Ny i styret: Ombud i praksis Veiledningskurs i organisasjons- og styrearbeid.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Teknologi i klasserommet
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Bokanmeldelser..
Program: Registrering - kaffe Innledning De ulike typene «daglige ledere» IPD og klubbutvikling.
Dioleder-samlingen HS / Administrasjon - oppgaver, roller og arbeidsdeling.
Tillitsvalgte og administrasjon - roller og ansvar Børre Rognlien 15. Mars 2012.
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Agenda • Frivillighet Norge – hvem er vi? • Frivillig aktivitet i Norge – noen hovedtrekk • Frivillighet Norges inkluderingsprosjekt • Frivillige organisasjoners.
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Pause INFORMASJON FRA ADMINISTRASJONEN Rica Hotel Hamar 17. sept 2011.
Naturvernforbundetskolen: Hvordan drive et lokallag Tema på foredraget: Lokallag; medlemmer, sak, økonomi og administrativt Tid: ca 30 min For mer info.
Hva skal et styre gjøre av arbeidsoppgaver?
Sandnes Folkedanslag Organisering av laget
Lørenskog Idrettsforening
”Vi vil bli flere". Vil vi bli flere?.....Hvorfor? …Hva vil vi ha de nye til?
Presentasjon av NTL NAV
Styret – hjertet i foreningen
Organisasjon Nasjonalforeningen er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon medlemmer i Nasjonalforeningens 565 helselag og demensforeninger.
MD-Miniseminar nr 05 PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren.
GODE RÅD TIL STYRELEDER Birgitte Brekke, Frivillighet Norge.
Norway Rotary Distrikt 2260 Kurs Bevisstgjøring av Rotary’s ledere Utarbeidet av Lillian Johansen og Finn Kolstø, Gardermoen Rotary Club.
Organisering og arbeidet i kommunene
«Vi har lyktes!» Roar Brekken, leder Stjørdal KFU.
(C) TJ Norske Redningshunder Skisse til tillitsmannsopplæring innhold og pensum Distriktslederseminar 30. november 2008.
Hvordan tar vi imot nye medlemmer?. Mine temaer ● Hvem er de nye medlemmene – og hvem er vi? ● Hva må vi mestre for å gjøre nye medlemmer aktive? ● Hvordan.
PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren og Verdenspresidenten.
Veiviseren HÅNDBOK FOR TILLITSVALGTE I KLUBBENE
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
Idrettsrådets ansvar og rolle
Styreseminar.
Norges Jeger- og Fiskerforbund Drift av foreninger
Avdelingsstrukturen i Nord-Trøndelag. Hva har hendt siden 1988 Siden etableringen av Fellesforbundet i 1988 har avdelingsstrukturen vært et sentralt tema.
Oslostudentenes Idrettsklubb Langtidsplan Vedtatt første gang årsmøtet 8.mars 2007.
Arbeiderpartiet.no HUSBESØK PÅ 1 – Valgkamp ansikt til ansikt.
FORSLAG OMORGANISERING. Forslaget Hovedpoeng: Sagene IF omorganiseres til kun å ha et styre.
Hvorfor organisasjon? Hvorfor har dere engasjert dere?
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Barnefotballseminar 2015 Trondheim 26.april 2015.
EIDET VELFORENING Årsmøte / Generalforsamling Tirsdag 13.mars 2012 kl
Frittstående kurs Vi gjennomfører årsmøtet Robert Olsvik.
Østfold Bygdekvinnelag Styrekurs 2015
Klubben og klubblederrollen Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2013.
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
Startmøte Veilederutdanning Hva er et startmøte? Et møte der det gjennomføres en prosess med styret og mange ressurspersoner i klubben.
Stjørdal Næringsforum Finansiering av næringsforeninger Dina Elverum Aune.
Frittstående informasjon for kontrollkomitéen Økonomistyring og regnskap.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Organisasjonsskolering Navn Sted, dato. Hva skal vi snakke om? 1. Internkommunikasjon 2. Medlemssystem og økonomi 3. Styrearbeid og motivasjon 4. Aktiviteter.
En kort presentasjon Presentasjon på Medlemsmøte 1.
Molde Rotaryklubb Distrikt 2305 Visjon, målsetting og handlingsplan for klubbaktivitetene Vedtatt Revidert
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Seksjonskonferansene
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Visjon, virksomhetside og verdier
Organisasjonsplan Rauma Golfklubb
Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?
Saksliste årsmøte USS
Klubbutvikling Norges Bryteforbund 13 oktober 2018
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Modul 2 – Undersøke skolens vurderings- og oppfølgingspraksis
Utskrift av presentasjonen:

Ny i styret: Ombud i praksis Veiledningskurs i organisasjons- og styrearbeid

Mål for vår lærende medlemsorganisasjon • Utvikle partiet til en lærende organisasjon for medlemmer, tillitsvalgte og ansatte.  Utvikle nye arbeids- og møteformer  Tiltrekke nye og utvikle engasjerte medlemmer  Bli Norges mest likestilte parti  I sum: Utvikle en politikk som gir økt oppslutning om det sosialdemokratiske verdigrunnlaget

Hvis medlemmene etterspør: • Felleskap • Utvikling og opplevelse • Tilhørighet Og vi tilbyr: • Lange og kjedelige møter • Lunken kaffe og tørre kjeks • Ubetinget lojalitet Da har vi en utfordring! Vi vil lage en arena for utvikling, trivsel og læring i partiet. Hva vil mennesker ha fra en organisasjon – kan vi tilby det?

Hva er styrets hovedoppgaver? •Medlemsorganisasjon? •Dynamisk organisasjon hvor politikk diskuteres og utvikles? •Tørre å ta nye grep og tenke nye tanker?

Oppgaver og ansvar Leder skal sørge for at politikken og og partiets mål skal utformes i fellesskapet av medlemmene i partiorganisasjonen. Sosialdemokratisk ledelse handler om tre ting: inkludering, mangfold og å starte prosesser som gir resultat Da må man evne å kunne delegere: Vise tillit og ikke gjøre alt sjøl Nestlederen trer inn i lederens rolle når denne har forfall. Men har også en selvstendig rolle. Lederne bør bruke litt tid på å bli enige om en arbeidsdeling. Det er naturlig at nestlederen tar på seg viktige oppgaver for eksempel prosjekter. Studielederen får en nøkkelrolle i en lærende organisasjon. Studielederen legger fram en skoleringsplan som gjenspeiler medlemmenes ønsker og behov for skolering. Studielederen legger til rette for kurs ved å finne veiledere, skaffe materiell og for å få dokumentert aktivitetene og skaffe midler fra AOF. Sekretæren skriver protokoll og referat fra styremøter og medlemsmøter. Har ansvar for korrespondanse og årsberetning/årsmelding. Sekretæren som har ansvaret for å sende ut invitasjoner til møter og andre arrangementer, samt arkivering av protokoller og korrespondanse.

Oppgaver og ansvar 2 Kassereren holder oversikt over avdelingens økonomi, fører regnskap, sørger for revisjon av regnskapet og kommer med ideer til inntektsbringende tiltak. Videre har kassereren hovedansvar for oversikt over medlemskontingenten og oppfølgingen av denne. Kassereren må innhente statusrapport fra Medlemsavdelingen sentralt og organisere purreaksjoner. Kassereren kan ha ansvar for vervearbeidet, med mindre styret legger denne oppgaven til en annen. Leder av Kvinnenettverk/Kvinnekontakt Har ansvar for aktivitet og innspill fra kvinnenettverket samtidig som hun har fulle rettigheter i styret. Hun skal være pådriver for å sette likestillingssaker på dagsorden, og holde tett kontakt med kvinnekontaktene. Målet er å sørge for informasjon og tilbud til de kvinnelige medlemmer. Styremedlemmer har alle styrer. Hvordan vil dere benytte denne kompetansen? Bør man vurdere egne ansvarsområder – og prosjekter for disse? Hvem skal for eksempel være fadder for nye medlemmer?

Medlemspleie og verving • Hvordan holde kontakt med nye og gamle medlemmer? • Hvordan ivareta de vi har og får?

Møter – •Grunnleggende forutsetning: –Alle skal lære –Alle skal delta –Møter må planlegges •Nye og smartere møter med bedre utbytte for alle • Vi har vel ikke møter bare for å ha møter? •Hvordan vil vi ha det?

Møteform •Bruker forskjellige former – tilpasset formålet •Forberede (vurdere formål, mål som skal nåes, deltakere, innhold, metoder og rammer) •Evaluer møtene!

Flytte møtearenaen •Ikke bare tradisjonelle ”lukkede” møter. •Vi må oppsøke steder hvor ting skjer og folk er: –butikk, bensinstasjon, fotballøkka, velforeninga, biblioteket... –... nær sagt overalt alltid

Øvelse: Årsmøtet ikke bare formalitet •Hva er et godt å rsm ø te? •Hvordan kan vi la folk diskutere politikk? •Husker vi å takke de som har gjort en jobb – og ikke minst motivere flere? •Forteller vi omverdenen hva vi driver med eller er vi en lukket sekt? •Pressen?