Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Krakker/Vagler.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Krakker/Vagler."— Utskrift av presentasjonen:

1 Krakker/Vagler

2 Krakker vagler alle oppals hus må ha krakker langs etter ei drikkenippel rekke gjennom hele huset. Høne og hane binger.

3 Alfa Alfa høy brukt som aktivitet i oppalet

4 Høy og stein uten kalk som aktivitet

5 Luserne høy

6 Bøtte til høy

7 Hakke stein som aktivitet.

8 Sortering av haner 15 uker
Veie 50 haner og ta snittvekt av hanevekt. Haner som er innafor i forhold til vekt er pluss/minus 20% av snittvekt. Det er ikke alltid slik at en hane er god fordi han har rett vekt, derfor er det viktig må vurdere hele dyret før en velger det videre inn i produksjon Det første en ser på er beinlengde fra bak haseledd og fram til klipte tå. Skal minimum være 10-12cm. Deretter ser en på tær og trøputer skal se fine ut. Kontroll av klipte tå, slik at den ser grei ut. Kontroll av muskel som dekker hele brystbein og er overvektig tas ut. Haner som er overvektig men ikke overvokst brystbein, vurderes å settes inn på grunn av godt skjellet. Haner som er undervektig og tynne. Samtidig som de har dårlig skjellet tas ut. Haner som er undervektig, men samtidig har et veldig godt skjellet vurderes å settes inn. Til slutt vurderes hele hanen i forhold til utsende. Hanene skal være høyrest/langstrakte og ha passe stor kam i forhold til alder. Høner i hanen linje tas ut. Skal ikke videre i produksjon. Når du tar livet av haner som ikke skal videre i produksjon skal det avlives på rett måte. Med bedøving og nakke trekk. Eller bedøving og snurring sjekk at nakke virvel er brukket. Sortert hanene hos Kullerud, de siste året. Servicetekniker i Aviagen syntes dette var veldig lurt og at vi måtte få flere oppalere til å starte med dette. Sortering av haner ved 15 uker har ført til at vi har fått bedre haner inn i produksjon hos Kullerud . Jeg er overbevist på at dette rett måte å gjøre det på. Etter at vi har sortert hane flokken på 15 uker vet vi at vi har de beste hanene med det beste skjellete er videre i produksjon . Hos Kullerud prøvde vi å sortere en flokk på 12 uker for å se om vi kunne gjøre det så tidlig. Jan Snipen og meg ble enige om at 12 uker var for tidlig, fordi det var på det stadiet vanskeligere å se hvordan skjellete på de hanene var, i og med det ikke var helt utvokst. Men produksjon fra den flokken gikk veldig bra allikevel, så vi valgte rette haner inn i produksjon. Men konklusjon var at det var lettere å vurdere hanene på 15 uker. Sortering av haner var et tiltak fra Nortura ville prøve og Thomas Karlson syntes det smart og rett måte å tenke på. Jeg måtte prøve dette og se på resultatene av det. Dette har hvert en suksess hos Kullerud. Viktig at ikke oppalerene gjør dette selv i starten, vi må være med så dette blir rett. Jeg har hvert med hos Kullerud 4-5 kull før de utførte dette alene. Etter hvert får en dette inn i hode og fingrene. Jeg skal presenter dette for mine kollegaer i (Ross,Thomas, Nina, Hans Ulrik) ved neste Crosservice. ( oktober 2016). Gode tilbakemeldinger om dette måtte forsette å gjøre det.

9 Resultater av sortering av haner kullerud

10 Oppalet Påvirker færre gulv-egg -Strøm wire skal ikke brukes.
-Krakker vagler i oppalet -Luxstyrke

11 Tiltaksliste ammoniakk
Før innsettet starter sørg for at du har kontroll på fyrings og ventilasjon kapasitet. Få tak leverandør av ventilasjon anlegg for en service gjennomgang. Vi anbefaler på det sterkeste at hvert hus har undertrykks måler. Ved start av innsett legg inn 3-5cm strø, etterstrø i god tid før problem oppstår. Gulvet skal være tørt og har en temperatur på 20 til 22 grader før du legger inn strøet (dette gjelder rugegg produksjon). Ved oppal skal temperaturen i gulvet være på over 26 grader før du legger inn strøet. Justering av temperatur i huset, må vite hva en gjør. Tommelfinger regel 1 grad ned 2 gram kraftfôr økning. Tilpass styring av ventilasjon gjennom døgnet etter dyrenes aktivitet. Ved inngang vinter, og ammoniakken nivå begynner å stige. Må man fjerne strøet og legge inn nytt strø hvis en ikke klarer å få ned ammoniakk nivået med fyring og ventilering. Strøet må skiftes med jevne mellomrom gjennom vinteren hvis ammoniakk nivå er for høyt. Ha fokus på forkvalitet overforing av protein kan gi bløter strø. Puls ventilering har di gode erfaringer med i Sverige, hver enkelt produsent må gjøre avtaler med sin ventilasjons leverandør om hvordan dette kan løses i sitt hus.

12 Beste kull i Norge 2016 Gul graf Snitt Hå blå graf

13 Beste kull i Norge 2016 Gul graf Snitt Hå blå graf

14 Beste kull i Norge 2016 Gul graf Snitt Hå blå graf

15 Beste kull i Norge 2016 Gul graf Snitt Hå blå graf

16 Beste kull i Norge 2016 Gul graf Snitt Hå blå graf

17 Beste kull i Norge 2016 Gul graf Snitt Hå blå graf


Laste ned ppt "Krakker/Vagler."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google