Personalsjef- og tillitsvalgtsamling

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forbundet arbeid med Landsmøtet 2014 Presentasjon per 27. mai
Advertisements

Fagforeningens arbeid for mangfold
Medvirkning til utvikling Anja Kildal Gabrielsen, LO www. fellestiltak
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
Grunnkurs B, EU-kurs 2 Ilsetra Kari Sollien.
Oslo kommune Byrådsavdeling for finans Personalsjef/tillitsvalgtsamling februar 2013.
IA-verktøy. inkluderende.no Etter IA-avtalen som ble signert i 2010, var partene forpliktet til å utarbeide nytt opplæringsmateriell for å øke kunnskap.
AVDELINGENES ÅRSMØTER I Temaer •Region Øst sin tiltaksplan for 2014 •Region Øst planlagte møter i 2014 •Årshjulet.
Medlemsorganisasjonene: Medlemmer per oktober 2010.
Omstillingshåndbok - ledernes ansvar og oppgaver Mastemyr,
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Organisering og standardisering av universitetets IT-virksomhet Bjørn Ness, assisterende IT-direktør Fellesmøte m/lokal IT 13. desember 2012.
Hovedavtalen.
Eksternfinansiert virksomhet F Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet.
Side 1 Sammen om en bedre kommune Mari Frogner Ruud – Prosjektleder Kongsberg kommune.
Fagskoleutdanning for å sikre relevant arbeidskraft i virksomheten.
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
Aktuelle saker for lokallagsledere Kurs for htv/lll, Tromsø 8. og 9. mars 2010.
Tillitsvalgtsamling 17. Mars Kontaktlærer i 1. klasse ”Superpedagogen”
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid
Tilsettinger Utdanningsforbundet sin politikk Utdanningsforbundet Akershus Januar Kent Inge Waaler.
Videreutdanning i PPT Videreutdanning for ansatte Lederutdanning.
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
The Rotary Foundation (TRF) PETS i D2250 Grete Sæbøe 9. mars 2013 District Rotary Foundation Seminar.
11Jeg i arbeidslivet.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Læringsteamet Anne Bostad, Synnøve Tollefsrud, Linda Svendsrud, Øystein Windingstad, Kristin Loe Kjelstad, Svein Thore Jensen.
Presentasjon av Nordisk Kulturfond. ”Det er vanskeligere å søke bidrag fra Nordisk Kulturfond enn å selge sin egen blodplasma.”
Kunnskap gir vekst Hvilke rettigheter og muligheter har ansatte i følge HA og HTA ved ønske om kompetanseheving – og/eller endring av kompetanse
Rettigheter og plikter i forbindelse med kompetanseutvikling kunnskap gir vekst
<Sted>, <Anledning>
,. Om meg selv Stilling/verv: Arbeidsoppgaver: Utdanning/bakgrunn:
NYHETSBREV nr. 3 FRA HMS-AVDELINGEN-BEDRIFTSHELSETJENESTEN JULI 2011 Til våre kunder i private barnehager. Innhold: Hera-kurs Dialogmøter Nærværsarbeid.
Forsøk med Utdanningspermisjoner/ Utdanningsvikariater Seniorrådgiver Kirsten Nieuwejaar, Arbeids- og velferdsdirektoratet 14. Oktober 2008.
SFS Nytt pkt. 3.2 og videre prosess
Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
Universitetet i Tromsø
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Ny likepersonsordning
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
NORDPLUS NABO. Hva er Nordplus Nabo Et program som skal stimulere til oppbygging av langsiktig og forpliktende nettverkssamarbeid mellom Norden og Baltikum.
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid modul 2 PBL
Styremøte IHR – Forslag til vedtak. Roller og ansvar Forslag til vedtak Med bakgrunn i saksutredningen anbefaler universitetsdirektøren følgende.
Barnehagekontoret Styrermøte 14.februar Barnehagekontoret Statens kompetansesatsing for barnehageansatte i 2013 Vennskap og deltakelse Omsette formålsparagrafen.
Regionale forskningsfond
Innhold og mulig praktisering til beste for både skolen og ansatte
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
YRKESSKADE FONDET - BRANN. HANSKENE TIL KENNETH WANGEN.
Fagforbundets stipendordning Et Kaffekurs fra Seksjon Kontor og administrasjon.
Kompetanseplaner - hva har det med oss å gjøre? - hva er det?
20. november, dagskurs for arbeidsplasstillitsvalgte i barnehage/fagsenter Budsjett 2016.
Fra uønsket deltid til heltidskultur Jostein Bø/HR-sjef i Asker kommune.
Ny organisering av LVSH Hamar, 24 og 25 september 2015 Anita Ihle Steen Styreleder LVSH.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
Arbeid ved dataskjerm -Om forskriften og veiledningen Hilde Bernhardsen og Håvard Sandberg 20. Februar 2008 i Tromsø.
Tilskuddsordning til frivillige organisasjoner og virksomhet
Hvorfor skal jeg være med
Hvordan arbeide med Samhandlingsreformen
Pål Vegar Storeheier Forskningsdirektør, dr.scient.
arbeidsmiljøundersøkelsen ved NTNU
Medlemskap og klubbutvikling i D 2310 v/ Bjørg Månum Andersson,PDG
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner.
Medlemskap og klubbutvikling i D 2310 v/ Bjørg Månum Andersson,PDG
Utskrift av presentasjonen:

