England England. Hovedstaten i England heter London. England har 59,5 mill. Innbyggere. Og det var i år 2000.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Norges historie Middelalderen Stavkirker
Advertisements

I.
RESSURSER, NÆRINGER OG BOSETTINGER
Fra urnordisk i år 200 e.Kr. til norsk i 2014
Laget av Kristoffer F. Kristoffersen
Storbritannia Velkommen til min presentrasjon om Storbritannia!
Antikken.
Marius Vøllestad Bø vgs.
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
Bondelaga i Rissa og Stadsbygd
Kapittel 28 Norgeskartet
Vikingliv Av: Stefan Alexander Øvestad.
SAMMEN FOR DE FORFULGTE
ELDRE NORRØN TID: (VIKINGTIDA) YNGRE NORRØN TID:
Estland Flagg.
SPANIA!!!.
Wien-kongressen og nye revolusjoner
Nord-Amerika.
Frankrike Hei, i Frankrike er styreformen Republikk.
Kapittel 17. Imperier og kolonier
TYSKLAND.
Romerrepublikken.
Kapittel 22: Vekstkritikk og norsk oljeeventyr
Vikingskip Av Tessa Wood.
Den første industrielle revolusjonen (Del 1)
Egyptisk kunst og arkitektur
Elizabeth I.
Tidlig middelalder i Europa
Velkommen til Det Norske Utvandrersenteret
Lærer Elev. Denne presentasjonen er ikke å regne som komplett, men som et eksempel på bruk av ikke-lineære og utforskende presentasjoner. Jeg tar gjerne.
IBER forelesning.
HELLAS.
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
Kapittel 8: Middelalderen i Europa
Kapittel 5: Det moderne industrisamfunnet tar form
Kapittel 19 Et folk av bønder
Kapittel 27. Minoriteter i Norge
FRANKRIKE Frankrike strekker seg fra Pyreneene i sør til Engelske kanal i nord og er det største landet i Vest-Europa. Frankrike spiller en viktig rolle.
Den mangfoldige renessansen
Kapittel 8: Middelalderen i Europa
Elevens valg – ”Bygda mi”
Arbeidslivet må organiseres
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til.
E u r o p a Hellas Frankrike Spania.
Europa.
EROBRINGER Vikingene erobret store deler av Norden og litt ned mot de Britiske øyer og Frankriket.
La Gaule.
Middelalderen 3påk
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
De forente stater: USA.
Vær meg nådig, Gud. Vær meg nådig
100 lure ord å lære.
Og.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Asia.
ASIA.
PORTUGAL - Hovedstat: Lisboa - Innbyggertall: 10.5 mill.
NAPOLEON
Napoleonskrigene og Norge
IBER forelesning. Den iberiske halvøy til 1492: periodisering Før-romersk tid (til ca. 200 f. Kr) Romertiden (ca. 200 f. Kr – ca. 400 e.
Afrika Pensum med tyngdepunkt sør for Sahara
Vi starter gjerne med navnet og et bilde som illustrerer noe som er typisk for fylket. Fylke.
Den miste verdensdelen
Andre verdenskrig.
Værmelding – og noen fakta om Norge
VANN. VANNETS KRETSLØP Vannets kretsløp et det viktigste av naturens kretsløp. Det rinner ut i havet.: Vann fordamper. Det blir kondensert. Vannet faller.
Sør-Europa Reisen Av Karen Bacher Høyre klikk å tryk hør, for å høre stemmen min. (På alle sidene)
Språkhistorie Hvordan ble det norske språket til? Når startet det? Hvem startet det? Hvorfor startet det? Trenger vi norsk lenger?
Utskrift av presentasjonen:

England England. Hovedstaten i England heter London. England har 59,5 mill. Innbyggere. Og det var i år 2000.

