Skolen som inkluderende møteplass •Bruke positive erfaringer til samarbeid og utvikling til barn og unges beste. •Utvikle samarbeid og synergieffekter.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ingen Tromsværing er så liten at ikke fylkesmannen ser han eller henne Fylkesmannen i Troms: SJUMILSSTEGET Bodø januar 2013.
Advertisements

GÁIVUONA SUOHKAN – KÅFJORD KOMMUNE
Frivilligheten en ressurs i folkehelsearbeidet, men til hva og hvordan? • Det offentlige og frivilligheten i et mangeårig og skiftende fellesskap • Veksten.
Landsforbundet Mot Stoffmisbruk Kariann Tingstein Generalsekretær Evaluering av rusreformen Veien videre til gode forsvarlige tjenester.
BOMILJØTJENESTE INTERKULTURELL BOMILJØTJENESTE. Prosjektrammer Samarbeidsprosjekt mellom Bergen Bolig og Byfornyelse Mottaks –og kompetansesenter for.
: Øystein Gravrok NNK – Rus
Boligkonferansen 2014 Trondheim Onsdag 07 mai 2014
Levanger kommune enhet Velkommen! Bunntekst 1. Levanger kommune enhet Bunntekst 2 Kommunedelplan oppvekst Hvorfor lager vi kommunedelplaner? Behov for.
“FØRSKULEVUKKU “ ... Bygger på ordinært Helsestasjons program
Bedre samarbeid med frivillig sektor
Samspill og samarbeid med Oslo Kommune Perspektiver fra barne- og ungdomssektoren v/ Martin E. Andresen Barne- og Ungdomsrådet i Oslo.
Helhetsplan Haugenstua et mulighetsstudie
Lokalmiljø og tjenestetilbud – erfaringer fra Bydel Stovner Maria Brattebakke – bydelsdirektør OXLO
Helse og trivsel U-skole Psykisk helse, subjektiv livskvalitet og helseatferd.
Demokratisk fornyelse Lokale praktiske erfaringer og mulig implementering i nasjonal politikk. Tone Tellevik Dahl-bydelsutvalgsleder Morten Nordlie-kultur-
Styringsgruppemøte Borgøy
Den norske idrettsmodellen
”BARNAS PROBLEMER ER IKKE INNDELT I FAG- OMRÅDER, FORVALTNINGSNIVÅ ELLER I KONTORER. UTFORDRINGEN ER DERFOR Å SE HELE BARNET OG I TILLEGG Å FLYTTE KOMPETANSEN.
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Bjerkebarnehagenes visjon og verdigrunnlag
Stig skole som møteplass
Vivian Abbi Johnsen prosjektleder Groruddalssatsingen Bydel Stovner
Grorudalssatsingen erfaringer og utfordringer. Ny kunnskap STORK-prosjektet har gitt ny kunnskap om kommunikasjon og helse Vi trodde det var mer svangerskapsdiabetes.
Prosjektet Barn og Unge Hitra og Frøya kommuner, Åfjord, Samhandling til beste for Barn og Unge.
Positiv fritid!. Hovedmål for NIF Å organisere idrettsaktivitet for alle funksjonshemmede ved at alle særforbundene tar det fulle ansvar for å gi et tilbud.
Norges idrettsforbund
SFO Kultur- og fritidsaktiviteter. Skal være tilpasset barna og foreldrenes behov.
Støttekontakt til personer med demens
LYSTLUNDEN Horten vidergående skole. ROM – OG FUNKSJONSPROGRAM Programmet skal redegjøre for alle funksjoner i skolen, og hvilke fysiske krav som må være.
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Tjenester, koordinering og samarbeid om barn og unge med habiliteringsbehov Bydel Grorud.
Foreldresamarbeid Arbeidsseminar i Unge & Rus Tromsø 19. Mars 2013 Dosent Øystein Henriksen.
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Samarbeid med frivillig Organisasjoner  Det å flytte og etablere seg på nytt er spesielt belastende for barn og unge som må lære et nytt språk, beherske.
ALLE MED Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU)
En reise i metodeutvikling – fra kartlegging til måling og evaluering Signe Høeg, tidligere programleder for områdeløft Haugenstua og Stovner sentrum i.
INKLUDERINGSMIDLER ved UMB Lene Elizabeth Hodge Et bindeledd mellom norske og internasjonale studenter.
Fra kommunevisjon til ”hel ved” i det pedagogiske mangfoldet. Erling Barlindhaug Skole- og barnehagesjef Øvre Eiker.
TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.
Bedre føre var enn etter snar Peggy Hessen Følsvik.
Starten på eventyret Inger Johanne Warholm & Runa Møller Tangstad.
Konnerudmodellen «Av ungdom for ungdom» Et samarbeidsprosjekt om å skape en inkluderende og aktiv bydel for barn og unge Joakim Dokka Nordstad Konnerud.
Orientering for Rådmann Einar Gaustad - Asker kommune 11. oktober 2007 Kl
«Oppdag nabolaget» i Oslo Miriam Olsbø, Bydel Stovner Ragnhild Lorentzen, Bydel Vestre Aker FÅ 2015 Erfaringskonferanse 1.desember 2015.
Overordnede strategier v/folkehelserådgiver Gun Kleve
Sola Kari Helene Rosenlund
Nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom
Kulturkortet for ungdom
Boligsosiale utfordringer, - og vår måte å møte dem på
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
«En selvstendig og nyskapende kommunesektor»
1. Muligheter og utfordringer på Furuset og i Bydel Alna
Groruddalen Tanker om fremtiden.
Rekruttering og oppfølging av frivillige
Fagseminar for sykepleiere 11.feb. 2015
på fritida i Vestnes kommune
Fagdag om evaluering innen folkehelsearbeid i kommunene Sted: Scandic Stavanger City Tid: 5. desember 2017 kl Påmeldingsfrist: 21. november.
Er velforeningen en frivillig forening?
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Idrettsservice Aktivitetsavdelingen
Å veve sammen et samfunn: sosialøkologi i nærmiljøet
20 år  Union Scene  100% frivillig drevet  20+ konserter i året 
Kulturkortet for ungdom
God læring og gode læringsresultat skal vere vårt varemerke
Forprosjekt: områdesatsing olsvik og Loddefjord
Vennskap og læring på tvers av generasjoner
Ungdata-undersøkelsen
Larvik - årets kulturkommune?
Utskrift av presentasjonen:

skolen som inkluderende møteplass •Bruke positive erfaringer til samarbeid og utvikling til barn og unges beste. •Utvikle samarbeid og synergieffekter mellom skolene og bydelens tiltak; Haugenstua scene, Osloungdommens motorsenter og skatehall, Haugenstua Nærmiljøsenter. •Ivareta medvirkning og initiativ fra elevrådene, ungdomsrådet, Fau, frivillige organisasjoner, borettslag o.a. •Bydelens barne- og ungdomsplan en veiviser for videre samarbeid.

Veien videre •Samarbeidsmøter •Økonomisk og faglig samarbeid om prosjekter og tiltak •Art grupper ”Agression replacement training” •Samarbeid rundt utsatte grupper - jenteprosjekt •Rusforebyggende program ”unge og rus” •Mestring og glede gjennom kunstprosjekter/musikkprosjekter •Den kulturelle skolesekken ”Rommen scene” •Alle barn i Stovner bydel kan svømme! •Fysisk aktivitet –Allidrett, idrettsorganisasjoner, kroppsøving •Junioraktiviteter på skolene i samarbeid med FAU

Et helhetlig oppvekstmiljø •Groruddalssatsing har hatt riktig fokus ”inkluderende skole og møteplass” •Skole og fritid henger sammen – det er de samme barna vi møter på ulike arenaer og tidspunkter •Suksesser på fritid kan gi suksesser på skole og omvendt •Viktig å tenke helhet og samarbeide for å skape et godt oppvekstmiljø for barn og unge