting av investorer og større innslag av langsiktig, tålmodig kapital for at planene kan realiseres. Noen uttrykker at de har fått for liten informasjon om hva som skjer, og uttrykker skepsis til kommunens rolle i arbeidet. Det som har skjedd hittil har vært en for lukket prosess og kommunen har ikke vært kritisk nok, sies det. Flere vil ha en samlet plan for området, uavhengig av enkeltinteresser, der kommunen tar styring. Da kan de tenke seg å delta. Mange mener at indre havneområde må utvikles først. Det er relativt få av de næringsdrivende som ser på en utvikling av området som en trussel for virksomheten. Det er vår klare oppfatning at det finnes interessenter som er villig til å arbeide sammen med kommunen i en utvikling av havneområdet. 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune Oppsummering, forts. Kommunen kan legge inn tomteareale i havneområdet som egenkapital og invitere til aksjetegning med formål å bygge ut hele bydelen. Det bør etableres ett selskap som står for utbygging av indre havne-område og et annet selskap for utvikling av ytre havneområde. To selskap vil på den måten ”konkurrere” om kapital og kompetanse, og dette vil medføre at de best funderte prosjektene blir finansiert først. Ulike investorer kan nå velge hvor de vil være med. Kommunen kan selge andeler i utbyggingsselskapene på et senere tidspunkt for å finansiere bygging og drift av kulturhus. Begge utbyggingsselskapene kan eventuelt ”pålegges” å være medeiere i kulturhuset. 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune Tomteverdier Totalt er det 50.000 m2 i havneområdet som eies av kommunen og havneselskapet. Det er nylig gjennomført analyser fra tilsvarende områder i Sverige, der prisintervallene pr m2 for tomter er som følger: Høy Lav Gj.snitt 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune Verdiberegning Malmø har basert seg på en gjennomsnittlig verdi på ca 2.500 kroner pr m2 og gjort følgende nåverdiberegning for utbyggingen: Kostnader til utvikling av området 700 mill SEK Salg av tomter (over en periode på 15 år) 900 mill SEK Malmø sitt ”overskudd” tilsvarer 22 % av tomteverdien (900 mill). For Levanger sin del skulle dette bety at kommunen vil sitte igjen med en netto på 12-15 mill, tilsvarende i underkant av 300 kroner pr m2 tomteareal; hvis vi antar en bruttopris på tomtene på 1.000-1.200 pr m2. 13.11.2006 Møte med Levanger kommune

Møte med Levanger kommune Konklusjon Prosjektet hotell/kulturhus utvides og defineres til å være et helhetlig byutviklingsprosjekt. Det etableres et kommunalt eid utbyggingsselskap for indre havn og (evt.) et eget selskap for ytre havn. Man bør snarest få inn en langsiktig, kompetent investor som hovedsamarbeidspartner i prosjektet og i utbyggings- selskapet(ene). 13.11.2006 Møte med Levanger kommune