England & Storbritannia Storbritannia omfatter de historiske delrikene England, skottland og Wales samt omkringliggende øyer, Nord-Irland er også en del av Det forente kongerike. Kanaløyene og øya man har en pol.Særstilling.Den sørøstlige delen preges av et svakt kupert lavland.I V og N er det høyland.

England England,  den sørlige delen av Storbritannia, med 130 439 km2, ca. 49,5 mill. innb., herav nesten 12 mill. i Stor-London. E. utgjør kjerneområdet i Storbritannia, men har ingen konstitusjonelle Særrettigheter, til forskjell fra de øvrige delene. Landet er skilt fra Skottland ved Solway Firth og Cheviot Hills. Til langt opp i middelalderen var E. et skogland; nå et av de skogfattigste land i Europa. E. har et fuktig havklima, men østkysten er betydelig tørrere enn vestkysten. Høyt utviklet jordbruk, allsidig industri, til dels bygd opp nær kullfeltene på 1800-tallet. Fiskerikt hav rundt øya, 200-mils grense fra 1976. Olje- og naturgassressurser i den Brit. sektor i Nordsjøen. — E. har vært bebodd helt siden istiden og var i bronsealderen en viktig eksportør av tinn. På de tørre kalk- og sandsteinsplatåene oppstod det rike jordbrukskulturer, særlig preget av fedrift. Keltiske stammer, bl.a. britene, innvandret i flere bølger. E. var romersk provins 43 e.Kr.—ca. 400 e.Kr. Romerne bygde by- og forsvarsanlegg og anla veier. Senere innvandret germanske stammer, dvs. angler og sakser, som dannet småriker og drev kelterne mot randområdene i vest. I vikingtiden kom stadig invasjoner av dansker og nordmenn, som i perioder oppnådde stor makt i landet. I 1066 ble E. erobret av normannerne (Vilhelm Erobreren); normanniske konger hersket til 1154. Huset Anjou-Plantagenet regjerte til 1485, huset Tudor til 1603 og huset Stuart til 1689 (republikk 1649—60). I 1707 gikk E. og Skottland opp i Storbritannia

Storbritannia\England Flatinnhold i England: 244 110km Hovedstad: London Folketall:59,5mill.innb Folketetthet:244 pr.km Middellevealder:77,7år Spedbarnsdødelighet:5,6 pr.tusen Mynt:pund

Naturen i England England bryr seg ikke noe om skogene de tar å hogger alle trærne ned å lager hytter av det, huser og masse masse mer det er derfor man ikke nesten ser noe skoger der bare byer

Kart

``Big Ben`` Big Ben England høyeste tårn den ble oppkalt etter en man som veide over 121 kilo. Mange som hadde bygd tårnet var enige om at de skulle kalle den Big Ben Dronning Elisabeth fikk æren til å kalle tårnet Big Ben.

HALLOWYN HALLOWYN er en tradisjon i England man pleier å kle seg ut og spør om godis men alle må være hjeme før klokka 12 ellers kommer en hjemsøkt mann det er det de tror på men det gjør ikke vi.

Leve Livet I England lever de av brød,mais,fisk,skinke de spiser masse mer men dette er det de lever mest av.

`Dronningen Elisabeth` Dronningen Elisabeth bor i buckingham palace hun har tre tjenere Richard,Tuck og Brian de gjør alt dronningen sier.

Klima\Naturrikdommer Klima:Tempereret klima,hvor halvdelen av dagene er overskyet. Naturrikdommer:kull, Olje,Naturgass,Tin, Jernmalm og Kalk.

Maunton Heart Dette er det største fjellet i England og en av de største i Europa og det heter maunton heart.

Omar Khalid Næss

England

ENGLAND Innledning Storbritannia består av Tre land England,Skottland, Wales.I 1973 ble Storbritannia medlem sammen med Irland og Danmark.I 1901 hadde Storbritannia forandret seg kolossalt .De fleste av landes 37 mill innb.folketallet I 1992 i England 53,9 mill.

Omar,Khalid og Næss Land:England By:London Presantasjoner:18 Laget av: