Arena Helseinnovasjon, Kick off 3. februar 2011

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Høyere livskvalitet -færre bekymringer. Ny teknologi – nye muligheter Eiere: Konseptutviklingen startet våren Tryggere Hjem AS ble stiftet:
Advertisements

Forberedelse OpplæringSpesifikasjonerImplementasjon Installasjon Test løsning Last testing Kunde Konsulenter Leverandører ? ? ? ?
AVLASTNING Melhus
Innovasjon i omsorg – fem utfordringer Paul Chaffey.
Barn som pårørende - i fastlegenes smågruppemøte.
Bryllupsgaver 2011 Christine Warloe, forbrukerøkonom Nordea
Status for iverksetting av velferdsteknologi i Helse og omsorg
Bruk av velferdsteknologi – Hvor trykker skoen?
Gode velferdstjenester i fremtiden NHO, 28. november 2013 Kristin Vinje.
Finansbyråd Kristin Vinje, 4. juni 2013
Lærerkonferansen Lærerkonferansen april Nettstøttet læring Lærerkonferansen Vidar Lillehaug Anne Rørvik.
Det sømløse helsevesenet – Erfaringer fra Trondheim
Kan teknologi erstatte hender?
Innovative offentlige anskaffelser
Et totalkonsept for å bo lenger hjemme
Inkludering i idrettslaget Muligheter og utfordringer Inkluderingskonferanse, 14 – 16 januar Mozafar Amini.
DEMENSPLAN 2015 ”DEN GODE DAGEN”
VELKOMMEN KICK OFF INTELLIGENTE HELSE OG OMSORGSTJENESTER.
Jeg vil bo hjemme så lenge jeg kan! Et besøk i fru Paulsens leilighet
Den internasjonale sykepleierdagen- NSF Vestfold v/fagdirektør Anita Schumacher Sykehuset i Vestfold HF.
Innledende betraktninger om ECVET i norsk utdannings- og kompetansekontekst Kristine Hansen, LO og Fagforbundet.
Behovet for voksenboliger Hva kan kommune og helsevesenet spare på private løsninger? Vestlandske Bygg- og anleggsdag, 31. oktober 2013 Hilde Onarheim.
IPv6 på UiO En rask innføring i IPv6 på UiO Petter Bjørbæk.
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
Assertive Community Treatment (ACT) Et samarbeidsprosjekt mellom kommunene i Mosseregionen, Sykehuset Østfold og Sosial- og Helsedirektoratet.
Møte med bydelseldrerådene Onsdag 30.oktober 2013
Hilde Berg Bentsen og Rune Myrmell
Demensteam Lier Kommune
Fremtidens Alderdom og ny teknologi -hvilken politikk trengs
Velferdsteknologi og ergoterapi
Status nett og infrastruktur UiO. 11. april 2011Ny Powerpoint mal Status administrativt Store endringer personell Omorganisert - 7 personer Noe.
Rammeavtale for audiovisuelt utstyr (AV)
Skien kommune.
Smilende roboter... Japan satser stort på at roboter skal avlaste behov for selskap og hjelp i huset for en aldrende befolkning.
Logistikknettverk Buskerud15 februar Logistikknettverk Buskerud Presentation by: Christian Amundrød.
Mestring og forebygging av depresjon
Disposisjon Litt om meg Norsk utvandring Begreper Verdens flyktninger
Velferdsteknologi i Værnesregion Boligkonferansen 2014 innlegg 8. Mai
OM INNOVASJON I OMSORG ”Utrede muligheter og foreslå nye innovative grep og løsninger for å møte framtidas omsorgsutfordringer” Utvalgsleder Kåre Hagen:
Innledning ved BioHus konferansen
Norwegian Ministry of Modernisation Fornyelse av velferdssamfunnet Morten Andreas Meyer Moderniseringsminister YS-konferansen oktober, 2004.
Prosjekt velferdsteknologi Trygghetspakke
HVORFOR TENKE NYTT? i verdens beste velferdsstat…
Hjemmene blir intelligente – nye muligheter for omsorgstjenestene
Aldring med funksjonshemning i lokal kontekst Hege Gjertsen, Nordlandsforskning Problemstilling: Hvordan oppleves det å aldres med en medfødt eller tidlig.
Lise Fornes Sosialfaglig rådgiver Trondsletten habiliteringssenter
Helse, samhandling og kommunene Bjørn Gudbjørgsrud KS –
Hei mitt navn er HH og velkommen
Selv om det er forskjellig hvor langt de ulike kommunene har kommet i VFT satsingen så er mange store utfordringer der samme. Mange ulike fagsystemer.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Varslings- og lokaliseringsteknologi « Samarbeid om velferdsteknologi på Agder 2016» Gro Anita Fosse Rådgiver eHelse og velferdsteknologi HELSE OG SOSIAL.
KS 25.APRIL 2016 Byrådsavdeling for eldre, helse og sosiale tjenester Elisabeth Vennevold.
Foreløpige arbeidsdokumenter Oppdatert per 7. januar Nasjonalt velferdsteknologiprogram Om velferdsteknologiprogrammet – EPJ-leverandører.
Ludvig – din hjelpende venn SINTEF IKT, Helene Schulerud mob Forskningsområde: Velferdsteknologi Tema i utlysningen:
Velferdsteknologi i liv som skal leves - også i Haugesund Therese Sivertsen Fagsjef Velferd, Smartly AS.
Velferdferdsteknologi – Hva er det helhetlige bilde? Velferdsteknologiseminar 19. november 2015, Honne konferansesenter Åshild Sæther Engen, Terningen.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Kompetansenettverk innen velferdsteknologi i Telemark
Velferdsteknologi.
VELFERDSTEKNOLOGI I SØR-ØSTERDALEN
Mechatronics Innovation Lab
HVERDAGSREHABILITERING Gir hverdagsmestringmål
Grenseregionalt Forum 2017
KS-frokost Hverdagsrehabilitering
Hverdagsrehabilitering Orientering til Eldrerådet 10.mars 2016
Boligkonferanse
Smilende roboter... Japan satser stort på at roboter skal avlaste behov for selskap og hjelp i huset for en aldrende befolkning.
Lindås gjennomførte en innovativ anskaffelsen av trygghetsskapende produkter for hjemmeboende på vegne av fire kommuner. Teknologien bidrar til økt kvalitet.
Nasjonalt velferdsteknologiprogram
Reformen «Leve hele livet «innebærer ikke at
Utskrift av presentasjonen:

