Powerpoint presentasjon i nettbruk & Etikk

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
- Kompetanse Nettvett Hanne Svendsen- PVS kompetanse.
Advertisements

De dårige følelsene. Veiene ut..
Logg inn med ditt brukernavn og passord. Glemt passord?
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Veien mot arbeidslivet Jobbsøking
Digital samtid Erfaringer så langt!. ”Fet” og omfattende •Mange mål •Motiverende mål •Elevene går i visningsmodus.
Nettevett – utvidet versjon
Den digitale hverdag Diskusjonsspørsmål
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
(Konf+årstall)-QUIZ (dette er en mal som må tilpasses lokalt, la kreativiteten få fritt spillerom! Tilpass etter tema og opplevelser dere hadde i løpet.
Her kan du lese om: Hvor finner du de ledige jobbene?
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •Epost •PPS •Studentweb •Its learning.
IKT ressurser for e-læring NVU-konferansen 2005 Olav Skundberg HiST, AITeL
Bruke Nettverk for miljølære første gang. Hvem - hva - hvor •Deltaker - vanligvis en skole •Område - det geografiske stedet som er undersøkt •Aktivitet.
På nett med barna?.
Etikk og nettvett i barnehagen
NETTVETT Bjørn Jakobsen.
KAFFEKURS Tips til behandling av e-post Mars, 2014 Mars 2014.
FEILING gir erfaring Ikke la ting være uprøvd fordi du er redd for å feile. Du lærer mest av å gjøre, så gjør mest det.
Nettvett.
Hvilke rettsregler gjelder for norske nettsteder? Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Å skrive en sakpreget tekst
Aggression Replacement Training
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
En du kan støtte deg til når ting går galt. En du alltid kan stole på, fortelle alt til.
IKT i barnehagen.
DET DIGITALE VERKTØYET I HAGEN BARNEHAGE
D ATASIKKERHET For foreldre med barn og unge som bruker datamaskin og internett - Hvilke trusler står vi ovenfor, og hvordan kan vi avverge disse?
IT-seksjonen 2005 Nettsøk, nettikette og kildekritikk Hva er internettet? Nettsøk Ta vare på adressene Litt om uønska vare Netikkette Kildekritikk.
Arbeidskrav og rammebetingelser IKT-krav Betraktninger.
Nettvett og ungdom Dette veit dere sikkert
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov 2008 (Klikk for å komme til neste side)
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet Epost PPS NEL Studentweb Its learning.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
Bilderedigering i forskjellige programmer På kurset gjennomgår vi bilderedigering i Microsoft Picture Manager. Det fins mange programmer man kan bruke.
Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2013
Internett i undervisningen – de vanskelige spørsmåla Utdanningstorget 4. februar 2004 Leikny Øgrim IT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning Høgskolen.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Nettbruk og Etikk Viktige lover for nettbruk
Temakveld Nettvett og spill.
Bjørnegård skole Nettplakaten. Bjørnegård skole 1. PASSORD Gi aldri passord til venner eller andre. Det er helt privat og bare ditt. Bruk kodelås på pc,
Nettsøk og nettikette Forelesning 7. november 2003 Hva er internettet?
IKT i barnehagen Etikk og nettvett.
Taushetsplikt og samarbeid i mellom kommunale etater
Hurtigreferanse for Lync 2013 for Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Med Lync kan du begynne å samarbeide uten å måtte planlegge et.
Case 1: Etiske dilemmaer ved bruk av IKT i skolen
Velkommen til foreldremøte.
Etikk og nettvett Eva Marie, Heidi og Mona.
Nettbruk og Etikk Viktige lover for nettbruk Styrerens rolle i barnehagen (Hvis vi får tid). Hvorfor IKT i barnehagen Farene ved barn & nettbruk Nettvett.
BARNAS BARNEVERN 2020.
 Gratis råd og veiledningstjeneste  
Notes ved UiO Steinar Skogheim. Steinar Skogheim, USIT Målet med dette kurset Målet er å gi en oversikt over hvordan Notes generelt fungerer og brukes.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Arbeiderpartiet.no HUSBESØK PÅ 1 – Valgkamp ansikt til ansikt.
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
ELLER. Ringe Spille Se TV You tube Ta bilde / video Kommunisere på sosiale medier GPS/kart Handle/bank tjenester Styring av strøm hus bil Nyhetsoppdatering.
Livsstilsending - uke 5 -
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Sosiale medier - Hvordan forberede de unge og oss selv til en verden på nettet?
Et innblikk i barns nettliv Bryn skole 16./
PERSONVERN Er en menneskerett Handler om menneskeverd Og om integritet
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Enkel brukerveiledning
Nettpatruljen Oslo Midtstuen skole 2/25/2019.
FORELDREKONTROLL Vet du hva dine barn surfer på, spiller eller bruker av app`r? Det er ikke lett å følge tempoet til egne barn og hva de blir utsatt for.
Utskrift av presentasjonen:

Powerpoint presentasjon i nettbruk & Etikk av Annette Løvolld, Fredrik Lie, Ida Nøis & Liss Karine Munkvold

Nettbruk og Etikk Viktige lover for nettbruk Styrerens rolle i barnehagen Hvorfor IKT i barnehagen Farene ved barn & nettbruk Redd barnas nettvettregler Våre nettvettregler for foreldrene Selve presentasjonen vil ta rundt 20 minutter og diverse spørsmål som måtte oppstå tas underveis!

Viktige lover for nettbruk Åndsverksloven § 45c, 54 & 55 Lov om opphavsrett av publiserte materialer Straffeloven § 246 Lov om ærekrenkelse Personsopplysningsloven § 11 Lov om behandling av personopplysninger Hva er styrerens oppgave i forhold til IKT http://www.nrk.no

Styrerens oppgave i forhold til IKT Lære seg å benytte IKT som et verktøy Lære seg normer og regler for benytting av IKT Lære og motivere de ansatte til å bruke IKT på en riktig måte Lære ansatte om hvordan de skal presentere IKT for barna i barnehagen www.938live.sg

Hvorfor IKT i barnehagen For å være en del av samfunnsutviklingen Pedagogisk dokumentasjon i form av bilder Sansemotorisk utvikling Forberede barn med forbruk av IKT på skolen Rammeplanen & temahefte for IKT i barnehagen www.idg.no

Farene ved barn & nettbruk At de kan gi bort personopplysninger som ender i hendene på feil personer At de snubler inn på betalingssider eller bestiller varer på nettet uten lov At de snubler over sider med støtende informasjon At de kommer i kontakt med personer med skumle hensikter Redd barnas Nettvettregler www.myspace.com

Nettvett for foreldre Ha alltid en voksen i nærheten når barn surfer eller har nett tilgang Unngå sider som krever personopplysninger eller belønner at man oppgir opplysninger om seg selv Opprette en ”nett nanny” Opprett hurtiglinker på skrivebord av de sidene barna ofte besøker Lage regler for hvilke sider barna kan besøke Være forsiktig med hvor man legger ut bilder, fordi åpne sider og spesielt og , har man ikke opphavsrett til bildene/filmer og de vil aldri bli helt fjernet fra serverne deres. www.utdanning.no

Foto og bilderedigering for foreldre Når man tar bilder med barn, så bør man redigere dem med en mindre oppløsning og gjøre bildene mindre Hver oppmerksom på hvem du deler bildene med og fortell de som det deles med hva de kan og ikke kan gjøre med bildene Vær forsiktig med å legge ut bilder av barn med lite plagg! Vær forsiktig med å legge til informasjon om dem som er i bildet & ”tagging” av personer som ikke skal utsettes for å bli gjenkjent Foto og bilderedigering for ansatte i barnehagen

Foto og bilderedigering for ansatte i barnehagen Husk å avtale med foreldrene/verge på forhånd før du tar bilder av barna i barnehagen eller lag en kontrakt sammen med foreldrene Bilder tatt i barnehagen bør forbli i barnehagen på en sikret datamaskin Unngå bilder som gir barn negative reaksjoner Spør barna om det er greit å ta bilder, noen ganger husker andre barn hvem som kan tas bilder av og hvem som ikke skal tas bilder av. Bruk sunn fornuft, ta kontakt med de andre i barnehagen, hvis du er i tvil!

nettvettregler Du må aldri fortelle noen du ikke kjenner på Internett hva du heter, hvor du bor eller hvilken skole du går på. Ikke send bilder av deg selv. Bruk en anonym e-postadresse når du surfer på Internett eller chatter med noen du ikke kjenner. Hvis du skal møte noen du har chattet med, må du ta med en voksen eller noen andre du stoler på. Husk at personer du snakker med i en chat - gruppe ikke alltid snakker sant og lett kan lyve på alder. Fortsettelse nettvettregler 

nettvettregler Du skal ikke svare hvis du får skummel e-post eller blir redd når du chatter. Si i fra til en voksen og bytt gjerne e-postadresse. Når du skal laste ned spill eller lignende, gjør det sammen med en voksen. Hvis du opplever noe skummelt eller ubehagelig, meld fra til en voksen. Du kan også ta kontakt med Redd Barna eller tipse Kripos. http://www.reddbarna.no/default.asp?MARK_SEARCH=YES&SEARCH_ID=s1&V_ITEM_ID=14968