STORE ER DE OG UTE STÅR DE En undersøkelse om oppbevaring av store løse gjenstander ved SIKA-museene.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Spørsmålene er ikke så vanskelige, så ikke jukse ved å bla videre!.
Advertisements

I.
Hva ønsker medlemmene ifm det nye regjeringskvartalet? Undersøkelse blant jurister ansatt i departementene, mai 2014.
Brukerundersøkelse. Spørreskjema utarbeidet ved UNN Utlevert til pasient ved 6 mnd. eller 12. mnd. ktr. Anonymt besvart i vedlagt returkonvolutt Så langt.
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Trebåt for alle.
Hvordan intervjue en forsker?
Sommervikar i Blend.
Mitt selskap og logo KF oppgave Av FLT Student.
Teknologi for et bedre samfunn 1 Asbjørn Følstad, SINTEF Det Digitale Trøndelag (DDT) Brukervennlig digitalisering av offentlig sektor.
Sosiale medier - utfordringer for tillitsvalgte. Facebook større enn VG.
Krabbe sesongen høsten 2011 Havbris jr
Vi får Norge til å gro! Fornying av Norges Bondelag – på hugget Uttalelse fra Nordland.
”Jeg reiser smart”-kampanjen 26. april – 12. juni 2010
7. Fysisk arbeidsmiljø Jeg er fornøyd med den ergonomiske utformingen av arbeidsplassen min Jeg er fornøyd med inneklimaet på arbeidsplassen.
Spørreundersøkelse 2013 Einar Laukli Fagnettverk 2013.
MI – Motiverende intervju som hjelpemiddel ved livsstilsendring
KJØNNSROLLER Hva er det?.
Prosjektet er støttet av Norges forskningsråd og NFK gjennom programmet Virkemidler for regional FoU og innovasjon – VRI VRI: Nullpunktanalyse Innovasjonsundersøkelse.
m arkedsføringshuset HalvBirken 1 Evaluering HalvBirken 2010.
Utarbeidet av Synovate MMI v/ Kathrine Steen Andersen Februar 2008 Rapport for Postbanken Parforhold og økonomi 2008.
Siv.agr. Dag Åsmund Bilstad1 Evaluering – en oppsummering Tilbakemelding fra en del av mottakerne av næringsfondmidler fra Nore og Uvdal kommune
Muntlig eksamen i Historie og filosofi Del 2 – fagsamtalen
Morgendagens kompetanse
Undersøkelse om studiegjennomføring og faglig og sosial tilhørighet ved UiB Torunn Valen Mikalsen, 6. november 2009 Torunn Valen Mikalsen.
Resultatene av Spørreundersøkelsen i Langesund Rotaryklubb.
Muntlige presentasjoner
Oppgaver 1)Vi anser hvert av de seks utfallene på en terning for å være like sannsynlig og at to ulike terningkast er uavhengige. a)Hva er sannsynligheten.
© Synovate Gjennomført av Synovate 21.august 2008 Catibus uke 33 Norsk Fysioterapeutforbund.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Sammenlikning av resultater på tvers av tjenester (utvalgte skalaspørsmål) Innbyggerundersøkelsen 2013 Prosjektnummer TNS /
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Samarbeid med kommersielle aktører. Retningslinjer Formål: –Å sikre at Diabetesforbundets og industriens roller er klart definerte og atskilte –Gjensidig.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
HVOR VIKTIGE ER PISA- RESULTATENE? HVOR STOR VEKT SKAL VI LEGGE PÅ DEM? Jan Ubøe, professor i matematikk NHH.
Bakgrunn Det er tredje gangen MMI har gjennomført undersøkelsen i Hamar kommune. Undersøkelsen er nå noe forkortet. I hovedsak lik tidligere års. MMI.
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
Undersøkelse om undervisningsmateriell for psykisk helse
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
PROSJEKT: UADRESSERT REKLAME Omnibus: 23. august – 30 august 2006
Kvalitative og kvantitative metoder
LVSH Konferanse 8-9 april 2010 For styret i LVSH Anita Ihle Steen
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
Innowalk Brukerundersøkelse 2009.
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
1 Jobb og omsorgsklemma for gamle foreldre Heidi Gautun Forskningsstiftelsen Fafo.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Brukerundersøkelse for Etat for byggesak og private planer
Bedre med en dårlig fungerende farmasøyt enn ingen farmasøyt?
Nysgjerrigperprosjekt
Og.
Undersøkelsen 2009 Kommunikasjon. Innledning Kvantitativ undersøkelse av kommunikasjon Hensikt: ikke nødvendigvis å finne noe nytt, men å danne et bilde.
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
Sentio Research Norge EØS Representativ undersøkelse 1000 respondenter Tatt opp oktober 2012 Oppdragsgivere:
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
PROSJEKTSELEKSJON OG RESULTATMÅLING NORGES FORSKNINGSRÅD INDUSTRI OG ENERGI Presentasjon på EVA IX 11. – 12- sept. -03.
Foreldre- undersøkelse 2011 BARNEHAGE. Det var 52% som svarte på undersøkelsen! Grafen under viser snittet på hvert spørsmål, i en skala fra 1-6 hvor:
Evaluering av sesongen 2009/2010 Holeværingen langrenn For styret: Ida Rosenvinge, mai 2010.
Studiebarometeret 2014 Resultater, metodikk og anvendelse Helge Sigurd Hansen 17.mars 2015.
Politisk påvirkning.
REVISJONSOPPGAVEN.
Problemløsning.
En kartleggingsstudie
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Ås, 14. februar 2019 Ken Lunn Norsk Sau og Geit
Utskrift av presentasjonen:

STORE ER DE OG UTE STÅR DE En undersøkelse om oppbevaring av store løse gjenstander ved SIKA-museene

Utgangspunkt •SIKAs medlemmer ønsket fokus på problemet med manglende magasinplass for store gjenstander. •Styret ville følge opp dette –ved å undersøke hvor stort problemet er –ved å bruke resultatet av undersøkelsen til å påvirke relevante aktører og sette fokus på problemet.

Definisjon •Store gjenstander – hva er det? –følt problem – ikke definert i utgangspunktet –snakk om magasiner, d.v.s. at gjenstandene må være løse –ulike oppfatninger om hva som er stort –de fleste har intuitivt forstått hva det dreier seg om •Noen retningslinjer utkrystalliserte seg: –gjenstander som er for store for tradisjonelle museumsmagasiner (med tanke på hyller, takhøyde, adgangsmuligheter o.s.v.) –kommer ikke inn dører av vanlig størrelse –for tunge å flytte eller løfte på manuelt

Undersøkelsen •Spørreskjema ble sendt ut til 64 museer og organisasjoner som er medlemmer av SIKA –ant. museer er etter museumsreformen noe forvirrende: •vi har stort sett forholdt oss til avdelingsmuseene, og i noen tilfeller større sammenslåtte enheter. –36 svar, d.v.s. at 60% har svart. Dette er vi fornøyd med – vitner om et visst engasjement for saken.

Spørsmål 1 •Har dere store gjenstander som står ute / blir oppbevart utilfredsstillende / som det ikke finnes magasinplass til? –95%, d.v.s. alle unntatt 2, svarer ja. Bare 5% sier de har tilfredsstillende magasinforhold –av svarene går det fram at 60-80% har gjenstander som står ubeskyttet ute.

Sp.m. 2 •Hvis ja på spørsmål 1, ca. hvor mange slike gjenstander har dere? –Til sammen ca slike gjenstander. –Minst 280 av disse, d.v.s 20 %, står ubeskyttet ute –Gjennomsnitt pr. museum: 40 gjenstander og minst 8 som står ute.

Sp.m. 3 •Hva slags gjenstander dreier det seg om? –Jernbanemateriell –Motoriserte kjøretøy –Båter –Maskiner fra industri, gruvedrift, landbruk, skogbruk, kraftproduksjon m.m. –Hestekjøretøy

Sp.m. 4 •Hva skal til for å få en tilfredsstillende oppbevaring av disse gjenstandene? –80% trenger lager eller magasin –20% spesifiserer at de har behov for magasin med klimaregulering –2 museer vil satse på utstillingsmagasiner –2 museer vil prioritere gjenstander –1 museum trenger flere ansatte

Sp.m. 5 •Har museet planer om nybygg som kan løse problemet? –60% oppgir at de ikke har planer om nybygg –15% har planer om nybygg, men halvparten av disse mangler finansiering –8% har planer om nybygg for noen av gjenstandene –2 museer er på idèstadiet når det gjelder nybygg –2 museer har ikke laget planer p.g.a. økonomien

Sp.m. 6a •Finnes det lokaler i nærheten av museet som kunne egnet seg for oppbevaring av store gjenstander? –40% av museene svarer ja –50% svarer nei (10% ikke har svart)

Sp.m. 6b •Hvis ja, hva skal til for å kunne ta i bruk disse? –2/3 av de som har mulige lokaler i nærheten oppgir økonomiske årsaker til at de ikke kan ta dem i bruk. –Flere oppgir at det også trengs planlegging, avtaler og annet arbeid for å få det til –1 museum venter på at et slikt lokale skal åpne

Oppsummering •Nesten alle (95%) har utilfredsstillende magasinforhold for store gjenstander. •2 av 3 museer har store gjenstander som står ubeskyttet ute •Ca. 65% har enten planer om nybygg eller lokaler i nærheten som kunne egnet seg for å løse problemet. •Mindre enn 10% øyner en løsning på problemet.

•30% av museene har verken planer om nybygg eller alternative lokaler som kan løse problemet. •6 av 10 av de med planer om nybygg eller alternative lokaler oppgir økonomien som det største hinderet for realisering.

Konklusjon •Utfordringene er som gjenstandene: STORE •Økonomien er det største hinderet når det gjelder å finne løsninger. –50% av planlagte nybygg mangler finansiering –2 av 3 oppgir økonomiske årsaker til å ikke ta i bruk alternative lokaler. •Det kan også være at problemet ikke blir veldig høyt prioritert på en del museer –det som kan tyde på det er at 30% av museene verken har planer om nybygg eller har alternative lokaler i nærheten som kan løse problemet.