………………………………………………………..(Hvem i kommunen/bydelen)

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UNGDOM OG PSYKISK HELSE
Advertisements

Elever og sosiale medier
Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
Kari Pape Den gode assistenten
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Du har $ 350,- Hva skal du bruke dem på? Dine valg er i dette tilfellet: Bank til 2 % rente Aksjer til 25 % rente Eller på Banners Broker.
Fysisk aktivitet og helse
FEILING gir erfaring Ikke la ting være uprøvd fordi du er redd for å feile. Du lærer mest av å gjøre, så gjør mest det.
HVERDAGSAKTIVITETER & ENERGIØKONOMISERING
Veiledning av elever / lærlinger
Nettvett.
Mestring og forebygging av depresjon
Fysioterapeutens rolle i behandling av overvektig barn og ungdom
Aurskog Golfpark - trivsel for alle Golfere er rare…… de spiller i regnvær men skjønner ikke at folk sykler i det samme været.
Hva er aktivitet og deltakelse?
Barn og unges kommunestyre kårer den sprekeste skolen og de tre mest aktive klassene, høsten 2014 Bli med og vinn fine premier! Beste skolen: Innskripsjon.
MOVE IT Barn og unges kommunestyre 2013
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
Muntlig eksamen i historie Del 2 – fagsamtalen
FYSISK AKTIVIETET OG SKJERMAKTIVITETER
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
”Kom i form med DEFA ! ” Kjetil Olsen Bedriftsidretten i Norge.
Velkommen til klasse- foreldrene
Eldre & bevegelse Et møte med brukere av eldresentre
Beate Fiszkal, miljørådgiver i Grønn Hverdag
Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol - for foreldre med tenåringer
Fysisk aktivitet og diabetes ;
Fysisk aktivitet Bra for helsa!.
Immunforsvar - Rebusløp
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
KLASSEKONTAKT JEG ?? Ta utfordringen !!! Det skal velges to klassekontakter fra hver klasse. Den ene har ansvaret for å organisere natteravning blant foresatte.
I dag snakker vi om psykiske problem:
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
Læring gjennom arbeid, engasjement og trivsel. Dersom skolen skal fungere godt forutsettes ikke bare at elevene kjenner hverandre, men at også foreldrene.
Mosjøen 4.mai 09 Kjell Amundsen 1 Kommunikasjon og Sosial kompetanse Dialogkonferanse Mosjøen Kjell Amundsen.
Barn og unges kommunestyre 2012
Samtale 2.
SKOLESKYSS Vestviken Kollektivtrafikk AS (VKT) er Vestfold og Telemark fylkeskommuners innkjøps- og saksbehandlingsorgan for kollektivtrafikk og skoleskyss.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Resonnerende tekst.
SØRUM KOMMUNE Du kan gjøre en forskjell!
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Temakveld Nettvett og spill.
TANKENS MAKT DET UMULIGE - MULIG KFL/04
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Hilde Holen / Svein Liane sept -07
Fritid med Bistand.
”Kom i form med Vinghøg ! ” Kjetil Olsen Bedriftsidretten i Norge.
Dommerrollen Jørn Egelund / Svein Dahle. Dommerrollen Hvordan var det å komme inn hit? Hvem av oss kommer dere til å høre mest på? Og hvorfor?
Hvem er vi? Vi er et jentenettverk som i hovedsak holder til i Trondheim. Vi er et nettverk som er en videreføring av prosjektet «Jenter i bil og elektro».
BARNAS BARNEVERN 2020.
Små barns vänskap - några utmaningar och dilemman Nationell familjecentralskonferens Svenska Mässan i Göteborg Anne Greve.
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal? Hva kan kommunen bidra med for at det skal bli enda bedre?
Fjellheim barnehage Førskolegruppen. FØRSKOLEGRUPPEN Siste år før skolestart setter vi av tre formiddager i uken til førskolebarna, der de jobber med.
Foreldremøte Kvernevik skole September NY ORGANISERING AV SKOLEDAGEN Ny organisering av skoledagen Inneværende skoleår prøver vi ut ny organisering.
Velkommen – presentasjon av deg selv
Roede-kurs på arbeidsplassen
Fjellheim barnehage Førskolegruppen.
Livsstil og god helse Tekst, figur, bilder etc..
Velkommen – presentasjon av deg selv
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Psykevettreglene Bær ikke på tunge tanker alene. Søk hjelp i tide, det er ingen skam å be om hjelp. Verdensdagene.no.
Lekpregede læringsaktiviteter B – Samarbeid
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Utskrift av presentasjonen:

………………………………………………………..(Hvem i kommunen/bydelen) "Gåbuss" - aksjonen 2005

Vanlige argumenter for å kjøre barnet til skolen er: Barnet må bli eldre, mer moden... Skoleveien er trafikkfarlig… Må kjøre yngre søsken likevel… Skal allikevel forbi skolen… Barnet vil ikke gå eller sykle… Det er for mange biler rundt skolen… © Grønn Hverdag/Svein Nyhus "Gåbuss" - aksjonen 2005

Eller så kan man tenke slik…. For at barnet skal bli modent i trafikken, trenger det erfaring og læring Når jeg kjører til skolen bidrar jeg til økt trafikk og forurensning der barn ferdes. Selv de yngste barna kan ta følge i en Gåbuss Du sparer ikke alltid tid ved å kjøre barnet til skolen Barnet skal ikke alltid få bestemme selv. Det blir fort en god vane å gå til skolen. Bilene rundt skolen eies bl.a. av foreldrene selv. Parkering, rygging, av- og påstigning kan skape mange trafikkfarlige situasjoner. © Helse- og omsorgsdept./Arild Midthun "Gåbuss" - aksjonen 2005

Hva er ”Gåbuss”? En praktisk følgeordning til skolen - brukes av foreldre i flere land. En trygg, sikker og miljøvennlig måte å følge barna til/fra skolen på. Fungerer nesten som en skolebuss. Den har holdeplasser og rutetabell, men motoren er elevenes bein. De voksne er bussjåfør. Hos de eldre elevene er det viktigst å motivere dem til å gå/sykle selv. "Gåbuss" - aksjonen 2005

Hvorfor starte ”Gåbuss”? ”Å gå i samlet flokk med voksent følge skaper trygghet på skoleveien!” Mindre farlig trafikk Lavere forurensning En sprekere kropp Opplagte skoleelever Treffer venner Får opplevelser Sparer tid på kjøring © Helse- og omsorgsdept./Arild Midthun "Gåbuss" - aksjonen 2005

En aktiv hverdag! Hver 5. tenåring har symptomer på muskel-og skjelettlidelser. En 10-åring sitter i gjennomsnitt 10 timer pr. dag. Ca. 30% av elevene som har 500m – 1 km skolevei blir kjørt av foreldrene. Foreldrenes rolle og deltakelse er vesentlig for barnas aktivitetsnivå. Regelmessig aktivitet gir viktige helsefordeler psykisk, fysisk og sosialt, og er nødvendig for normal vekst og utvikling. Gir overskudd og trivsel! Foto: Sosial- og helsedirektoratet "Gåbuss" - aksjonen 2005

Gåbuss gir spreke foreldre…. ”Den største helsegevinsten for de aller fleste ligger i den første halvtimen med moderat og lystbetont fysisk aktivitet!” (Shdir.) © Helse- og omsorgsdept./Arild Midthun "Gåbuss" - aksjonen 2005

Hvordan starte opp? Be skolen om adresselister. Merk de som bor i nærheten av deg. Kontakt personene og fortell om fordelene ved ”Gåbuss”-ordningen. Avtal et møte og diskuter hvordan dere skal legge det opp. Blir det totalt 5 familier, kan man ta én dag hver. Bestem et naturlig treffpunkt. Her venter en til alle kommer, og går sammen til skolen. Alternativt er å ha ”holdeplasser” hvor barna blir plukket opp av ”Gåbuss” på vei til skolen. Slutter barna til ulike tider, kan en velge å ha ”Gåbuss” bare på morgenen. Selv om du bruker tid den ene dagen, vil du spare tid de andre dagene du ikke følger barnet til skolen. © Helse- og omsorgsdept./Arild Midthun "Gåbuss" - aksjonen 2005

………………………………………………………………………. Hjelp til å komme i gang? Kontakt FAU på din skole, spør om råd og informasjon for å komme i gang. Be om å få ta opp temaet på foreldremøte. Snakk med andre foreldre når dere treffes; f.eks. i skolegården, på møter el. fritiden Spre brosjyren om ”Gåbuss” i ditt nærmiljø Vær med å konkurrere om flinkeste skolebuss og vinn fine premier. Mer informasjon: Du kan få tilsendt GRATIS brosjyrer, plakater og presentasjonsmateriell (transparenter/papir/CD-rom) om ”Gåbuss”. For bestilling, kontakt: ………………………………………………………………………. "Gåbuss" - aksjonen 2005