Trenerforum 23.01.13.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

Demens - Test.
Skjønnlitterær fortelling
SAMARBEID I TRIO AD's inngripen ved Frisparkbedømmelse
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
utnytte ledg rom/medløpspasning
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
Ei dramatisering Mathias– fritt etter Johan Herman Wessel
Vennskap Ikke gå foran meg, kanskje følger jeg deg ikke.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Normer, verdier og holdninger
Styret har bestått av: Leder: Geir Maldal Nestleder: Gry Wiik Sekretær: Simon Pedersen Kasserer: Espen Andersen Medlem: Alexander Skoland Medlem: Inger.
FORELDREMØTE 2012 Barnefotball 6 – 12 år
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
” målsetting, planlegging og evaluering”
Trenerforum 20.mars • Se tidligere trenerforum for «pensum» for Readytrenere Se tidligere trenerforum for «pensum» for Readytrenere • Forutgående.
Generelt ved medarbeidersamtaler
- Hovedrolle eller birolle
Velkommen til foreldremøte Håndball Jenter 2005
Spøken som gir deg lykke!
- roller og forventinger
En måte å lese Bibelen på
Dommerens oppgaver ved barnefotball
Sprint Jeløy 97 Foreldremøte Hensikten med møte: • Oppsummering av sesongen 2010 • Presentere planer for 2011 • Svare på spørsmål fra foreldrene.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Lørenskog Idrettsforening
Min hobby. Basketball ble oppfunnet i 1891 av den kanadiske læreren James Naismith som bodde og jobbet i USA. Det begynte med at skolen der han jobbet.
Johannes 16, Om sorg og glede
Vår aktivitet bygger på vårt verdigrunnlag  Idrettsglede  Samhold  Samarbeid  Dugnadsvilje.
Se Verden – Se Livet.
AD SIGNALER Innkast Ad markerer når ballen er ute av spill.
Kritiske suksessfaktorer for optimale resultater
Månedsbrev Smørblomst
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Kapittel 2 oppgave e) Sett inn preposisjoner eller adverb
Trenerforum 16.jan Agenda Hvor står Ready i sin utviklingstrapp? Hva er neste steg for klubben og våre trenere? Informasjon og diskusjon rundt videoanalyse.
Trenerforum 27.februar 2013 Øktplanlegging.
Prestasjonsutvikling
dekke opp innenfor egen 16-meter
FOTBALL – GUTTER ÅSVANG FORELDREMØTE Sportslig status : Treninger vinteren 2009 Spillersamtaler Holdninger Treningsplan etter påske.
Livets tog.
Kvalitetsklubb – NFF regi
Velkommen til Ready Fotball
Hvilke familietilbud trenger de yngste
FAIR PLAY CHARLOTTENLUND SPORTSKLUBB. FAIR PLAY – HVA ER DET? Fair play dreier seg om mer enn å unngå gule og røde kort! FAIR PLAY HANLDER OM HVORDAN.
AGENDA foreldremøte JENTER 2004
Kommunikasjon JOHARI Tilbakemeldinger Aktiv lytting og åpne spørsmål
SPØRREUNDERSØKELSE JENTER BAKGRUNN FOR UNDERSØKELSEN: ØNSKE Å INNVOLVERE FORELDRE MULIGHET FOR AT TRENERE KAN FÅ MER SYSTEMATISK TILBAKEMELDING.
Og.
Foreldremøte Gutter ’99 Mandag Agenda / Saker: Spillere og foreldre Kort oppsummering fra trenermøte / sesongen ’08 Spiller / foreldres feedback.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
HOLDNINGER OG HANDLINGER
KICK OFF 2010 Trondalen 8/4. Fair Play – Hva er det? …respekt for motstandere, dommere og alle andre i fotballfamilien …og hva gjør vi for å etterleve.
KOMMUNIKASJON MED SPILLERE OG MEDIA. PÅ BANEN…OG UTENFOR BANEN AKTØRER Spillere, lagledelse, publikum, media DOMMEREN Ærlig, blid, tydelig, seg selv,
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
Livsstilsending - uke 5 -
Varegg Nordnes Guttelagene 2006 Oppsummering etter sesongslutt 8.oktober.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Fair play-møte med trenere og dommer før kamp.  Det skal ikke være høyt press ved igangsetting fra motstanders keeper (pressfri sone)  Når kampen er.
Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Utdrag av presentasjon Trener- og lagledermøte Barnefotballen som.
Agenda Årets sesong Neste sesong – våre tanker Treninger i vinter Avslutningen for i år.
Follo HK Damer inviterer til håndballakademi for jenter født 2004, 2003, 2002 og Lever og drømmer du håndball? Da er dette tilbudet noe for deg.
Sportslig Plan Fossum Fotball 7er fotball. Sportslige mål Gi tilbud om om å spille og lære i et godt miljø Skape interesse for fotballspillet og la spillerne.
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Vestre Aker Fotball VESTRE AKER FOTBALL G2010 Plan for 2017.
Klubben for alle.
Sinne Film:
R A U S H E T Gjennomføring av workshop (1)
Utskrift av presentasjonen:

Trenerforum 23.01.13

Agenda Trener-utøver relasjonen Readys Sokratiske trenerstil Hvilke gevinster ligger i forbedring på dette området? Hvordan kan vi forbedre oss på dette området? Videoeksempler Case

Readytreneren har tatt form Verdens beste på trener-utøver relasjonen?

Trener-utøver relasjon Hva er gevinsten av å ta steg på dette? Felles forståelse for hvor man vil Felles forståelse av hvilke forventninger man har til hverandre Hvordan kan en slik kartlegging påvirke fremtidige konflikter? Hvordan tar vi steg på dette? Spillersamtaler Oppfølging av spillersamtalen på trening Oppfølging av spillersamtalen i kamp Oppfølging av spillersamtalen utenfor fotballaktivitet

Trygge barn og ungdommer For å ivareta våre spilleres sikkerhet har vi et dokument som alle trenere i klubben må være kjent med.

Trener-utøver relasjon Lead by example Inviter til fortrolighet Rettferdighet Vær forutsigbar for spillerne Mer enn en fotballtrener (0325-0523) Hvordan kan man være mer enn en fotballtrener? Hva ser vi i disse videoene? Video 1 (1500-1650) Video 2 (0735) Video 3

Spillersamtale om kultur Hva vil spilleren oppnå med sin fotballdeltakelse? Avklar forventninger om ambisjonsnivå Få aksept for Readykoden Hva motiverer spilleren til å møte på trening? Skal spilleren sette seg sosiale mål eller/og sportslige utviklingsmål? Mal for individuell kartleggingssamtale

Husk å ivareta både kulturutvikling og ferdighetsutvikling Spillersamtale Oppfølging av spillersamtalen På trening I kamp Utenfor aktivitet Ferdighetsutvikling Oppfølging av spillersamtale

Case 1 Du trener et ungt ungdomslag (14), som står foran den første sesongen hvor resultatene er viktige. Det nærmer seg sesongen, og dere har gjennomført et faglig godt vinteropplegg, hvor gruppen har trent hardt og mye, og alle spillerne har fått rimelige sjanser til å vise seg i treningskamper. Kamper er filmet, alle har fått se seg selv, og spillersamtaler med konstruktive tilbakemeldinger er gjennomført. Det har imidlertid ikke vært like mye godt humør på treningene som i fjor, og det har ikke vært tid til noe sosialt siden siste CL-kamp før jul. Det har vært lite problemer, men du merker allikevel at alt ikke er som det skal. Et par spillere, som ikke har gjort det så bra i de siste treningskampene er litt mutte og ser ned når du snakker til dem. Særlig er kommunikasjonen litt "kald" med en av dem, fjorårets toppscorer, som du alltid tidligere har hatt en særlig fortrolig og vennskapelig tone med. Han er sen til å gjøre det han blir bedt om, og virker hele tiden litt motvillig.   Når du ber "toppscoreren" samle inn ballene midt i treningen, idet dere skal gå over fra ferdighetsøvelser til spill, eksploderer det: Han snur seg rundt og skriker til deg, så alle hører det: "Du er en drittrener. Vi lærer ikke noe nytt, og spiller helt feil. Du har vært etter meg hele vinteren og gir meg alle drittjobbene." Påstanden er helt urimelig. Gruppen har gjort gode fremskritt samlet sett. Du føler at du har vært helt fair, og virkelig har forsøkt å hjelpe spilleren å snu motgangen. 1. Hva gjør du umiddelbart i situasjonen? 2. Hva gjør du når situasjonen er stabilisert? 3. Hvordan legger du opp det første møtet med denne spilleren etter episoden? 4. Hva skjer med spilleren? 5. Hvordan kan gruppen, og din posisjon i gruppen, repareres? 6. Hva har gått galt? 7. Hva tenker du – i ettertid - at du kunne ha gjort annerledes, for å forebygge dette?

Case 2 Du trener et jentelag i starten av ungdomsårene. Ca. halvparten har du trent siden de var 6 år, de andre har kommet til etter hvert, tre-fire hvert år. Jentene har begynt å forstå at de hevder seg ganske bra, og noen trener nå mye ekstra, mens en god del fortsatt fokuserer mest på det sosiale. Det siste gjelder også Mina, som var en av de første som startet, og alltid tidligere har hevdet seg bra på grunn av sine naturlige forutsetninger. Hun har imidlertid ikke spilt så mye på det "overårige" laget dette året, og har ikke vært med i de to siste 11'er-kampene på det overårige laget.   Midt i treningen blir hun lurt "i pølseboden" av en av de nye spillerne ("Dribleren"), som slipper ut en kort latter da Mina ramler på baken. Mina bryter fullstendig sammen og hulker. Alle de andre spillerne samler seg rundt henne for å trøste, og hun hikster ut: "Alt var mye bedre før alle de nye kom. De er ikke snille". Utsagnet er urimelig, men Driblerens lille latter var ikke pent gjort, selv om det åpenbart ikke var vondt ment. Når Dribleren og hennes beste venn hører utsagnet, springer de bort til sidelinjen og setter seg ned og gråter. Deres beste venner springer bort og trøster dem. Nå har du to grupper med gråt og trøst, 30 meter fra hverandre, ca. 10 spillere hvert sted. 1. Du er alene med en gruppe på 20 spillere. Hva gjør du umiddelbart i situasjonen? 2. Hva gjør du når situasjonen er stabilisert og gråten har opphørt? 3. Hva blir det neste steg for denne gruppen? 4. Hva skjer med Mina og hva skjer med Dribleren og hennes nærmeste venner, som kom fra Try i fjor? 5. Hvordan kan gruppen  repareres? 6. Hva har gått galt? 7. Hva tenker du – i ettertid - at du kunne ha gjort annerledes, for å forebygge dette?

Fremtidige trenerforum Tydeligere «studieprogram» med riktig kronologi og helhetlig skolering Endring på datoer i forhold til tidligere beskjeder Takk for i dag