Velkommen som spiller i aksjespillet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Advertisements

Trykk på mus eller tastatur for neste bilde…
Kjøpte produkter - Rabatter - Budsjett 3 moduler som er integrert i SuperOffice Påfølgende bilder vil vise en enkel forklaring og noen skjermdumper om.
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet,
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Hvordan bruke Lions medlemsregister?
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene.
Hvordan vinne på auksjonene? Ingen fasit, men mange gode triks.
Antalis-HQ BRUKERVEILEDNING FOR BESTILLINGER. Antalis, Europas ledende distributør av papir, emballasjeløsninger og dekor & display produkter, presenterer.
SuperOffice - Visma Global ERP link - Tilbud/Ordre SuperOffice - Visma Global integrasjonen består av 3 produkter. ERP link SuperOffice - Visma Global.
Registrering 1.åpne din Galaxy. 2.trykk på Programmer som du finner oppe til høyre på skjermen. 3.trykk på ikonet Samsung App. 4.når du kommer inn på siden.
Nye Olweus dataweb en bruksanvisning Generell norsk (Q68T)
Thomas Thomassen 18. November.2004 Du går videre i presentasjonen ved å trykke tasten Page Down. Du avslutter presentasjonen ved å trykke Esc-tasten.
AKSJEHANDEL * SPILL * FORRETNING
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
VM Fotballen.eu har foran VM i fotball 2010 fått på plass et VM-studio utenom det vanlige. Det du ikke finner om VM her er ikke verdt.
BraWeb Bestilling.
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet.
Hei! Mange stiller oss spørsmål om hvordan man fyller ut avtalen mellom ny eier, TC og overdragelse fra gammel eier ved salg av plass. Her kommer oppskriften.
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Forståelse og praktisk bruk av GPS GPS kurs II Norsk Folkehjelp 2008 Del II.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Opplevd kvalitet og målt kvalitet: Brukerundersøkelser: Målgruppe: - brukere av hjemmetjenesten (18 indikatorer) - beboere på inst. (24.
Hvordan lager du en konto?
Ditt Nye Shoppingsenter På Internett
Nettevett – utvidet versjon
Du har $ 350,- Hva skal du bruke dem på? Dine valg er i dette tilfellet: Bank til 2 % rente Aksjer til 25 % rente Eller på Banners Broker.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
3. januar 2007 VOLUMES AND GENEALOGY: Den neste generasjonen.
Oppdatere innstillinger for profil og personvern Trykk deretter F5, eller klikk Lysbildefremvisning > Fra begynnelsen for å starte kurset. Klikk Aktiver.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Veiledning for firmakunder
Last ned apper fra Google Play (Android) Åpne Internett på din enhet og søk deg inn på siden trykk på Play, som du finner på menylinjen.
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet,
SMS * MLM * FORRETNING SMSKLUBBEN Viktig før vi går i gang med presentasjonen. Bruk kun denne koden når du skal melde deg inn Skriv mld mxm send.
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
 Thore R Jensen Leder og suport  Tor Morten Jensen Programering og design  Vi tilbyr tjenester som webmastring, webdesign og webutvikling.
Legge inn en avtale i mobilkalender Her er det et eksempel på hvordan en avtale legges inn. I eksempelet bruker vi Nokia Her er det en innebygget.
Begrenset redigering “Klubbjournalister” For web ansvarlig klubb.
Oppstart Hoveddel Avslutning Hver elev taster et 7-sifret tall. Det skal ha fire tall før komma og tre sifre etter komma og det skal ikke inneholde.
Enkel forklaring av hvordan bygge nettverk i euroSMART!
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
Forsiden til som du møter førstwww.pssi.no.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet.
Søknad om utstyrsmidler for grupper. Finn ”verktøykassa til gruppa Klikk på ”søknad om midler” Du får opp bilde for innlegging av brukernavn og passord.
Module 2: Fundamentals of Corporate Investment Decisions
Module 8: Company Dividend Policy
Opplæring: Skrivere Sikker utskrift BF2 DatoVersjonForfatterGodkjent avEndringer utført André S. MathiesenOpprettet Runar WalderhaugTilpasset.
Hvordan lager du en konto?
Presentasjon av ROS PP Trykk pil for neste bilde.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
1 Brukerveiledning for Klubben onlines medlemsarkiv – en enkel innføring.
Andre funksjoner. Her kommer en beskrivelse av søkefunksjoner, knapper og annen funksjonalitet. 2.
Onsdag 13. mars Sam Eyde vgs
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
BasWare PM bestillingssystem - selvstudiemateriell:
1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.
Hurtigreferanse for © 2013 Microsoft Corporation. Med enerett. Startskjermen i Lync Startskjermen i Lync inneholder fliser i huben til venstre, som du.
Online løpssøknad via ”Klubben Online” For O-sesongen 2006 skal alle orienteringsgrupper søke om sine arrangementer via elektronisk søknadsskjema i ”Klubben.
Brøk, desimaltall og prosent
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
Gå til – Klikk på «lag konto».
Aktivitetsappen Presentasjon :28 1.
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen som spiller i aksjespillet. Dette er som sagt et spill, men det fungerer på samme måte som en ekte børs. Vi kjøper og selger aksjer i et virtuelt selskap som heter Global Airlines (GLA). Aksjekursen i GLA påvirkes ikke av finansmarkeded i den virkelige verden. Den påvirkes av omsetningen i World Games Inc., og medlemmenes egen aktivitet. I denne presentasjonen tar vi for oss det du bør vite for å kjøpe og selge aksjer. Trykk en tast

