Arkivutstyr og arkivlokale

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bergen Vann Mai 2014.
Advertisements

4.3 FORSKRIFT OM ORGANISERING, LEDELSE OG MEDVIRKNING
Advokat Ann Helen Aarø ADVOKATFIRMAET HESTENES OG DRAMER & Co MNA
Systematisk HMS arbeid
Hva kan brannvesenet bidra med - før, under og etter en brann?
Utfordringer på norsk sokkel sett fra arbeidstakersiden Norsk Offshoredag Sonja D. Tinnesand forbundssekretær NOPEF.
Krav til dokumentasjon i kap
Krav til sikkerhet ved brann i kap
Nye forskrifter, hva betyr det for oss? Forskrift om medisinsk utstyr
Leverandørutviklings-programmet 20.mars utbyggers behov •Baseareal •Fellesareal •Kulturskolen •Arbeidsrom •Personalrom •Kantine •Administrasjonen.
Brukerhåndbok El-skap fra Elektronor Bremnessvaet og Brettingen.
Risikovurdering Systematisk HMS – arbeid dreier seg om mestring av risiko, for å unngå skader og sykdom Mestring av risiko- redusere eller fjerne.
Adgangskontroll.
Brann som grunnlag for design
Brannvern Møllehagen skolesenter Internskolering 08/09
SIKKERHETSTILTAK Fysiske sikkerhetstiltak Tekniske sikkerhetstiltak
ANDRE AKTUELLE PLANER I ET BYGGEPROSJEKT
Strøm-skap Nor-Mær stålanlegg Kjelneset/Vedøya
Litt om K.Lund AS Etablert 8.mai 1874 av Knut Henrik Holtermann Lund.
Brukerhåndbok Strøm-skap Nor-Mær stålanlegg Kåholmen.
Gjøre opp ild i skog og mark!
TEK kap. 11 Sikkerhet ved brann
Klima-, energi- og miljø i plan- og byggesaker del III
eksempler på HMS-faktorer:
PERIODISERING Bergen Byarkiv2 Periodisering av arkiv Periodisering: alle saker som er avsluttet ved overgangen til ny arkivperiode skilles.
Krav til Universell utforming i ny plan- og bygningslov og byggteknisk forskrift Marita Grande.
Teknisk forskrift (TEK 10) og universell utforming
Arbeidsmiljø Kap 9 i miljødelen.
Digitalisering Nye muligheter ved IKA Opplandene.
Videreutvikling av IKAO Eiermøte IKAO 12. februar 2014.
IKP – basert på risiko- og sårbarhetsvurderinger i egen virksomhet
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
STATENS BYGNINGSTEKNISKE ETAT BYGGEREGLER, BYGNINGSTEKNIKK, PRODUKTDOKUMENTASJON OG GODKJENNING AV FORETAK Funksjonsrettede krav er ikke krav i veiledning!
Strømskap Kornstad, Rokset og Leite
Strøm-skap Nor-Mær stålanlegg Osholman/Svellungen
Folkehelseinstituttets anbefalinger ved rotte- og musebekjempelse
Likestillings- og diskrimineringsombudet
Kapittel 3 Levetider i LCC
TILSYN.
1 Samarbeid ved tilsyn Byggesak – Brann og redning Tilsynskonferanse Tromsø 14. juni 2010 Frank Bjørkum, rådgiver tilsyn.
Bravida IK-Web Internkontrollsystem i praksis – En presentasjon av IK-Web Et nytt forretningsområde i Bravida.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Plan- og bygningstjenesten Hva kan byene og staten gjøre for redusert energibruk i bygninger? innspill ved nettverksamling: Framtidens byer Fornebu
Universell utforming i offentlige anskaffelser
Sikkerhetsforskriften – status og fremdrift v/Arild Tømte
Forvaltningsrevisjon gjennomført 2012/13: Prosedyrer og rutiner for journalføring og tilgjengeliggjøring av dokument/saksutredning Statusrapport 2014.
Generell brannforebygging Erik Markhus og Ragnhild Ø. Mortensen
Kommunesammenslåing og arkivspørsmål
Internkontroll ved Setesdal vgs Mål: ”Å få til felles rutiner og dokumentasjon”, virksomhetsplanen Hele internkontrollsystemet ligger i Fronter, rom.
1 av Roger Iversen politisk rådgiver KRD BFO-konferanse Oslo, 18.november 2004 Hvordan skal man sørge for at de private og offentlige aktørene arbeider.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
IK Bygg, et verktøy for kommunene
Kommunens plikt til å forfølge ulovlige forhold
Kvalitetssikring. er alle tiltak som er nødvendig for å sikre at et produkt vil tilfredsstille angitte krav til kvalitet og trygghet Kvalitetsarbeid krever.
Arbeidsmiljøet for ansatte
Universell utforming i TEK 10 - og Tromsø kommune.
Rehabilitering søknadsplikt – forskriftskrav Byggesaksseminar Tromsø 16. nov 2010 Frank Bjørkum, juridisk rådgiver.
Kveldskurs for nybegynnere 15.mars 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Lovverket bestemmer Offentlige rammebetingelser som må tilfredsstilles.
Direktoratet for naturforvaltning - en støttespiller for kommunen i strandsoneforvaltningen? Nils-Yngve Berg Direktoratet for naturforvaltning Friluftslivsseksjonen.
ARKIVRUTINER I NAV-KONTOR. Jorunn Holsbøvåg Olsen Arkivansvarlig NAV Møre og Romsdal 22. oktober 2010.
Bevaring og kassasjon Statusrapport Norge
Helse miljø og sikkerhet
(Forskrift om utførelse av arbeid)
Hensynssoner rundt Borregaard
Eiendomsforvaltning Kort introduksjon til modulen.
Eiendomsforvaltning Kort introduksjon til modulen.
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Teknisk beskyttelse.
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
REHAB-krav: Når, hva, hvordan?
Utskrift av presentasjonen:

Arkivutstyr og arkivlokale Sikring av arkivene

Ødeleggende for papir: Metall som ruster (for eksempel binders) Plastomslag Dårlig klima (tørr luft, fuktig luft, varme)

Krav til arkivlokale Forskrift om offentlige arkiv Kapittel IV: Oppbevaring og sikring av offentlige arkiv

A. Generelt om arkivlokale § 4-1 Allmenne krav til arkivlokale Alle rom der en oppbevarer arkivmateriale over lengre tid, blir regnet som arkivlokale. Arkivlokale kan være vanlige kontorrom eller spesialrom for arkiv. Arkivlokalene hos offentlige organ skal gi arkivmaterialet vern mot vann og fukt, mot brann og skadelig varme, mot skadelig påvirkning fra klima og miljø og mot skadeverk, innbrudd og ulovlig adgang.

§ 4-2 Plassering av ulike typer arkiv Eldre og avsluttede arkiv skal plasseres i spesialrom for arkiv. Bortsettingsarkiv skal om mulig plasseres i spesialrom for arkiv, men arkiv som er i hyppig bruk kan plasseres i vanlige kontorrom. Daglegarkivet kan plasseres i vanlige kontorrom.

B. Krav til arkivlokale i nybygg og ved ombygging § 4-3 Plassering av arkivlokale Arkivlokalene skal plasseres slik i bygningen at arkivmaterialet er godt vernet. En skal særlig være oppmerksom på risikoen for skader fra installasjoner og virksomheter i andre lokaler og bygninger. Tilfluktsrom skal ikke taes i bruk som arkivlokale. Tilfluktsrom kan brukes til oppbevaring av arkivmateriale som er vedtatt kassert etter en viss tid. Brannsikkert skap kan brukes i stedet for spesialrom.

§ 4-5 Drift av arkivlokale Alle arkivlokaler skal ha fast tilsyn og renhold. Om en oppdager at arkivmateriale har fått skader på grunn av forholdene i arkivlokalet, skal en sette i verk mottiltak så snart som mulig.

§ 4-6 Vern mot vatn og fukt Arkivlokalene skal være sikret slik at vann og fukt ikke trenger inn. […] Ved nødvendig bruk av vann i arkivlokaler skal en ta hensyn til risiko for skader på arkivmaterialet. I spesialrom for arkiv skal det ikke være vannrør. Dersom slike rom i eksisterende bygninger likevel har vannrør og det er urimelig kostbart å endre røropplegget, kan en alternativt bruke tekniske løsninger som effektivt hindrer at arkivmaterialet blir skadd av vann fra røyrene, f. eks. fuktfølarar på gulvet, tilkoblet stengeventil og/eller alarm.

§ 4-7 Vern mot brann og skadeleg varme Vern mot at det oppstår brann i lokalet Røkning og annen brannfarlig virksomhet er forbudt i arkivlokaler. Det skal ikke være annet elektrisk utstyr enn det som er nødvendig for virksomheten i arkivlokalene. Det elektriske anlegget skal utføres i samsvar med forskriftene for slike anlegg i brannsire lokaler. El-sentral med strømmålere, sikringer o.l. skal ikke være plassert i arkivlokalene.

§ 4-9 Vern mot skadeverk, innbrot og ulovleg tilgjenge Bygningsdeler som avgrenser arkivlokalet, skal være utformet slik at arkivmaterialet er fullgodt sikret mot innbrudd og mot at uvedkommende ellers kan slippe inn. Spesialrom for arkiv skal være sikret med særlig innbruddsalarm. Kontorrom hvor en har arkiv, skal gå inn i det ordinære sikkerhetsopplegget for bygningen. Offentlige organ skal ha regler for hvem som har tilgang til arkivlokaler.

§ 4-11 Kartlegging og planlegging Innan tre år etter at denne forskriften tar til å gjelde, skal offentlege organ utarbeide en oversikt over arkivlokalene sine og vurdere om de oppfyller føresegnene i §§ 4-3 - 4-9. Dersom noen av føresegnene ikke er oppfylte, skal det følge med en plan som viser hva som skal til for å rette på dette. Planen skal også omfatte utflytting av arkiv fra tilfluktsrom der slike er i bruk.

ARKIV- SKAPER: KEMNEREN Boks nr Årstall Innhold 1 2 3