Www.uio.no Grunnleggende opplæring i nettpublisering Innføring ved tildeling av publiseringsrettigheter 2011 Kommunikasjonsavdelingen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
15 Notater og markeringer i teksten
Advertisements

Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Logg inn med ditt brukernavn og passord. Glemt passord?
Araenus Web & Reklame Postboks: 4441, Hospitalsløkkan Tlf: Fax: A.W.A.C.S. – Araenus Web Admin Control.
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Håndbok til Studweb LES DENNE! Du får en side-for-side veiledning med forklaringer og tips…
STUDIEARBEID Hva er en studieplan?
Halvdagskurs – Voss Energi •Argo Administrator •Enkel bildebehandling.
Enkel brukerhåndbok for NFUs redaktører Versjon 1, 3. februar 2013.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Hvorfor satse på nett? 3,2 millioner nordmenn har tilgang til internett (2006). Folk bruker nettet først for å skaffe informasjon. Internett er den billigste.
Å skrive for Internett Språktips.
Å skrive for Internett Ingunn Selvik 5. Mars 2007.
IKT-forkurs IKT-seksjonen LUI 2011 Irene Beyer Log
KSYS-KURS MØTEPLASSEN 2013
Workshop 8. februar 2013 Nye nettsider Maria og Martin.
Lynkursdagene høsten 2011 Ansvar for egen PC ved UiO Hva bør jeg som bruker vite og gjøre..?
Tanker rundt opplæring i nytt biblioteksystem Maria Sindre Bjelke, BIBSYS Brukermøte 22. mars 2012.
Smart bruk av Vortex til møter, samhandling/samarbeid mm
Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se.
Tilstandsrapport: Hvem er brukerne og hva trenger de? Bidrar uio.no til å oppnå UiOs strategiske mål?
Manual for skoleavis i 6. klasse
Høgskolen i Oslo Strukturering av studie- og vurderingsopplegget (SU) Samarbeid på nettet ved hjelp av programmet Task 2.0 En kort innføring laget av Sissel.
Høgskolen i Oslo Nettbasert samarbeidslæring i 2.studieår Felles forfatterskap på nettet ved hjelp av Task 2.0 En kort innføring laget av Sissel Eeg-Larsen.
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Kommunikasjon Ordet stammer fra det latinske ordet communicare som betyr å gjøre felles/ gjøre sammen Nettsider = enveiskommunikasjon Sosiale medier =
God kommunikasjon på nettet
Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner.
Blogging med Google Blogger
Faglig informasjonssøking for protokollstudenter (IIC/IID)
1 Hvordan lage websider Med Interkodex AS. 2 Innledende Å lage profesjonelle webløsninger kan gjøres veldig enkelt og rimelig. Du trenger ikke kunne webdesign.
eSøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler. Kort presentasjon av endinger i forbindelse med søknad.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Grunnleggende tekstbehandling
Webkurs – redigering på hjemmesiden
Velkommen til arbeidsstue
10 regler for å skrive for web
Fiks dine egne tilgangsgrupper Gyda Kjekshus Seksjon for interne støttetjenester, USIT.
Grunnkurs i webpublisering
Individuelt arbeid før neste kurs. Det vil alltid være saker for de tillitsvalgte som ligger i en gråsone mellom juss og andre typer vurderinger Hva styrer.
 Kursholder: Lars Jøraas  3 timers basiskurs..  Hva er forskjellen mellom å skrive for web og skrive for papirutskrifter?  Det er slitsomt å lese.
10/18/11 Skrive for nett Skriveuka 2011 Tengel Aas Sandtrø Pedagogisk utviklingssenter.
Effektiv nettskriving Slik blir du forstått på nettet.
8. Writing for the Web Skrive for Web. Presentasjon av informasjon Tekst er viktig Da må den være lesbar Enkel, direkte, kompakt Vi ser overskrifter og.
Bjørnegård skole Nettplakaten. Bjørnegård skole 1. PASSORD Gi aldri passord til venner eller andre. Det er helt privat og bare ditt. Bruk kodelås på pc,
DRI 1001 Digital forvaltning Introduksjon Arild Jansen 1 DRI 1001 Digital forvaltning Hva skal dere få vite i dag Litt om avdeling for forvaltningsinformatikk.
Om det å skrive et dokument for en rådmann Økonomiplan, budsjett, årsmelding, eller tertialrapport.
Høgskolen i Oslo Nettbasert samarbeidslæring Deltid studieår Felles forfatterskap på nettet ved hjelp av Task 2.0 En kort innføring laget av Sissel.
Grunnleggende opplæring i nettpublisering Innføring ved tildeling av publiseringsrettigheter 2015 Seksjon for kommunikasjon og studentinformasjon.
Notes ved UiO Steinar Skogheim. Steinar Skogheim, USIT Målet med dette kurset Målet er å gi en oversikt over hvordan Notes generelt fungerer og brukes.
Idrettens hjem på nett Stjørdal 18.april 2015 Organisasjonssjef Kjell Bjarne Helland Sør-Trøndelag Idrettskrets.
Ph.d.-prosjekt våren 2015 SKS v. Linn (+Hildegunn)
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
MIN BÆREKRAFTIGE KOMMUNE En nettavis for klassen.
Å skrive sin mening Fempunktsmetoden.
Velkommen til arbeidsstue. Program for arbeidsstua Gjennomgang- Hva må vi tenke på når vi skriver for web? Emnesidene- hva kan vi endre? Hva menes med.
Hvordan skrive godt for web Åsne Dahl Haugsevje Mandagsmøte,
Lær å logge inn til offentlige tjenester med BankID på mobil
Lær å logge inn til offentlige tjenester med MinID
Mars 2017 Oppsummering: Prosjekt for kvalitetsheving av emneinformasjon: emnekursing og emneryddding i 2016/2017.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Grunnleggende opplæring i nettpublisering
Mars 2017 Oppsummering: Prosjekt for kvalitetsheving av emneinformasjon: emnekursing og emneryddding i 2016/2017.
Lær å logge inn til offentlige tjenester med BankID på mobil
Slik skriver du godt innhold på uib.no
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Lær å logge inn til offentlige tjenester med MinID
Tematiske inngangsveier
EpN – pilot på MN Marte Øvstetun Seksjon for digitale tjenester
Utskrift av presentasjonen:

Grunnleggende opplæring i nettpublisering Innføring ved tildeling av publiseringsrettigheter 2011 Kommunikasjonsavdelingen

Grunnleggende opplæring i nettpublisering For deg som skal vedlikeholde eksisterende nettsider, ikke opprette nye nettsider. Obligatorisk innføring for å få skriverettigheter til uio.no.

Innhold Hvordan leser vi på nett? Hvordan skrive for nett? Retningslinjer for nettarbeidet Hva er Vortex? Hvordan oppdatere en nettside? Roller og ansvar Organisering av nettarbeidet Kurstilbud for publisister

Hvordan leser vi på nett? Vi er utålmodige og har ofte dårlig tid – vil ha svar på en oppgave Halvparten leser ikke, men skumleser en tekst

Hvordan leser vi på nett? Nettbrukere ser først tekst - deretter bilder og grafikk. Forskjell på artikler og forsider: –Når nettbrukere kommer til en artikkelside er de der for å lese. –Forsider: Bare de første tre-fire ordene i ingressen som leses.

Hvordan skrive for nett? Spør deg alltid: Hva vil jeg oppnå med denne teksten? Hvilken oppgave vil brukeren ha løst? Finner brukeren svaret i din tekst?

Hvordan skrive for nett? Grupper artikkelen tematisk i avsnitt. Lag mellomtitler til avsnittene. Det gjør teksten enklere å skumlese og lettere å lese. Lag punktlister for å skille ut viktig informasjon

Hvordan skrive for nett? Uthev viktige ord i halvfet. Bruk aldri kursiv eller STORE BOKSTAVER Understreking er kun for lenker Vær forsiktig med forkortelser Unngå paranteser og anførselstegn Skriv konkret, presist og enkelt! Les retningslinjer og veiledningene

Retningslinjer for nettarbeidet Hvordan skrive for nett Ta språksjekken Gjør deg kjent med relevante veiledninger

Hva er Vortex? UiOs offisielle publiseringsverktøy Redigerer nettside direkte i din egen nettleser Alle nettsider får automatisk UiOs offisielle profil. Mer om Vortex

Hvordan oppdatere en nettside Ha gjerne denne veiledningen åpen i en fane i nettleseren din mens du utfører oppdateringen – til du er trygg på prosedyren: Hvordan oppdatere en nettside

Roller og ansvar Publisister skal oppdatere innhold innenfor eget fagområde og ansvarsfelt. Kvalitetssikre innholdet faglig selv, eller hos leder eller fagperson. Oppdatere eller merke innholdet med holdbarhet og sørge for avpublisering når innholdet foreldes. Følge gjeldende retningslinjer OBS! Ta kontakt med din nettredaktør for å få redaksjonell kvalitetssikring når du gjør større endringer på nettsiden

Organisering av nettarbeidet Hver enhet har en nettredaktør som er ansvarlig for kvalitetssikring av nettet og leder den lokale nettredaksjonen. Se oversikt over de lokale nettredaksjonenede lokale nettredaksjonene Den sentrale nettredaksjonen ved UiO består av representanter fra fakultetene, museene og UB. Den ledes av UiOs nettredaktør. Mer: Den sentrale nettredaksjonenDen sentrale nettredaksjonen

Kurstilbud for publisister Publisistkurs modul 1: 3-timers grunnleggende om nettpublisering og bruk av Vortex. Publisistkurs modul 2: Delvis skreddersydd etter deltakernes behov. Oppgaver, gjennomgang av retningslinjer, mer avansert bruk av Vortex Meld deg på kurs via din nettredaktør, se oversikt over kommende kurskommende kurs