Arena Helseinnovasjon, Kick off 3. februar 2011 Helse og teknologi Norges neste ”olje-eventyr” Arena Helseinnovasjon, Kick off 3. februar 2011 Tittelen kan virke litt kunstig, oljen er jo en ren inntektskilde, en naturressurs, vi håver inn penger fordi vi er geografisk heldig plassert i verden. Helse- det er en enorm utgiftspost… Jeg vil i løpet av 10 minutter prøve å få dere til å se på det på en litt annen måte. © UiA,Kristine Wikander/ Rune Fensli, 2011

I Norge er vi flinke når vi må Kontroll over egne naturressurser Utviklet teknologi Verdensledende innen offshore installasjoner Standardiserte løsninger, modulbaserte installasjoner Langsiktige investeringer Innovasjon I Norge tok vi grep om våre ressurser i siste liten, vi er flinke når vi må. Mest kjent for å være innovative når vi må. Den kompetanse og de produkter vi har utviklet er etterspurt over hele verden. Norge er ledende på offshoreinstallasjoner, og leverandørmarkedet i oljerelatert industri er stort i Norge. VI tok kontroll over naturressursene - oljen på riktig tidspunkt. VI har greid å skape en industri, men Norge er en liten industrinasjon sammenlignet med andre i europa/norden 300 000 syss. Hvor mange er i oljereltert? Men veien dit har vært lang Her i Norge var vi heldige og flinke på riktig tidspunkt…. © UiA, Kristine Wikander/Rune Fensli, 2011

Muligheter for i helse- og omsorgstjenestene: Eldrebølgen – framtidens eldre blir kjøpesterke – og kritiske Eldre ønsker å bo hjemme lengst mulig En sykehjemsplass koster kommunen 850 000 pr år Eldrebølgen – fremstilt som et problem, men vi må se på det som en mulighet. Eldre i framtiden vil bli kjøpssterke. Og kritiske. De vil ha produkter som fungerer og snakker sammen. Proprietære løsninger som er utbredt i dag, vil vi ikke bruke penger på. Bo lengst mulig hjemme gjennom å installere teknologi som gjør hverdagene lettere for oss og pårørende. En sykehjemsplass koster kommunen 850 000 pr år. Teknologiinvestering er nødvendig og billig i forhold til å bygge flere sykehjemsplasser, omsorgsboliger med tilrettelagt teknologi . © UiA, Rune Fensli, 2011

Vi gjør hverdagen enklere Brukerbehov i fokus Klare fordeler for pasienter og eldre: Tilrettelegging for å bo hjemme lengst mulig Mestre daglige aktiviteter Trygghet i hverdagen Bevegelsesfrihet og mobilitet Opprettholde kontakt med familie og venner Nærhet og omsorg Vi gjør hverdagen enklere Når vi utvikler teknologi må vi ha brukerbehovet i fokus. Hvorfor havner eldre på sykehjem? Fall, demente. 80% er sykehjemsbeboere er demente. Tilrettelegge for at også disse kan bo hjemme lengst mulig. © UiA, Kristine Wikander/ Rune Fensli, 2011

Hvordan blir fremtidens pasient, og hva blir pårørende rollen? Bilder hentet fra MEDICA 2009 Hvordan vil framtidens pasient eller hjemmeboende eldre være. Hva vil vi gå med på for å slippe å bo på institusjon? Hvilken rolle ønsker pårørende å ha. Hva gir trygghet? Teknologien er der, men kan vi bruke den på pasienter – sende meldinger til pårørende om © UiA, Rune Fensli, 2011

Løfte blikket, se mot 2020 Produktene tilpasses brukerne Testing Kommunene må kreve gode systemløsninger Leverandører må samarbeide Eksport av teknologi Norge har et strengt personvern, så de produkter som er gode nok her © UiA, Kristine Wikander/Rune Fensli, 2011

eHelse Lab – et ”Mini helse-Norge” Høyteknologisk infrastruktur for samhandling Dette nettverket bygger vi nå opp på campus Grimstad. Muliggjør samhandling mellom helsetjenestene og brukerne og pårørende… © UiA, Rune Fensli, 2011

Samhandling og informasjonsdeling http://grimstad.uia.no/live/test.html Vi må jobbe annerledes for å samhandle - standardisering. Det ble gjort i Oljerelatert industri, det er veien fram innen dette feltet også. Men det krever løft, finansiering, langsiktig perspektiv på investeringene. Men vi må tørre å gjøre denne jobben. © UiA, Rune Fensli, 2011