Margrethe Jernes 18.10.02.1 ITU-konferansen 2002: 2GO. Pedagogisk mobilitet. Oslo 17. og 18. oktober 2002. Morgensesjon - Kl. 08.30. Studenter fra ITU-hovedfagsforum.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Advertisements

Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
Barnet som gave og oppgave
Masteroppgave Masteroppgave i helsevitenskap UIS nov 2012
Veiledning av elever / lærlinger
Lars OpdalHøgskolen i Buskerud Hvorfor Google? ”Jeg lurer på hva som egentlig er bra med en søkemaskin på Internett som kommer tilbake med
- Hovedrolle eller birolle
Medlem av LC Oslo Christiania siden 1985, og Daglig leder av Stiftelsen Det er mitt valg. •Kunnskap er informasjon kombinert med erfaring, kontekst, fortolkning.
En du kan støtte deg til når ting går galt. En du alltid kan stole på, fortelle alt til.
Pedagogikk 102 Våren 2008 Arbeidskrav og vurdering.
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Kunnskapsbasert praksis (KBP) litt om trinnene…….
Dialogen som pedagogisk verktøy
FORTSETT SETNINGENE. 1. Hun har et hus For fire måneder siden
Å overleve oppgaveskriving: Litteraturgjennomgang
SEMESTEROPPGAVEN Design og detaljer Referanser Temavalg
Kompetente barn og unge
Prosjektskisse Status så langt…. November 2011
Hva hører du når du lytter? Hvem blir du når du svarer?
Rapport - bedrift Sammendrag Innholdsfortegnelse
Kvalitativ forskningsdesign innledning for EiT, 4. feb. 2004
Kvalitativ metode i markedsforskning
”Med hodet over vannet…”
KOMMUNIKASJON Samling 3 Stabsutvikling.
Å bruke praksisfortelling En måte å lære på
Line Nybakk Akerholt Astrofysisk bibliotek Erfaringer med kvalitative intervjuer.
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Utredning om digital tilstand i høyere utdanning – om forhold knyttet til bruk av IKT i undervisningssammenheng.
Avdeling for sosionomutdanning
Kapittel 2 oppgave e) Sett inn preposisjoner eller adverb
Velkommen til Medisinsk bibliotek
Bruk av studentassistenter Monica Johannesen og Leikny Øgrim
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
Bruk av studenter i øvingsveiledning Monica Johannesen og Leikny Øgrim
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
Foreldreundersøkelse – RSMK mai Invitasjon til 34 foreldre – alle som har e-post 22 svar = oppslutning på 65 prosent 5 tema: informasjon, foreldremedvirkning,
Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…
1 Erfaringer fra skoleeier (Trondheim kommune) Rapporter fra/samtaler med skoleledere Hva lærerne rapporterer PPU−studentenes FoU-arbeid Vurdering for.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Praksissamling for fjerde semester praksis på Lektorprogrammet.
Pedagogisk-psykologisk tjeneste på nett
LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Kommunikasjon JOHARI Tilbakemeldinger Aktiv lytting og åpne spørsmål
Høgskolen i Oslo Bruk av blogg og wiki i arbeid med bokbaser – et komparativt studium Vibeke Bjarnø (IKT) og Eva Michaelsen (norsk) Avdeling for lærerutdanning.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Mer praksis – bedre lærere?
Åpne læringsmiljøer- kunnskapskonstruksjon mellom verktøy, elever og lærere. Resultater fra LAVA Læring Ingvill Rasmussen, InterMedia, UiO.
Drop-In metoden i skolen
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Deltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Heltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
“Disippel-høring”.
Høgskolen i Oslo Samtekst med fokus på Prat & Forum i LUVIT Grunnkursmodul IT og læring 6.Mars 2002.
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2002 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Pedagogikk 102 Våren 2009 Arbeidskrav og vurdering.
Drop-In metoden En metode for å veilede elever til en mer positiv elevrolle Fra bekymring til forandring gjennom samtale, veiledning og oppfølging Utviklet.
PSY (Videregående modeller i arbeids- og organisasjonspsykologi)
Arbeidsplan for 7. Trinn Hva vi ønsker å gjøre for elevene:
Deltakende læring.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Hvordan kan vi bruke Studiebarometeret til egen kvalitetsforbedring? Solrun Valen, dekan Avdeling for helse- og sosialfag
PILOT Ola Erstad og Trude Haram Frølich, ITU
Formativ evaluering BI Stavanger
Utskrift av presentasjonen:

Margrethe Jernes ITU-konferansen 2002: 2GO. Pedagogisk mobilitet. Oslo 17. og 18. oktober Morgensesjon - Kl Studenter fra ITU-hovedfagsforum Foreløpige tanker fra hovedfagsprosjektet ”IKT og veiledning” av Margrethe Jernes Morningbirds

Margrethe Jernes Problemstillingen Hvordan opplever studentene at IKT-støttet veiledning påvirker deres læringsprosess i praksis?

Margrethe Jernes Alt avhenger av noe…  Intet kan besvares med ett svar! Det avhenger av mange ulike forhold.  Det går ikke an å sammenligne kvaliteten på petunia og geranium i forhold til vekst.  Hvordan disse plantene gror avhenger av sted, jord, luft og vann osv.!  It depends….. sier også Gavriel Salomon.

Margrethe Jernes Metodisk tilnærming Kvalitativt forskningsintervju - dybdeintervju Utvalget består av tre informanter (to studenter og en praksislærer)

Margrethe Jernes IKT sin fortreffelighet avhenger av:  kommunikasjon, - et ekte møte med andre i en konstruktiv dialog  at den andre bringer deg videre i samtalen  veiledning ut fra praktiske erfaringer  DUO – delaktighet – uenighet – oversiktelighet  De fire S`er – sjekke – svare – starte – svare igjen

Margrethe Jernes Mine funn – foreløpig analyse  DUO  Delaktighet  Uenighet  Oversiktlighet  De fire S`er  Sjekke  Svare  Starte  Svare igjen Fenomener knyttet til diskusjonsforum:

Margrethe Jernes Mine funn – foreløpig analyse  Erfaringer i konteksten  Praksisfortellinger  Refleksjon over erfaring Fenomener knyttet til e-post:

Margrethe Jernes Informantene sier: Om e-postveiledning i forhold til ATA-veiledning: ”Du tørr å si litt mer på mailene enn du gjør når du sitter og ser på. Det er mer skummelt. Du tørr å være mer Kritisk” (Anna110202:58). Om diskusjoner på forumet i forhold til i klasserommet: ”Det har vært kjempeinteressant, jeg har kjent bruset i fra praksisfeltet og det syns jeg er kjempeløye, - jeg tror aldri jeg hadde taklet å stått foran den personen og diskutert på den måten som jeg gjorde på nettet. Da tør jeg å si mye mer provoserende ting for å få fram meninger, ærlige meninger” (Bente260901:43).

Margrethe Jernes Om e-postveiledning sett fra praksislærer: ”Så konklusjonen er at e-post hjelper utrolig godt på å få frem refleksjonen både til studenter og praksislærerne. Syns du må få med det at det hjelper praksislærerne også” (Camilla040402:105). Informanten sier:

Margrethe Jernes Overraskelser i mitt hovedfagsprosjekt:  den store informasjonsmengden virker overveldende og studentene stoler mer på bøkene, men informasjonen blir opplevd som en ressurs som ”ligger der”  kommunikasjon på e-post, diskusjons- og prateforum blir mer engasjerende når flere deltar med sine provokasjoner  studentene opplever større trygghet til å synliggjøre sin kritiske refleksjon via IKT enn ATA  kommunikasjon på IKT er ikke avhengig av etablert trygghet, fordi tryggheten etableres parallelt på IKT og ATA  det er læreren i praksis som har betydning for at studentene skal oppleve IKT-støtten som meningsfull, ikke faglæreren

Margrethe Jernes Det kan synes som om datateknologien bør anvendes i nær tilknytning til sosial praksis og de menneskene som er veiledere og lærere for studentene i konteksten. Først da kan det virke som om IKT kan være en mediator for den kritiske refleksjon i praksis. Sluttkommentar

Margrethe Jernes PRAKSISNETT – et resultat av PLUTO-samarbeidet mellom HSH og praksisfeltet i førskolelærerutdanningen