Byåsen videregående skole VG2 MATFAG

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tvedestrand og Åmli Videregående Skole
Advertisements

Eller hvor gode er de til å beskrive smaken
ERNÆRING HIL FOTBALL.
Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen
Tvedestrand og Åmli Videregående Skole
Nærings seminar Bakgrunn •Bransje og interesse •Fag kunnskap er viktig •Bransjen manglet fleksibilitet og omstillingsevne…denne og •Prod / Salg.
Yrkesforberedende utdanningsprogram
fra helsemyndighetene
Organisering av PTF Vg1RM
. LOKALMATBUTIKK Si litt om meg selv; og hvorfor start av butikk.
Tvedestrand og Åmli vgs Sam Eyde vgs
Vardø Videregående skole
Videregående opplæring Forberedelse til utdanningsmessa
Det vanskelige valget En orientering om muligheter.
Programfag til valg (PTV) – Restaurant og matfag (RM)

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012
Tirsdag 1 november kl Onsdag 2. november kl Torsdag 3. november kl Onsdag 2. nov. kl der foreldre og ungdom.
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
VEIEN TIL FAG- OG SVENNEBREV
Om smidig brukerkommunikasjon Smidig 2011 Johannes Brodwall Steria Norway.
Praksisnær opplæring på Bygg- og anleggsteknikk
Matkultur.
VEIEN TIL FAG- OG SVENNEBREV Yrkesorientering for ungdomsskolen
Samarbeid skole næringsliv Valgfag
Påbudt merking av matvarer (1)
3. ERNÆRING OG HELSE sunt kosthold og aktiv livsstil
Teknikk og Industriell produksjon - Orkdal VGS
Velkommen til foreldremøte for Vg Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt.
Har du noen gang lurt på? Hvordan man lager parfyme?
Praktisk eksamen Vg2 - yrkesfag
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Yrkesretting Seminar på Askøy videregående skole Tirsdag 20. august 2002 Innlegg ved Stein Dankert Kolstø, Institutt for praktisk pedagogikk.
Ca 900 elever og lærlinger fordelt på ca 50 klasser 3 HTArbeidstreningskl HTHverdagslivstreningkl HT Grunnkompetansekl elever.
Ca 1000 elever og lærlinger fordelt på ca 50 klasser 7 kl. med redusert elevtall 5 STO-grupper (4-6) 2 Innledende Vg1(8-10)
Karbohydrater Består av grunnstoffene C, H og O
På barnehagens lunsjmeny!
Tvedestrand og Åmli Videregående Skole
TAF-MARIN ”FREMTIDENS AKVAKULTUR UTDANNING?”
Struktur Oversikt over programfagene: Årstrinn Vg2 Programfag
Borre ungdomsskole
Språk og språklig fordypning
Hvorfor er kompetase viktig frem mot 2020
Samtale 1.
Velkommen til kjemi
Entreprenørskap som en del av prosjekt til fordypning
100 lure ord å lære.
Utdanningsvalg 10.klasse
Økonomifag Fra programområdet samfunnsfag, økonomi og språk - studiespesialisering.
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
Borgund vgs Borgund VGS Yrkesfagskole i Møre og Romsdal Møre og Romsdal fylkeskommune.
INTERNASJONALISERING ARBEIDSUTPLASSERING FOR ELEVER SOM TAR DOBBELKOMPETANSE Lier vgs september 2014.
Mat. ost eple pære smør saft kli salami skinke.
Herøy vidaregåande skule Avd Herøy Herøy vidaregåande skule Avd Herøy Ligg sentralt plassert. Tett ved: Ligg sentralt plassert. Tett ved: -Herøy.
Polarsirkelen videregående skole. Utdanningsprogram Studieforberedende Idrettsfag Musikk, dans og drama Studiespesialisering Medier og kommunikasjon Kunst,
Nøkkelhullet – enkelt å velge sunnere Navn, sted, dato.
Bygg- og Anleggsteknikk Liker du å arbeide med hendene? Har du lyst til å jobbe med noe interessant? Vil du ha muligheten til å kunne sette spor etter.
Elev- og lærlingombudet i Nordland Regional elevrådskolering VURDERING.
Kokk- og servitørfag Vg2 Videregående skole trinn 1, - Restaurant - og matfag RESTAURANT OG MATFAG: SERVITØR* KOKK* INSTITUSJONSKOKK* BAKER KONDITOR.
1 H azard A nalysis C ritical C ontrol P oint. 2 Hva er HACCP System for å dokumentere, vurdere og evaluere eget kvalitetssystem Vurdering av biologiske,
Velkommen til foreldremøte 10. trinn. Hvem er jeg - hvor vil jeg – hvilket valg skal jeg ta?
VG II Kjemiprosessfag. Ved Kristiansund Videregående Skole Med utgangspunkt i VG 1 TIP.
Arbeid med ny tilbudsstruktur. Bygg, elektro og industri + transport fra Sercvice og samferdsel er foreslått samlet i ett program Kontor, handel og service.
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Markedsføring.
Internasjopnalisering
Mat.
Ved Kongsskogen videregående skole
Utskrift av presentasjonen:

Byåsen videregående skole VG2 MATFAG VI ØNSKER DEG VELKOMMEN TIL OSS

Byåsen videregående skole VG2 MATFAG Hvorfor ikke ? Mange interessante lærlingeplasser Mange interessante arbeidsplasser Strekk deg mot målene

