En presentasjon av patruljen ekorn.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
THAILAND.
Advertisements

2 Leseferdigheter og lesevaner
TRE SOM BYGGEMATERIALE
De dårige følelsene. Veiene ut..
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Gode grunner for å ikke drikke alkohol!
Kapittel 14 På tur i skogen
Nervesystemet!.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
DYR.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
FEILING gir erfaring Ikke la ting være uprøvd fordi du er redd for å feile. Du lærer mest av å gjøre, så gjør mest det.
Gode boliger for innbyggere med utviklingshemming
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Kapittel 28 Norgeskartet
AFRIKA.
Bever.
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
PARIS BILDER FOR Å ILLUSTRERE EN SAMMEN- HENG MELLOM 3 SETT AV STRUKTURER; BEBYGGELSES -STRUKTUR GRØNN- STRUKTUR INFRA- STRUKTUR.
2. Planter. Del 1 (1–4). Nivå 2. Side 19–24
Naturstien i Borgundgavlen er opparbeidet av Det norske Skogselskap, Møre og Romsdal. Naturstien er 1,4 km lang og ligger i et område som disponeres.
Dyr i skogen.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Deg være ære, Herre over dødens makt!
REV.
EN DAG I UKA GÅR VI PÅ PIRATEN PÅ TUR. VI ER SÅ HELDIGE SOM HAR EN EN LITEN SKOGHOLT RETT VEDSIDEN AV BARNEHAGEN, OG DER HAR VI OGSÅ EN KJEMPE FIN BÅLPLASS.
Til Noas ark.
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
Norske landskap Ulf Skauli
HVITVEIS.
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
Kapittel 2 oppgave a) Sett inn substantivene i riktig form
Kaniner er dyr Det er mange som tror at kaniner alltid er fredlige dyr men det er ikke sant. Det er noe som egentlig er kanin men blir kalt hare. Hare.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Stående skytestilling STÅENDE - UTTRØNDELAG
KJÆLEDYRENE VÅRE 3. trinn
Laget av Karl Ivar og Ole Martin.
Trekanter med vinkler på 30, 60 og 90 grader
Dyr i Australia Koalaungen
Regnskogen Vær De frodige skogene i sør-vest er avhengige av høye temperaturer hele året og mye nedbør. Regnskoger i tempererte soner trives mellom Stillehavet.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
Den norske bjørnen (ursus arctos)
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville.
Ballens spretthøyde En ball er rund, og de aller fleste ballene spretter. Hvor høyt den spretter avhenger av dens vekt, størrelse og hvordan den er laget.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
En løve.
En ulv. En Ulv..
En apekatt.
MAT OG KULTUR.
“Disippel-høring”.
Kapittel 43 Emilio forteller om tradisjoner
B.
”La humla suse på Nøtteliten.”. Vi startet med å la barna fortelle hva de visste om humler…: Så filmen: I Hannes hage, der vi ser humla fly fra blomst.
Trekkfuglene Et sikkert vårtegn. Læringsmål for emnet: Lære hva begrepet trekkfugl og standfugl betyr. Lære å se forskjell på en trekkfugl og en standfugl.
Egentrening i ferien Minde Storm. 2 Ha det kjekt med fotballen Det å spille og trene fotball skal stort sett alltid være kjekt. Noen dager har vi skikkelig.
Læringsmål Eleven skal kunne; Beskrive kjennetegnene til noen dyr som lever ved bekken. Beskrive kjennetegn og levevis til fisker og små dyr som lever.
Fugler Noen grunnleggende opplysninger. Læringsmål for emnet: Du skal vite hva en trekkfugl er Du skal vite hvorfor trekkfugler flyr sørover om vinteren.
I de norske fjellene. Mål Jeg kan navn på noen planter som lever på fjellet Jeg kan navn på noen dyr som lever på fjellet.
Fuglene synger om våren  Mange fugler kommer til oreskogen for å hekke.  Da er det mye fuglesang.  Det er hannene som synger for å lokke til seg.
Det er liv i komposten Snegler med og uten hus Yggdrasil s
Oktober måned med hovedfokus på høsten og barn i andre land har vi nå lagt bak oss. Vi har studert hva som skjer i naturen om høsten- vinden som har tatt.
Søndag på ski Ååååååå åååååååå.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Krakker/Vagler.
Kapittel 32 Forholdet til læreren.
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Livets historie.
Utskrift av presentasjonen:

En presentasjon av patruljen ekorn.

Fakta De lager en lyd som minner om smatting. Vekten er fra 200-400 g. Den lever i 2-5 år, men i fangenskap kan den leve opp til 12 år. Sciurs er ekorn på latin. Ekornet pleier å bygge boligen sin i ei tett gran. Ekronet er en gnager. Den bor over hele landet der det er skog. Det bor flest ekorn i Sør-landet. Den trives best i barskog, men også godt i løvskog. Ekornet er lett på foten og kan hoppe høyt og høre godt med de store ørene. Hvis ekornet er så uheldig å falle ned fra et tre funker den store buskete halen som en fallskjerm.

Mer fakta Ekornet elsker nøtter og sopp, men grankongler er hverdagsmaten. For å få tak i grankonglefrøene river ekornet bort alle frøskallene. Og det tar syyyyyykt lang tid…… Ekornet rekker å spise 10-12 nøtter på den tiden det tar å gnage enn stor grankongle. Et ekorn bruker 7 sekunder på å åpne en hasselnøtt, og 30 sekunder på å spise den. Ekornet behøver ikke bekymre seg om soppene er giftige eller ikke, selv den røde fluesoppen som er veldig giftig for oss mennesker, kan ekornet spise uten en gang å få vondt i magen.

Utsende til ekorn Ekornet er lett å kjenne igjen fordi de har en stor buskete halen. Pelsen er rødbrun på oversiden, men den blir om vinteren gråere, i visse områder helt grå. Undersiden er kremgul/hvit. Pelsen på ungdyr er svartbrun eller rødbrun. Variasjon i pelsfarge gjør at visse stammer er mørkere eller gråere. Dyret skifter pels to ganger i året. Vinterpelsen er tykkere og lengre. Håret på ørene blir også lengre. Fargeforskjellene mellom sommer- og vinterpelsen er tydeligst lengst nord i utbredelsesområdet.

Enda mer fakta!! Ekornet samler nøtter, sopp og kongler på forskjellige steder. Soppen oppi trærne, nøtter og kongler i groper eller gravd ned i bakken. Dette kalles å hamstre. Ekornet glemmer fort hvor den la maten. Heldigvis har mange ekorn mat mange steder. Ekornet begynner med å bite på den tjukkeste delen av kongla. Drektighetstiden er 32-40 døgn. Dyret har individuelt varierende paringsrytme, og det er grunnen til at man kan finne dyr med nyfødte unger hele våren og sommeren. Det er 1-7 unger i hvert kull, og hunnen får 2-3 kull pr år. Ungene er blinde ved fødselen, og åpner øynene først etter 14 dager. De tar turer bort fra reiret etter 5-6 uker, men får melk enda noen uker til. De blir værende i området de er født i til høsten. Etter et år er ekornet kjønnsmodent.