ENTREPRENØRSKAP FOR LÆRERE OG SKOLELEDERE Videreutdanning 30 studiepoeng Entreprenørskap i skolen Entreprenørskap er et utdanningsmål og en opplæringsstrategi.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PROBLEMBASERT LÆRING VED MEDISINSTUDIET I OSLO
Advertisements

Seniorrådgiver Katrine Rese Shadidi, Forskningsrådet
Fellesfag Yrkesretting Relevans
Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
ROM-prosjektet: Erfaringer og resultater fra et samarbeid mellom UiS og kommuner i Nord-Rogaland Øystein Lund Johannessen og Dag Husebø.
Arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning ablu
Hopp i det! Studietilbud i utlandet
Dag Johannes Sunde, Ida Large, Trude Saltvedt, Hedda Huse
En lærende organisasjon?
Seksjonsleder/hygienesykepleier
Videreutdanning i supported employment Målrettet og systematisk oppfølging til arbeidsgiver og arbeidssøker Videreutdanningen tilbys av Høgskolen i.
Nokre prinsipp •Modulbasert og studiepoenggivande som hovudprinsipp •Fleksibilitet •Praksisnært Studiepoeng ved obligatorisk frammøte og gjennomføring.
Søknadsfrist 26. mai 2008 Studiested Stord Du kan finne mer informasjon om skolen og studiene på KONTAKTPERSONER Bjørg Sørfonden Bye -
Videreutdanning i Juss for vernepleiere IKT-støttet undervisning Praktisk gjennomføring 1.
Høgskolen i Oslo Studiet i bibliotek- og informasjonsvitenskap – i lys av bolognaprosessen og kvalitetsreformen Liv Gjestrum Høgskolen i Oslo Avdeling.
Pedagogikk og veiledning for bibliotekansatte NFK / Høgskolen i Bodø Merete Hassel, Bodin vgs.
Stavanger offshore tekniske skole Kalhammarvn. 54, 4007 Stavanger
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Pedagogisk utviklingsarbeid
Videreutdanning i PPT Videreutdanning for ansatte Lederutdanning.
Prosjektarbeid Prosjektarbeid er et deltakerstyrt teamarbeid som skal gjennomføres innenfor en avgrenset tidsperiode - en pedagogisk arbeidsform hvor studenter.
Hva er viktig i Emnebeskrivelsen? BYG 1271 F – Materiallære
Utvikling av veiledningsmodell for kommunehelsetjenesten
Høgskolen i Oslo Litt om vurdering. Vurdering l Vurdering for utvelgelse og eventuell sertifisering, enten i videre utdanning eller for å søke jobb. Dette.
Clemet innfører REKTORSKOLEN  ”Kristin Clemet er lei at sjefen over alle sjefer i norske skoler er uten sjefsutdannelse. Nå innfører hun rektorskolen.”
FAGSKOLEN ROGALAND HELSEFAG.
Bestått/ikke-bestått
Arbeidslivsfag Kan arbeidslivsfaget bidra til at ungdomskoleelevene blir mer motivert??
HiAk - RFF Intensjonsavtalen mellom RFF og HiAk har materialisert flere handlinger. Det skal arbeides med flere prosjekter innenfor: PPU – planlegge oppstart.
Kompetanse for kvalitet
Didaktiske analysekategorier
Student i ”moden” alder
Organisering og arbeidet i kommunene
Muligheter for tilrettelegging Sosial- og helsedirektoratet Snart Student? Informasjon om høyere utdanning og funksjonsnedsettelse. September – men.
Ny etterutdanning i elevvurdering Nils Ole Nilsen.
1 Erfaringer fra skoleeier (Trondheim kommune) Rapporter fra/samtaler med skoleledere Hva lærerne rapporterer PPU−studentenes FoU-arbeid Vurdering for.
IKT i undervisningen Science camp Halmstad 12. april 2011 Torgeir Selle.
NOKUT evaluering 2008 Ingeniørdidaktisk kurs Marte Bratseth Johansen Seksjon for universitetspedagogikk Program for lærerutdanning
Skolelederemøte ©Byrådsavdeling for oppvekst 1 Kunnskapsløftet – litt info Fag- og timefordelingen Forslag 5 uketimer Årstrinn. Tas opp.
1 Praksis i ingeniørutdanningen, NRT okt 2007 NITOs syn på praksis Bjørn Olsen, fagsjef Pål Espen Bondestad, leder NITO Studentene.
PROSJEKT VÅREN 2015 I løpet av våren 2015 skal samtlige studenter i 3DT, 3ELE, 3DTD, 3. master ikt og 3 master indøk, 3DTM, Programmering og Multimedia.
Videreutdanning i prehospitalt arbeid for anestesisykepleiere
Ny rammeplan ingeniørutdanningen Høstmøte AITeL Vedtas av Kunnskapsdepartementet Innføres for alle ingeniørutdanninger i Norge fra.
Ny likepersonsordning
Steinar Hafto Myre 23. januar 2007 VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN I PRAKSIS En gjennomgang av –Opplegget –Frister –Informasjonskilder.
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
Internasjonalt Servicekontor for Hedmark og Oppland.
PRESENTASJON UT AV TÅKA 2015 NASJONALT CANNABISNETTVERK NORGE (NCNN)
VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN En gjennomgang av –Opplegget –Frister –Informasjonskilder.
Fagartikkelen Arbeidskrav for å få gå opp til muntlig eksamen våren 2009.
PROSJEKT VÅREN 2014 I løpet av våren 2014 skal samtlige studenter i 3DT, 3ELE, 3DTD, 3. master ikt og 3 master indøk, 3DTM, Programmering og Multimedia.
Småbarnspedagogikk Fordypningsenhet vår 2007 Pedagogisk arbeid med barn fra null til tre år.
Om å skrive fordypningsoppgave i pedagogikk
Utvikling av deltidsstudium for landbruk Studiet er støttet av Matmerk, KIL midler, Fylkesmannen i Troms Nordland og Troms fylkeskommune.
Nye studiemodeller på Drift av datasystemer, Informasjonsbehandling og IT-støttet bedriftsutvikling Geir Ove Rosvold Svend Andreas Horgen Greta Hjertø.
Samarbeid REN og Høyskolen i Bergen Prosjektnavn: Fra Montør til Ingeniør Bachelorgrad i elkraftteknikk for inntil 24 studenter. Studentene er ansatte.
Innledning om implementering av nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag Studiekvalitetsdagen 7. april 2011 Gun Svartaas.
Velkommen til basiskurs i universitetspedagogikk Undervisning og forskning er primæroppgavene til vitenskapelig ansatte i høgere utdanning.
Prosjekt til fordypning Østlandssamarbeidet 11. februar 1Prosjekt til fordypning.
Informasjonsmøte for SPED3000 Høst Kontakt Administrativ ansvarlig Andrey Belovodskiy Kontor: 440 Faglig.
Ungdomstrinn i Utvikling 4. samling i pulje 2
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
Gjennomføring av tilsynet
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
Utdanningssystemet sitt årshjul
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
Utskrift av presentasjonen:

ENTREPRENØRSKAP FOR LÆRERE OG SKOLELEDERE Videreutdanning 30 studiepoeng Entreprenørskap i skolen Entreprenørskap er et utdanningsmål og en opplæringsstrategi i norsk skole, og et viktig virkemiddel for at utdanningssektoren følger med i samfunns– og næringsutvikling. Entreprenørielle arbeidsmåter bidrar til å oppfylle sentrale mål i Kunnskapsløftet. Mål med videreutdanningen • Formidle og videreutvikle entreprenørskapskompetansen hos skoleledere og lærere på Østlandet • Styrke foretaksomheten, kreativiteten og entreprenørskapskulturen i skoleverket. Målgruppe Skoleledere og lærere i hele grunnopplæringen. Søknad om opptak Høgskolen i Hedmark har det faglige ansvaret og foretar formelt opptak iht retningslinjer for høgskolestudier ( Søknadsfrist er 1. desember Spørsmål angående opptak kan rettes til Anita Nordengen tlf , Faglige spørsmål kan rettes til fagansvarlig Elisabeth Rønnevig telefon , Oppstart og søknadsfrist Studiet gjennomføres i perioden februar 2010 – mars Søknadsfrist er 1. desember 2009.

Gjennomføring Den faglige formidlingen bygges opp rundt samlinger der ressurspersoner innenfor temaene formidler teori og organiserer aktiviteter individuelt og i grupper. Det er et mål å tilby fleksible løsninger og å vektlegge teori i forhold til deltakernes interesser og behov. Det legges opp til egenaktivitet og gruppearbeid mellom samlingene. Bruk av Fronter er et viktig nettbasert hjelpemiddel. Utvikling og gjennomføring av prosjekt i pedagogisk entreprenørskap gir mulighet til å anvende kunnskapene i praksis parallelt med tilegnelse av den teoretiske kunnskapen. Veiledning av prosjektene er et viktig bidrag i dette utviklingsarbeidet. Studiet vil bli gjennomført med 3 to-dagers-samlinger og 7 dagssamlinger. Økonomi Den enkelte student betaler studieavgift, f.t. kr 550,- pr semester. Utover dette er undervisningen gratis for deltakerne. Dekning av vikar- og reise-utgifter samt refusjon av ca kr i litteraturkostnader søkes ved egen skole. Fylkeskommunene dekker lunsj på dagssamlingene, samt oppholdsutgiftene på de 3 to- dagerssamlingene. Oppstart og søknadsfrist Studiet gjennomføres i perioden februar 2010 – mars Første samling er lagt til 26. og 27. januar. Det vil også være en todagers samling avslutningsvis i tilknytting til muntlig eksamen. Hvilke ukedager som blir brukt for dagsamlinger varierer for ikke å belaste samme ukedag hver gang. Søknadsfrist er 1. desember To videreutdanningskurs i Østlandssamarbeidets regi er gjennomført med svært gode tilbakemeldinger!. Innhold i studiet Emnegruppe 1: Innføring i pedagogisk entreprenørskap - 15 stp Tema 1: Pedagogisk entreprenørskap Tema 2: Metoder og arbeidsmåter Tema 3: Entreprenørskapskultur – innovasjon, læreren og organisasjonen Emnegruppe 2: Prosjektarbeid i pedagogisk entreprenørskap – 15 stp Planlegging, iverksetting og gjennomføring Dokumentasjon og rapportering Veiledning av prosjekt …………. Evaluering og eksamen Emnegruppe 1: Innføring i pedagogisk entreprenørskap – til hvert av de 3 temaene skal det leveres en fordypningsoppgave til evaluering. Disse blir vurdert bestått/ikke bestått. Emnegruppe 2: Prosjekt i pedagogisk entreprenørskap – det skal leveres en rapport knyttet til prosjektarbeidet der studentene skal dokumentere kunnskapene fra emnegruppe 1. Hver student gjennomfører i tillegg en muntlig eksamen knyttet til rapporten. Prosjektarbeid blir vurdert med graderte karakterer. ”(Studiet har….) gjort meg bevisst på mange ting som har kommet bak i hukommelsen gjennom tider med mye som har rørt seg i skolen. Faktisk har troen på lærer- rollen og lærer- yrket kommet tilbake.”