Inne på WGI siden din har du tre kontoer. Nå skal vi ta for oss to: Aksjekonto Obligatorisk-konto Du finner dem i denne ruten. Trykk en tast

Deretter blir de frigitt, og du kan selge dem om du ønsker det. Obligatorisk balanse. Det er en konstant etterspørsel etter aksjer i aksjespillet. Dette er fordi alle MÅ kjøpe aksjer for 30 % av inntekten sin i WGI. Dette beløpet havner automatisk på denne kontoen. Du kan kun kjøpe aksjer for pengene som er på denne kontoen. Halvparten av aksjene som kjøpes med penger fra obligatorisk balanse, blir låst (escrowed) i 30 dager. Deretter blir de frigitt, og du kan selge dem om du ønsker det. Trykk en tast

Aksje konto balanse. Hvis du vil kjøpe aksjer for mer enn beløpet på obligatorisk balanse, må dette gjøres fra din aksjekonto. Du kan overføre midler fra din personlige WGI-konto eller ditt kredittkort. Trykk en tast

Her foregår det altså kjøp og salg av aksjer. I ruten til venstre ligger budene til de som vil kjøpe aksjer. I ruten til høyre ser du aksjene som er til salgs. Trykk en tast

La oss ta et eksempel. Du vil kjøpe 3 aksjer, og er villig til å betale 10,61 per aksje. Du registrerer budet ditt her. Skriv inn antall aksjer du vil kjøpe, og hvor mye du er villig til å betale for hver aksje. NB: Husk punktum i stedet for komma! Deretter trykker du ”Go” Trykk en tast 3 10.61

La oss fortsette på eksemplet. Vi ser at det allerede er en person, som vil kjøpe to aksjer, til kursen 10,61 Trykk en tast

10.61 5 2 Når du legger inn budet ditt, så vil dette forandres. Det blir da tilsammen to brukere som vil kjøpe tilsammen fem aksjer 10.61 5 2 (de to som står der fra før pluss de tre som du legger inn) til kursen 10,61 Trykk en tast

5 11.12 Vi prøver det samme med salg av aksjer. Du vil selge 5 aksjer, og håper å få selge de for 11,12 per aksje. Du registrerer budet ditt her. Skriv inn antall aksjer du vil selge, og hvor mye du ønsker å få for hver aksje. Deretter trykker du ”Go” 5 11.12 Trykk en tast

Det blir det samme med salg som med kjøp: Vi ser at det allerede er fire personer, som vil kjøpe tilsammen 54 aksjer, til kursen 11,11 Trykk en tast

11.11 59 5 Når du legger inn budet ditt, så vil dette forandres. Det blir da tilsammen fem brukere som vil kjøpe tilsammen 59 aksjer (de 54 som står der fra før pluss de fem som du legger inn) 11.11 59 5 til kursen 11,11 Trykk en tast

Her finnes opplysninger om siste aksjesalg. Siste salg var 29 aksjer til kursen 13 pr. stk. De ble solgt til medlem 104145, på datoen 28.07.02. Trykk en tast

Her finnes opplysninger om siste aksjekjøp. Siste kjøp var 7 aksjer til kursen 10,98 pr. stk. De ble solgt til medlem 13623, på datoen 16.08.02. Trykk en tast

Her finnes opplysninger om markedet for de siste 24 timer: Markeds sammendrag Her finnes opplysninger om markedet for de siste 24 timer: - Gjennomsnittlig verdi på alle omsatte aksjer - Høyeste pris en aksje er solgt/kjøpt for - Laveste pris en aksje er solgt/kjøpt for - Antall omsatte aksjer siste 24 timer. - Det siste salget som er utført. Kurs og tidspunkt. Trykk en tast

Her ser vi hvor mange aksjer vi til enhver tid har låst i systemet. Litt om pliktkjøp. Som vi nevnte tidligere så må alle kjøpe aksjer for 30 % av inntekten sin. Dvs. 30 % av din lønn havner på obligatorisk balanse. Og halvparten av aksjene som blir kjøpt fra denne kontoen blir låst i 30 dager. Her ser vi hvor mange aksjer vi til enhver tid har låst i systemet. Ved å klikke her, kan du se de aksjene du har låst, samt dato for når de enkelte aksjene blir frigitt for salg. Trykk en tast

Vi tar for oss resten av postene under portfolio. Kode: Et forkortet navn på selskapet. Selskap: Selskapet`s navn. IPO: Initial Public Offering. Dette er en faktor som beskriver hvor stor andel av aksjene ved pliktkjøp som blir låst i 30 dager. Volum: Antall aksjer som du til enhver tid kan selge. Låste aksjer er ikke med. Tallet foran f/s er antall aksjer du har lagt ut til salg. Escrowed: Antall låste aksjer.

Bud: Om du har lagt ut bud på aksjer som du ennå ikke har fått kjøpt, så vises det her. Verdi: Her ser du hvor mye aksjene dine er verdt. Husk at utgangspunktet er gjennomsnittsprisen de siste 24 timer. Gjennomsnittspris: Samme som gjennomsnittsprisen i markedssammendraget.