Personalsjef- og tillitsvalgtsamling Oslo kommune Byrådsavdelingene Personalsjef- og tillitsvalgtsamling 7. – 8. februar 2013

OU – fondet som verktøy Avtalen Handlingsprogrammet Arbeidsformer

Avtale om opplærings- og utviklingsfondet i Oslo Kommune Felleserklæring Av største betydning at det er et godt og tillitsfullt forhold og samarbeid mellom kommunen, virksomhetene og ledelsen på den ene side, og de ansatte, arbeidstakerorganisasjonene og de tillitsvalgte på den annen Opplærings- og utviklingstiltak mv. skal medvirke til å legge forholdene til rette ved at arbeidstakerorganisasjonenes representanter og tillitsvalgte gis anledning og oppfordres til å delta i virksomheten

Formål med fondet er å holde vedlike og videreutvikle kommunens aktiviteter ved å gjennomføre eller støtte tiltak innenfor feltene opplæring og utvikling Støtten går ut på å: finansiere sentrale og tverretatlige kurs for ansatte og tillitsvalgte støtte prosjekter og tiltak for utvikling av virksomhetene herunder stipendordninger dekke utgifter ved fondsstyrets virksomhet

Formål kurs- og opplæring i virksomhetene som er et nødvendig ledd i utførelsen av den daglige virksomhet, faller utenfor avtalens regler om støtte fondsstyret skal fastsette midler til opplæring og utvikling av tillitsvalgte på bakgrunn av de enkeltes forbunds medlemstall

Styrets medlemmer ORGANISASJONENE: OSLO KOMMUNE : Astrid Tjellaug Vidar Evje Mona Martinsen Tore Kristiansen Eva Baumann Tori Sundsbø Lederhilger Linda Methi Elisabeth Rasmussen OSLO KOMMUNE : Bjørg Månum Andersson Per Steinar Aasebø Even Rudberg Eivind Tandberg Ole Christian Melhus Sekretariatet: Grete M. Olsen, Martin Johansen

Styrets arbeid Styrets arbeids reguleres av: Avtale om OU - fondet retningslinjer for fondets virksomhet regler for fordeling av fondsmidlene regler for søknad og tildeling av tiltak regler for stipend

Satsingsområder i 2013 Støtte tiltak rettet mot likestilling, mangfold og likeverd for ansatte. Handler om å rekruttere, utvikle og beholde riktig kompetanse, legge til rette og skape attraktive arbeidsplasser for ulike grupper med ulike behov. Stimulere til aktiviteter innenfor mangfoldsområdet som retter seg mot seniorer, kvalifisering av personer med minoritetsbakgrunn til høyere stillinger, yrkesprøvingsprosjekter og arbeidsnorsk.

Satsingsområder i 2013 Støtte tiltak som skaper gode læringsarenaer/ læringsverktøy som styrker ansattes kompetanse i omstillingsprosesser, herunder utvikling av nye metoder og arbeidsprosesser. Det er viktig å presisere at slike tiltak skal være et supplement til, og ikke en erstatning for, arbeidsgivers ordinære ansvar i omstillingsprosesser.

Satsingsområder i 2013 OU-fondet vil i samarbeid med de sentrale parter bidra økonomisk til å igangsette sentralt initierte tiltak som ivaretar ansatte og virksomhetenes kompetansebehov.

Satsingsområder i 2013 Sykefraværet i Oslo kommune fører til betydelige ressurstap og tapper kommunen for kompetanse. OU-fondet vil i 2013 fortsatt fokusere og stimulere tiltak som bidrar til et godt nærværsarbeid og en god arbeidsmiljøutvikling som fremmer god fysisk og psykisk helse.

OU - fondets midler Avgiften betales av ansatte og kommunen Størrelsen fastsettes ved tariffoppgjør I dag kr. 360,- pr. år Innbetales ved hver månedslønn

Fordeling av midlene Som hovedregel fordeles midlene mellom følgende områder: 3/5 til opplærings- og utviklingstiltak og særlige tiltak 1/5 til arbeidstakerorganisasjonenes tillitsvalgtopplæring 1/5 til stipend

Kriterier for tiltak Opplæringsplan Tverretatlige og/eller tverrfaglige Utviklingsaspekt utover faglig ajourføring Pilot- /forsøksprosjekt

Avgrensninger Fondet støtter ikke tiltak som inngår som en naturlig del av arbeidsgivers ansvarsområde: Utarbeidelse av strategiske planer mv. Kvalitetssikring / internkontroll Omorganiseringer / opprettelse av nye enheter Faglig ajourføring Utgifter til vikarer og ekstrahjelp dekkes ikke

Stipend Alle ansatte i Oslo kommune omfattes av ordningen Kan innvilges med inntil kr 15. 000,- Behandles av stipendutvalget Egne hovedområder vedtas av styret

Frister Tiltakssøknader Frist 1. halvår: 1. september Vedtak: 16. oktober Frist 2. halvår: 8. mars Vedtak: 20. mars Stipendsøknader Kunngjøres: 15. februar Søknadsfrist: 1. april Utsendelse av vedtak: 15. juni

Opplæringsprisen Opprettet i 1992 Økt engasjement omkring opplæring og utvikling i virksomhetene Prisen er et serigrafi av kunstneren Per Kleiva

OU – fondet som verktøy Se muligheter Finne gode samarbeidsformer om felles utviklingstiltak om stipendsøknader LYKKE TIL! 