HVA ER MATFAG ? Er å lure på; Er å lære mer om maten du spiser Hva er E- coli og salmonella ? Hva du kan se i et mikroskop ? Hva er det som kravler I senga mi…? Hvorfor sjokoladen smelter på tunga ? Hvorfor sure drops er så sure Hva er hygiene og renhold…? Hva er organisk kjemi…? Hvordan lager jeg en renholdsplan Er surt det motsatte av søtt…? Er 100.000 bakterier i en hamburger mye…? Hvorfor blir noen brød flate, mens noen hever seg over alle grenser…? Er å lære mer om maten du spiser Er å være nysgjerrig på hvordan en lager; Chips, sjokolade, drops og snacks… Melk, is, yoghurt, smør, ost… Bacon, hamburger, pølser, spekeskinke… Fiskepinner, røykt fisk, saltet fisk, fersk fisk… Brus, øl og vin… Syltetøy, saft, gelé, Brød, kaker, wienerbrød, bakeoff … Dyre og fiskefór, mølleindustri… Sauser, supper, gryteretter, desserter… Jeg kan være med på å påvirke våres spisevaner nye matvarer…

RÅSTOFF OG PRODUKSJON Vi ser på kvalitet, E- stoffer, hjelpestoffer Her lærer vi om de ulike råstoffene vi bruker, eks. fisk, kjøtt, melk, sukker, fett, osv… Beskrive råvareendringer som skjer under produksjonen og på ferdigvaren Du skal produsere ulike mellomprodukter, ferdigprodukter og lokale spesialiteter Tegne og forklare blokk- og – flytskjema Utføre nødvendige måle-, styre- og reguleringsteknikker i produksjonsprosessen Slurp slurp

RÅSTOFF OG PRODUKSJON Foreta aktuelle kjemiske analyser Anvende og forklare ulike konserveringsteknikker Praktisere god personlig og produksjonshygiene Vise hvordan en unngår sykdomsfremkallende m.o. Vise til aktuelle m.o. som blir brukt i ulike produkter Vise hvordan en unngår skadedyr og innsekter Utføre aktuelle mikrobiologiske undersøkelser Merke og emballere produkter i henhold til krav og estetikk Vurdere produksjonsmetoder og produkter opp mot estetiske og samfunnsmessige utfordringer og rammebetingelser E - coli Fettsyrer Triglyserid sukrose Aminosyre, alanin

BRANSJE, FAG OG MILJØ Arbeidsmiljø, kvalitetssystemer, lover og forskrifter Planlegge, gjennomføre og vurdere eget arbeid i henhold til krav. Du kan finne ut hvorfor drops blir drops og hvordan en lager stratos, smil, melkesjokolade, softis, jogurt osv… Har du lurt på hvordan cola blir til ? Eller hvordan pølsene blir som de blir ? Beskrive yrkenes fellestrekk, egenart og arbeidsbetingelser Forstå og bruke ord og faguttrykk som anvendes i matvarebransjene Førstehjelp, verneutstyr og ergonomi

SALG OG MARKED Ved hjelp av å drive ungdomsbedrift; Beregne kostnader og salgspriser på ulike produkter Reseptberegning mht. krav og regelverk Prinsipper for markedsføring, import og eksport Planlegge og gjennomføre en utstilling av råvarer og/ eller ferdige produkter Kundebehov/ krav og produktdesign. Kundebehandling Beregne tidsbruk, svinn, utbytte og økonomi Bruke digitale verktøy ved anvendelse av matbransjens informasjon og markedskanaler

FORDYPNING PROGRAMFAG Hva vil du; Her kan du fordype deg i det fagområde du ønsker. Du kan velge mellom Industriell produksjon av matvarer Slakter, Butikkslakter, Kjøttskjærer og Pølsemakerfaget Baker og konditorfaget Fiskehandlerfaget Sjømatfaget

Dette kjenner du vel fra før: Norsk Kjenner du fra før Engelsk Kjenner du også fra før, men en del nye faguttrykk blir det vel Samfunnsfag Har du vel også hatt før Kroppsøving Viktig å være i form Vi kobler alle fagene sammen...

HVORFOR OSS….??? Du er selv med på å bestemme hvordan læring skal foregå Lærere fungerer som veiledere og legger forholdene til rette for god innlæring og mye selvstudium Vi er ikke opptatt av timeplanen, men styrer dagen alt etter hvilket arbeid som skal utføres den dagen Vi har et nært samarbeid med næringsliv og kan tilby en linje med lokale vridninger, tilpasset næringsmiddelIndustrien i Midt Norge Vi har et eget opplæringskontor

FORTSETTELSE… Skolen har et godt miljø, gjennom god elevkontakt Vi ligger vegg i vegg med lokal industri Vi drar på mange bedriftsbesøk, gjennom hele året, til ulike næringer Vi kan ta på oss oppdrag/ prosjekter fra industrien Vi har 4 ukers utplassering/ praksis i bedrift Mulighet for utveksling med andre land

KONTAKTADRESSER Vi venter på deg kommer du ? VELKOMMEN Ta kontakt da vel, hit; BYÅSEN VIDEREGÅENDE SKOLE www.byasen.vgs.no Avdeling for; RESTAURANT OG MATFAG 7484 TRONDHEIM TLF: 73925000 / 73925048 FAKS: 73925010 E - post: Post@byasen.vgs.no oivind.Nass@byasen.vgs.no Vi venter på deg kommer du ? VELKOMMEN